At “mest brugte ord” Facebook-quiz er et privat mareridt

vonvon quiz


OPDATERING den 24. november kl. 12.10: Vonvon har svaret på denne artikel og sagde, at den ikke sælger data til tredjepart. Se virksomhedens svar nedenfor. Denne artikel er redigeret for at afspejle deres erklæring.

På det seneste har du sandsynligvis set et par af dine Facebook-venner lægge resultaterne af en quiz-app, der viser dine mest anvendte ord i status. Eller måske har du lagt det ud selv. Det ser sådan ud:

vonvon fb ss

"Quizzen", der blev oprettet af et firma kaldet Vonvon.me, er steget til over 16 millioner aktier på få dage. Det er skrevet om i Independent, Cosmopolitan og EliteDaily. Lyder sjovt, ikke sandt?

Forkert. Det er over 16 millioner mennesker, der blev enige om at opgive næsten alle private detaljer om sig selv til et firma, de sandsynligvis ikke ved noget om.

”Ooo! hvis jeg klikker her og bekræfter med Facebook, scanner det hele mit indlæg, gemmer dataene og fortæller mine mest brugte ord. Tilmeld mig!"

- Gemte dig et klik (@SavedYouAClick) 19. november 2015

Appen er som mange Facebook-quiz-apps et privat mareridt. Her er en liste over den information, som quizzen anmoder om spillere afslører til Vonvon.me:

 • Navn, profilbillede, alder, køn, fødselsdag og anden offentlig info
 • Hele vennelisten
 • Alt hvad du nogensinde har lagt ud på din tidslinje
 • Alle dine fotos og fotos, du er tagget i
 • Uddannelseshistorie
 • Hjemby og nuværende by
 • Alt hvad du nogensinde har set
 • IP-adresse
 • Info om den enhed, du bruger, inklusive browser og sprog

Bemærk: I lyset af denne artikel har Vonvon reduceret antallet af krævede tilladelser.

Læs mere: Sådan fjernes apps fra Facebook for bedre privatliv

Den oxymoronic privatlivspolitik

Selv hvis du tager "Jeg har intet at skjule" tilgang til privatlivets fred, indsamler appen også en god del oplysninger om dine venner. Vonvons privatlivspolitik overlader meget at ønske. Lad os gå igennem det for at se, hvorfor du skal undgå denne quiz eller en af ​​de flere snesevis på Vonvons websted. For det første er der ingen take backs for dem, der allerede har spillet quizzen:

[…] Du anerkender og accepterer, at vi fortsat kan bruge enhver ikke-personligt identificerende information i overensstemmelse med denne fortrolighedspolitik (f.eks. Med henblik på analyse, statistik og lignende) også efter afslutningen af ​​dit medlemskab til denne webside og \ eller brug af vores tjenester, uanset hvilken som helst grund.

Dine oplysninger kan gemmes overalt i verden, inklusive lande uden stærk privatlivslovgivning. En Whois-søgning afslører, at Vonvon.me var registreret i Sydkorea, men det fungerer under flere sprog, herunder engelsk, vietnamesisk, malaysisk og koreansk:

Vonvon behandler personlige oplysninger på sine servere i mange lande over hele verden. Sådanne oplysninger kan lagres på nogen af ​​vores servere, hvor som helst.

Vonvon er frit at sælge dine data til hvem de vil for en fortjeneste, selvom de siden har bekræftet, at de ikke har til hensigt at gøre dette. Vonvon siger, at det ikke vil dele personlige oplysninger med tredjepart uden tilladelse, men bare ved at spille quizzen har du teknisk givet det tilladelse, fordi det antager, at du er en ansvarlig person, der læser fortrolighedspolitikken. Selvfølgelig er de fleste mennesker, der spiller quizzen, ikke så ansvarlige.

[…] Vi deler ikke dine personlige oplysninger med tredjepart, medmindre vi har modtaget din tilladelse til at gøre det, eller givet dig besked herom (f.eks. ved at fortælle dig om det i denne fortrolighedspolitik) […]

Ja, det siger faktisk det. Det værste af alt er, at Vonvon overtræder ansvaret, efter at det har givet dine data til tredjepart, der kan gøre, hvad fanden de vil med det:

[…] Denne fortrolighedspolitik gælder ikke for praksis hos enheder, som Vonvon ikke ejer eller kontrollerer, eller for personer, som Vonvon ikke ansætter eller administrerer, inklusive tredjepart, som Vonvon kan videregive personlige oplysninger til [...]

