Din internetudbyder kan se din browserhistorik; her er hvordan man stopper det

Sådan stopper du ISP-sporing


Internetudbydere (ISP'er) kan se alt, hvad du gør online. De kan spore ting, som hvilke websteder du besøger, hvor lang tid du bruger på dem, det indhold, du ser, den enhed, du bruger, og din geografiske placering. Afhængig af hvor du er i verden bruges denne information til en række forskellige formål, herunder til at opbygge en forbrugerprofil til salg til tredjeparts annoncører eller til at indføre online censur på regerings vegne.

Heldigvis er der en enkel løsning i form af en VPN, eller virtuelt privat netværk. Dette krypterer al internettrafik, der kører til og fra din enhed, og tunnelerer den gennem en mellemliggende server. Dette betyder, at det er ulæseligt for din internetudbyder eller enhver anden, der holder på med din aktivitet, såsom netværksadministratorer, regeringsorganer eller hackere.

En bonus ved en VPN er, at den maskerer din IP-adresse og erstatter den med en anden fra et sted, du vælger. Dette betyder, at du kan omgå geobegrænsninger på websteder som dem, der tilbyder streamingtjenester, spil, spil og mere.

I dette indlæg afslører vi den bedste VPN til at forhindre aktivitetssporing og hvordan man opsætter det. Vi forklarer også mere om, hvorfor internetudbydere og andre sporer din aktivitet, og hvorfor du vil stoppe dem.

Den bedste VPN til at stoppe ISP-sporing: ExpressVPN

ExpressVPNJan 2020

Tilgængelige apps:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Internet side: www.ExpressVPN.com

Money-back-garanti: 30 DAGE

ExpressVPN er af branchen den bedste VPN i branchen. Det kan prale af et stort netværk på mere end 2.000 servere, der spænder over 94 lande, så du har ikke problemer med at finde en server på det passende sted. Alle servere er optimeret til hastighed, så du ikke oplever mærkbare afmatninger ved gennemsyn, streaming af HD-video eller download.

Denne service tilbyder den bedste sikkerhed i klassen, herunder 256-bit kryptering og perfekt fortrolighed. Det leveres også med DNS-lækagebeskyttelse og en driftsafbryder for at sikre, at din trafik aldrig forlader den krypterede tunnel og forbliver uleselig for din internetudbyder.

ExpressVPN tillader det tilslut op til tre enheder samtidigt. Det har apps til Windows, MacOS, Linux, iOS og Android. Det kan endda konfigureres til hjemm routere, så alle internet-tilsluttede enheder i dit hjem er sikret.

PRØV DET RISIKFRI: Få 3 måneder gratis med en årlig ExpressVPN-plan her. Desuden tilbyder denne udbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti på alle planer, så du kan prøve det risikofri og få en fuld refusion, hvis du ikke er tilfreds.

Du kan finde ud af mere om ExpressVPN i vores dybdegående gennemgang.

Sådan bruges en VPN til at forhindre ISP-overvågning

Mens en VPN muligvis lyder lidt kompliceret, er det faktisk meget ligetil at komme i gang med en. Sådan konfigurerer du din VPN:

  1. Vælg en VPN-udbyder, der tilbyder en service, der passer til dine behov. Vi anbefaler ExpressVPN, men CyberGhost og NordVPN er to fremragende alternativer til lave omkostninger.
  2. Indsend din betaling og noter dit nye brugernavn og adgangskode.
  3. Find den relevante download til din enhed på VPN-udbyderens websted, og kør installationen. De fleste har desktop-klienter til Windows og MacOS og mobile apps til Android og iOS.
  4. Start desktopklienten eller mobilappen, log ind og opret forbindelse til en VPN-server. Den valgte serverposition afhænger af dine specifikke behov. For hurtig browsing kan du f.eks oprette forbindelse til en geografisk tæt server. For at fjerne blokering af det amerikanske Netflix-bibliotek er en amerikansk server passende.
  5. Du kan nu surfe på nettet, som du normalt ville, men din internetudbyder kan ikke overvåge din trafik.

Bemærk, at mange udbydere inkluderer startindstillinger i deres appindstillinger. For eksempel kan du muligvis oprette forbindelse til VPN hver gang du starter din enhed. På denne måde kan du sikre dig, at din internetudbyder aldrig har nogen data at logge på.

Kan jeg bruge en gratis VPN til at stoppe min internetudbyder med at spore min aktivitet?

