IPV6 vs IPV4: hvad er de, hvad er forskellen, som er mest sikker?

[ware_item id=33][/ware_item]

IPV6 vs IPV4

IP, forkortelse med Internet Protocol, er, hvordan enheder, der er forbundet til internettet, lokaliserer og kommunikerer med hinanden. Hver enhed, der er tilsluttet internettet - computere, smartphones, servere, biler, smarte køleskabe osv. - tildeles mindst en IP-adresse. En IP-adresse identificerer en enhed og dens placering overalt i verden. IPv6 er den nyeste version af denne teknologi.

Du kan tænke på en IP-adresse som et telefonnummer. Det har en områdekode, der peger på en generel placering. Telefonnumre er normalt forbundet med bestemte personer eller virksomheder, så de er en pålidelig, men ufuldstændig måde at identificere nogen på.

IPv4 blev oprettet i 1983, før Internettet nogensinde blev globalt, og alligevel er det stadig det primære middel til at dirigere internettrafik mellem enheder i dag. En offentlig IPv4-adresse, f.eks. Den, der er tildelt til hvilken enhed du læser denne artikel om, består af tal og cifre. Det ser sådan ud:

123.45.67.89


En IPv4-adresse kan være en hvilken som helst kombination af fire individuelle numre fra 0 til 254. Det er fire byte med et samlet interval på 4,3 milliarder mulige adresser.

Det lyder som meget, ikke sandt?

Men den massive stigning i enheder, der kommer online, begynder at udtømme systemet. Vi løber tør for numre. Til sidst vil vi ramme grænsen, som kan ødelægge internettet og forhindre, at nye enheder går online.

Det er her IPv6 kommer ind. Det gør stort set den samme ting som IPv4, bortset fra at der er en hel del flere adresser tilgængelige. En offentlig IPv6-adresse ser sådan ud:

2001: db8 :: ff00: 42: 8329

IPv6-adresser indeholder 128 bit hver, og de bruger hexadecimale cifre. Det betyder i stedet for nul til 10 (base 10), de kan bruge nul til 10 plus 'a' til 'f' (base 16). Dette giver os et samlet interval på 340 undecillion (3,4 x 10 ^ 28) mulige kombinationer.

Vi behøver ikke at bekymre dig om, at IPv6-adresserne løber tør snart.

Så hvorfor skifter vi ikke bare til IPv6 allerede?

Overgangsprocessen har været langsom. Flaskehalsen ligger primært hos internetudbydere, men også hos datacentre og slutbrugere.

IP-adresser administreres af fem globale registre - en for hvert kontinent / region - der uddeler 16,8 millioner IPv4-adresser ad gangen. Mellem 2011 og 2015 udmattede alle undtagen en ud af de fem registre deres adresser på topniveau.

For at håndtere dette problem tildeler de fleste internetudbydere brugere dynamiske IP-adresser. Det betyder, at din IP-adresse sandsynligvis ændres periodisk - sandsynligvis hver gang du opretter forbindelse til et andet netværk. Enheder, der går offline, giver afkald på deres IP-adresser, så de kan bruges af andre. Grundlæggende lejer du, men ejer ikke din IP-adresse. Dette bremser nedbrydningen af ​​IPv4-adresser markant.

Overgangen sker, men i øjeblikket fungerer IPv4 og IPv6 samtidig. Google rapporterer, at omkring 14 procent af sine brugere får adgang til det over IPv6, op fra mindre end 10 procent for et år siden. Udviklingen i implementeringen varierer mellem landene. Cirka halvdelen af ​​amerikanske brugere bruger nu IPv6 ifølge Comcast.

Den største faktor, der holder tilbage IPv6-installation er omkostninger. Det koster tid og penge at opgradere alle de servere, routere og switches, der så længe kun har været afhængige af IPv4. Mens de fleste af disse infrastrukturenheder hypotetisk kunne opgraderes, foretrækker mange virksomheder at vente, indtil de skal udskiftes. Denne nedbrudsproces har bremset tingene ned.

Er IPv6 mere sikker end IPv4?

Da IPv6 først blev lanceret, krævede det virksomheder at kryptere internettrafik med IPSec, en ret almindelig (men ikke næsten så almindelig som SSL) krypteringsstandard. Kryptering krypterer indholdet af internettrafik, så enhver, der opfanger den, kan ikke læse den.

Men for at få flere virksomheder ombord, blev dette krav omdannet til mere et stærkt forslag. Kryptering og dekryptering af data kræver databehandlingsressourcer, hvilket kræver flere penge. IPSec kan også implementeres på IPv4, hvilket i teorien betyder, at IPv6 er lige så sikker som IPv4. Vi vil sandsynligvis se en stigning i IPSec-brug generelt, når vi skifter, men det kræves ikke af alle.