Virksomheder, som du aldrig har mødt, kan nu få adgang til hele din Facebook-profil - venner, fotos, status og alt - og bruge dem på måder, som du aldrig direkte har accepteret. For øvrigt, hvis du redigerer tilladelserne, før du autentificerer appen med Facebook, tillader Vonvon ikke dig at spille quizzen. Redigere: Du kan fjerne alle tilladelser undtagen din offentlige profil og Facebook-tidslinjeposter og stadig spille quizzen. De fleste mennesker, der spiller, gider det nok ikke.

Abstinens er den bedste fortrolighedspolitik

Vi har udpeget Vonvon, fordi det for nylig gik viralt, men Facebook er fuld af skyggefulde dataforhandlere til maskerade bag virale quizmøller. Facebook er et tilflugtssted for et stort antal af sådanne virksomheder, og helt ærligt har det ikke gjort nok for at uddanne eller advare brugere om risiciene. Social Sweethearts, et lignende firma med base i Tyskland, opretter quiz-apps, der er så dristige at indsamle din e-mail-adresse. Håber du kan lide spam, amme!

Så hvordan kan du beskytte dig selv? Den nemmeste måde er at undgå online quizzer, der kræver Facebook-godkendelse helt. Gå til appsafsnittet i din Facebook-profil - hvor disse datearbejdere ofte bor - og fjern alt, som du ikke har 100 procent tillid til. Mange af dem kan endda kapre din Facebook og sende på dine vegne. Hold dig til quizzer, der bare giver dig mulighed for at dele resultaterne uden at logge ind med din Facebook-konto, f.eks. Dem på Buzzfeed.

Hvis du insisterer på at godkende en Facebook-quiz-app, skal du sørge for at kontrollere tilladelserne og læse privatlivspolitikken eller vilkårene for brug.

Vonvons svar:

Hej,

Jeg er Jonghwa Kim, administrerende direktør for vonvon, inc.

Vonvon er en start-up i Korea, vi har eksisteret i mindre end et år nu, men heldigvis havde vi god trækkraft over hele verden med mere end 100 millioner unikke besøgende fra USA, England, Frankrig, Brasilien, Kina, Japan, Korea, Thailand osv. Med 15 sprog.

Selvom jeg forstår, at der kunne have været misforståelse, er jeg dybt bekymret over din falske beskyldning.

1. Gemmer vi dine personlige oplysninger?

Vi bruger kun dine oplysninger til at generere dine resultater, og vi lagrer dem aldrig til andre formål. For eksempel, i tilfælde af Word Cloud, genereres resultatbilledet i brugerens webbrowser, og informationerne indsamlet fra brugerens tidslinje for at oprette personaliserede resultater sendes ikke engang til vores servere. Også i tilfælde af vores quiz "Hvad taler folk bag min ryg?" Bruger vi brugerskole og hjemby, så vi kan hente nære venner frem for at parre tilfældig person mellem dine 500 fb-venner i resultaterne. Vi bruger kun disse oplysninger til at behandle venner, og igen bliver oplysningerne aldrig gemt i vores databaser.

2. Hvorfor anmoder vi om personlige oplysninger, der ikke er relateret til Word Cloud-quizzen?

Som nævnt ovenfor opretter vonvon.me en række quizzer til underholdningsformål og udnytter forskellige brugerdata til at give det mest engagerende og tilpassede resultat. (** VI BEMÆRKER igen Vi bruger kun brugerdata for at fremstille indhold og aldrig gemme dem **) Vi har bedt vores brugere om en omfattende liste over adgangsprivilegier, så de kan nyde vores enorme bibliotek med quizzer så glat som muligt. Vi er dog klar over, at nogle af vores brugere er bekymrede for deres beskyttelse af privatlivets fred. For at imødekomme disse bekymringer proaktivt justerede vi vores rækkevidde af dataanmodning til minimumskravet for at producere hvert separat indhold fra kl. 21:00 KST, den 23. november..

3. Sælger vi dine personlige oplysninger til en tredjepart?

Da vi ikke gemmer nogen personlige oplysninger, har vi intet at sælge. Periode.

