Sådan fjernes blokeringen af ​​websteder på Chrome og Firefox hvor som helst

Sådan fjernes blokeringen af ​​websteder på Chrome og Firefox


Når et websted er blokeret, ser du en slags fejlmeddelelse eller en side, der angiver, at du har stødt på et blokeret websted.

side ikke tilgængelig nulstilling af forbindelse

Websteder kan blokeres på et par forskellige måder:

 • IP-sortlistning
 • DNS-manipulation
 • Søgeordsfiltrering

Vi forklarer disse mere detaljeret længere nede, men der er en løsning i én størrelse, der passer til alle undtagen den hårdeste webcensur: a VPN.

Kort til Virtual Private Network, en VPN krypterer alle data, der går til og fra internettet og omdirigerer dem gennem en mellemliggende server. VPN fungerer som en proxy, der udfører to ting:

 • Skjuler, hvilke websteder du besøger fra enhver, der overvåger din internetforbindelse, f.eks. En skole-, kontor- eller internetudbyder
 • Masker din rigtige IP-adresse med VPN-serverens adresse, så websteder ikke kan blokere dig efter IP eller placering

Vores top anbefaling er NordVPN, en VPN-udbyder, der tilbyder en simpel app, der kan fjerne blokering af blokerede websteder i mere end 60 lande. Det kan prale af robust sikkerhed og hurtige hastigheder, så du kan endda streame video gennem det. NordVPNs browserudvidelse til Chrome og Firefox giver dig mulighed for at bruge VPN uden at installere en separat app. Det leveres med en pengene-tilbage-garanti, som du kan drage fordel af når som helst i de første 30 dage uden spørgsmål.

Sådan bruges en VPN til at fjerne blokering af websteder i skole, arbejde eller i udlandet

nord vpn browserudvidelser

VPN'er gør det nemt at fjerne blokering af websteder. Følg blot disse instruktioner:

 1. Tilmeld dig en VPN. Vi anbefaler NordVPN.
 2. Download og installer VPN-appen eller webbrowserudvidelsen.
 3. Vælg en VPN-server på det sted, du vil gennemse og ramme Forbinde.
 4. Vent på, at forbindelsen er etableret, og åbn derefter det blokerede websted. Det skal nu være tilgængeligt.

Sådan fjernes blokeringen af ​​websteder på Chrome og Firefox hvor som helst

Mange VPN'er, NordVPN inkluderet, tilbyder både native apps, der installeres på dit operativsystem og browserudvidelser der tilsluttes Chrome og Firefox. Hvis du bare har brug for at fjerne blokering af websteder, skal en browserudvidelse være tilstrækkelig, og du behøver ikke at bekymre dig om ikke at have administrative rettigheder til at installere software.

Men bemærk, at med en browserudvidelse, vil trafik fra apps og tjenester uden for din webbrowser ikke gå gennem VPN. Hvis du har brug for at fjerne blokering af en anden app, eller browserudvidelsen ikke får jobbet gjort, kan du prøve at installere den oprindelige app til Windows eller Mac i stedet.

Hvis du prøver at fjerne blokering af websteder fra udlandet, skal du sørge for at forbinde din VPN til et land, hvor det pågældende websted ikke er censureret. For eksempel er BBC iPlayer kun tilgængelig for folk i England, så du kan oprette forbindelse til en VPN-server i London (eller andre steder i Storbritannien) for at fjerne blokering af den.

Sådan blokeres websteder

For at forstå, hvordan websteder blokeres, skal du først have et grundlæggende greb om IP-adresser og DNS.

IP-blokering

Hver enhed, der er tilsluttet internettet har en unik offentlighed IP-adresse, inklusive servere, hvor websteder er vært og slutbrugerenheder som den, du bruger lige nu.

En IP-adresse til dette websted er 199.115.114.66, en unik adresse til den webserver, som dette websted er vært på.

Hvis en netværksadministrator på en skole, kontor eller internetudbyder ønskede at blokere dette websted, kunne de oprette en firewall-regel til at blokere enhver trafik til eller fra IP-adresse 199.115.114.66.

Når du bruger en VPN, går internettrafik først til VPN og derefter til webstedet. Skolen eller kontoret ser kun IPN-adressen på VPN-serveren og ikke IP-adressen på webstedet. Da VPN-serverens IP-adresse ikke er blokeret, kan brugeren få adgang til det blokerede websted gennem den.

IP-sortlistning er begrænset, da mange websteder har flere IP-adresser, fordi de er så store. YouTube bruger for eksempel flere IP-adresser. IP-adresser er ikke altid permanente, så blokering af et websted ved dens IP-adresse fungerer muligvis ikke eller fungerer muligvis kun midlertidigt.

Angiv DNS-manipulation.

DNS-manipulation

Også kendt som DNS-kapring, DNS-forgiftning eller DNS-forfalskning, DNS-manipulation bruges ofte som et middel til at blokere websteder.

Lad os sige, at du er på en skole, hvor dette websted er blokeret. Det domæne på dette websted er “comparitech.com”. Når du klikker på et link til denne side eller indtaster siden URL i din webbrowsers adresselinje, sendes en anmodning, der indeholder domænet til en DNS-server.

