I artikel 13 kunne millioner af YouTube-brugere henvende sig til VPN’er

I september i år vedtog EU at vedtage artikel 13 i copyright-direktivet. Artikel 13 kræver blandt andet, at "tjenesteudbydere af online-indholdsdelinger" skal "i samarbejde med rettighedshavere" træffe passende og forholdsmæssige forholdsregler, der fører til manglende tilgængelighed af krænkende værker eller copyright-relaterede værker eller andet emne på disse tjenester , mens ikke-krænkende værker og andet emne forbliver tilgængeligt. ”


artikel 13 YouTube-blok

På overfladen lyder dette som en rimelig tilgang til copyright-beskyttelse. Og ja, mange copyright-indehavere, især i musikbranchen, hyldede initiativet. Et stigende antal observatører har dog påpeget, at artikel 13 ville kræve, at virksomheder opretter indholdsfiltre, der automatisk fjerner alle former for ophavsretligt beskyttet materiale, der er indsendt af brugerne, uden at tage hensyn til, hvordan indholdet bruges. Mange virksomheder, der opererer på grundlag af brugergenereret indhold (f.eks. YouTube), kalder dårligt og advarer om, at artikel 13 fuldstændigt kunne forbedre hele internetoplevelsen.

En sådan blokering vil ikke kun hindre EU-indholdsskabere, det kan også føre til indholdsblokering på tværs af et stort antal platforme, der tilbyder tjenester i EU. Som et resultat forudsiger Paul Bischoff, beskyttelse af personlige oplysninger hos Comparitech, "millioner af EU-internetbrugere kan henvende sig til VPN'er for at få adgang til blokeret indhold."

YouTube CEO: Artikel 13 kunne "drastisk ændre internettet"

Adskillige mediesider har givet alarmen med hensyn til, hvordan artikel 13 kan skade et gratis og åbent internet, der i stigende grad fokuseres på brugergenereret indhold. YouTubes administrerende direktør Susan Wojcicki tog til selskabets Creator Blog den 22. oktober, hvor han sagde: "Artikel 13, som skrevet, truer med at lukke muligheden for millioner af mennesker - fra skabere som dig til brugere i hverdagen - til at uploade indhold til platforme som YouTube."

Især fokus for YouTube er faren, som artikel 13 udgør, hvad Wojcicki forklarer som "YouTubes utrolige videobibliotek med uddannelsesmæssigt indhold, såsom sprogkurser, fysik-tutorials og andre instruktioner." Mange virksomheder og indholdsskabere mener, at artikel 13 truer fair brug af ophavsretligt beskyttet indhold. Truslen kommer ifølge YouTube og andre i form af automatiske filtre, der kræves for at blokere alt ophavsretligt beskyttet indhold. Under et sådant system vil selv den fair brug af ophavsretligt beskyttet indhold automatisk blive filtreret og blokeret.

VPN-virksomheder reagerer på virkningerne af artikel 13

En vellykket implementering af artikel 13 vil sandsynligvis føre til øget anvendelse af VPN (Virtual Private Network) og salg i EU. Denne opfattelse deles af flere virksomheder, der tilbyder VPN-tjenester.

Den førende VPN-tjenesteudbyder, ExpressVPN, har advaret om og kæmper mod den negative virkning af EU's copyright-initiativer i flere måneder. I 2017 hjalp tjenesten med at sponsorere OpenMedias Message-your-MEP-værktøj i et forsøg på at bekæmpe artikel 11 "linkskat".

I en e-mail-samtale med ExpressVPNs vicepræsident Harold Li forklarede direktøren,

”Disse hårde ophavsretlige regler vil repræsentere enorme barrierer for både upload og visning af indhold for europæere - ikke kun videoer på YouTube, men også GIF'er, memes, livestreams, blogs, remixes og meget mere. Mange i EU vil uden tvivl henvende sig til VPN'er for at overvinde blokke og få adgang til indhold fra hele verden, men begrænsningerne vil stadig betydeligt skade det frie udtryk og kreativitet. Dette er en alvorlig trussel mod det gratis og åbne internet, som vi kender det, og det er derfor, vi har samarbejdet med OpenMedia og andre i det forløbne år for at kampagne mod artikel 13, og vi opfordrer alle europæiske borgere til at kontakte deres repræsentanter for at give udtryk for deres modstand. ”

En lignende følelse blev udtrykt for os af IPVanish Vice President of Marketing, Jeremy Palmer:

”Jeg formoder, at der vil være en masse utilsigtede (og negative) konsekvenser for skabere og forbrugere, hvis artikel 13 bliver lov. Enhver lovgivning, der begrænser adgang eller censurerer Internettet, skaber en stor efterspørgsel efter vores VPN-service. Folk vil finde en måde at omgå disse begrænsninger på. ”

NordVPN gav os også feedback om problemet.

”Hvis YouTube og andre platforme føler presset for at censurere deres brugeres indhold, vil de blive betragtet som fri ytringsblokkere,” sagde Ruby Gonzalez, kommunikationschef for NordVPN.