Mens vi er i overgangsfasen, hævder nogle eksperter, at IPv6-brugere faktisk er mere udsatte end dem, der holder sig til IPv4. Nogle internetudbydere bruger overgangsteknologier–IPv6 tunneler, især - der gør brugerne mere sårbare over for angreb. EN tunnelmægler bruges normalt af ISP'er til at give brugere på deres IPv4-netværk adgang til IPv6-indhold. Hackere kan målrette IPv6-tunnelbrugere med pakkeinjektion og refleksionsangreb. Bemærk, at nogle tunnelmæglere tilbyder bedre sikkerhed end andre.

Overgangen forventes at tage flere år, før den er færdig, så disse overgangsmetoder vil forblive på plads i nogen tid.

Et andet potentielt sikkerhedsproblem kommer med en ny IPv6-funktion: selvkonfigurationssystem. Dette gør det muligt for enheder at tildele sig IP-adresser uden behov for en server. Disse adresser genereres ved hjælp af en enheds unikke MAC-adresse, som enhver telefon, computer og router har. Dette skaber en unik identifikation, som tredjeparter kunne bruge til at spore specifikke brugere og identificere deres hardware. Windows-, Mac OSX- og iOS-enheder har allerede privacy extensions installeret og aktiveret som standard, så dette vil ikke være et problem for de fleste mennesker.

Er IPv6 hurtigere end IPv4?

IPv6 har ikke nogen betydelig indflydelse på internethastigheder sammenlignet med IPv4.

Når det er sagt, vil nogle overgangsmetoder som IPv6-tunneler skabe ekstra forsinkelse, når anmodninger konverteres til IPv4 og vice versa.

Er der andre store forskelle mellem IPv4 og IPv6?

Oprettelse af et større adresserum er det primære mål for IPv6, men det inkluderer nogle andre klokker og fløjter, der adskiller det fra IPv4. De fleste af disse opgraderinger vil ikke være så interessante for dig, medmindre du er netværksadministrator, men vi vil alligevel liste dem her.

  • multidistributionstjenester gør det muligt at overføre en enkelt pakke til flere destinationer i en enkelt sendefunktion.
  • Autokonfiguration giver enheder mulighed for automatisk at konfigurere deres IP-adresse og andre parametre uden behov for en server
  • Netværkslags sikkerhed tilføjer IPSec-kryptering til alle noder, skønt det ikke længere er et strengt krav
  • IPv6 fungerer bedre på mobile enheder ved at eliminere trekantet routing
  • Behandlingen, der kræves af routere, der håndterer anmodninger, er meget mere effektiv og forenklet

Hvordan påvirker IPv6 min VPN?

Desværre fungerer næsten alle VPN'er udelukkende på IPv4. Hvis du sender en anmodning om et websted, der er standard til en IPv6-adresse, løses det ved hjælp af en IPv6 DNS-server, der er uden for dit VPN-netværk. Dette kaldes en IPv6-lækage, og det kan afsløre din ægte placering til et geolåst websted eller app som Hulu og Netflix. Hvis webstedet er konfigureret til at registrere sådanne lækager, kan det forhindre dig i at se indhold. Du kan teste for IPv6 DNS-lækager her (det tester også for IPv4-lækager).

Mens vi opfordrer brugere til at komme ombord med IPv6, skal du i dette tilfælde deaktivere det på din computer, tablet eller smartphone. Dette kan normalt gøres et sted i internetforbindelsesindstillingerne, afhængigt af din enhed.

Meget få VPN-udbydere understøtter overhovedet IPv6 på grund af de ekstra omkostninger ved at køre en IPv6 DNS-server.

Sådan testes IPv6-forbindelse

Hvis du vil se, om din enhed eller VPN understøtter IPv6, skal du gå til dette websted, og det vil øjeblikkeligt køre en test.

Hvis du vil teste, om et specifikt websted er tilgængeligt via IPv6, skal du gå til denne side og indtaste URL'en. Husk at vælge HTTP eller HTTPS i rullemenuen.

Hvordan kan jeg skifte til IPv6?

Du kan skifte til IPv6 ved blot at aktivere det på din computer og / eller smartphone. De fleste nyere enheder har begge aktiveret som standard. Hvis ikke, kan du slå den til under dine internetforbindelsesindstillinger.

Sådan aktiveres eller deaktiveres IPv6 på Windows:

Her er en hurtig tutorial til Windows 10:

Sådan aktiveres eller deaktiveres IPv6 på Mac OS:

  1. Klik på Apple-ikon, derefter gå til Systemindstillinger > Netværk.
  2. Klik Fremskreden og klik på TCP / IP fanen
  3. Klik på rullemenuen ud for Konfigurer IPv6 og vælg din foretrukne indstilling

Når internetudbydere, webfirmaer og wifi-routerproducenter ser, at flere kunder bruger IPv6, svarer de venligt.

Du kan også hjælpe ved at sprede ordet den 6. juni, som er den årlige verdens IPv6-dag.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 11