Valg af den bedste VPN-service – NordVPN vs. Surfshark

NordVPN vs Surfshark


Det er ofte vanskeligt at fortælle, hvilken VPN der passer til dine behov, især hvis du aldrig har brugt en før. For eksempel kan nogle tjenester prale af de forskellige protokoller, de tilbyder, eller deres trafikforstyrrelsesfunktioner. Men medmindre du har en indgående forståelse af netværkskoncepter, er disse oplysninger næsten ubrugelige.

For at gøre tingene lettere har vi oprettet en side-ved-side-sammenligning af NordVPN og Surfshark, så du kan se styrker og svagheder ved hver enkelt. Vi forklarer også nøjagtigt, hvad hver funktion faktisk betyder, og hvordan den vil påvirke din daglige brug af VPN. Lad os komme i gang med vores NordVPN vs. Surfshark-gennemgang uden yderligere problemer:

Højdepunkter

NordVPN

 • Ekspansivt servernetværk
 • Hurtig nok til HD live streaming
 • Fjernelse af en lang række populære tjenester i udlandet
 • Inkluderer adskillige sikkerheds- og privatlivsfunktioner

Surfshark

 • Tillader flere forbindelser
 • Hurtige, pålidelige hastigheder
 • Stærk på sikkerhed og holder ingen log
 • Fremragende afblokeringsevne

Priser og rabatter

NordVPN Surfshark
Abonnementsperioder En måned En måned
Et år Et år
To år To år
3 år
Special tilbud 75% rabat på treårsplan 83% rabat på to-årig plan
Højeste pris pr. Måned $ 11,95 $ 11,95
Laveste pris pr. Måned $ 2,99 $ 1,99
Et års pris $ 83,88 $ 71,88
Money-back-garanti 30 dage 30 dage

For $ 11,95 pr. Måned er NordVPN og Surfshark overkommelig nok på et måned-til-måned-abonnement. Som begge disse VPN'er tilbyder dramatiske rabatter på deres flerårige planer, de er bedst egnede til brugere, der leder efter langsigtet beskyttelse.

Faktisk er prisnedsættelsen så betydningsfulde, at hvis du er villig til at tilmelde dig et år, kan du lige så godt vælge den to-årige plan. Dette er kun en ekstra $ 11,87 ($ 95,75) for NordVPN og reducerer faktisk forhåndsomkostningerne ved Surfshark med $ 24,12 ($ 47,76).

Begge disse tjenester inkluderer en 30-dages pengene-tilbage-garanti. Det betyder, at du kan prøve dem i en måned og blot få dine penge tilbage, hvis du ikke er imponeret.

Bedste tilbud til NordVPN: Spar 75%, når du vælger NordVPNs treårige abonnement.

Bedste tilbud til Surfshark: Skær den månedlige pris med over 80% med Surfsharks to-årige aftale.

Funktioner

NordVPN Surfshark
Samtidige forbindelser 6 Ingen grænse
Operativsystem apps Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Manuel installation af enheder Routere, set-top bokse Routere, set-top bokse
Spaltet tunneling Ingen Ja
Gratis ekstramateriale Annonceblokering, malware-scanning, automatisk wifi-beskyttelse, browserudvidelser til Chrome og Firefox Malware-scanning, annonceblokering og anti-tracking funktioner. Browserudvidelser (Chrome, Firefox) 

Både NordVPN og Surfshark har fremragende multi-platform support, med apps til alle større platforme og et kommandolinjebaseret installationsprogram til Linux-systemer. Disse tjenester har også et par nyttige privatlivsfunktioner til fælles, herunder automatisk annonceblokering og malware-scanning samt udvidelser til Firefox og Chrome. Det er værd at nævne, at disse browserudvidelser kun sikrer din browsertrafik og ikke tillader dig at bruge applikationer som P2P-klienter eller messaging-apps anonymt.

