Den ultimative guide til I2P, og hvordan du installerer og bruger den

i2P-logo


Mange mennesker kender Tor. Tor er et anonymt netværk, der er lagt på det offentlige internet, der tillader dets brugere anonymt at få adgang til internettet og bruge interne Tor-websteder, der kun befinder sig inden for Tor-netværket. Disse typer anonyme netværk kaldes mørke webs, fordi de ikke kan søges som det offentlige internet, og brugerne har brug for særlig software for at få adgang til dem. Tor er den mest kendte mørke web, men det usynlige internetprojekt (I2P) er nok mere anonymt, omend meget mindre.

RETTET: Sådan får du adgang til det mørke web

I2P vs Tor vs Freenet

Den mest almindelige brug af Tor er at få adgang til det offentlige internet anonymt. Brugere opretter forbindelse til Tor-netværket og går igennem det til det almindelige internet, kaldet det klare web. Når Tor kører, dirigeres internettrafik gennem Tor-netværket på en sådan måde, at det er vanskeligt at korrelere en anmodning, der går ind i Tor-netværket med den samme anmodning, der forlader netværket. Derudover kan tjenester opholde sig i Tor-netværket, hvilket betyder, at trafikken aldrig forlader Tor til det klare web. I2P har begrænset support til klar netadgang, men har den samme grundlæggende mørke webfunktion, idet den understøtter websteder, der findes i I2P-netværket.

RELATERET: Den ultimative guide til Tor

Hvidløgsfræsning

Ordet Tor er afledt af dets routingteknologi ved navn The Onion Router. Onion routing involverer kryptering af datapakker i krypteringslag. Hver node dekrypterer kun det lag, den har brug for, for at forstå, hvor pakken skal sendes næste. På den måde siges lagene med kryptering at ligne lagene af en løg. I2P bruger ikke løgdirigering. I stedet bruger den hvidløgsdirigering.

i2P-hvidløg-fed

Hvidløgsdirigering er en variation af løgrutning, der klumper beskeder sammen meget som en hvidløgspære har mange nelliker. Den lagdelte "løg" -metode fra Tor betyder, at en enkelt pakke krypteres gentagne gange, men det er stadig en enkelt meddelelse. Dette gør timing-observationer —- en metode til at korrelere en Tor-ind- og udgangsknudepunkt - lettere. For at reducere risikoen for, at en enkelt besked bruges af en observatør på denne måde, bundter I2P beskeder sammen i en pakke, hvor hver meddelelse er som en nellik, der hænger en hvidløgspære op. En anden vigtig funktion ved hvidløgsdirigering er, at den er ensrettet. Dette betyder, at data, der sendes gennem I2P, tager en sti for at komme til destinationswebstedet og en anden sti for at sende data tilbage til rekvirenten. Dette gør observation vanskeligere, fordi det ikke er muligt at vide, hvilken vej den anden halvdel af samtalen går. Tor's routing er tovejs, hvilket betyder, at trafik til og fra destinationen tager den samme sti gennem Tor.

Eepsites

Et I2P-sted kaldes et eepsite, som er analogt med en Tor-løg-tjeneste. Et e-websted er bare et normalt websted med den bemærkelsesværdige undtagelse, at det kun er tilgængeligt for brugere, der er tilsluttet I2P. Et websted er analogt med de mere kendte Tor-løg-steder.

Én brug af Tor er at oprette en løbetjeneste, som er et websted, der kun er tilgængeligt, når det er tilsluttet Tor-netværket. Denne type Tor-brug har endnu større anonymitet, fordi trafikken aldrig forlader Tor-netværket, så det er vanskeligt at se trafikken, ligeglad med at spionere på det.

Outproxies

I2P er lidt anderledes end Tor, selvom de begge har det samme mål. Det er teknisk muligt at indstille en I2P-exit-knude (kaldet en outproxy i I2P-parlance), men i praksis bruges I2P generelt ikke på den måde. I2P bruges næsten udelukkende til at få adgang til eepsitesites i stedet for at bruge det som en anonym måde at få adgang til det offentlige internet.

Freenet

Freenet er et andet anonymitetsbaseret darknet. I modsætning til I2P eller Tor er Freenet ikke designet til at være en proxy til det klare web, derfor er der ikke noget sådant koncept som outproxies eller exit-noder. Freenet beskæftiger sig primært med den anonyme distribution og opbevaring af indhold på tværs af Freenet, som kan hentes af andre Freenet-brugere, selv efter at udgivelsesnoden er offline. Intern Freenet-websteder kaldes freesites, der er synonymt med Tor's løgwebsteder og I2Ps e-websteder. Som andre darknets krypterer Freenet data i transit og i hvile, og dirigerer trafik gennem et vilkårligt antal knudepunkter for at skjule ophavsmanden. Ingen Freenet-node ved, om den node, den videresender data til, er den endelige destination eller bare en anden knude undervejs. Ved modtagelse af en anmodning kontrollerer hver knude sin lokale indholds-cache for at se, om den har det anmodede indhold. Hvis det ikke gør det, sender den anmodningen til sin næste nabo-knude. Hvis den har indholdet, sender noden det tilbage langs den samme sti, og knudepunkterne undervejs cacheer dette indhold for at gøre fremtidige anmodninger hurtigere.

