Brug af VPN lovlig eller ulovlig? Er en VPN sikker at bruge? Her er hvad du har brug for at vide

Er en VPN lovlig og sikker
Virtuelle private netværk eller VPN'er er ret hot billetjenester lige nu. Og i betragtning af den stigende bekymring over online brugernes privatliv, især i De Forenede Stater, undersøger langt flere mennesker disse typer tjenester. Når det kommer til VPNS, er 2 spørgsmål, vi ofte stilles til Comparitech, “Er en VPN lovlig eller ulovlig?” Og “Er en VPN sikker at bruge?” Det enkle svar på begge disse spørgsmål er “JA”, selvom som med alt, er der bemærkelsesværdige advarsler.


Lad os først undersøge dine største spørgsmål om VPN'er. Derefter kommer vi ind på områder, som du måske vil overveje, før vi tilmelder dig en VPN-service.

Relaterede: Undersøgelse: Amerika hader ophævelsen af ​​privatbånd for bredbånd

Kort sagt: Er VPN'er ulovlige eller lovlige? Er de sikre at bruge?

Med kun få undtagelser (som Iran) er VPN-brug lovligt overalt i verden. Der er desuden ingen begrænsninger på, hvordan du kan bruge din VPN-tjeneste. De fleste VPN-tjenester vil levere forskellige metoder til at sikre din identitet, mens du er tilsluttet som en måde at garantere, at du forbliver sikker og anonym.

Selvom brugen af ​​en VPN er helt lovlig, forbliver enhver ulovlig aktivitet, der udføres online, uanset om du bruger en VPN eller ej. For eksempel, mens en VPN muligvis dækker dine spor og holder din aktivitet skjult for din internetudbyder, er det ikke lovligt at torrentere usanktioneret ophavsretligt beskyttet materiale, mens du bruger en VPN.

Hvad er en VPN? Hvordan virker det?

For den gennemsnitlige bruger kan det, der faktisk sker, når du opretter forbindelse til et virtuelt privat netværk, i bedste fald være forvirrende og ligefrem mistænksom i værste fald. Du bruger muligvis VPN-tjenesten til at holde nysgerrige øjne væk fra din webaktivitet, men hvad sker der under hætten? Hvordan ved du, at selve tjenesten er pålidelig?

VPN'er har eksisteret i årtier. Længe til grundlæggende for banker og store virksomheder for at hjælpe med at forbinde medarbejdere spredt over hele landet, virtuelle private netværk er hovedsagelig private tunneler mellem din computer og en server placeret et andet sted.

Opretter forbindelse til internettet uden VPN

Når du opretter forbindelse til internettet, får du adgang direkte via en internetudbyders (ISP's) netværksadgangspunkt. Dette er den teknologi, som alle internetudbydere ejer og vedligeholder, der giver dig adgang til World Wide Web. Når du gør det, tildeler internetudbyderen en IP-adresse til enhver enhed, du bruger til at oprette forbindelse til det modem, den giver dig. I de fleste tilfælde hører den IP-adresse, du får af din internetudbyder, kun til dette modem.

Når du tilslutter en router til dit modem, kan den router derefter tildele lokale IP-adresser, som alle falder ind under hovedruteren. Så selv da, selvom forskellige enheder kan have forskellige lokale IP-adresser, ser din internetudbyder al denne trafik komme gennem IP-adressen, der er tildelt dit modem.

Generelt kan din internetudbyder se al din internetaktivitet, når du har forbindelse til dets netværk. Selvom de fleste internetudbydere har visse beskyttelsesforanstaltninger for at sikre, at dets netværkssikkerhedsfagfolk ikke tyr på din aktivitet og stjæler private oplysninger, er det bestemt muligt for dem at gøre det. Sikkerhedsforanstaltninger, såsom SSL-kryptering og godkendelse, findes på de fleste sikrede websteder for at sikre, at selv din ISP ikke kan se alt hvad du gør. Disse sikre websteder er betegnet med en "https" i begyndelsen af ​​din webbrowser URL-bar, ofte sammen med et grønt hængelåsikon.

På denne måde behøver du ikke at bekymre dig om, at en ærlig ISP-medarbejder stjæler dine adgangskoder, f.eks. Generelt spores det, du gør, og hvilke websteder du besøger, let af din internetudbyder. Nogle aktiviteter kan muligvis udløse visse protokoller, som din internetudbyder har, og udløse alarmer. Dette kan omfatte adgang til websteder, der er ulovlige i dit land eller deltager i tunge download- og uploadaktiviteter.

