Sådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Sådan deles fotoalbum privat med familie og venner (1)


Du pakket dine tasker og reserverede hotellet. Det varmere vejr er stigende; tid til at tage en pause og nyde en lille ferienedetid. Du drømmer allerede om den milde udsigt og den betagende natur. Nære venner og kolleger vinker på rejse og kan ikke vente med at se dine fotos, mens de er på farten. Der er kun et problem: Du vil ikke have, at fremmede snupper på dine feriebilleder. Vi viser dig, hvordan du opretter private fotoalbum online og den bedste måde at dele fotos privat.

Mens sociale medier tilskynder en kultur til at dele alle og dele ofte, har selv de mest aktive brugere øjeblikke, som de ikke har til hensigt for verden at se. Der vil altid være begivenheder i dit liv, som du kun vil dele med nogle få. Mødet var måske en intim fest, såsom en kommende aldersceremoni eller religiøse ritualer. Måske ønsker du klogt at undgå at lade alle i dit område vide, at du er væk hjemmefra. Som ABC rapporterer, er indbrudstyvere ikke over at bruge sociale medier til at finde ofre. Nogle steder kan der være rådgivning mod overdeling. Hvis f.eks. På safari, kan billedet af en smuk afrikansk næsehorn fange øje med potentielle krybskyttere, især hvis billedet inkluderer metadata, hvor scenen blev optaget.

Så hvordan uploader du fotos til deling med familie og venner, men holder dem private fra tilfældige fremmede? Selvom det er vanskeligt at holde online billedindlæg helt fortrolige, kan du skære ned på, hvem der kan se dem.

Her er fem måder at dele dine fotos online privat:

1. Opret en delt skymappe

Har du en konto hos DropBox, Google, iCloud, Microsoft OneDrive eller en anden skyudbyder? I så fald er en måde at dele fotos privat allerede ved hånden. De fleste cloud-lagerudbydere tillader deres brugere at oprette “delte mapper”: mapper med emner, som andre kan få adgang til, enten når de logger på deres egne konti eller ved at få adgang til et delt link.  

Sig f.eks., At du vil konfigurere en mappe med fotos til deling ved hjælp af Google. 

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Først skal du få adgang til dit Google drev og oprette din mappe.

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Når mappen er i dit drev, skal du højreklikke på indstillinger. Du skal se en rullemenu med et par handlinger, herunder til "Del+”Mappen eller til“Få et delbart link”. Begge disse indstillinger giver dig mulighed for at dele din mappes indhold med andre. For de fleste brugere er indstillingen "Få et delbart link”Vil være nok: Google giver dig et link, som du kan sms, besked eller e-mail familie og venner til at få vist mappeindhold. 

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Hvis du gerne vil have flere indstillinger, skal du, efter et link, der er deles, vælge “Del +”.

Delingsmenuen giver endnu flere muligheder: giver dem med linket mulighed for at se emner, redigere elementer eller begrænse adgangen fuldstændigt til et udvalgt antal Google-brugere.

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og vennerSådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

DropBox og andre udbydere har ofte lignende indstillinger med ekstra funktioner eller muligheder, der er unikke for hver platform. Populære cloud drive-lagerkonti kan også fås ved hjælp af telefon- og tablet-applikationer, så du kan uploade billeder direkte fra enhedens fotoalbum. Dette gør det mere praktisk at låse din bærbare computer i stedet for at risikere den på vejen. 

2. Lukkede eller hemmelige Facebook-grupper 

Som regel bør information på Facebook aldrig betragtes som 'privat'. Som Leslie Walker skriver for Lifewire, “Som standard gør Facebook alt for ofte fotos og andet materiale, som du poster på det sociale netværk, hvilket betyder, at enhver kan se det.” Der er dog måder at begrænse, hvem der kan se dine billeder. Især Facebook-grupper kan være en attraktiv mulighed, hvis du og de mennesker, du vil dele fotos med, allerede har profiler. 

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Gå til startsiden Udforsk - Grupper sektion, klik på “+ Opret gruppe”For at oprette en ny gruppe til din konto. ”Opret gruppe”Er også tilgængelig fra rullemenuen i hovedmenuen lige efter Opret / administrer sider.

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Du skal give din gruppe et navn, indtaste nogle venner eller familie for at invitere, og selvfølgelig skal du vælge en privatlivsindstilling. Af de forskellige gruppetyper ønsker du at vælge 'Lukket gruppe'Eller'Hemmelig gruppe'For at holde alle fotos, du deler med gruppen, private. Med en 'lukket' gruppe kan alle online se, hvem der er medlem af gruppen, men kun gruppemedlemmer kan se udgivet indhold. Med gruppen 'Hemmelig' forbliver både indholdet og hvem der kan se det usynligt for besøgende på netværket. 

3. Privatlivsindstillinger på dit yndlingsfotograferingsnetværk. 

Nogle sociale netværk er bevidst udviklet til deling af fotos online og kan indeholde begrænsninger for deling. Billedhostingstjeneste Flickr inkluderer geofencing-muligheder - begrænsning af fototilgang baseret på visningens placering.  

Et andet fotografnetværk, SmugMug, inkluderer højere privatlivsindstillinger for betalte "Power" -konti og op. Brugere kan få adgang til delingsindstillinger under Galleri > Sikkerhed, inviter derefter derefter gæster, med hvilke billeder vil blive delt.  

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Hvis du allerede har etableret en tilstedeværelse på et andet netværk, skal du søge rundt i indstillingerne og FAQ-dokumentationen. Hvordan 'privat' deling fungerer afhænger af webstedet eller appen. 

4. “Private” apps til deling af fotos. 

