Kan din arbejdsgiver læse dine personlige e-mails?

Ifølge en kommende undersøgelse fra Comparitech.com-teamet mener 53% af den britiske arbejdstager, at deres arbejdsgiver ikke skal have ret til at læse personlige meddelelser sendt via virksomhedens e-mail-konti eller på tværs af arbejdspladsnetværk.


Derudover mente lidt over en ud af tre af de 1.000 respondenter, at overvågningen af ​​deres private beskeder på arbejdet var ulovlig.

Men hvad siger loven?

Desværre er det faktisk ikke tilfældet for dem.

I henhold til den britiske regerings eget websted kan arbejdsgivere overvåge deres personale på en række måder, herunder kontrollere deres webbrowsinghistorik og alle e-mails sendt og modtaget.

Et advarsel her er, at sådan overvågning kun er tilladt, hvis arbejdsgiveren har afsløret, at den kan finde sted, via en ansættelseskontrakt eller via dens offentliggjorte politikker og procedurer.

En medarbejder har dog ret til at fratræde og kræve konstruktiv afskedigelse, hvis sådan overvågning finder sted uden deres kendskab, selvom vægten vil være på dem for at bevise, at de ikke var blevet informeret om, at sådan overvågning kunne finde sted.

En nylig europæisk domstol for menneskerettigheder præciserer tingene yderligere.

Da en rumænsk mand anfægtede hans afskedigelse, der skete efter, at hans arbejdsgiver fik adgang til private meddelelser, der blev sendt via Yahoo Mail i løbet af arbejdstiden, svarede retten ved at sige, at det ikke var ”urimeligt, at en arbejdsgiver ønsker at verificere, at medarbejderne afsluttede deres faglige opgaver i løbet af Arbejdstimer".

Ud over den juridiske situation er der flere andre punkter, man skal tænke på, når man sender personlige beskeder på arbejdet. Læs videre for at lære, hvad du ellers skal overveje.

Kan en arbejdsgiver få adgang til e-mails sendt via virksomhedsnetværket, hvis jeg bruger min personlige konto?

stockfresh_5348431_cellphone-isolerede-over-laptop-keyboard_sizeS

Som allerede nævnt er det meget sandsynligt, at din arbejdsgiver har en lovlig ret til at få adgang til alle oplysninger, du overfører på tværs af dets netværk.

Hvorvidt det har den tekniske evne til det eller ej, er dog ikke så klart.

Afhængig af den e-mail- eller webmail-klient, du bruger, er din kommunikation muligvis ikke krypteret.

Hvis de er gode, men du skal huske, at overvågningssoftware stadig vil erkende, at du har adgang til din e-mail-konto, selvom den ikke kan identificere indholdet af de meddelelser, du sender eller modtager.

Hvis din e-mail-tjeneste ikke bruger kryptering, antager du, at alle dine e-mails kan og læses.

Når jeg får adgang til min personlige e-mail-konto for første gang på arbejdet, kan min arbejdsgiver læse eventuelle gamle meddelelser i min indbakke eller sendt mappe?

Igen er svaret måske og afhænger af, hvordan din arbejdsgivers servere er konfigureret, og om din meddelelsestjeneste anvender kryptering eller ej.

Det sikreste er at antage, at enhver meddelelse på din konto er fair spil.

Jeg har allerede sendt personlige e-mails på tværs af min arbejdsgivers netværk - hvor lang tid tager det, før de fjernes?

Det er et godt spørgsmål, som der ikke er et lige så godt svar på - ethvert firma konfigurerer sine servere forskelligt. Hvad det betyder, er der ingen tidsbegrænsning for information, der ikke længere gemmes.

Meddelelser, der er sendt og modtaget, kunne arkiveres i en dag, en uge, en måned eller længere.

For at sætte tingene i perspektiv erklærede min tidligere arbejdsgivers e-mail-politik, at alle meddelelser ville blive arkiveret i evighed.

Jeg blev fanget af Googles nylige prank fra April Fools og er nødt til at slette beskeden - er det muligt?

Først og fremmest den gode nyhed: Du er ikke alene, at den tankevækkende prank forårsagede mere end et par hovedpine for mange mennesker.

Nu til den dårlige nyhed: at slette en meddelelse, der allerede er sendt, giver ingen garantier for, at den ikke allerede er modtaget (og læst) af modtageren. Ikke kun det, men der er også enhver chance for, at virksomhedsnetværket er blevet sikkerhedskopieret, potentielt mange gange.

Det lyder åbenlyst og tålmodig nedladende, men du skal virkelig tænke to gange, før du trykker på knappen 'Send'.

Åh, og om det emne, skal du også kontrollere din brug af 'Svar til alle', den største nogensinde facilitator af e-mail-faux pas og datalækage nogensinde.

Alt dette lyder temmelig skræmmende - er der noget jeg kan gøre for at beskytte min personlige e-mail-kommunikation?

Ja: kryptering.

Som nævnt tidligere vil kryptering sandsynligvis ikke forhindre din arbejdsgiver i at vide, at du har sendt eller modtaget personlige meddelelser, men det skal sikre, at indholdet af disse e-mails forbliver privat.

Vi har allerede dækket, hvordan du kan kryptere og beskytte din e-mail i en tidligere artikel. Læs det nu for at lære, hvordan du kan forbedre dit privatliv med e-mail-tjenester Gmail, webmail, Outlook, iOs, Android og OS X.

Har du andre tip om e-mail-beskyttelse på arbejdet?

Som vi nævnte i pressemeddelelsen, der ledsager vores undersøgelsesresultater, skal du:

  • Kontroller din ansættelseskontrakt og virksomhedens politikker og procedurer for at forstå, om dine personlige e-mails kan læses
  • Hvis du er i tvivl, antager, at alt, der er sendt og modtaget på din virksomheds e-mail-konto, vil blive overvåget og få adgang til af din arbejdsgiver
  • Hvis du skal sende personlig e-mail på arbejdet, kan du overveje at tilmelde dig en krypteret webmail-konto (hvis tilladt)
  • Bedre endnu, brug altid din egen personlige enhed, forbundet til din egen mobilkonto, ikke til virksomhedens Wi-Fi-netværk
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8