Opretter forbindelse til internettet med en VPN

IPVanishKilde: IPVanish

Når du opretter forbindelse til et virtuelt privat netværk, dirigerer du din computers forbindelse via en server placeret et andet sted først. Derefter får du adgang til internettet fra denne server. Når du gør dette, tildeler den eksterne server, du har tilsluttet til dig, en ny IP-adresse. Gennem denne indsats er du stadig forbundet til din hjemme-internetudbyder, og datatransmissionerne er stærkt krypteret (normalt enten SSL eller AES-kryptering). Når du er tilsluttet VPN-serveren, betyder de nævnte beskyttelseslag imidlertid, at din internetudbyder ikke kan se, hvad du laver, ud over at identificere, hvor meget data der uploades og downloades.

Relaterede: Den komplette begyndervejledning til SSL-kryptering

Det er også vigtigt at forstå, at den fjernserver, du har forbindelse til, muligvis får adgang til internettet gennem en anden internetudbyder end din egen. For eksempel, hvis du er bosiddende i Washington D.C., der bruger Comcast, og du opretter forbindelse til en VPN-server i New York, kan du muligvis begynde at bemærke reklamer for Giants-billetter på websteder, du besøger, i stedet for annoncer til Redskins-spil.

Er dette et problem? Slet ikke! VPN-tjenesten, du bruger, betaler internetudbyderen for internetforbindelse til den server. Al trafik der passerer der, inklusive din egen, er bare en del af aftalen.

Hvor sikre er VPN'er? 

Anerkendte virtuelle private netværk er ekstremt sikre at bruge. En god service vil beskytte din anonymitet og vil omfatte sikkerhedsfunktioner på højt niveau, der forhindrer forskellige slags hackingangreb. Dette inkluderer normalt krypteringsstandarder i militær kvalitet, der gør det funktionelt umuligt for ubudne gæster at hacke ind i den private tunnel og spore din aktivitet eller stjæle dine data. Vi har her en oversigt over nogle af de bedste VPN-tjenester.

Dine internetforbundne enheder bruger din ISPs internetforbindelse til at få adgang til VPNs fjernservere. Den private tunnel er dybt sikker og beskyttet mod udendørs snooping og indtrængen af ​​stort set alle, inklusive regeringer. I mellemtiden er din browser- og downloadaktivitet, der passerer gennem denne tunnel, umulig at registrere ud over, hvor meget data der bliver uploadet og downloadet. Din internetudbyder har muligvis datagrænser, der gælder, men specifikke data, som de muligvis vil spore, registreres ikke.

Mens du er i sikre hænder med en hæderlig betalt VPN-udbyder, er gratis VPN'er nødt til at tjene penge et sted og tilbyder normalt ikke de samme niveauer af sikkerhed som betalte tjenester. Værre er der stadig falske VPN'er i omløb, der er en direkte scam. Gratis VPN tjener ofte deres penge på at annoncere eller endda sælge dine data, så sørg for at bruge en gratis VPN, du kan stole på, hvis du ikke kan bringe dig selv til at betale for en.

Kan VPN-serverens ISP spore min aktivitet?

Her kan nogle brugere blive bekymrede. Selvom forbindelse til en VPN-server skjuler din aktivitet til din internetudbyder, kan den internetudbyder, der leverer internet til din VPN-tjeneste, stadig se din internetaktivitet, når du er tilsluttet der.

VPN'er har tre primære sikkerhedsforanstaltninger for kunder, der kan hjælpe med at afbøde denne situation.

  • Politik for no-logs. Dette er måske den bedste løsning, som VPN-tjenester har udviklet til at hjælpe med at sikre bruger anonymitet, selv når overvågning sker af ISP'er. Nogle VPN-tjenester opretholder en politik, hvor de ikke fører nogen logfiler, der identificerer, hvem du er. Selvom de stadig opbevarer metadata, har disse data ikke nogen personlig identificerende information. Se vores runde op for lowdown på de bedste logløse VPN-tjenester.
  • Anonyme betalingsmetoder. Nogle VPN-tjenester indsamler ikke dit navn, hvis du ikke ønsker at give det til dem. I stedet bruger de en e-mail-adresse til brugernavnet og tillader brugere at tilmelde sig ved hjælp af sikre og anonyme betalingsmetoder, såsom PayPal, forudbetalte betalingskort eller Bitcoin.
  • Delte IP-adresser. De fleste hæderlige VPN-tjenester vil bruge delte IP-adresser som en måde at sikre bruger anonymitet. Ved at tildele de samme IP-adresser til flere brugere, der opretter forbindelse fra forskellige placeringer, kan VPN-tjenesten effektivt anonymisere brugerne. Da IP-adressen ikke er forbundet til nogen bruger, er det faktisk umuligt for myndighederne at spore aktiviteten tilbage til en enkelt person.

Hvad med anmodninger om retshåndhævelse?

Ovenstående metoder beskytter også individuelle VPN-brugere mod anmodninger om retshåndhævelse. Hvis et retshåndhævende agentur eller en regering anmoder om personlig identificering af brugeroplysninger fra logfiler eller konti, kan en VPN-tjeneste ikke overholde, hvis disse data ikke findes.

