Bedste VPN’er for Rusland i 2020

Bedste VPN for RuslandRuslands internet glider mod autoritærisme og fuldstændig forvirring af ytringsfrihed. Digitale rettighedsaktivister bliver rutinemæssigt fængslet og udsat for vold og cyberangreb. Alt dette har ført til en hurtig stigning i VPN-brug.


Hvis du ikke kan holde dig rundt for at læse resten af ​​denne artikel, er her en oversigt over vores top VPN-valg til Rusland:

Bedste VPN'er til Rusland

 1. ExpressVPN Bedste allround VPN for Rusland. Stort netværk af servere, store hastigheder og fungerer med alle populære streamingtjenester. Klasseledende sikkerhed og privatliv. 30-dages pengene-tilbage-garanti.
 2. CyberGhost Bedste budgetindstilling med nogle af de hurtigste servere, som vi har testet for streaming og download. Let at konfigurere og komme i gang.
 3. NordVPN Fantastisk allrounder med et stort netværk af servere, der kan omgå mest begrænsede og geo-blokerede websteder. Solide funktioner til beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed.
 4. IPVanish Foretrækkes af Kodi- og Fire TV Stick-brugere til nem fjernintegration med app. Gode ​​hastigheder og gode sikkerhedsfunktioner.
 5. VyprVPN Imponerende hastigheder og går i nogen længder for privatlivets fred og sikkerhed. Ikke den billigste mulighed på denne liste.
 6. ZenMate Et godt valg til at fjerne blokeringen af ​​populære streamingwebsteder, men tilbøjelige til DNS-lækager, så hovedsageligt egnet til dem, der bare besøger Rusland.

Den forringede karakter af onlinefriheder i Rusland nødvendiggør brugen af ​​en VPN, mens du surfer på nettet. Kort til Virtual Private Network, en VPN krypterer al den trafik, der flyder til og fra din enhed og dirigerer den via en mellemliggende server efter eget valg. Det forfalsker din placering fra nervøse overvågningsbureauer og hackere og gør det meget vanskeligt for påtrængende elementer at lirke ind i din online opførsel.

VPN'er kan også bruges af bloggere, aktiva på sociale medier og andre, der kæmper for digitale rettigheder for at fortsætte med at offentliggøre anonymt online og med en kraftigt reduceret frygt for at blive fanget (mere om det senere i denne artikel). Samtidig forbedrer en VPN din browseroplevelse i høj grad ved at låse op geo-begrænset indhold på streamingvideo-websteder som Netflix, Hulu, BBC iPlayer, ESPN og Vudu.

De bedste VPN'er for Rusland

Vores liste over de bedste VPN'er for Rusland er baseret på følgende faktorer:

 • Servicens hastighed og stabilitet
 • Et stort netværk af servere over hele verden.
 • Arbejd med populære streamingtjenester inklusive Netlfix
 • Stærke krypteringsparametre for at bevare privatliv og anonymitet
 • Brugervenlighed
 • Låser geobegrænset indhold uden problemer
 • Velegnet til torrenting
 • Apps til Android og iOS

April 2019 opdatering: Rusland har krævet, at flere populære VPN-udbydere forbinder deres servere i landet til det statlige censuragentur. Som et resultat har mange af nedenstående udbydere nægtet at overholde og har derfor i øjeblikket ikke servere i Rusland. Du kan dog stadig bruge disse udbydere i Rusland til at omgå censur. Du kan bare ikke oprette forbindelse til en russisk server eller få en russisk IP-adresse.

1. ExpressVPN

ExpressVPNJan 2020Works i Rusland Testet jan 2020

Tilgængelige apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Internet side: www.ExpressVPN.com

Money-back-garanti: 30 DAGE

ExpressVPN rangerer som en af ​​de bedste VPN-tjenester på grund af sin forpligtelse til at betjene brugere, et æstetisk tiltalende design og robuste hastigheder og sikkerhed. Layouten er enkel og intuitiv med minimal nedetid. Jeg har aldrig fundet et problem i mine måneders brug af tjenesten.

