Sådan ændres din placering i Chrome og Firefox (forfalsk din geo-placering)

Sådan ændres din placering i Chrome og Firefox


Når du starter Firefox- eller Chrome-browsere, bruger de automatisk geolocation-tjenester, der kan bestemme, hvor du befinder dig. Dette bruges til forskellige formål, herunder giver dig mulighed for at bruge korttjenester, tagging af sociale medieindlæg med din placering og visning af målrettede annoncer baseret på hvor du befinder dig på et givet tidspunkt. Der er dog masser af situationer, hvor foretrækker du at skjule din placering og endda ændre (spoof) den, som når du vil have adgang til geobegrænset indhold eller blot bevare dit privatliv.

Heldigvis er der forskellige metoder, du kan bruge til at gøre dette, herunder at bruge en VPN, manuelt forfalskning af din placering eller bruge en dedikeret browserudvidelse. Det kan være nødvendigt at du bruger mere end en metode til at omgå flere afsløringsmetoder. Vi vil undersøge alle disse indstillinger i dette indlæg.

Hvordan Firefox og Chrome kan registrere din placering

Lad os først se, hvordan Firefox og Chrome ved, hvor du er.

En af de nemmeste måder for Firefox, Chrome og enhver anden onlinetjeneste at fortælle, hvor du befinder dig, er gennem din IP-adresse. Dette er et unikt sæt cifre (og symboler i den nyere IPv6), der identificerer hver computer, der er tilsluttet internettet. En del af IP-adressen kan bruges til at bestemme din placering. Som sådan kan maskering af din rigtige IP-adresse og udskiftning af den med en anden en forfalskning af din placering, så det ser ud til, at du befinder dig et andet sted.

Nogle browsere har dog andre metoder, der kan dechifrere, hvor du er. For eksempel kan de bruge nærliggende wifi-netværk til at geografisk placere en enhed, selv uden en IP-adresse. At slukke for wifi og Bluetooth kan være en mulighed, men sandsynligheden er, at du har brug for en eller begge af disse, så det er simpelthen ikke en mulighed for de fleste brugere.

Brug af en VPN giver dig mulighed for nemt at ændre din IP-adresse og erstatte din eksisterende med en anden fra en placering efter dit valg. Imidlertid kan dette muligvis ikke omgå andre geolocation-tjenester, der bruges af browseren. For at løse dette problem kan du manuelt ændre din placering i din browser eller bruge en udvidelse som f.eks. Location Guard.

Brug en VPN til at ændre din placering i Firefox eller Chrome

Et virtuelt privat netværk (VPN) fungerer ved at kryptere din internettrafik og tunnelere den via en mellemliggende server. De to største fordele ved en VPN er:

 • Kryptering: Krypteringsfaktoren betyder, at din internettrafik er helt sikker, og ingen kan dechiffrere den, selvom de formår at aflytte den. Dette gælder for internetudbydere, regeringsagenturer, cyberkriminelle og enhver anden, der måske snutter på din aktivitet.
 • Location spoofing: Da din trafik er tunnelet gennem en mellemliggende server, får du tildelt en IP-adresse fra denne server. Når du bruger en VPN, kan du vælge placeringen af ​​den server, du opretter forbindelse til, og dermed vælge, hvor din IP-adresse er fra.

Bemærk: VPN forfalsker kun din placering med hensyn til din IP-adresse. Så selv når du bruger en VPN, kan din browser muligvis registrere din placering. Som sådan kan det være nødvendigt, at du stadig forfalsker din placering manuelt i browseren eller bruger en udvidelse som Location Guard (mere om det nedenfor).

Du vil sandsynligvis bemærke, at nogle VPN'er leveres med dedikerede browserudvidelser til Firefox, Chrome og andre browsere. Disse kan være gode til forfalskning af lokationer, men bemærk, at de fleste af disse ikke krypterer din internettrafik, når de bruges alene.

En udvidelse, der er lidt anderledes end de andre, er addon leveret af ExpressVPN. Dets Chrome- og Firefox-udvidelser fungerer som fjernbetjeninger til VPN-apps på enhedsniveau, men de justerer også automatisk browserens geolocation-tjenester. Som sådan stemmer det registrerede sted med den VPN-server, du er tilsluttet. Dette betyder, at du ikke behøver at gøre noget andet undtagen at oprette forbindelse til din valgte VPN-server.