Og hvis det retshåndhævende agentur beslutter at prøve at udsende en ordre til VPN-tjenesten for at starte sporing af logfiler, ville de fleste hæderlige tjenester hurtigere lukke deres servere eller tjenesten helt end overholde. Ikke desto mindre er det stadig muligt, at en VPN-tjeneste kan imødekomme anmodninger om retshåndhævelse, og i de situationer, hvor VPN-tjenesten gør det ikke opretholde en streng politik, der ikke er logfiler, brugerdata er ret nemme at få med en simpel garanti.

Hvis jeg kan skjule min aktivitet med en VPN, er det lovligt at bruge en?

Ja! VPN'er er lovlige at bruge næsten overalt, også i mange lande, hvor mange VPN'er er blokeret, såsom Kina. Der er også gode grunde til dette.

For det første er ikke al VPN-brug til ulovlige aktiviteter. Faktisk er en god mængde VPN-trafik forretningsrelateret. Virksomheder og erhvervskunder er ofte nødt til at oprette forbindelse til VPN'er som en sikkerhedsforanstaltning.

For dem, der ønsker at bruge en VPN af deres privatlivsrelaterede grunde, er VPN'er en god mulighed. Selv om det er sandt, at VPN'er kan bruges til at skjule ulovlig browsing og download-aktiviteter, er denne type brug fuldt afhængig af bruger og ikke VPN-selskab. En regering, der forsøger at gøre VPN-brug ulovlig, skal overveje, hvordan dette skridt kan påvirke virksomheder, der bruger VPN'er til legitime formål, og hvordan lignende handlinger ville gælde for andre typer virksomheder.

At gøre VPN'er ulovlige fordi nogle Personer, der bruger dem til ulovlige formål, ville også betyde, at narkotikavirksomheder kunne tages til ansvar for ulovligt narkotikasalg, pistolforretninger, der holdes ansvarlige for kriminel aktivitet, eller haveforsyningsbutikker, der holdes ansvarlige, når nogen laver en bombe ved hjælp af gødning. At erklære VPN'er ulovligt, i det væsentlige, ville være en glat hældning for enhver regering.

På omtrent samme måde kan enhver også bruge en normal internetforbindelse til ulovlige formål. Det er usandsynligt, at noget som internetadgang bliver forbudt, fordi nogle brugere vælger at misbruge internettet.

Der er nogle lande, hvor en god mængde VPN-brug er forbudt, dog. De mere åbenlyse mistænkte kommer selvfølgelig her. I Iran betragtes for eksempel VPN-brug som ulovlig. Landet blokerer meget målrettet VPN-brug som en del af dets bredere internetcensurmetoder. I UAE er VPN-brug muligvis ulovlig, selvom loven er lidt uklar. Mens ingen er blevet retsforfulgt i UAE for VPN-brug, udtaler en UAE-retshåndhævende embedsmand, at VPN-brug er ulovlig, hvis det bruges til at foretage VoIP-opkald. UAE's begrænsninger for VoIP er unikke for dette land og skabes for at isolere landets telekommunikation fra billigere konkurrence.

Relaterede: Bedste VPN'er til UAE og Dubai & den juridiske stilling til VPN-brug

I Kina er VPN-problemer lidt mere komplekse. I begyndelsen af ​​2017 gjorde landet det ulovligt for VPN tjenester at operere uden licens. Brugere, er dog ikke i fare for juridiske konsekvenser for at bruge en VPN, selvom Kina gør en vis mængde VPN-blokering inden for sine grænser for at minimere, hvor mange enkeltpersoner der får adgang til den gratis internet. De fleste medier udsendte fejlagtigt Kinas nylige VPN-lovopdateringer. Du kan læse mere om problemet her.

Spændende og copyright-problemer

Selvom det stadig er lovligt at bruge din VPN, er det vigtigt at bemærke, at nogle aktiviteter stadig er ulovlige. At forstyrre ophavsretligt beskyttet materiale eller downloade og streame ophavsretligt beskyttet materiale generelt er stadig en ulovlig aktivitet. Mange VPN-brugere vil henvende sig til en VPN for at hjælpe med at forblive anonyme, så de effektivt kan engagere sig i illegale eller lovligt grå streaming-aktiviteter.

En VPN-tjeneste skjuler aktiviteter i forbindelse med krænkelse af ophavsret, men den beskytter ikke brugere, der bliver fanget, selv efter at have brugt en VPN-tjeneste. Mange tjenester opretholder imidlertid politikker uden logfiler og beskyttelse mod IP-lækage for at forhindre situationer, hvor brugeridentitet kan blive kompromitteret. Du kan se nogle af de mest populære VPN'er til torrenting her og læse mere om de juridiske problemer omkring torrenting her. 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 35