Hvis du ikke allerede er på et delingsnetværk, kan du overveje at oprette en konto, der er beregnet til privat deling. Programmer inklusive Cluster.io og 23 Snaps er populære og bygget med private grupper i tankerne. Cluster siger, ”kun inviterede brugere kan se og sende indlæg til albums”. I henhold til 23 Snaps er gemte øjeblikke "synlige for dig og familien og vennerne, du har forbindelse til - ingen andre."

Hvis du tilmelder dig en ny platform, skal du kontrollere, om brugere kan inviteres med et link alene, eller om de har brug for at registrere en konto. Instagram tillader for eksempel privat deling; men for at kunne skrive privat, skal du låse din konto ned, med kun dem, der er på Instagram, der kan se dine udlagte billeder. Ikke alle er klar til at tilslutte sig endnu en tjeneste eller downloade en ny app til engangsbrug. Hvis familie eller venner også er på udkig efter bedre måder at dele øjeblikke privat, kan du muligvis finde et nyt værktøj, der er nøjagtigt, hvad alle leder efter.

5. Gruppetekster

Er du ikke interesseret i at tilmelde dig en ny konto eller downloade en anden applikation? Vær hjertelig, der er stadig en løsning til deling af private fotos, især hvis alle på din liste har en smartphone. Et antal instant messengers tilbyder "gruppechat" -indstillinger, så du kan sende tekst og billeder til en udvalgt gruppe af personer på én gang. Nogle applikationer tillader også feedback fra gruppen, hvilket i det væsentlige opretter et privat chatrum! iMessage, Android Messenger, Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger og Signal er alle SMS-apps, der giver mulighed for gruppe messenger-tjenester.

iMessage: Åbn meddelelser på iOS, og start en ny besked. Indtast de kontaktnumre, du sender til, indtast derefter tekst, fotos og klik på 'send'.

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og vennerSådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Android Messenger: Den samme gruppemeddelelsesfunktion kan udføres i Android-messenger, men du kan blive påkrævet at konfigurere MMS først. Du skal gå til ’Indstillinger’ og vælg 'Fremskreden'

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Skift 'under gruppemeddelelser'gruppe MMS’. Dette giver dig mulighed for at sende gruppetekster via Android's meddelelsesprotokol.

WhatsApp: Hvis du kommunikerer meget via den populære applikation WhatsApp, er gode nyheder: gruppechats og deling af fotos en let mulighed. For at konfigurere en meddelelse til gruppedeling skal du åbne programmet og klikke på “chats” fane til iphone, “”Menuindstilling i Android. Hit "Ny meddelelse”-Ikonet, og tryk derefter på knappen for“Ny gruppe”. Tilføj dine kontakter og en emnelinje, og fortsæt derefter med at udvikle din tekst som normalt. 

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og vennerSådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Telegram: Telegram har to muligheder for begrænset deling: kanaler og grupper. De vigtigste forskelle mellem de to er brugernumre og redigeringsevne. Grupper er bedre til at dele med folk, du kender: de har medlemmer og tillader alle, der er tilsluttet at skrive tilbage. Kanaler har abonnenter, og selvom de kan være offentlige eller private, er de bygget for at tilskynde til udsendelse af det materiale, du poster. Med det formål at dele med nære forbindelser er gruppe typisk vejen at gå.   

For at oprette en gruppe skal du åbne appen og klikke på “chats”I det nederste hjørne (iphone) eller cirkulær blyant knappen i nederste højre hjørne (Android). Der skal du se en til at sende meddelelser, herunder opsætning og afsendelse til grupper. 

Sådan deles fotoalbum online privat med familie og vennerSådan deles fotoalbum online privat med familie og venner

Hit "Ny gruppe”, Tilføj de kontakter, du har til hensigt at sende til, og giv din gruppe et navn. Når du er tilføjet, skal du sende billeder og tekst til dine grupper på samme måde som du sender andre beskeder med platformen. 

Andre platforme, inklusive Signal og Facebook Messenger, har lignende funktionaliteter som gruppemeddelelser, men med forskellige opsætningsanvisninger. Hvis du regelmæssigt bruger en meddelelsesplatform, skal du se på dine indstillinger og se, om det er en mulighed at sende gruppetekster ud. 

Bekymringer på tværs af platformen

En smule råd, når du vælger den bedste måde at sende fotos privat: tænk på dit publikum. Mange applikationer mister kryptering, når de tillader deling med brugere af andre platforme, hvilket forhindrer beskeden i at være virkelig privat. Tag f.eks. IMessage eller WhatsApp. Hvis du sender en meddelelse via WhatsApp til en anden WhatsApp-bruger, krypteres meddelelsen; men hvis du sender det til en ven uden WhatsApp, der opretter forbindelse ved hjælp af iMessage, vil krypteringen gå tabt. Din besked vil stadig ikke gå til offentlige platforme, men de vil blive lettere at dele eller for interlopere at fange i transit. Mange tjenester kan kun love privatliv, hvis alle andre bruger den samme private platform. 

Apps til deling af fotos lider ofte af lignende problemer. En privat Instagram, for eksempel, kan kun begrænse deling af fotos til godkendte forbindelser på Instagram; men hvis du har til hensigt at dele med venner, der ikke bruger platformen, bliver de enten nødt til at oprette en konto, eller du bliver nødt til at deaktivere privatlivets fred for fotos der kan ses.  

Sikker deling

Endelig, hvis følsomhed er en enorm bekymring, kan du overveje at tale med dit publikum, før du snapper fotos og sender væk. Mange platforme kan for eksempel ikke forhindre download af billeder eller skærmbilleder. Hvis du ikke ønsker, at din chef skal se billeder af alle disse gode tider på stranden, skal du huske venlige kollegaer de billeder, du deler, skal ikke ender med at blive udsendt i virksomhedens sociale medier!  

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 15