Sådan forfalskes din placering ved hjælp af en VPN

Selv hvis du aldrig har brugt en VPN før, er det meget ligetil at konfigurere en. Sådan ændres din IP-adresse i Firefox eller Chrome med en VPN:

 1. Vælg en udbyder, vælg en abonnementsperiode, og send din betaling. (Vi anbefaler ExpressVPN)
 2. Download den relevante VPN-software til din enhed. De fleste hæderlige VPN-udbydere tilbyder native apps til Windows, MacOS, iOS og Android.
 3. Log ind med dit brugernavn og din adgangskode (som vil blive givet, når du tilmeldte dig).
 4. Opret forbindelse til en VPN-server på det sted, du vælger. Hvis du f.eks. Vil se US Netflix, skal du vælge en amerikansk server. Du har nu en anden IP-adresse, der får den til at se ud som om du er på det sted.

Husk, at ikke alle VPN'er kan fjerne blokering af geobegrænsede websteder. Mange websteder, inklusive streaming, spil og hasardtjenester, har metoder til at registrere, når du bruger en proxy (VPN'er er inkluderet i dette). Navnlig er mange gratis VPN'er ikke i stand til at omgå sådanne proxy-detektorer. Hvis du ønsker at få adgang til en bestemt tjeneste, er det værd at tjekke med VPN-udbyderen, hvis den er i stand til at give adgang, før du tilmelder dig (du kan se her for VPN'er, der arbejder med Neflix, Amazon Prime, BBC iPlayer og Hulu).

Den bedste VPN til at ændre din placering i Firefox og Chrome: ExpressVPN

ExpressVPN Chrome-siden.

Vi har lagt en overflod af de bedst egnede VPN'er gennem nogle strenge test, og ExpressVPN kommer ud på toppen hver gang. Dette er faktisk den VPN-udbyder, vi anbefaler til brug med Firefox og Chrome. Med base på De Britiske Jomfruøer driver ExpressVPN et netværk på mere end 2.000 servere, der spænder over 94 lande.

Det giver brugerne hurtige, pålidelige forbindelser, der er ideelle til streaming, og er i stand til at låse et ton geo-begrænsede websteder. Du kan nemt streame Netflix US (og andre Netflix-biblioteker), Hulu, HBO, BBC iPlayer, Amazon Prime Video og meget mere. Hvis du har problemer med at finde den rigtige server til at oprette forbindelse til, er en 24/7 live chat kundeserviceagent altid tilgængelig til hjælp.

Inkluderet i hvert ExpressVPN-abonnement er apps til Windows, MacOS, Linux, iOS og Android og visse routere. Chrome- og Firefox-brugere kan downloade dedikerede browserudvidelser, som kan bruges som fjernbetjeninger til den relevante VPN-app.

Når du opretter forbindelse til en server, ændrer ExpressVPNs browserudvidelse automatisk dine Firefox eller Chrome geolocationdata, så de svarer til den VPN-placering, du er tilsluttet. Dette betyder, at så længe du bruger VPN, behøver du aldrig at bekymre dig om at ændre nogen indstillinger manuelt; skal du bare oprette forbindelse til den relevante server, og du er god til at gå.

ExpressVPN er lige så imponerende, når det kommer til privatliv og sikkerhed. Den bruger 256-bit kryptering, der betragtes som "militær klasse", og dette leveres med perfekt fremadrettshemmelighed. Du får også den bedste lækagebeskyttelse i branchen og en indbygget dræbningsafbryder. Dette betyder, at du kan være sikker på, at dine data altid forbliver sikre inden i den krypterede tunnel.

PRØV EXPRESSVPN RISIKEFRI: Vores læsere får tre måneder gratis, når de tilmelder sig en årsplan. Plus, ExpressVPN tilbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti på alle planer.

Læs vores fulde anmeldelse af ExpressVPN.

ExpressVPN er ikke den eneste fremragende udbyder, der er tilgængelig til brug med Firefox og Chrome. Andre lave omkostninger med høj ydelse inkluderer NordVPN og SaferVPN.

Sådan forfalskes din placering manuelt

Hvis du netop konfigurerer Firefox eller Chrome, som en del af installationsprocessen, bliver du spurgt, om du vil tillade placeringstjenester. Du kan blot afvise denne anmodning, og for Firefox kan du springe over det første sæt instruktioner nedenfor.

Men chancerne er, at du gør det efter den første installation. I dette tilfælde skal du deaktivere geolocation-tjenester manuelt. Plus, det hjælper ikke med faktisk at ændre din placering, så du skal også gøre det manuelt.

Skift manuelt din placering i Firefox manuelt

Sådan forfalskes din placering i Firefox:

 1. Type about: config i din browser. Der vises en advarsel for at fortælle dig om risikoen forbundet med at ændre de avancerede indstillinger. Så længe du er glad for at gå foran, skal du klikke på Jeg accepterer risikoen!
 2. Se efter indstillingen geo.enabled.
 3. Værdikolonnen skal læse "sandt." Dobbeltklik på den for at indstille den til "falsk."