Du handler muligvis bare med det ene onde for det andet. Selvom du vil komme over et ton gratis VPN-tjenester, er disse generelt ikke værd at se igen. Der er forskellige årsager til, at dette er tilfældet fra både et sikkerhedsmæssigt og praktisk synspunkt.

Gratis VPN-tjenester er kendt for at spore brugeraktivitet, hvilket er nøjagtigt, hvad du ønsker at undgå. De bruger data til at oprette profiler og sælge dem til den højeste byder. Selv hvis de ikke deltager i denne praksis, er chancerne for, at du bliver nødt til at udholde annoncer, der er injiceret på de websteder, du besøger af VPN selv. Dette er langt fra det værste af det. Nogle gratis VPN'er krypterer overhovedet ikke din trafik, og andre indeholder malware. En udbyder kaprede endda brugernes tomgangsbåndbredde og brugte den til at danne et botnet.

Som om dårlig sikkerhed ikke er dårlig nok, bliver tingene ikke meget bedre på præstationssiden. Gratis VPN'er har typisk en stort antal brugere, der kæmper om plads på et begrænset antal servere. Dette oversættes til køer for at oprette forbindelse til servere og upålidelige forbindelser. Du vil sandsynligvis udholde langsom sideindlæsning, mens du gennemser og buffer under streaming.

Alt i alt giver det bare mening at vælge en hæderlig betalt udbyder, der giver dig en sikker og pålidelig service.

Hvorfor internetudbydere sporer din aktivitet

For mange brugere ser det ud til, at udbydere af deres internettjeneste skal kunne se alt, hvad de laver online. Du kan endda forestille dig, at de har brug for oplysninger om din internettrafik for at give dig tjenesten i første omgang. Men dette er ikke tilfældet.

Så hvorfor ønsker din internetudbyder at se din browserhistorik? Nå, der er et par potentielle grunde. Uanset hvor du befinder dig, vil en eller flere af disse næsten helt sikkert være i spil:

Lov om datalagring

I nogle lande er det obligatorisk lov om datalagring, at ISP'er skal spore og registrere specifikke data om deres brugere. Dette kan bl.a. omfatte hvilke websteder, du besøger, e-mails, beskeder, søgninger, placering og operativsystem. Oplysningerne kan bruges af forskellige grunde, men regeringer vil ofte hævde, at de er til brug ved retshåndhævelse af specifikke grunde, for eksempel som et terrorbekæmpelsesinitiativ.

Reklame

I dagens verden svarer data til dollars, ofte i form af målrettet reklame. Hvis et firma kender dine browservaner, kan de finde ud af noget om dit liv, fra hvor du banker, handler og spiser, til mere personlige oplysninger som din ægteskabelig status, sundhedsmæssige problemer og endda seksuelle præferencer. Internetudbydere aftaler aftaler med annoncører og indsamle oplysninger på deres vegne. Virksomheder kan derefter målrette dig mod relevante annoncer på de websider, du besøger.

Du vil ofte høre annoncører, der siger, at visning af mere relevante annoncer hjælper brugeroplevelsen, selvom det fra brugerens side ikke altid er tilfældet. Faktisk kan det føles som en krænkelse af privatlivets fred og endda ligefrem uhyggelig, når annoncer relateret til din browserhistorik dukker op.

Dette handler endnu mere om, når det ikke er dig, men dit barn, der bliver målrettet. I betragtning af at børn påvirker størstedelen af ​​husholdningernes købsbeslutninger, er deres oplysninger især værdifulde for marketingfolk. Ved hjælp af en VPN kan du forhindre, at der bygges profiler omkring dig og dit barn.

Censur

Mens indbyggere i mange lande kan nyde ubegrænset adgang til den gratis internet, er der et stort antal lande, hvor borgere ikke kan. Regeringer begrænser adgangen til bestemte websider af forskellige grunde. Hvis et websted for eksempel anstiller til had, taler dårligt om et lands regering eller opmuntrer til aktiviteter, der er mod en bestemt religion (f.eks. Porno eller spilwebsteder), kan det blive blokeret i visse lande eller regioner.

Regeringer bruger ofte internetudbydere til at håndhæve denne censur. Da internetudbydere kan se, hvilke websteder du besøger og give dig adgang til disse websteder, har de kontrollen for at blokere adgang som påbudt af regeringen.

Vil min internetudbyder kunne se, at jeg bruger en VPN?

Når du opretter forbindelse til en VPN, krypteres al din trafik og rejser gennem en mellemliggende server. På grund af krypteringen vil indholdet af din trafik være ulæselige for alle, der opfanger den, inklusive din internetudbyder. Dette betyder, at det ikke kan se, hvilke websteder du besøger, eller hvad du laver online.