Installation af I2P-klienten

IP2-projektet har applikationer til Windows, macOS, Linux og Android. Den eneste bemærkelsesværdige undtagelse er iOS.

For at komme i gang skal du gribe den version af I2P-klienten, der passer til dit operativsystem, fra denne side.

Hent-i2P-til-Windows

I2P kræver Java. Hvis du ikke har en passende Java-installation på din computer, mislykkes I2P-installationen med en meddelelse om det. Den bringer dig derefter til Java-startsiden for at installere Java, så du kan fortsætte med installationen.

Installer-Java-Windows

Vælg indstillingen Windows Service, hvis du vil have I2P til at køre hele tiden, der begynder ved Windows opstart. Hvis du let ønsker at slå I2P til og fra, som du har brug for det, skal du lade afkrydsningsfeltet være tomt.

Windows-installation-1

Resten af ​​installationen er meget ligetil. Hvis du har forladt standardindstillingerne alene under installationen, ser du en I2P-gruppe i din Start-menu. Klik på en af ​​Start I2P-indstillingerne for at få den til at køre, og klik derefter på posten I2P-routerkonsol for at se og konfigurere I2P-routeren.

Windows-Start-menuen

Brug af I2P

I2P-routerkonsollen er stedet, hvor du kan kontrollere alt omkring din I2P-brug. Router-applikationen kører roligt i baggrunden, og du vil interface med den via din webbrowser på 127.0.0.1:7657. Bemærk, at bare fordi routeren kører, betyder det ikke, at dine applikationer bruger den. Den første ting, du sandsynligvis vil gøre, er at konfigurere din browser til at bruge I2P. Hvis du ikke har gjort dette, vil din browser ikke kunne løse eepsites og vil vise en slags DNS-opløsningsfejl som denne fra Internet Explorer.

IE-dns-fejl

Kuren mod dette er at fortælle din browser at bruge den I2P-proxy, som routeren leverer. På routerens hjemmeside hedder det: ”Du kan også konfigurere din browser til at bruge I2P-proxy til at nå eepsites. Indtast bare 127.0.0.1 (eller localhost) port 4444 som en http-proxy i dine browserindstillinger. Brug ikke SOCKS til dette. ”Den indeholder instruktioner om, hvordan man konfigurerer en proxy for de fleste browsere på clearnet I2P-siden her.

Browsere som Internet Explorer og Firefox har deres egne internetforbindelsesindstillinger. Inden for disse indstillinger er det muligt at konfigurere browseren til at bruge I2P-proxy på port 4444 på din computer. For eksempel er stien Indstillinger i Internet Explorer -> internet muligheder -> Fanen Forbindelser -> LAN-indstillinger-knap for at komme hit:

IE-proxy-indstillinger

Hvis du har konfigureret proxy'en korrekt, kan du gennemse eepsites nu, f.eks. I2P dev forum på http: //zzz.i2p (eepsite)

I2P-fora-1

For at genoptage browsing på internettet skal du fjerne disse proxyindstillinger. Al denne gentagne konfiguration kan være en smerte, og en meget lettere måde at håndtere det på er at bruge et proxy-plugin som FoxyProxy. FoxyProxy kan automatisk bruge I2P-proxy til eepsites og det almindelige internet til alt andet med tre enkle trin.

Tilføj FoxyProxy-pluginet

FoxyProxy er tilgængelig for Chrome og Firefox. Husk, at ethvert proxy-plugin nødvendigvis vil se al din internettrafik, så du er nødt til at stole på det.

Tilføj I2P-proxy på locahost-port 4444

i2P-foxproxy-entry

Tilføj et URL-mønster, så FoxyProxy kun vil bruge denne I2P-indstilling til eepsites

i2P-FoxyProxy-mønster

Advarsel: Hvis du indstiller Foxyproxy sådan, dirigerer du ikke din almindelige internettrafik gennem I2P. Det vil bruge din almindelige internetforbindelse til regelmæssig internettrafik og I2P-proxy til eepsites. Der er mere information i det næste afsnit om adgang til websteder inden for I2P.

Husk, at I2P er et lille og ujævn netværk. Eepsites hostes normalt på individuelle brugers computere og kan som sådan have forskellige grader af oppetid. Det er slet ikke usædvanligt at støde på døde websteder, der kommer tilbage på et senere tidspunkt. Hvis du ser en side som denne, betyder det ikke, at du har gjort noget forkert. I2P fungerer, du kan bare ikke komme til dette websted lige nu.

