Sådan fjernes apps fra Facebook for bedre privatliv

facebook beachfront


I lyset af vores nylige artikel om den 'mest brugte ord' Facebook-quiz-app, spurgte mange mennesker i kommentarerne os: ”Okay, så denne app påvirker mit privatliv. Hvordan slipper jeg af med det? ”

For at starte med, skal du forstå, at når som helst du logger på med Facebook på et andet sted eller en app end Facebook, du opgiver data. Disse apps og websteder opretter forbindelse til Facebook-platformen, som gør det muligt for Facebook at udvide rækkevidden til gengæld for en let login-løsning og nogle brugerdata til app-maker. Når en app er godkendt via Facebook-platformen, forbliver den autoriseret, indtil brugeren siger andet, selvom den kun bruges én gang. Hvis du aldrig har gået ind på Facebook-indstillingerne og faktisk har kigget på listen over apps, du har godkendt til at oprette forbindelse til din Facebook-konto, er du måske overrasket over at se, hvor mange gamle, ubrugte apps der ligger omkring, muligvis stadig indsamle dine data.

Sådan slettes Facebook-apps

For at fjerne apps og redigere deres tilladelser skal du åbne Facebook i en desktop browser. Klik på pilen i øverste højre hjørne, og vælg Indstillinger. I venstre side af næste side skal du vælge Apps. En liste over apps, der er forbundet til din Facebook-konto, vises.

Hvis du foretrækker at gøre dette via mobilen, skal du rulle ned til næste afsnit.

facebook app fjernelse 1

Hvis du vil beholde appen men begrænse dens tilladelser, dvs. hvilken info den kan se på din profil, skal du klikke på blyanten. Her ser du en liste over tilladelser med markeringer til højre. Nogle tilladelser er påkrævet, hvilket betyder, at du ikke kan fjerne dem, men resten kan fjernes fra uden at det påvirker appen. Du kan også ændre, hvem der kan se din appaktivitet og underretninger.

Rul lidt ned, og der er et afsnit "Lær mere", hvor du blandt andet finder kontaktoplysninger til udvikleren og et app-bruger-id-nummer. Hvis du vil have dine Facebook-data fjernet fra appproducentens servere, skal du sende dem en e-mail, der siger det med app-bruger-ID inkluderet. Dette vil hjælpe dem med at finde dine data og slette dem.

Helt nederst i popup-vinduet er eksterne links til appens brugsbetingelser og privatlivspolitik. Hvis du undrer dig over, hvordan en app bruger dine oplysninger, og hvem den deler dem med, er det her du skal se. Politik til beskyttelse af personlige oplysninger har en tendens til at være lettere at læse, mens brugsbetingelser er mere komplicerede juridiske dokumenter.

Bind løse løse ender

Nu hvor du har fjernet uønskede apps og indsnævret tilladelser på de resterende, så lad os tage et øjeblik at løse et par flere indstillinger på denne side. Rul ned for at finde to bokse: Apps, websteder og plugins og apps, som andre bruger.

facebook app fjernelse 5

Hvis du vil have en nuklear mulighed, der afskærer alle tredjeparter fra din Facebook-konto, skal du klikke på Rediger under Apps, Websites og Plugins og derefter klikke på Deaktiver platform. Der er ingen måde at fortryde dette på, så sørg for at du ikke har brug for Facebook-login til nogen af ​​disse apps længere.

facebook app fjernelse 6

Klik nu på Rediger under Apps, som andre bruger. Det er her du styrer, hvilke oplysninger tredjepartsapps, der bruges af dine venner, kan indsamle. Selv hvis du f.eks. Aldrig bruger Facebook-login til quiz-apps, betyder det ikke, at dine venner ikke gør det. Hvis du er ven autoriserer en app, der lader den se hans eller hendes venneliste, kan dine data stadig være i fare. Her kan du fjerne markeringen af ​​de kategorier, som du ikke ønsker, at dine venner går på kompromis på dine vegne.

Endelig, hvis du er bekymret for, at folk ser gamle indlæg, der blev foretaget forud for, hvordan Facebook kontrollerer publikum nu, giver den sidste boks på denne side dig mulighed for at ændre det. Klik på rullemenuen under Old Versions of Facebook for Mobile for at indstille dit foretrukne publikum (Kun mig, venner, venner af venner, offentlig osv.).

Ændring af apptilladelser på Facebook-mobilappen

Næsten halvdelen af ​​Facebook-brugere får kun adgang til det sociale netværk på deres mobile enhed. Husk, at denne tutorial bruger Android-versionen af ​​appen, så deres kan være nogle mindre uoverensstemmelser med iOS-versionen.

facebook app tilladelser mobil 1
Åbn appen og klik på hamburgermenuen (tre vandrette linjer) øverst til højre. Rul ned, og tryk på "Privatlivsgenveje."

facebook app tilladelser mobil 2
Her kan du ændre, hvem der ser dine indlæg, hvem der kan kontakte dig og blokere uønsket kommunikation fra bestemte brugere. For at komme til apptilladelser skal du trykke på "Flere indstillinger."

facebook app tilladelser mobil 3
Rul lidt ned og klik på "Apps."

facebook app tilladelser mobil 4
Før vi går videre til at administrere specifikke apps, skal du trykke på “Apps, som andre bruger” og fravælge alt, medmindre du har en bestemt grund til at gøre andet. Dette forhindrer, at apps, som dine venner bruger, får adgang til oplysninger på din konto. Gå nu tilbage og klik på boksen der siger "Logget ind med Facebook."

facebook app tilladelser mobil 5
Her ser du en liste over apps og websteder, der er forbundet til din Facebook-konto. Når du logger på med Facebook et eller andet sted online, er det her det vil dukke op. Begynd at klikke på hver app for at administrere dens indstillinger.

facebook app tilladelser mobil 6
Hver apps side giver dig mulighed for at indstille dens synlighed, kontrollere, hvilke oplysninger appen kan indsamle gennem din profil, justere, om appen kan sende til din tidslinje på dine vegne eller ikke og fjerne appen helt. Brugsbetingelserne for apps og privatlivspolitik findes også her.

Vi foreslår, at du fjerner alle apps, du ikke genkender, fjerner ikke-krævede tilladelser fra dem, du vil beholde, og indstiller synligheden på dem alle til "Kun mig", medmindre du har en god grund til at gøre andet (Instagram fotos kan ikke ses af venner, når de f.eks. er indstillet til Kun mig). Når du har gennemgået hele listen, er du færdig. Nyd din sikrere, mere private Facebook!

“Facebook Beachfront” af mkhmarketing licenseret under CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 8