DNS, eller Domain Name System, fungerer som en telefonbog til internettet. I stedet for navne og telefonnumre knytter den domænenavne til IP-adresser. DNS-serveren søger efter IP-adressen, der er tilknyttet “comparitech.com” -domænenavnet. Under normale omstændigheder sender DNS-serveren som svar på anmodningen IP-adressen tilbage på den server, hvor Comparitech er vært. Dette gør det muligt for din enhed at oprette forbindelse til webstedet og indlæse siden i Chrome eller Firefox.

DNS-manipulation involverer ændring af telefonbogen. Den, der driver DNS-serveren, kan fjerne eller ændre IP-adressen, der er tilknyttet “comparitech.com”. Uden at kende den korrekte IP-adresse, vil brugeren enten se en fejlside eller blive omdirigeret til et andet sted, f.eks. En side, der angiver, at du prøver at få adgang til blokeret indhold. Dette er en almindelig taktik, der anvendes af Kinas Great Firewall til at blokere Facebook, YouTube og hundreder af andre sider. Fordi domænenavne sjældent ændres, er DNS-manipulation langt mere pålidelig end blot at blokere IP-adresser.

DNS-manipulation er mere vanskeligt at overvinde, men de fleste gode VPN'er i disse dage kan omgå det. VPN bruger sine egne DNS-servere i stedet for dem, der leveres af din skole, kontor eller ISP. Dette sikrer, at din DNS ikke er blevet forgiftet, og sider vil blive blokeret.

Bemærk, at ikke alle VPN'er kan løse dette problem, og det er dobbelt sandt for VPN-browserudvidelser. DNS-trafik sendes ofte uden for webbrowseren, og VPN'er lækager muligvis DNS-trafik. Kig efter en VPN, der tilbyder "DNS-lækkerforebyggelse" for at sikre, at du vil være i stand til at fjerne blokering af websteder. NordVPNs webbrowserudvidelser til Chrome og Firefox inkluderer DNS-lækagebeskyttelse, hvilket er sjældent for VPN-plugins.

Søgeordsfiltrering

Søgeordsfiltrering er mindre almindeligt end andre metoder til blokering af websteder, men kan stadig være en hindring i skoler og kontorer. En VPN hjælper måske eller ikke, afhængigt af hvor filtreringen finder sted.

Konceptet er enkelt: Hvis et websted indeholder visse ord, skal du blokere det. I modsætning til DNS-manipulation og sortlisting af IP kræver denne form for censur ikke netværksadministratoren at vide, hvilke websteder der skal blokeres forud for tiden. I stedet scannes websiden for visse søgeord før det kan ses. Skoler kan f.eks. Bruge denne metode til at blokere websteder, der indeholder bandeord.

Nøgleordsfiltrering kan finde sted på netværket eller på slutbrugerenheden.

Hvis den finder sted på netværket, scannes siden, før den ankommer til din enhed. Enkelt sagt skoler skolen, internetudbyderen eller kontoret siden, scanner dens indhold og beslutter derefter, om de skal blokere den eller lade den videregive til slutbrugerenheden. En VPN krypterer al din enheds internettrafik, så netværksadministratoren ikke kan se siden og derfor ikke kan blokere den, hvis du er tilsluttet en VPN.

Hvis søgeordsfiltrering finder sted på slutbrugerens enhed, hjælper en VPN ikke. Dette kan være tilfældet, når forældremonitoringssoftware eller et lignende program er installeret på en skole- eller kontorcomputer. Siden blokeres, når den ankommer til din enhed, baseret på følsomme nøgleord, den finder. Da en VPN kun beskytter data under transit på tværs af et netværk, kan den ikke gøre noget ved et program, der scanner sider, efter at de har nået din webbrowser. Hvis du vil fjerne blokering af et websted, der er filtreret nøgleord, skal du deaktivere overvågningssoftwaren. Prøv måske at bruge en anden webbrowser.

Geo-blokering og IP-forbud

Geo-blokering og IP-forbud sker omvendt fra alle de andre blokeringsmetoder i denne artikel. Dette sker, når selve websitet blokerer dig i stedet for din skole, kontor eller internetudbyder. Websteder blokerer typisk brugere baseret på deres IP-adresse eller hvor deres DNS-servere er placeret.

Websteder, der blokerer folk baseret på deres placering - geo-blokering - gør det normalt ved hjælp af IP-adresser. En IP-adresse identificerer ikke kun din enhed, det peger også på din omtrentlige placering. Et websted, der er begrænset til brugere i Storbritannien, blokerer f.eks. Enhver med en amerikansk IP-adresse. Dette er kendt som "geo-blokering."

DNS-servere betjenes normalt lokalt og er derfor også en god indikator for din placering.

Endnu en gang en god VPN-service med DNS-lækager er løsningen. Sørg for, at VPN, du vælger, har servere i det land eller by, hvorfra du har brug for adgang til blokerede websteder. NordVPN har over 4.000 servere i mere end 60 lande, så du bør være dækket.