Det tilbyder et stort netværk på over 3.000 servere fordelt på 94 lande inklusive Rusland - selvom det ikke angiver, hvor mange der nøjagtigt er placeret i dette land. Udenlandske udlændinge, der bor i Rusland og lokale borgere, der rejser i udlandet, bør ikke møde nogen problemer med at få en hurtig og stabil forbindelse. Abonnenter har også en mulighed for at oprette forbindelse til en 'smart placering' - i dette tilfælde vælger den indbyggede AI den bedste server til dig baseret på din aktuelle placering.

Russlands internet overvåges, så bekymringer om beskyttelse af personlige oplysninger skal fjernes ved ExpressVPN's politik om ikke at gemme nogen trafiklogfiler. Den eneste mikroskopiske opbevaring af metadata vedrører datoen (ikke tidspunktet) for forbindelse, valg af serverplacering og den samlede anvendte båndbredde. Virksomheden siger, at din individuelle IP-adresse ikke vil blive logget.

Nogle brugere kan føle sig utilpas med dette, så hvis du gerne vil dække dine spor fuldstændigt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en e-mail-konto med en brænder og betaler via Bitcoin.

Krypteringsprotokoller er kompromisløse. ExpressVPN bruger 256-bit AES-CBC med brugen af ​​både HMAC-godkendelse og perfekt fremadretthed. En internet kill-switch er inkluderet i alle pakker. Virksomheden omtaler dette som en 'netværkslås' - med funktionen midlertidigt at stoppe al webtrafik, hvis forbindelsen falder.

ExpressVPN låser op geografisk begrænset indhold på Netflix uden at svække sved. Det fungerer også med Hulu og BBC iPlayer og understøtter torrents på alle servere.

Der er apps til Android og iOS. Det er også muligt at bruge en desktop-klient til Windows og MacOS.

Fordele:

 • Superfast servernetværk er fantastisk til streaming og download
 • Opererer over 3.000 servere i 94 lande
 • Brugerens placering forbliver skjult med højkvalitetskryptering
 • Kan fjerne blokering af mest geo-begrænset indhold ved HD-hastigheder
 • Sker rundt på torrent tracker-websteder uden at gå på kompromis med privatlivets fred
 • En lang række tilgængelige apps - Windows, MacOS, Android, iOS, Linux og visse Wi-Fi-routere

Ulemper:

 • Lidt dyrere end nogle andre indstillinger, brug en rabatkupon nedenfor

BEDSTE VPN TIL RUSLAND: ExpressVPN er vores # 1 valg. Optimeret til højhastighedsforbindelser. Scorer højt over sine rivaler for at fjerne blokering af Netflix og andre streaming-websteder. Svært at slå på privatlivets fred og sikkerhed. Der er en 30-dages pengene-tilbage-garanti uden tvivl, så du kan prøve det uden risiko.

Læs vores anmeldelse af ExpressVPN.

ExpressVPN-kuponSærtilbud - få 3 måneders ekstra FREEGET-HANDELCoupon anvendes automatisk

2. CyberGhost

CyberghostArbejder i RuslandTestet januar 2020

Tilgængelige apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Internet side: www.Cyberghost.com

Money-back-garanti: 45 DAGER

CyberGhost vil appellere til brugere på et budget, der ikke leder efter en fancy VPN med en flod af tilpassede indstillinger. Det gør sit job roligt og effektivt, men kommer uden klokker og fløjter fra de dyrere VPN'er på denne liste. Når det er sagt, er der et passende servernetværk, og både hastigheder og krypteringsstandarder er anstændige.

Virksomheden har en intern politik om ikke at gemme nogen brugerlogfiler eller data. Det har også hovedkvarter i Rumænien - så det er ikke lovpligtigt at gemme data i første omgang. Men Cyberghost blev for nylig erhvervet af et firma med hovedkontor i London, hvilket kan påvirke dens brugsbetingelser. Vi opdaterer denne artikel, hvis der er ændringer.

I øjeblikket er der over 5.700 servere spredt over 90 lande, inklusive 48 i Rusland og et anstændigt antal i Østeuropa og Nordamerika.

Apps er tilgængelige til både Android og iOS samt desktop support til Windows, Linux og MacOS. Torrenter er tilladt på alle servere undtagen dem i USA, Singapore, Australien og Hong Kong.

Krypteringsstandarder er faste. Virksomheden benytter som standard 256-bit AES-kryptering på OpenVPN-protokollen sammen med 2.048-bit RSA-nøgler og MD5 HMAC-godkendelse. Der er en internet-kill-switch inkluderet.