I2P-uopnåeligt-site

Brug af I2P til at få adgang til websteder

Hvis du ikke bruger FoxyProxy-metoden, vil du bemærke, at når du først har aktiveret proxyindstillingerne, vil du miste forbindelsen til det klare net. Dette skyldes, at I2P ikke leverer outproxies som standard. I I2P-parlance er en outproxy en I2P-knude, der opretter forbindelse til det klare web og tillader intern I2P-trafik ud på det almindelige internet. På Tor-sprog kaldes dette en exit-knude. I2P er et meget mere eksklusivt netværk og bruges normalt ikke som en proxy til det klare net. I2P FAQ har dette at sige om outproxies:

Hvordan får jeg adgang til IRC, BitTorrent eller andre tjenester på det almindelige Internet?

Medmindre der er oprettet en outproxy til den service, du vil oprette forbindelse til, er dette ikke muligt. Der er kun tre typer outproxies, der kører lige nu: HTTP, HTTPS og e-mail. Bemærk, at der i øjeblikket ikke er nogen offentligt noteret SOCKS-outproxy. Hvis denne type service er påkrævet, kan du prøve Tor.

På dette tidspunkt er der tre outproxy-plugins (eepsite), der er anført i IP2-plugin-depotet. To findes ikke længere, og den resterende peger på et I2P-udviklerforum, der indeholder instruktioner om, hvordan man sammen hacker et testopsætning fra 2016. Jeg var ikke i stand til at få det til at fungere, så det ser ikke ud til, at der er nogen offentligt tilgængelig måde at bruge I2P på som en anonym internetproxy på dette tidspunkt.

Når du gennemser I2P mørke web-websteder, kan du nogle gange ikke være i stand til at indlæse et websted og i stedet blive præsenteret for en side som denne.

jump-tjeneste

Dette betyder, at din I2P-router ikke ved, hvor dette sted er, men det betyder ikke nødvendigvis, at webstedet ikke findes; andre routere ved måske, hvor det er. Klik på et eller alle de præsenterede jump-links for at finde ud af det. Disse links vil konsultere velinformerede I2P-routere for at se, om webstedet kan findes. I mange tilfælde fungerer det.

Brug af I2P til at sende og modtage e-mail

På dette tidspunkt er der to almindelige måder at sende og modtage e-mail mellem I2P og almindelige internet-e-mail-adresser. SusiMail leveres sammen med din I2P-router, og der er også et plugin, der hedder I2P Bote. Begge kan bruges til at sende e-mail inden for I2P, men på dette tidspunkt kan kun SusiMail bruges til at sende e-mail til og fra almindelige internetadresser.

Klik på e-mail-ikonet på din I2P-routerside for at komme i gang med SusiMail.

susimail-ikon

SusiMail vil bede dig om at oprette en konto på I2P Postman-webstedet, før du kan bruge den. Derfra vil du genkende en forholdsvis standard webmail-grænseflade og bør være i stand til at sende og modtage e-mail til både I2P-adresser og almindelige internet-e-mail-adresser.

Bemærk: Det kan tage bogstaveligt talt timer, før I2P-e-mails ankommer til almindelige internetadresser. Dette er faktisk en fordel, da det gør timingskorrelationsobservationer vanskeligere. Hvis en kendt I2P-bruger sender og e-mail og derefter observeres forlader sit hus, og få øjeblikke senere ankommer en e-mail fra en I2P-e-mail-adresse, kan det kompromittere hendes anonymitet. At have e-mails ankommet meget senere eliminerer denne korrelationsmulighed.

Da jeg opsatte min I2P-e-mail-konto, tog den formen [email protected] E-mails, der sendes inden for I2P-netværket, bevarer den e-mail-adresse. Da .i2p-topdomænet imidlertid ikke kan løses på det offentlige internet, ændres det til e-mails, der sendes uden for I2P-netværket for at bruge et .i2pmail.org-topdomæne. Fordi .org kan løses, sendes internet-e-mails tilbage til denne vej, inden de videresendes gennem I2P til min særlige SusiMail-instans.

I modsætning til SusiMail ser I2P Bote kontooprettelse som mulighed og kræver ikke en konto for at sende anonym e-mail. Hvis du ønsker at kunne modtage e-mail, skal du gennemgå oprettelsesprocessen.

I2P Bote-projektet arbejder på implementering af Internet <-> I2P e-mail-gateway, men det er ikke funktionelt på dette tidspunkt.

Bote-gateway-ikke-arbejdende

I2P Bote-opsætning kræver lidt mere arbejde. Installationstrinnene findes på installationssiden til I2PBote (eepsite).