”Hvis copyright-direktivet udvider forlagernes rettigheder til at opkræve gebyrer for nyhedsartikler, der vises under søgeresultater eller feeds på sociale medier, vil det stoppe den frie strøm af information og ideer. Ofte deler folk og diskuterer nyheder på sociale medier. Hvis dette er begrænset, ville fri diskussion også være begrænset. Det kan endda blive ulovligt at dele nyhedsartikler på sociale medier. Vi mener, at sådanne begrænsninger kan være meget skadelige for selve ideen om internettet, hvor folk frit deler information. ”

VPN-virksomheder har dyb indsigt i, hvordan ændringer i politik kan påvirke VPN-brugen. Med webstedstrafik- og salgsdata til sikkerhedskopiering af denne indsigt er det sandsynligt, at de holder øje med deres interne data, der kommer fra EU.

Hvorfor artikel 13 sandsynligvis øger VPN-brugen

YouTubes SaveYourInternet-side forklarer, at artikel 13 vil forhindre EU-internetbrugere i at få adgang til milliarder af videoer.

Hvis de alvorlige forudsigelser for artikel 13 er ved, er det meget sandsynligt, at EU-indbyggere vil henvende sig til ethvert middel til deres rådighed for at få adgang til det indhold, de engang nød gennem platforme som YouTube. Den enkleste metode til at bruge dem vil være en VPN.

artikel 13 vpn-brugKilde: / r / Memes, / u / Brzostek

VPN'er fungerer ved at give brugerne mulighed for at oprette forbindelse til en server et andet sted. Når de er tilsluttet, tildeles brugerne en ny IP-adresse, der er tilknyttet VPN-serverplacering. Derfra kan VPN-brugeren få adgang til websteder og tjenester, der blev blokeret på deres oprindelige placering. Det betyder, at en YouTube-bruger i Tyskland kan oprette forbindelse til en VPN-server i USA og genvinde adgang til ethvert blokeret indhold.

Der er gode grunde til at tro, at en engrosblok på streaming af indhold i EU vil føre til massive stigninger i VPN-brug og salg.

Ændringer i lovgivningen kan påvirke langvarige VPN-behov

Da EU's GDPR-regler trådte i kraft tidligere på året, blev mange amerikanske websteder tvunget til at blokere indgående forbindelser fra EU-lande. Disse amerikanske websteder var langsomt med at opdatere eller imødekomme for de nye regler, og alle EU-brugere, der forsøgte at få adgang til dem, blev tvunget til at implementere en bypass, enten i form af en VPN eller en anden IP-anonymizer.

Vi har også set en enorm stigning i VPN-brug, salg og den samlede interesse forbundet med større begivenheder. For eksempel, når større sportsbegivenheder som verdensmesterskabet kommer rundt, vender sportsfans i lande, hvor indholdet er blokeret eller vanskeligt at få, ofte til VPN'er for at omgå blokke og få adgang til det indhold, de ønsker.

Begivenheder som VM foregår kun så ofte. Artikel 13 lover imidlertid at være en løbende implementering af indholdsblokering, hvilket betyder, at EU-indbyggere, der er ivrige efter at genvinde adgang til blokeret indhold, ikke kun har brug for at finde en løsning, men også har brug for at opretholde denne løsning på lang sigt. De har også brug for en løsning, der er let at bruge, hvilket gør VPN'er til den sandsynlige go-to mulighed for mange.

Der er i øjeblikket hundreder af millioner YouTube-brugere i hele EU. Ifølge 2016-tilgængelige data om Statista har nogle EU-lande ekstremt stort antal YouTube-brugere, herunder:

  • Det Forenede Kongerige: over 35 millioner brugere
  • Tyskland: over 30 millioner brugere
  • Frankrig: over 30 millioner brugere
  • Kalkun: over 25 millioner brugere
  • Polen: over 25 millioner brugere
  • Spanien: over 18 millioner brugere

Selvom meget af indholdet, der er sendt til YouTube, muligvis ikke blokeres, vil YouTube's forudsigelse af milliarder af blokerede videoer sandsynligvis have indflydelse og efterlade mange EU-videostreamere desperate efter løsninger. Det vil sandsynligvis også have dybe og rungende virkninger på mængden af ​​tilgængeligt indhold uden for EU, da europæisk-baserede indholdsskabere blokeres for at uploade meget af deres indhold.

Det er vigtigt, at det ikke kun er YouTube, der påvirkes, hvis artikel 13-forudsigelser finder sted. Andre websteder med en brugergenereret indholdsstamme, der er populær i EU, såsom Reddit, ville blive tvunget til at implementere indholdsfiltre, der automatisk blokerer for noget offentliggjort indhold, der anses for krænkelse af ophavsretten. Loven har påtaget sig navnet "meme-forbud" af denne grund, da mange memes bruger potentielt copyright-indhold. Som et resultat begyndte artikel 13-memes i en tendens til den populære subreddit / r / MemeEconomy, hvor brugere "køber" og "sælger" memes baseret på deres opfattede værdi (svarende til lagrene).

artikel 13 meme forbudKilde: / r / MemeEconomy, / u / LateNightThoughtz

EU-Parlamentet vender tilbage for at stemme om den endelige ordlyd af artikel 13 i januar 2019. Både artikel 11 og 13 er endnu ikke blevet bekræftet i lov, hvilket betyder, at mange EU-borgere og virksomheder sandsynligvis vil forbedre deres retorik mod Parlamentets bestræbelser på at gennemføre disse initiativer i lov.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7