Fordele:

 • Streames HD-video problemfrit
 • Holder ingen brugeraktivitetslogfiler og giver stærk kryptering til at omgå aktivitetsdetektering
 • Nogle af de hurtigste streaming-servere, vi har testet
 • Opererer over 3.700 servere over hele kloden i 59 lande

Ulemper:

 • Virker ikke i Kina

BEDSTE BUDGETVALG: CyberGhost har en enkel opsætning. Arbejder godt i Rusland. God mulighed, hvis du leder efter en hurtig, pålidelig forbindelse og en let at bruge interface. 45-dages pengene-tilbage-garanti.

Her er vores fulde anmeldelse af CyberGhost.

CyberGhost-kupon NYTT ÅR SPECIAL: SPAR 80% på 3-årige planer + 2 måneders gratisGET-TILBUD Rabat anvendes automatisk

3. NordVPN

NordVPNArbejder i RuslandTestet januar 2020

Tilgængelige apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Internet side: www.NordVPN.com

Money-back-garanti: 30 DAGE

NordVPN er en moden VPN-udbyder, efter at have været i branchen i over et årti. Der er en masse magtfulde funktioner pakket i en intuitiv app - inklusive muligheder for at oprette forbindelse til en server baseret på, hvordan du gerne vil bruge det, såsom streaming-tv, ultra-sikkert privatliv, anti-DDoS eller anonymitet.

Både hastigheder og privatliv var fremragende under vores omfattende test af produktet - hvilket hjalp det med at få en imponerende 9/10 vurdering.

Den overholder en streng politik med ingen logfiler, hvilket betyder, at den bevarer absolut ingen oplysninger om brugersessioner, trafik eller tidsstempler.

Denne politik har tjent som en velsignelse for mennesker, der vurderer privatlivets fred. Der har været mindst to tilfælde, hvor NordVPN blev kontaktet af statslige organer, der krævede, at virksomheden gaffel over brugerdata. Men der var simpelthen ikke nogen inkriminerende information på dets servere. Myndighederne konfiskerede endda fysiske servere en gang, men kunne ikke hente nogen oplysninger ud af det. Desuden er virksomheden indarbejdet i Panama, hvilket betyder, at det ikke er underlagt nogen obligatorisk lov om datalagring.

NordVPN driver et af de større servernetværk, vi har set med 5.201 servere i 60 lande. Som vi nævnte før, kan du vælge en til dit specifikke krav.

Tjenesten fungerer med mange online streamingtjenester, herunder Netflix, Hulu og BBC iPlayer. Det tillader torrenting.

Krypteringsstandarder er stramme. Al trafik er som standard sikret via 256-bit AES-protokollen og bruger 2.048-bit SSL-nøgler. DNS-lækagebeskyttelse er aktiveret. Dit privatliv og anonymitet er stort set sikret.

Der er support til Windows, MacOS, iOS og Android.

Fordele:

 • Budgetudbyder med hurtige og pålidelige servere til HD-streaming
 • Opererer over 5.000 servere i 60 lande verden over
 • Fjern let blokeringen af ​​en lang række geolåste websteder
 • Stærk kryptering og ingen logfiler giver top sikkerhed og privatliv
 • Live chat kan hjælpe dig med manuelle konfigurationer

Ulemper:

 • Deres desktop-app er dateret

STERK ALL-ROUNDER: NordVPN er stor værdi. Solid sikkerhed og privatliv og fungerer pålideligt i Rusland. Brug op til 6 enheder på én gang med store tilslutningshastigheder. 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Her er vores dybdegående gennemgang af NordVPN.

NordVPN-kuponBespar 70% på den 3-årige planGET-DEAL-rabat, der automatisk anvendes

4. IPVanish

IPVanishArbejder i RuslandTestet januar 2020

Tilgængelige apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Internet side: www.IPVanish.com

Money-back-garanti: 7 DAGE

IPVanish understreger hastighed, sikkerhed og privatliv. Det er en anbefalet mulighed for brugere, der ønsker at downloade torrents og opretholde de højeste indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger. Vores brugeranmeldelse gav tjenesten en imponerende 8/10 vurdering, og det er let at se hvorfor.

