Den ultimative guide til Instagram-privatliv

Tænker på at tilmelde dig Instagram, men bekymret for dit privatliv? Har du nogensinde spekuleret på, hvor meget information du giver væk når du post, eller spurgt, om der er bedre måder at kontrollere, hvem der kan se dine oplysninger? Vi ønsker alle at nyde vores sociale netværk for at få forbindelse med familie, venner og tilhængere, men nogle gange har vi historier, som vi ikke ønsker, at hele verden skal se. At vide, hvad dine privatlivets indstillinger er før du tilmelder dig kan hjælpe dig med at føle dig mere komfortabel, når du bruger appen, og begynde at dele øjeblikke med selvtillid.


Den ultimative guide til Instagram-privatliv

Med over en milliard aktive brugere pr. Måned ifølge Omnicore, Instagram er et populært socialt netværk med et hurtigt, hengiven efterfølgende. Uanset om du er en ny bruger, der vil vide mere om privatliv, før du tilmelder dig, eller du er en Instagram-pro, der vil lære flere privatlivsindstillinger, når du bruger appen, her er hvad du skal kigge efter.

1. Vær opmærksom på det, du sender

Dette er noget, som enhver bruger på Instagram skal gøre, men alligevel bugter der forfærdelige eksempler på uskyldige fotografer, der afslører mere om sig selv, end de burde via foto… meget mere. Instagram er nu et af de netværk, der jævnligt scannes af hackere, der leder efter friske ofre, der uforvarende giver nøglerne til vellykket svindel, eller detaljerede oplysninger for at afslutte deres næste store social engineering scam. Her er eksempler på emner, der aldrig bør indsendes:

 • Kreditkort, bankchecks, flyvningspass, dokumenter, der inkluderer økonomiske numre og kontooplysninger.
 • Billeder af varer, der inkluderer socialforsikringsnumre i syne, såsom SIN-kort.
 • Skattedokumenter, refusioner, økonomiske former.
 • Identifikationskort og dokumenter, såsom kørekort, pas.
 • Detaljerede sundheds-id'er, såsom et helbredskort, forsikringsnummer eller formular.
 • Papir eller elektroniske stemmesedler efter afstemning (disse annullerer afstemningen!).
 • Billeder af dig, der bryder lokale, statslige, provinsielle eller føderale love.
 • Billeder af dig, der slukker eller forårsager forstyrrelse på arbejdspladsen - bortset fra at risikere en HR-opfordring til adfærd, kan du fange fortrolige oplysninger, der ikke er beregnet til at blive delt uden for kontoret.

2. Sluk for aktivitetsstatus

Din aktivitetsstatus på Instagram fortæller andre brugere, når du bruger eller ruller gennem appen, så du kan vide, hvornår det kan være et godt tidspunkt at chatte. Dette kan være en god ting, når du vil oprette forbindelse, men irriterende, hvis du foretager en hurtig kontokontrol og ikke ønsker at blive forstyrret.

Sådan deaktiveres aktivitetsstatus, så andre brugere ikke kan fortælle, hvornår du er online:

 1. Gå til foret foret knappen øverst i menuen, og tryk på Indstillinger.
 2. Rul ned til Privatliv og sikkerhed> Vis aktivitetsstatus.
 3. Skift indstillingen til af.
Den ultimative guide til Instagram-privatliv
Den ultimative guide til Instagram-privatliv Den ultimative guide til Instagram-privatliv

3. Forbedre din kontos sikkerhed ved hjælp af tofaktorautentisering

Selvom det ikke er uovervindeligt, er tofaktorautentisering populær i sikkerhed og anbefales stærkt, fordi det betyder, at en ekstern hacker har brug for mere end dit brugernavn og din adgangskode for at få adgang til din konto. Med Instagram får du to muligheder: Du kan indstille din konto til at sende en tekstkode til en af ​​dine enheder, når du logger ind, svarende til en anden adgangskode. Fra de seneste opdateringer kan du logge ind på Instagram gennem et tredjepartsgodkendelsessystem, f.eks. Google Authenticator.

Sådan aktiveres tofaktorautentisering på din konto:

  1. Gå til foret foret knappen øverst i menuen, og tryk på Indstillinger.
  2. Rul ned til Privatliv og sikkerhed> To-faktor godkendelse.
  3. Toggle Kræv sikkerhedskode.