Når det er sagt, har NordVPN funktioner, der ikke er tilgængelige i Surfshark og vice versa. For eksempel giver NordVPN dig mulighed for automatisk at oprette forbindelse, når du bruger et usikret wifi-netværk. I mellemtiden har Surfshark en delt tunnelfunktion (kendt som Whitelister), der giver dig mulighed for at specificere apps og websteder, der kan omgå VPN.

Den største forskel mellem NordVPN og Surfshark er forbindelsesgrænsen. NordVPN tillader op til seks samtidige forbindelser, hvilket er lige over industriens gennemsnit på fem. I modsætning, Surfshark tillader et ubegrænset antal forbindelser, hvilket gør det til en meget attraktiv mulighed, hvis du søger at beskytte mange enheder på én gang.

Streaming og fjernelse af blokering

NordVPN Surfshark
Netflix Over et dusin biblioteker, herunder Netflix USA, UK, Australien, Canada, Japan, Holland USA, UK, Frankrig, Indien, Japan, Holland
Hulu USA, Japan USA, Japan
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Video USA, UK USA, UK
BBC iPlayer Ja Ja
ABC Ingen Ingen
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Elleve sportsgrene Ja Ingen
Kanal 4 Ja Ja

NordVPN er en favorit blandt brugere, der streamer ofte, delvis fordi det blokerer for mange af de mest populære streamingtjenester i udlandet. Imidlertid optrådte Surfshark beundringsværdigt i dette område og matchede NordVPN i de fleste af vores tests.

Mens Surfshark var i stand til at fjerne blokering af flere store platforme, kunne det ikke omgå Eleven Sports 'geo-blokering, mens NordVPN kunne. Derudover var ingen af ​​tjenesterne i stand til at fjerne blokering af ABC.

NordVPN var dog også i stand til at fjerne blokering af et større antal regionale Netflix-biblioteker. Det er værd at bemærke, at begge VPN'er teknisk fjerner Netflix, uanset hvilken server du vælger; de vil bare omdirigere dig til den amerikanske version, hvis de ikke kan fjerne blokering af et bestemt bibliotek.

Kina

Kina har nogle af de mest vidtgående internetbegrænsninger i verden og blokerer de fleste VPN'er direkte. På trods af dette fungerer begge disse VPN'er i Kina, når de først er blevet konfigureret korrekt.

Alle Surfshark-brugere skal gøre for at gennemse anonymt i Kina er slået til NoBorders-funktionen (Indstillinger > Fremskreden > NoBorders). Processen ligner NordVPN-brugere, selvom du i dette tilfælde specifikt skal fortælle appen, at du gerne vil bruge dens specialiserede tilsløret servere (Indstillinger > Fremskreden > Tilsløret servere) og vælg derefter en af ​​disse fra hovedskærmen.

Bemærk, at Great Firewall i øjeblikket blokerer adgangen til NordVPN- og Surfshark-webstederne. Det betyder, at du bliver nødt til det installere din valgte service, før du ankommer til Kina.

Opsætning og interface

NordVPN Surfshark
Automatisk installationsguide Linux, Windows, MacOS, iOS, Android Windows, Android, MacOS, Linux, iOS
Valg af hovedplacering Kort-baserede / List-baserede Liste-baserede
Ekstra indstillingssider Ja Ja
Mobil-venlig Ja Ja

Disse VPN'er har begge brugervenlige desktop-apps. NordVPNs app giver dig mulighed for at vælge en serverplacering enten fra en liste eller et kort og giver dig mulighed for at oprette forbindelse til specialiserede servere (f.eks. Dem til torrenting eller forbedret privatliv) direkte fra hovedsiden. Indstillinger kan ændres på en anden side, og avancerede indstillinger holdes adskilte, hvilket gør det mindre sandsynligt, at du ved et uheld ændrer noget, du ikke burde.

Valg af den bedste VPN-service - NordVPN vs. Surfshark

Surfsharks desktop-app tager på den anden side en "less is more" -tilgang. Dens hovedskærm har en simpel hurtigforbindelsesknap (med en mulighed for automatisk at vælge den hurtigste P2P-server) og hurtig adgang til et par af dine senest anvendte servere. Det eneste problem med Surfsharks interface er, at indstillinger effektivt spredes over tre faner, hvoraf den ene har to ekstra undermenuer. Dette er ikke et kæmpe problem, men det gør det at finde en bestemt indstilling lidt vanskeligere.