Brugere i Rusland er glade for at vide, at IPVanish afviser at gemme brugerinformation. Alle detaljer som sessionhistorik, valg af servere og båndbredde skjules.

Krypteringsparametre er udkoblede. IPVanish udnytter som standard 256-bit-kryptering på OpenVPN-protokollen, SHA512-godkendelse og en DHE-RSA 2.048-nøgleudveksling med perfekt fremadretthed. Den sidstnævnte funktion betyder, at selv hvis hackere bryder ind på din konto, som er et langt synet scenario til at begynde med, vil det stadig være umuligt for dem at dekryptere tidligere sessiondata.

En internet kill-switch er inkluderet i alle pakker - hvilket tilføjer et ekstra lag af sikkerhed.

Tjenesten tilbyder over 1.300 servere spredt over 75 lande. I øjeblikket er der ikke en mulighed for Rusland, men der er rigelige servere i tidligere sovjetrepublikker som Rumænien, Serbien, Slovakiet, Ukraine, Letland, Litauen, Estland og Bulgarien.

IPVanish låser ikke indhold på Netflix eller Hulu, men fungerer problemfrit med BBC iPlayer. Det tillader også torrenting på alle servere.

Der er apps til både iOS og Android samt en desktop-klient til Windows og MacOS.

Mange brugere synes det er en fremragende mulighed for Kodi, fordi det giver dem mulighed for at downloade Android APK direkte til deres enhed. Grænsefladen er også fjernbetjening venlig til Kodi-enheder, der mangler et tastatur og en mus.

Fordele:

 • Helt logfri service kompromitterer ikke dit privatliv
 • Imponerende 4K-streaminghastigheder opnået under test
 • Fjernelse af alle større streamingwebsteder fra udlandet
 • Fungerer godt med fjernbetjeningsenheder som Kodi

Ulemper:

 • Kundesupport er lidt langsom

STORE SERVER NETVÆRK: IPVanish fungerer med op til 10 tilsluttede enheder. Hurtige forbindelser, let brugervenlige apps, god multi-platform support. Pålidelig i Rusland, men ikke med Netflix. 7-dages pengene-tilbage-garanti.

Læs vores anmeldelse af IPVanish.

IPVanish-kupon SPAR 60% på den årlige planGET-DEAL-rabat, der automatisk anvendes

5. VyprVPN

VyperVPNArbejder i RuslandTestet januar 2020

Tilgængelige apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Money-back-garanti: 30 DAGE

VyprVPN har nogle af de hårdeste krypteringsprotokoller, vi har set. Det komplementerer dette med døgnet rundt online kundesupporttjeneste, gratis 3-dages prøveversion og et fantastisk servernetværk. Virksomheden er i stand til at overvinde selv de strengeste barrierer, som regeringer pålægger netizens.

Dets logpolitik kan muligvis vedrøre nogle brugere. VyprVPN siger, at den gemmer “brugerens IP-adresse, VyprVPN IP-adresse brugt af brugeren, forbindelsens start- og stoptid og det samlede antal anvendte bytes.” Men al information gemmes kun i 30 dage og bruges til at forbedre tjenesten. VyprVPN insisterer på, at det er umuligt at spore de websteder, som brugerne besøger.

Virksomheden er meget populær blandt brugere i Kina, hvor det let fjerner blokeringen af ​​Great Firewall. Dette betyder, at dens proprietære teknologi er sofistikeret nok til at forhindre tusinder af statsudnævnte ingeniører, der arbejder døgnet rundt for at væve et massivt web. Det er en betydelig bedrift.

VyprVPN tog en klog beslutning om fysisk at eje og styre hele datacentre, som hjælper det med at finjustere tjenesten og sætter den i en klasse over andre VPN-virksomheder. Den normale industristandard er enten at leje servere eller outsource til en tredjepart. Dette hjælper VyprVPN yderligere med at sikre brugertrafik.

Nævnte trafik er krypteret via OpenVPN-protokollen, 256-bit AES-kryptering, 2.048-bit RSA-taster uden perfekt hemmeligholdelse fremad og SHA256-godkendelse. Der er en internet-kill-switch inkluderet. Det er også i stand til at låse op indhold på Netflix, Hulu og BBC iPlayer.