Husk at bruge tofaktorautentisering på denne måde, du skal muligvis føje et telefonnummer til din konto, så du kan modtage de godkendende tekstkoder. 

4. Overvej at låse din konto

Hvis du vil forhindre fremmede i at se dine fotos fuldstændigt, kan du overveje at låse kontoen, så kun de venner og følgere, du godkender, kan se, hvad du sender.

Sådan gør din konto privat:

 1. Gå til foret foret knappen øverst i menuen, og tryk på Indstillinger.
 2. Rul ned til Privatliv og sikkerhed> Privat konto.
 3. Skift indstillingen til.

Instagram bemærker, at når din profil er privat, skal nye følgere sende en følgeskema for at se dine billeder; Imidlertid kan indlæg, du deler til andre sociale netværk, være synlige afhængigt af netværkspræferencer.

5. Bloker individuelle konti

Føler du sig under mikroskopet af visse parter? Overvej at blokere den specifikke konto, så de ikke kan se dig. Blokerede konti kan ikke se dine billeder eller video, søge efter dit navn, og deres kommentarer vises ikke i din aktivitet. Selvom du ikke bliver helt skjult, da brugere, der ikke er logget ind, stadig kan se din konto, kan blokering af specifikke brugere muligvis redde en vis sorg ved at vide, at dine billeder ikke vises på deres tidslinje.

Sådan blokerer du en konto:

 1. Besøg den konto, du vil blokere.
 2. Gå til de tre prikker ved siden af ​​dit brugernavn.
 3. Klik på det røde 'Blok' mulighed ovenfor, rapport.

Den ultimative guide til Instagram-privatliv

6. Kontroller kommentarer til dine ting

Kommenterkontroller beskytter ikke privatlivets fred ved at skjule dine billeder eller data, men de kan begrænse, hvad andre poster på dine billeder og udslette stødende eller irriterende beskeder.

For mere magt over dine samtaler:

 1. Gå til foret foret knappen øverst i menuen, og tryk på Indstillinger,
 2. Rul ned til Privatliv og sikkerhed> Kommentarstyring.

Her har du muligheden for at tillade kommentarer baseret på den du følger eller hvem der følger dig, blokere kommentarer fra bestemte personer eller generelt skjule fornærmende tekst.

7. Begræns adgangen til tredjepartsapps

Tredjeparts-apps - de applikationer, der har adgang til din Instagram-konto - kan give brugeren mulighed for at opleve eller anvende Instagram på unikke måder. For eksempel kan du bruge en tredjepartsapp til at anvende unikke filtre på dit billede, før du uploader, til at engagere dig med dine følgere på forskellige måder eller analysere, hvad dine følgere er mest interesseret i. Der er dog bekymring for, at ikke alle tredjeparts apps tager privatliv alvorligt og kan ende med at indsamle eller afsløre mere information, end du er tilpas med.

Instagram implementerede selv nye kontroller for de data, den kan få adgang til fra april 2018, som nogle rapporter har antydet blev delvist udløst af moderselskabets Facebook Cambridge Analytica-skandale. Før du bruger en tredjepartsapp og giver den Instagram-adgang, skal du læse privatlivspolitikken og kigge efter røde flag eller muligheder for at begrænse de data, appen kan få adgang til.

8. Sæt “Fotos og videoer af dig” til

Ikke kun kan dine venner se og kommentere dine billeder, de kan mærke dig på billeder, de uploader, idet de identificerer enkeltpersoner på billedet. Med Fotos og videoer af dig, disse billeder kan også automatisk føjes til din egen profil, hvor de kan ses af dine følgere og besøgende. Nogle gange vil vi dog som en dårlig hårdag på kameraet hellere ikke vise billedet på vores egne netværk.

Hvis dette lyder som dig, er der en mulighed:

 1. Gå til foret foret knappen øverst i menuen, og tryk på Indstillinger.
 2. Rul ned til Privatliv og sikkerhed > Fotos og videoer af dig.
 3. Skift menuen til af.

For at være klar, hvis du deaktiverer denne indstilling, stopper billeder, der er mærket, mens du automatisk føjes til din profil; det vil ikke fjerne det originale billede eller tag. Det giver dig dog muligheden for manuelt at tilføje eller afvise disse billeder fra at gå til din egen profil, hvilket giver en vis kontrol for din egen konto.