Valg af den bedste VPN-service - NordVPN vs. Surfshark

NordVPNs mobilapp bevarer det kortbaserede layout fra skrivebordsversionen, men fjerner sidebjælken i stedet for at placere en hurtigforbindelsesknap og de seneste servere foran og center. Rulning ned afslører en komplet liste over tilgængelige lande og speciale-servere. Visse funktioner er blevet fjernet, såsom kill-switch (på Android) og muligheden for at bruge tilsløret servere, men automatisk wifi-beskyttelse og annonceblokering er stadig tilgængelige.

Surfsharks mobilapp er næsten identisk med dens desktop-version, bortset fra, at sidepanelet løber langs bunden af ​​skærmen. Vigtigere, de fleste af dens sikkerhedsfunktioner er tilgængelige, og i nogle tilfælde udvidet. For eksempel giver Android-appen dig mulighed for at sende mindre pakker til at spare data, når du er på mobil wifi, og du kan vælge mellem Surfsharks dræbte switch og den, der er indbygget i OS.

Servere og ydelse

NordVPN Surfshark
Serverlande 60 56
Samlet antal servere 5.700+ 800+

Der er ingen konkurrence her: NordVPN har det største netværk af nogen større udbyder. Surfshark dækker næsten lige så mange lande, hvilket er særlig imponerende i betragtning af at det er en relativt ny service, men NordVPNs servere overgår Surfsharks syv-til-en.

Så hvad betyder dette praktisk? I det væsentlige, da NordVPN's brugere er spredt blandt et større antal servere, er der mindre belastning på netværket. Dette gør det mere sandsynligt, at du får en hurtig latensforbindelse med høj hastighed, så du kan gennemse og streame uden afbrydelser. For hvad det er værd, er Surfsharks hastigheder imponerende, men det er teoretisk mere tilbøjeligt til at kæmpe i spidsbelastningstider.

Nedenfor finder du en liste over hvert land, hvor disse VPN'er har servere:

NordVPNSurfshark
Albanien
Argentina
Australien
Østrig
Aserbajdsjan
Belgien
Bosnien-Hercegovina
Brasilien
Bulgarien
Canada
Chile
Costa Rica
Kroatien
Cypern
Tjekkiet
Danmark
Estland
Finland
Frankrig
Georgien
Tyskland
Grækenland
Hong Kong
Ungarn
Island
Indien
Indonesien
Irland
Israel
Italien
Japan
Letland
Luxembourg
Makedonien
Malaysia
Mexico
Moldova
Holland
New Zealand
Norge
Polen
Portugal
Rumænien
Rusland
Serbien
Singapore
Slovakiet
Slovenien
Sydafrika
Sydkorea
Spanien
Sverige
Schweiz
Taiwan
Thailand
Kalkun
Forenede Arabiske Emirater
Det Forenede Kongerige
Forenede Stater
Ukraine
Vietnam

NordVPN har servere i alle lande, som Surfshark gør, undtagen et: Rusland. NordVPN havde tidligere servere i Rusland, men lukkede dem ned, da der blev vedtaget en regning, der krævede VPN-virksomheder at give regeringen adgang til deres servere.

Vi kontaktede Surfshark kundesupport direkte for at spørge om sikkerhedsmæssige konsekvenser af at have servere i Rusland. En supportrepræsentant hævdede, at da Surfsharks servere er konfigureret til at føre ingen logfiler, er der ingen oplysninger, der skal overdrages til regeringen, og som sådan ingen risiko.