Den geo.enabled række markeret.

Bemærk, at dette kun stopper Firefox med at spore din placering. For at indstille en ny placering kan du fortsætte med følgende trin:

 1. Stadig i about: config, kig efter indstillingen geo.wifi.uri.
 2. Skift dette til det sted, du vil "være" i. For at gøre dette, skal du indtaste en bestemt værdi for længde- og breddegrad. Du kan bruge følgende kodelinje, men erstatte værdierne: data: application / json, {"Beliggenhed": {"lat": 40,7590, "lng": -73.9845}, "nøjagtighed": 27000.0}

Geo-wifi.uri-rækken fremhævet.

Ovenstående eksempel fra en Stack Exchange-bruger vil placere dig i Times Square, men Du kan ændre det til hvor du vil ved at finjustere værdierne for bredde og længdegrad. Der er masser af værktøjer til at hjælpe dig med at finde ud af disse numre som GPS-koordinater og LatLong.net.

Bemærk, at hvis du nogensinde vil vende tilbage til standardindstillingerne, kan du højreklikke hvor som helst på geo.wifi.uri række og vælg Nulstil.

Skift manuelt din placering i Chrome manuelt

I Chrome kan du bruge følgende instruktioner til at forfalske din placering:

 1. I et browservindue skal du ramme Ctrl + Shift + I (til Windows) eller Cmd + Alternativ + I (til MacOS). Dette åbner vinduet Chrome Developer Tools.
 2. Hit Esc, klik derefter på Console-menuen (tre prikker til venstre for Console i den nederste del af skærmen).
 3. Vælg Sensorer og ændre Geolocation dropdown til Brugerdefineret placering ...
 4. Indtast den ønskede breddegrad og længdegrad.

Chrome Developer-skærmbilledet.

Alternativt kan du vælge en af ​​de forudindstillede indstillinger i Geolocation menu, herunder Berlin, Mumbai eller San Francisco.

Bemærk, at for at tilsidesætte placeringen for at arbejde i Chrome, skal du holde udviklerværktøjerne åben og forblive i det samme browservindue. Hvis du åbner et nyt vindue, vender det tilbage til din oprindelige placering. Dette er forskelligt fra Firefox, hvor du kan åbne flere vinduer og stadig have din placering forfalsket.

For at kontrollere, om disse processer har fungeret i begge browsere, kan du teste det ved hjælp af et værktøj som BrowserLeaks.

Browserleaks.net-testen.

I ovenstående skærmbillede kan du se, at vi formåede at forfalske vores placering for at få det til at se ud som om vi faktisk var på Times Square.

Brug tilføjelsen til Location Guard

Hvis du er glad for at lade en addon gøre arbejdet for dig, kan du prøve Location Guard. Denne udvidelse har to hovedanvendelser:

 • Lavere nøjagtighed af lokaliseringsdetektering: Hvis du er bekymret for privatlivets fred, men stadig ønsker at vises, at du er på den samme generelle placering, kan du bruge denne udvidelse til at skjule din nøjagtige placering. Dette betyder, at du stadig kan nyde fordelene ved geolocation-tjenester (såsom lokale søgeresultater) uden at skulle lade browsere og tredjepart vide nøjagtigt, hvor du er. Du kan vælge niveauet for "støj" tilføjet afhængigt af hvor meget du vil maske din placering.

Side om beskyttelse af personlige oplysninger om placeringsvagt.

 • Undgå din placering: En anden mulighed er at bruge Location Guard's Fast placering funktion, der dybest set gør, hvad vi gjorde tidligere: gør det muligt for dig at vælge et nøjagtigt sted, du vil se ud til.

Pladsvagt side med fast placering.

At bruge Fast placering funktion:

 1. Installer Location Guard-udvidelsen til Firefox eller Chrome.
 2. Gå til Muligheder og ændre Standardniveau til Brug fast placering.
 3. Gå til Fast placering og vælg en placering på kortet. Du kan enten finde den ønskede placering manuelt eller indtaste en adresse i søgefeltet. Bare sørg for at "placere" markøren på det ønskede sted - du bliver nødt til faktisk at klikke på kortet for at placere den på plads.

Siden med placeringsvagter.

Location Guard's opsætning er en tvivlsom lettere mulighed end de manuelle trin, som vi skitserede tidligere. Plus, udvidelsen tilbyder en attraktiv og intuitiv interface. Der er dog spørgsmålet om, at du bruger en anden udvidelse, så det er måske ikke den mest ideelle mulighed for brugere, der er beskyttet af privatlivets fred. Mens det fungerede for os, har der været klager fra nogle brugere om, at det ikke har fungeret konsekvent.