9. Brug "Historier"

Historier er korte Instagram-indlæg, der forsvinder efter 24 timer. De vises ikke i dit almindelige feed, men vises i stedet som en knappeliste øverst på feedet, når brugerne gennemsøger og forbliver ikke i din profil senere, den perfekte måde at dele en hukommelse kort uden at beholde den for evigt med din profilhistorie. Du kan indstille billeder og video som historier ved at trykke på kameraknappen øverst på din profil. Derudover giver Instagram dig mulighed for at slå andre fra til at omforme dine historier og giver andre præferencer under Historiekontroller. Mens der ikke er nogen måde at blokere brugere fra at dele billeder, der er uploadet som historier helt på grund af skærmbilleder, skal du overveje Historiekontroller som en mulighed.

Sådan konfigureres historiekontroller:

 1. Gå til foret foret knappen øverst i menuen, og tryk på Indstillinger.
 2. Rul ned til Privatliv og indstillinger> Historiekontroller.
 3. Vælg dine delingspræferencer fra den medfølgende menu.

10. Sluk for din placering

Du bliver nødt til at gå ind på dine enheder individuelle præferencer for denne, men hvis privatliv er en bekymring, er det aldrig en dårlig ide at fjerne placeringsadgang, hverken som en generel standard eller som en app.

Sådan slukker du din placering fra en Apple-enhed:

 1. Hit Indstillinger og gå til Privatliv.
 2. Vælg Placeringstjenester.
 3. Sluk for placeringsadgang med specifikke apps, eller slå netværksadgang til alle apps helt fra.  

11. Begræns metadata indeholdt i fotos, du uploader

Metadata kaldes ofte 'data om data', de små byggestener med information som versionering, tidsstempler, forfattere og geografisk placering, der kan være nyttige for applikationer og entusiaster, får mere ud af den originale fil. Desværre dog, billeder, der er uploadet til Instagram, stemplet med det geografiske sted, hvor fotoet blev taget, kan give andre flere detaljer, end fotografen ønskede, især da dat minearbejdere kan derefter skrabe denne information til eget brug.  

På en Apple-enhed kan dette slukkes på samme måde som du begrænser Instagram-appens adgang til din placering: ved at slå placeringstjenesternes adgang fra kameraet fra. Alternativt, hvis du vil fjerne metadata, men lader dine placeringstjenester ligge, kan du overveje en app, gratis eller betalt, der giver dig mulighed for at se og fjerne metadata, før du uploader.

12. Kontroller for privatlivets fred med nye appopdateringer

Som alle sociale mediekanaler foretager Instagram med jævne mellemrum ændringer i dens tjeneste, enten for at introducere nye funktioner eller indstille bedre sikkerhedskontrol og fjerne uønskede fejl. Når du har opdateret, skal du tage en hurtig scanning af dine indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger eller søge online efter den nyeste version af Instagram med privatlivets fred for at se, om der har været nogen bekymringer omkring nye funktioner, og hvordan man deaktiverer dem.

Siden han ramte scenen i 2010 har Instagram udviklet en hurtig følgende: analyse antyder nu, at 32% af alle internetbrugere bruger den billeddelende sociale medieplatform, med størstedelen i deres sene teenage / tidlige tyverne. Odds er, selvom du ikke er på Instagram, men du har været nysgerrig efter at komme med. Appen er overordentlig populær blandt sine fans, fra hvalpehunde og skøre katte til økonomisk rådgivning, top sportslige øjeblikke, familie sjov og ruller med 'selfies'. Ved at konfigurere et par tilføjede privatlivs- og sikkerhedskontroller, kan brugerne oprette forbindelse til Instagram, mens de begrænser appens adgang til personlige oplysninger på et niveau, der er behageligt for dem, engagerer samfundet og har det sjov.

Se også:

 • Bedste VPN til Instagram
 • Beskyttelse af børns privatliv online
 • Stop med Facebook-sporing
 • 15 tip til at øge din sikkerhed og privatliv på Facebook

“Sølv iPhone 6 på brune møbler” af freestocks.org på Unsplash, licens under CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 41 =