En premium-version af pakken giver adgang til Chameleon ™ -protokollen, som krypterer OpenVPN-metadata, så dyb pakkeinspektion ikke kan genkende den.

Der er over 700 servere, inklusive muligheder for at få en russisk IP-adresse.

Apps er tilgængelige til både Android og iOS såvel som en desktop-klient til Windows og MacOS. Det understøtter torrenting.

Fordele:

 • Hastighederne er hurtige og stabile
 • Holder ingen logfiler
 • Anvender AES-256-kryptering, dræbte switch og DNS-lækagebeskyttelse
 • Kan tilslutte op til 6 enheder samtidigt

Ulemper:

 • Apps er glatte, men mangler avancerede konfigurationsindstillinger
 • Ikke den billigste mulighed på denne liste

Uafhængigt netværk: VyprVPN er brugervenligt. Gode ​​hastigheder og oppetid, da alle servere ejes af VyprVPN. Ikke den billigste mulighed på denne liste. 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Læs vores fulde anmeldelse af VyprVPN.

VyprVPN-kuponBespar 81% på den 2-årige planGET DEALDiskonto anvendt automatisk

6. ZenMate

ZenmateJan 2020Works i Rusland Testet jan 2020

Tilgængelige apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Internet side: www.zenmate.com

Money-back-garanti: 30 dage

ZenMate er noget af en blandet taske. Det er velegnet til streaming og hurtig browsing, men det er modtageligt for DNS-lækager. Det kan udsætte nogle brugere, især dem, der er bekymrede for deres privatliv. Virksomheden tilbyder en første 14-dages pengene-tilbage-garanti, så du kan teste tjenesten og se, om det er det, du gerne vil fortsætte med.

Premium-pakker låser op over 1.000 servere fordelt på 28 lande. Men du har ikke tilladelse til selv at vælge en server - tjenesten vælger automatisk en til dig afhængigt af din placering. Det er lidt af en downer.

Udbyderen bruger 128-bit AES-kryptering sammen med 2.048-bit RSA-nøgler og SHA 256 til godkendelse. En internet kill-switch er inkluderet. ZenMate har også en politik om ikke at gemme nogen datalogger.

Apps er tilgængelige til både Android og iOS såvel som en desktop-klient til Windows og MacOS.

Fordele:

 • Fjernelse af masser af geobegrænset indhold
 • Stærke sikkerhedsfunktioner, inklusive automatisk kill-switch
 • Masser af pålidelige streamingoptimerede servere

Ulemper:

 • Vi fik nogle DNS-lækager under vores test
 • Kun e-mail-support er frustrerende
 • Fjern ikke blokeringen for så mange streamingwebsteder som andre udbydere, der er højere på listen

LETT OPPSÆTNING: ZenMate er let at installere. Fantastisk til geo-blokeret streamingindhold. Ikke det hurtigste valg på denne liste, men kan streame i HD-kvalitet. 14-dages pengene-tilbage-garanti

Læs vores fulde anmeldelse af ZenMate.

Skal jeg bruge en gratis VPN?

Gratis VPN'er er en halv krone og dukker muligvis op i dine søgeresultater, fordi de er stærkt annonceret. Men hvis du leder efter en premium browsing-oplevelse, skal du ikke håbe på dem.

Gratis VPN'er har en vane at tjene penge ved at blitz dig med invasive reklamer, indsætte tracking cookies og sælge dine data til annoncører. Nogle har også kapret din båndbredde for at gøre dig til fodsoldat i en massiv botnethær.

Forvent båndbreddestrottling, datakap og et meget begrænset udvalg af servere.

Nogle af VPN'erne, der er anført i artiklen, tilbyder en gratis prøveperiode. Det er en passende mulighed, hvis du ikke er sikker på, om du vil vælge en VPN helt. Men vi anbefaler kraftigt, at du undgår de tilfældige, der findes på internettet. Der er ikke sådan noget som en gratis frokost.

Nogle VPN'er skal undgås

Russlands internet er stærkt censureret og overvåget, så enhver, der vælger at bruge en VPN, skal være sikker på, at deres private data forbliver utilgængelige. De VPN'er, vi har anbefalet på denne liste, gør det helt fint, men der er andre, der muligvis krænker din tillid. Det er et risikabelt scenarie i et stadig mere truet online rum, hvorfor vi synes, du skal undgå dem.