Sikkerhed

NordVPN Surfshark
VPN-protokoller OpenVPN, IKEv2 OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks (i øjeblikket i beta)
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-256
OpenVPN-kontrolkanalkryptering RSA-4096 RSA-2048
Tilknytningsteknologi Obfsproxy NoBorders obfuscation
App-sikkerhed Kill-switch (undtagen på Android) Kill switch (alle platforme)
DNS-status Privat DNS Privat DNS

Disse tjenester giver dig begge mulighed for at oprette forbindelse ved hjælp af OpenVPN og IKEv2-protokoller, men Surfshark understøtter også Shadowsocks, en open source-proxy. Denne funktion er i øjeblikket i beta, så den fungerer muligvis ikke som forventet.

Begge bruger 256-bit AES-kryptering, hvilket effektivt er uknækkeligt. Dette rør i bund og grund din trafik ved hjælp af en hemmelig nøgle, hvilket betyder, at enhver, der kigger ind, kun kan se meningsløse data. NordVPN bruger en 4096-bit RSA-nøgle til at lade din enhed kommunikere med VPN privat. I modsætning hertil bruger Surfshark 2048-bit RSA-taster, som stadig er sikre, men lidt mindre.

NordVPN og Surfshark tilbyder begge en kill switch, selvom NordVPN'er ikke er tilgængelige på Android-enheder. En kill-switch stopper al dataoverførsel, når du pludselig mister forbindelsen, hvilket sikrer, at du aldrig gennemser uden beskyttelse. Derudover bruger begge disse VPN'er private DNS-servere, hvilket betyder, at ingen tredjepart nogensinde har adgang til din internettrafik.

Endelig har hver service sin egen cloaking-teknologi, der bruges til at omgå VPN-blokering og landsdækkende internetbegrænsninger. NordVPN bruger Obfsproxy, et værktøj, der omformer din trafik, skjuler tegn på, at du overhovedet bruger en VPN. Surfshark har dog sin egen proprietære software kaldet NoBorders, der formodentlig fungerer på en lignende måde.

Privatliv

NordVPNSurfshark
HQ base Panama De Britiske Jomfruøer
Forbindelseslogfiler Ingen Nogle til diagnostiske formål
Aktivitetslogfiler Ingen Ingen
Brugeroplysninger til tilmelding Email adresse Email adresse
Anonyme betalingsmuligheder Bitcoin, Ethereum, Ripple Bitcoin, Ethereum, Ripple

NordVPN og Surfshark er baseret i henholdsvis Panama og De Britiske Jomfruøer. Disse lande har ikke nogen obligatorisk lov om datalagring, hvilket gør dem til ideelle placeringer til drift af en VPN.

NordVPN fører ikke nogen logfiler overhovedet. Surfshark holder begrænset information, som hvor ofte du bruger tjenesten, og om appen er gået ned, men intet af dette kan bruges til at identificere dig. Som sådan vil du være næsten helt anonym online, uanset hvilken af ​​disse tjenester du bruger. Hvis du gerne vil have endnu større privatliv, kan du tilmelde dig en e-mail-adresse og smide med cryptocurrency.

Konfiguration

NordVPNSurfshark
Adressetildeling Delt Delt
Dedikeret IP-adresse mulig Ja (i Tyskland, USA, Storbritannien, Holland) Ingen
DDoS-beskyttelse Ingen Ingen
NAT firewall Ja Ingen

Disse VPN'er bruger delt adressetildeling. Dette betyder, at alle, der opretter forbindelse til en bestemt server, deler en IP-adresse. Med mange brugere, der alle har adgang til forskellige websteder på samme tid, bliver det næsten umuligt at fortælle, hvem der laver hvad. NordVPN giver dig mulighed for at betale ekstra hver måned i bytte for en dedikeret IP-adresse (hovedsagelig en server, som kun du har adgang til). Desværre er dette ikke en mulighed for Surfshark-brugere.

Ingen af ​​disse tjenester leverer specialiserede anti-DDoS-servere, men egentlig vil enhver VPN beskytte dig mod DDoS-angreb. De fleste har automatiske systemer, der kan skifte serverens IP-adresse, hvis de registrerer, at et angreb finder sted. Eftersom påvirkningen er spredt over hele servernetværket i stedet for bare din hjemme router, vil de fleste små eller mellemstore angreb blive absorberet uden nogen reel effekt på ydeevnen.