Bemærk, at mange websteder har fanget denne taktik og er begyndt at blokere IP-adresser på kendte VPN-servere. Dette er tilfældet med flere videostreamingswebsteder som Netflix, Hulu, HBO, BBC iPlayer og Amazon Prime Video. Hvis du vil fjerne blokering af et af disse sider, har Comparitech masser af ressourcer til at finde den bedste VPN. Når det er sagt, kan NordVPN fjerne blokering af størstedelen af ​​geo-blokerede websteder, som vi har testet.

Andre måder at fjerne blokering af websteder på

Google Oversæt

fjern blokering af websteder med google translate

Google Translate indeholder en funktion, der giver dig mulighed for at oversætte hele websteder i din browser. Du vil stadig være på Google Translate-webstedet, men det sted, du vil fjerne blokering af, vises i dit browservindue. Sådan fjernes blokeringen af ​​websteder med Google Translate:

 1. Kopier og indsæt URL'en på det websted, du vil fjerne blokering af, i Google Translate.
 2. Klik på hyperlinket, der vises i det oversatte felt.
 3. Du ser en fejlside, der siger, at siden allerede er på engelsk. Klik på rullemenuen ved siden af ​​øverst til toppen Til: og vælg ethvert andet sprog end engelsk.
 4. Du kan nu se siden på et andet sprog. Klik på knappen øverst til højre Original for at se siden.

Dette fungerer muligvis ikke, afhængigt af den anvendte blokeringsmetode, og forventer ikke, at alle webstedsfunktioner fungerer normalt. Når det er sagt, er det en hurtig og gratis måde at få adgang til blokerede websteder.

Proxy-websteder

En hurtig Google-søgning bringer ingen mangel på gratis proxy-websteder, som du kan bruge til at fjerne blokeringen af ​​websteder fra skolen eller kontoret. Vær dog forsigtig, da mange af disse websteder hverken er sikre eller private. Chancerne er, at proxy ikke er krypteret som en VPN, så den kan overvåge al din online aktivitet, inklusive alle oplysninger, du indtaster på siden.

Disse sider fungerer på samme måde som Google Translate-metoden ovenfor ved at vise en side på en side. Igen, forvent ikke, at alt på webstedet fungerer normalt.

Proxy-udvidelser

Proxy-udvidelser til Chrome og Firefox findes i mange former og størrelser. SOCKS og HTTP-proxies er de mest almindelige. Nogle proxyudvidelser som Proxy SwitchySharp til Chrome og FoxyProxy til Firefox giver dig mulighed for at konfigurere din egen proxyudvidelse, men du har brug for en proxyserver til rådighed. Pas på gratis browser-plugins, der leveres med indbyggede proxyservere. Ligesom proxywebsteder er de sandsynligvis ikke meget private eller sikre. Desuden er enhver proxyudvidelse, der ikke autentificerer brugere - ingen adgangskode krævet - i sagens natur mindre sikker end dem, der gør og er sårbare over for angreb fra mand til mellem.

NordVPNs browserudvidelse krypterer trafik, forhindrer DNS-lækager og kræver godkendelse for at bruge, hvilket gør det markant mere sikkert end langt de fleste proxyudvidelser.

Tor

haler, der kører tor browser check

Tor er et anonymitetsnetværk, der potentielt kan hjælpe med at fjerne blokering af websteder. Tor bruger proxies til at gøre brugeren ikke sporbar ved at sende internettrafik gennem en række tilfældige noder rundt om i verden. Dette giver dig en anden IP-adresse og skjuler de websteder, du besøger fra din skole, kontor eller regering.

Den nemmeste måde at komme i gang med Tor er ved at downloade Tor Browser, en alternativ browser til Firefox og Chrome, der sender al internettrafik gennem Tor Network.

Tor kommer dog med et par advarsler. Det er langsomt for en. For det andet, mens Tor er lovlig, er det ofte forbundet med kriminelle og hackere. Din skole-, kontor-, regerings- eller internetudbyder kan rynke over Tor-brug i enhver form som resultat. Plus, nogle websteder blokerer Tor-brugere helt.

Se også: Bedste VPN'er til Tor

Skift dine DNS-servere

Hvis DNS-manipulation (se ovenfor) er den metode, der bruges til at blokere websteder, kan du muligvis overvinde det ved at ændre dine standard DNS-servere. DNS-servere drives normalt af internetudbydere, selvom din skole eller kontor muligvis bruger deres egne. Du kan ændre DNS-servere i dine internetindstillinger.

En god gratis mulighed er Cloudflare, der driver sikre, private DNS-servere. Du kan lære, hvordan du konfigurerer Cloudflare DNS her. Hvis du har brug for DNS-servere til en bestemt region eller et bestemt land, kan du prøve OpenNIC.

Gode ​​VPN'er som Nord betjener deres egne private DNS-servere. Et par udbydere tilbyder smarte DNS-proxy-tjenester, der er dygtige til at fjerne blokering af geo-blokeret indhold, skønt der ikke er nogen stor fordel ved disse over en VPN.

Bemærk, at hvis DNS-manipulation ikke er den blokeringsmetode, der bruges, vil ændring af dine DNS-servere ikke gøre en forskel.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 5 =