Her er to eksempler:

1. HolaVPN

Israel-baserede Hola, der betjente en populær VPN-udvidelse til Chrome, havde engang en imponerende brugerbase på 50 millioner. Men på trods af den tid og kræfter, det havde investeret i opbygningen af ​​dette samfund, valgte den at fortryde alt det gode arbejde for nogle ekstremt uetiske handlinger. I 2015 gearede virksomheden en del af hver brugers individuelle båndbredde og gjorde den til en bonde i en massiv botnethær. Hvis du var Hola-bruger, blev din enhed brugt til DDoS-angreb (Distribution Denial of Service), der promoverede ophavsretligt beskyttet indhold og pornografi.

2. Hotspot-skjold

Du er måske stødt på Hotspot Shield, mens du gennemser internettet, da det var en særlig populær freemium-indstilling, som ikke krævede et kreditkort for at registrere. Men tingene var ikke så ligetil.

I juli beskyldte en fortrolighedsgruppe virksomheden for kraftigt at indsætte tracking-cookies i brugerdata uden deres viden eller samtykke og sælge dem til tredjepart-annoncører. Klagen tilføjede, at Hotspot Shield omdirigerede e-handelstrafik til partnerdomæner - dette betød legitime HTTP-anmodninger som nike.com bevidst navigerede til partnerpartnersider i stedet, hvor udbyderen stod for at tjene en fortjeneste, hver gang et salg gik gennem.

Beskyldningerne er endnu ikke bevist - Federal Trade Commission undersøger stadig sagen og har ikke nået en beslutning. Vi skynder os ikke at komme med nogen konklusion her, men spørgsmål om privatliv og anonymitet er uhyggelige bekymringer. Vores anbefaling er at undgå Hotspot Shield, indtil de er frifundet for alle afgifter.

Årsagen til, at vi udsender disse advarsler, er på grund af en fast overbevisning om, at VPN-udbydere skal være åbne og gennemsigtige over for brugerne. Datalogning og overvågningspolitikker skal angives på forhånd, så enhver potentiel bruger kan træffe en informeret beslutning og forstå, hvad de får sig selv ind i. Når en tjeneste forsøger at tilsløre hvad der virkelig foregår, er det et rødt flag.

Hvordan bruger jeg en VPN i Rusland?

I dette afsnit gennemgår vi to eksempler. Følg de trin, der er beskrevet her, hvis du er en udenlandsk udlænding, der bor i Rusland og ønsker at få en IP-adresse hjemmefra eller et andet ikke-russisk sted:

 1. Gennemse vores anbefalede liste over VPN-tjenester, og vælg en plan, der fungerer for dig
 2. Registrer og betal for tjenesten
 3. Når det er gjort, skal du downloade ledsagende apps (til din telefon) eller software (til pc eller MacOS)
 4. Ryd dine cookies og cache i alle webbrowsere (Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera, UCWeb) for at fjerne gamle placeringsidentifikatorer
 5. Genstart din enhed
 6. Åbn VPN-ledsagersoftwaren, og log ind
 7. Vælg en server fra det land, du prøver at få en IP-adresse - f.eks. Canada eller Spanien
 8. Tillad et par sekunder, før forbindelsen etableres. Når det er gjort, skal der være et grønt underretningsikon i proceslinjen eller øverst på din smartphone-skærm
 9. Gennemse internettet, som du normalt ville. Du vil bemærke, at værtswebsteder antager, at din placering er i det land, du i øjeblikket er tilsluttet, og en masse tidligere ikke tilgængeligt indhold vil nu være tilgængeligt

Det andet eksempel i dette afsnit er for russiske indbyggere, der rejser til udlandet og søger efter en lokal IP-adresse:

 1. Gennemse vores anbefalinger og nøjes med en udbyder, der har servere i Rusland
 2. Registrer og betal for tjenesten - vælg den plan, der bedst passer til dine krav
 3. Når det er gjort, skal du downloade ledsagende apps (til din telefon) eller software (til pc eller MacOS)
 4. Ryd dine cookies i alle webbrowsere (Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera, UC Web) for at fjerne gamle placeringsidentifikatorer
 5. Genstart din enhed Åbn VPN-softwaren, og log ind
 6. Vælg en server i Rusland, og klik på Opret forbindelse
 7. Tillad et par sekunder, før forbindelsen etableres
 8. Når det er gjort, skal der være et grønt meddelelsesikon i proceslinjen eller øverst på din smartphone-skærm
 9. Gennemse på nettet, som du normalt ville - værtswebsteder antager nu, at du er i Rusland

Hvad er fremtiden for internettet i Rusland?