Når det er sagt, er det muligt, at din internetudbyder kunne se, at din trafik går gennem en VPN-server. Dette betyder dog ikke noget. VPN'er er helt lovlige i de fleste lande, og i USA har vi ikke hørt om nogen internetudbydere, der straffer brugere for at bruge en VPN.

Desværre kan det samme ikke siges for hvert land. F.eks. Er "Great Firewall" i Kina designet til at registrere og blokere al VPN-trafik. I disse situationer bruger nogle VPN-udbydere avancerede obfusceringsteknologier til fortsat at give brugerne en VPN-forbindelse og adgang til det ufiltrerede web.

Logpolitikker forklaret

Hvis du har foretaget nogen undersøgelse af VPN'er, er du måske stødt på nogle oplysninger om VPN-loggingspolitikker. Der er generelt to typer logfiler, som en udbyder muligvis opbevarer. Den første er trafiklogfiler, som vil indeholde oplysninger om ting som de websteder, du besøger, og filer, du downloader. Den anden type er forbindelseslogfiler, der indeholder oplysninger, der vedrører din VPN-session.

Ideelt, du ønsker ikke, at din VPN-udbyder skal have trafiklogfiler eksklusionen. Hvis de gør det, er du ikke meget bedre end du ville være med en internetudbyder, der holder øje med dig i stedet. De udbydere, der opbevarer disse typer logfiler (ofte dem, der tilbyder gratis tjenester), vil typisk søge at drage fordel af de oplysninger, den registrerer, f.eks. Ved at sælge dem til tredjeparts annoncører.

Forbindelseslogfiler er ikke rigtig et problem, så længe udbyderen ikke registrerer ting som din rigtige IP-adresse eller VPN IP-adresse. Hvis de gør det, er det forholdsvis let for nogen med disse oplysninger at spore aktivitet tilbage til dig. I dette tilfælde er du tilbage til en lignende invasion af privatlivets fred, du ville have med din internetudbyder.

For at hjælpe dig med at beslutte, hvem du skal stole på, har vi undersøgt fortrolighedspolitikkerne hos mere end hundrede VPN-udbydere for at finde ud af, hvilke logs de holder, hvis nogen.

Er en VPN min eneste mulighed?

Hvis du ikke er overbevist om, at en VPN er den rigtige for dig, er der andre metoder, der fungerer i forskellig grad. Brug af Tor-browseren vil f.eks. Kryptere din trafik og forhindre din internetudbyder i at se, hvilke websteder du besøger. Dog dette fungerer kun til browsertrafik hvorimod en VPN krypterer al trafik, der går til og fra din enhed. Din internetudbyder kan også se, at du bruger Tor, som kan rejse nogle røde flag. Det er også værd at bemærke, at Tor markant vil bremse din forbindelseshastighed.

Se også: Bedste VPN'er til Tor

HTTPS-proxies er en anden mulighed for at kryptere browsertrafik, men igen, dette fungerer ikke for anden trafik, der flyder til og fra din enhed. Med HTTPS-proxies kan din internetudbyder også se, hvilke websteder du besøger, skønt ikke specifikke sider eller indhold.

Andre proxies, f.eks. DNS og SOCKS, krypterer ikke din trafik, så de kan være fint til nogle formål, f.eks. At fjerne blokering af indhold. Men de vil generelt efterlade din internetaktivitet eksponeret for overvågning af din internetudbyder.

Lande, der bruger internetudbydere til at censurere indhold

Vi nævnte Kina ovenfor, men det er ikke det eneste land med et meget begrænset internet. Andre lande over hele verden censurerer indhold, ofte ved ISP-overvågning og sporing.

I Algeriet kræves for eksempel internetudbydere for at overvåge deres brugers online aktivitet, hvor beboere potentielt står over for kriminelle anklager for offentliggørelse af bestemt indhold online.

I Bulgarien anmoder regeringen om, at internetudbydere giver realtidsadgang til deres brugers internettrafik. Og i Qatar har internetudbydere mandat til at blokere specifikke websteder, inklusive dem, der offentliggør uanstændigt indhold.

Sikkerhedsbaronkort over lande med dårligst vurdering.

Kortet over af Security Baron viser nogle af de lande, der er bedst vurderet, med hensyn til censurovervågning, skønt det skal bemærkes, at dette ikke alle gennemføres ved hjælp af internetudbydere.

Hovedbillede kredit: iPad tablet af licens under CC BY 2.0.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 1

map