Kunde service

NordVPNSurfshark
Live chat Ja (internt) Ja (ZenDesk)
Billet support Ja Ja
E-mail support Ja Ja
Gennemsnitlig e-mail-svartid 4 timer, 57 minutter 4 timer, 10 minutter
Telefon support Ingen Ingen
Søgbar vidensbase Ja Ja
Video guider Ja Ingen

NordVPN og Surfshark tager klart kundesupport alvorligt. At komme i kontakt er let, og begge udbydere tilbyder et ekspansivt, søgbart vidensgrundlag. Som sådan skal du være i stand til at løse nogle af de mest almindelige problemer på egen hånd. NordVPN har endda en YouTube-kanal med gennemgang af video.

Disse VPN'er leverer begge 24/7 support via live chat; NordVPN'er drives af et internt team, mens Surfshark's er outsourcet. Vi fandt, at begge hold reagerer hurtigt (normalt inden for få sekunder). Dette betyder, at hvis du har brug for hjælp, er live chat sandsynligvis den nemmeste måde at få hjælp.

Når det er sagt, kan der være tidspunkter, hvor brugere ikke kan få adgang til live chat (hvis de f.eks. Er i Kina). Med dette i tankerne sendte vi begge tjenester tre spørgsmål via e-mail. Du finder den gennemsnitlige svartid nedenfor samt om vores spørgsmål blev besvaret eller ej:

NordVPN
Spørgsmål  Første responstid Antal e-mails Spørgsmål besvaret
Kan jeg installere NordVPN på en DD-WRT-router? 3 timer, 52 minutter Ja
Hvordan konfigurerer jeg NordVPN til brug i Kina? 4 timer, 44 minutter Ja
Beskytter NordVPN mod WebRTC-lækager? 9 timer, 15 minutter 1 Ja
Surfshark
Spørgsmål  Første responstid Antal e-mails Spørgsmål besvaret
Kan jeg installere Surfshark på en DD-WRT-router? 5 timer, 47 minutter 1 Ja
Hvordan opretter jeg Surfshark til brug i Kina? 9 timer, 25 minutter 1 Ja
Beskytter Surfshark mod WebRTC-lækager? 21 minutter 1 Ja

Disse tjenester havde en lignende gennemsnitlig e-mail-responstid. Svarene var lette at følge, og begge VPN'er leverede trinvise vejledninger til konfiguration af deres apps til brug i Kina. Hvis live-chat ikke er tilgængelig af en eller anden grund, er e-mail-support et perfekt levedygtigt alternativ.

Vinderen: NordVPN

NordVPN

Tilgængelige apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Internet side: www.NordVPN.com

Money-back-garanti: 30 DAGE

Dette var en meget tæt konkurrence mellem to usædvanlige VPN'er. Surfshark er hurtig, tilbyder stærk sikkerheds- og privatlivsfunktioner, har ingen forbindelsesgrænse og fungerer i Kina, som allerede hæver det over mange af sine rivaler. Når du overvejer, at Surfshark er meget overkommelig og også blokerer for nogle af de mest populære streamingplatforme, bliver det klart, at det ville gøre en fremragende VPN til daglig brug.

Imidlertid, vi føler, at NordVPN generelt er det bedre valg. Dets ekspansive servernetværk og blokeringsevne er uovertrufne, så du får adgang til hvad du vil, uanset hvor du vil. Denne service lægger en stor vægt på din sikkerhed og privatliv. Plus det er bedre egnet til strømbrugere med muligheder for at få en dedikeret IP-adresse, skjule din enhed for andre på netværket og bruge brugerdefinerede DNS-servere.

Bedste tilbud til NordVPN: Spar 75%, når du vælger NordVPNs treårige abonnement.

Bedste tilbud til Surfshark: Skær den månedlige pris med over 80% med Surfsharks to-årige aftale.

Se også:

 • NordVPN vs ExpressVPN
 • NordVPN-kupon
 • ExpressVPN-kupon
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 12 =