Internet talsmandsorganisation Freedom House siger, at det digitale landskab i landet er “ikke frit”, der peger på en række nye lovgivningsmæssige ændringer kendt som 'Yarovayas lov', som undergraver sikkerheden ved krypteret kommunikation og øger regeringens adgang til brugerdata. "Tilskyndelse" eller "retfærdiggørelse" af terrorisme online straffes nu med en maksimumsstraf på en 7-års fængselsperiode, hvor den russiske administration bruger det vage og brede sprog i lovforslaget til at målrette brugere på sociale medier.

Overvågningsorganet lægger skylden på den russiske præsident Vladimir Putin og siger, at nedbrydningen af ​​online-frihed er et direkte forsøg på at konsolidere hans autoritet. Indhold, der er kritisk over regeringens handlinger på Krim og inddragelse i den ukrainske konflikt, filtreres konstant med uafhængige nyhedssteder, der står over for juridisk og økonomisk pres fra Kreml.

Hvis de sidste par år er nogen målestok, er det usandsynligt, at det russiske internetlandskab vil se en større grad af frihed. Myndighederne har fortsat brugt ny lovgivning til at begrænse adgangen til indhold relateret til radikal islam, konflikt med Ukraine eller enhver form for organiseret politisk opposition.

Tusinder af websteder blokeres fortsat uden korrekt begrundelse. I juli marcherede over 2.000 mennesker gennem Moskvas gader med krav om, at regeringen afslutter alle bestræbelser på at kontrollere og overvåge, hvad der er sendt online.

En række nye lovforslag, der blev indført i parlamentet, men endnu ikke er vedtaget, forsøger at tvinge VPN-udbydere, der opererer i landet, til at overholde en regeringssanificeret liste over blokerede websteder. Lovene indeholder også en klausul, der kræver internetudbydere at føre en seks måneders liste over de websteder, brugerne besøger. Derudover tvinger det instant messaging-tjenester som WhatsApp til at overdrage krypteringsnøgler, så myndighederne kan overvåge indholdet af kommunikation.

Human Rights Watch forklarer, at russisk indgriben på nettet har været en vigtig politik for staten siden 2012, efter at statsmyndighederne indså behovet for at forhindre den slags masseopstand, der blev set i 2011-12. Tidligere var internettet blevet betragtet som en slags godartet plads uden virkning til at forme den offentlige mening og ministerier havde stort set fokuseret deres indsats på at begrænse indhold på tv, tryk og radio.

Internettet betragtes nu som det eneste medium, hvor der var en betydelig grad af modstand mod det regerende partis politikker og en, der skal bringes under kontrol. Situationen nu er så dårlig, at almindelige russiske borgere ikke er opmærksomme på, hvad der udgør fri ytring, og hvad der ikke gør. Vilkårlige definitioner af love bruges til at dæmpe sandheden, mens statsdrevne medier fortsætter med at sprænge partisk rapportering, især når det kommer til regionale konflikter.

Hvordan blogger jeg anonymt i Rusland?

Vi har tidligere nævnt, hvordan Kreml forsøger at dæmpe bloggere med truslen om fængsling og voldelige fysiske overfald. Det er en skræmmende tanke. Men hvis du er aktivist eller journalist, forstår vi, hvor vigtigt det er at få din besked ud. Når alt kommer til alt er medier statens fjerde søjle, og ytringsfrihed er nødvendig for at demokratier kan blomstre.

Der er en tilstrækkelig mængde detaljer og bedste praksis i vores guide til, hvordan du forbliver skjult, mens du blogger på internettet. Prøv at følge de trin, vi har beskrevet i detaljer. Der er ingen garanti for, at dit privatliv forbliver skjult for evigt, men vi tror, ​​du kan beskytte dig selv i tilstrækkelig grad, hvis du tager passende skridt til at minimere dit digitale fodaftryk.

“Петергоф” af Dmitry Dzhus licenseret under CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 76