WebRTC-blokering

En yderligere faktor, man skal være opmærksom på, er WebRTC-lækager. WebRTC eller Web Real-Time Kommunikation hjælper med at lette lyd og video-browser-til-browser-kommunikation. Det er indbygget i mange browsere, herunder Firefox og Chrome. Selv når du bruger en VPN, kan WebRTC udgøre en risiko ved potentielt at eksponere din rigtige IP-adresse.

Mange VPN'er bygger WebRTC-beskyttelse i deres software, men dette er ofte begrænset til faktiske VPN-apps, og overføres typisk ikke til browserudvidelser. Nogle inkluderer WebRTC lækebeskyttelse i deres udvidelser, såsom ExpressVPN og NordVPN, men hvis du går med en anden udbyder, skal du muligvis tage ekstra forholdsregler.

Er det muligt at deaktivere WebRTC i din browser for at undgå problemet helt. Sådan deaktiveres WebRTC-lækager i Firefox:

 1. Gå ind about: config i din Firefox-adresselinje.
 2. Find media.peerconnection.enabled.
 3. Hvis Værdi kolonnen siger "sandt", dobbeltklik derefter på rækken, så den læser "falsk."

Der er ingen lignende metode til at gøre dette i Chrome. Der er dog tilgængelige udvidelser, der kan forhindre WebRTC-lækager, herunder WebRTC Leak Prevent og WebRTC Leak Control.

Du kan kontrollere, om disse metoder har fungeret ved hjælp af BrowserLeaks.

Kan jeg bruge en DNS-proxy i stedet for en VPN?

Det er muligt at bruge en DNS-proxy-tjeneste i stedet for en VPN til IP-adressekomponenten til lokalspoofing. Du skal dog huske på to store forskelle mellem VPN'er og proxyservere.

Den første er, at en DNS-proxy kun ændrer din placering, hvis du besøger et websted, der kræver geo-unblocking. For ethvert andet sted vil proxy'en ikke gå ind, og du får en direkte forbindelse til dette websted. Dette betyder, at hvis du vil have privatliv, giver en DNS-proxy ikke det. Plus, mens en DNS-proxy teknisk kan hjælpe dig med at fjerne blokering af geo-begrænset indhold, er virkeligheden, at mange ikke er i stand til at omgå nogle tunge proxy-nedbrud som dem, der er rullet ud af Netflix og BBC iPlayer.

Den anden store forskel er, at de fleste DNS-proxy-tjenester ikke krypterer din internettrafik. Dette betyder, at hvis det bliver aflyttet, kan enhver dechiffrere dine oplysninger. Hvis privatliv og sikkerhed er bekymringer, er du bedre stillet med en VPN.

Kan jeg bruge en gratis VPN til at ændre min IP-adresse?

Gratis VPN'er dukker op hele tiden i din søgning, men disse er generelt ikke gode muligheder. Til at begynde med, i en lignende vinkel som DNS-proxies, er det mindre sandsynligt, at de er i stand til at omgå geo-begrænsningsforanstaltninger truffet af visse websteder. Så chancerne er, at du ikke kan få adgang til dine favoritprogrammer, film eller spil. Hvad mere er, servere er få og langt imellem og har tendens til at være overbelastede. Selv hvis du kan omgå restriktioner, kan du ende med en langsom, upålidelig forbindelse.

Derudover har gratis VPN'er en tendens til at have temmelig strenge datagrænser. Hvis du søger effektivt at bruge en VPN-tjeneste til andet end grundlæggende webbrowsing, finder du, at en gratis VPN er yderst begrænset.

Hvis du er mere bekymret for privatliv og sikkerhed, kommer gratis VPN'er også til kort der. Der har været kendt forskellige tjenester for at spore brugeraktivitet, sælge information til tredjepart og injicere annoncer på de websteder, du besøger. Nogle undlader at kryptere dine data og kan endda bære malware. Det er bestemt værd at nogle få ekstra bukke for en top-bedømt udbyder.

Afslutter

Fordi browsere har flere metoder til at registrere din placering, for virkelig at forfalde din placering, skal du muligvis bruge et par metoder. Vores anbefalede løsning er at bruge en VPN og manuelt ændre din placering i din browser. Hvis du finder det for besværligt (det er lidt mere vanskeligt i Chrome), kan det at prøve Location Guard-udvidelsen sammen med en VPN være en meget levedygtig løsning.

Billedkredit: “Land flagskort” licenseret under CC BY 2.0.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 53