  1. Gå til plugin-installationsformularen i din routerkonsol: http://127.0.0.1:7657/configclients#plugin
  2. Indsæt URL-adressen http: //bote.i2p/i2pbote.su3
  3. Klik på Installer plugin.
  4. Når det er installeret, skal du klikke på SecureMail i sideknappen eller startsiden for routerconsole eller gå til http://127.0.0.1:7657/i2pbote/

Det kan tage lang tid, før installationsprocessen er færdig, og der er ingen statuslinje, der fortæller dig, hvad der sker. Efter cirka fem minutter opdaterede jeg min I2P-routers hjemmeside og blev belønnet med et nyt Bote SecureMail-ikon.

Bote-ikon

I ægte mørk web-mode er det ikke nødvendigt at oprette nogen form for konto eller identitet for at sende e-mail med Bote. Du kan klikke på + -ikonet nederst til højre på skærmen, indtaste en e-mail og sende den ud med fuld anonymitet. Du kan dog ikke modtage e-mail, da du er helt anonym. Hvis du vil være i stand til at modtage e-mail, skal du oprette en identitet.

Bote-identtity-instruktioner

Sådan opretter du dit eget eepsite (I2P-sted)

Din I2P-router leveres med en eeepsite klar til at gå, du skal bare tilføje indhold.

Hvis du vil se instruktionerne i, hvordan du får det korrekt oprettet, skal du klikke på webserver-knappen eller indsætte dette i din I2P-router-adresselinje: http://127.0.0.1:7658/help/

I2P-router-webserver-knap

Tilføjelse af funktionalitet til din I2P-konsol

I2P leveres med det grundlæggende værktøjssæt, som de fleste mørke webbrugere leder efter bundtet lige i. Den vigtigste I2P-routerside har værktøjer til IRC, filoverførsel, e-mail og webservere såvel som mange andre. Denne funktionalitet kan udvides med I2Ps plugin-rammer, selvom der kun er meget få plugins tilgængelige.

For at administrere dine plugins skal du navigere til configplugins-siden http://127.0.0.1:7657/configplugins, og du vil se muligheder for at installere plugins på to måder. Hvis du har et plugin i en xpi2p ​​og su3-fil, kan du uploade den til din router. En anden måde er at give URL'en til en af ​​disse filtyper.

I2P-plugin-depotet findes på I2P-webstedet (eepsite). Det ser meget sandsynligt ud, at en angriber eller en observatør har meget at tjene på at narre en I2P-bruger til at installere et overvågningsplugin, så sørg for at hente dine plugins fra dette officielle arkiv og ikke fra upålidelige tredjepartskilder.

Find indhold på I2P

I modsætning til det klare web, er mørke webs ikke nøjagtigt til at promovere deres websteder. Der er ingen Google til det mørke web, og selvom der var, er mange mørke websteder op og ned på grund af deres uortodokse hostingopsætninger. Når det er sagt, er der et par steder, hvor du kan finde I2P-tjenester, hvis du ikke har nogen bestemt destination i tankerne

I2P Planet - Den seneste verden rundt i I2P

I2P Planet (eepsite) er et samlet aktivitetssted omkring I2P-netværket. Det indeholder for det meste torrent-links, men har også nogle nyheder ispedd om projektets supportbilletter og applikationsnyheder.

Ofte stillede spørgsmål om I2P

Der er mange misforståelser omkring I2P; hvad det er, og hvorfor det ikke er Tor. Mange af disse spørgsmål er adresseret på I2P FAQ-siden (eepsite).

I2P Bug Tracker

Tror du, at du har fundet en fejl? Spekulerer du på, om nogen ved om det, eller om der er en patch tilgængelig til det? I2P bug tracker er stedet at finde disse oplysninger. Fællesskabsprojekter som I2P har brug for friske øjne og forskellige systemer for at afsløre fejl, der måtte være i softwaren. Gør din del og rapporter nye bugs, som du finder på I2P Bug Tracker (eepsite).

Afsluttende ord om brug af I2P og anonymitet

I2P er ikke en erstatning for Tor. Selvom Tor helt sikkert har sine sikkerhedsproblemer, er det også meget mere modent, og dets avancerede funktionalitet gør det uendeligt mere nyttigt for de fleste mennesker. Hvis din hensigt er at få anonymitet på internettet ved hjælp af en proxy, er Tor det bedre valg. I2P inkorporerer kun ivrigt muligheden for at oprette forbindelse til det klare net overhovedet, og dets evne til at gøre det er upålidelige. Hvis du imidlertid ønsker at køre et fuldt mørkt websted, der forbliver så skjult som muligt, er I2P muligvis det bedre valg. Hvis din påtænkte brugerbase allerede bruger I2P, eller teknisk er klar nok til at konfigurere det, giver I2P's hvidløgsruter et bedre forsvar mod den taktik, der kan bruges på Tor til at bryde anonymitet.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4