4. Om privatlivspolitikken

Det ser ud til, at du har taget ord ud af deres sammenhæng af hensyn til din beskyldning.

-
[…] Du anerkender og accepterer, at vi kan fortsætte med at bruge enhver ikke-personligt identificerende information i overensstemmelse med denne fortrolighedspolitik (f.eks. Med henblik på analyse, statistik og lignende) også efter ophør af dit medlemskab af dette websted og \ eller brug af vores tjenester, uanset hvilken som helst grund.

-> "Ikke-personligt identificerende" oplysninger er ikke det samme som "personlige" oplysninger. Er vi det eneste firma på denne planet, der bruger analyseværktøjer til bedre at forstå vores brugere med kumulative adfærdsdata?

-
Vonvon behandler personlige oplysninger på sine servere i mange lande over hele verden. Sådanne oplysninger kan opbevares på enhver af vores servere, hvor som helst.

-> Vores service findes på Google App Engine, og vi kører tjenester på 15 sprog, herunder japansk, fransk, tysk. Dette er også en temmelig standardklausul i mange privatlivspolitikker i denne tidsalder af cloud computing. Tror du ikke, det er en lidt vidtrækkende idé, at vi sætter denne klausul i at "eksportere" personlige oplysninger til "amter uden stærke privatlivslovgivninger"?

-
[…] Vi deler ikke dine personlige oplysninger med tredjepart, medmindre vi har modtaget din tilladelse til at gøre det, eller har givet dig besked herom (f.eks. Ved at fortælle dig om det i denne privatlivspolitik) [...]

-> Du udeladte bekvemt det følgende afsnit, som vi erklærede, at vi kun deler personlige oplysninger i tilfælde af overholdelse af lovgivningen. Der er ingen klausul om, at vi deler personlige oplysninger til andre virksomheder

-
[…] Denne fortrolighedspolitik gælder ikke for praksis hos enheder, som Vonvon ikke ejer eller kontrollerer, eller for personer, som Vonvon ikke beskæftiger eller administrerer, herunder tredjeparter, som Vonvon kan videregive personlige oplysninger […]

-> Igen udeladte du '(som defineret nedenfor)' som i 'inklusive tredjepart, som Vonvon kan videregive personlige oplysninger (som defineret nedenfor)', hvilket fører til den samme sektion, der siger, at vi kun deler personlige oplysninger, når det kræves af loven.

Faktisk havde vi klausulen om, at vi muligvis kunne dele personlige oplysninger til betroet forretningspartner for få måneder siden - vi lægger dem ind uden meget tanke, da de fleste mediesider har lignende politikker.

Men det blev fyret tilbage i Japan for få måneder siden med det lignende rygte, at vi måske sælger personlige oplysninger, og vi besluttede at slette klausulen, da vi aldrig solgte og ikke har nogen planer om at sælge personlige oplysninger, hvad-så-nogensinde.

Din stil vildleder læserne og lægger stor skade på vores omdømme og tillid.
Jeg ville værdsætte, hvis du tager tilbage denne vildledende beskyldning.

Bedst,
Jonghwa

Hvordan kan jeg beskytte mit privatliv?

Hvis denne artikel har fået dig til at tænke mere kritisk over dit online privatliv, god. Hvis du allerede har spillet Vonvons quiz eller noget lignende, kan du læse vores tutorial om, hvordan du administrerer og fjerner Facebook-apps, der er forbundet til din konto. Derudover er der flere enkle trin, du kan tage for at øge dit privatliv og beskytte dine data mod virksomheder, hackere og regeringer.

Vores top anbefaling er at bruge en VPN. En VPN krypterer al din computer eller smartphones internettrafik og dirigerer den gennem en server på et sted, du vælger. Krypteringen forhindrer din internetudbyder i at registrere, hvad du gør online, og den mellemliggende server hjælper med at anonymisere din aktivitet, så websteder og apps ikke kan finde din placering eller enhedens IP-adresse. Derudover kan VPN'er også bruges til at fjerne blokering af geografisk begrænset indhold, f.eks. Det amerikanske Netflix-katalog.

Du kan også installere en håndfuld udvidelser i din browser for at forhindre virksomheder og annoncører i at spore dig, f.eks. Privacy Badger eller Disconnect. HTTPS Anywhere er en anden god udvidelse, der tvinger din browser til at indlæse de sikre, krypterede versioner af websteder, når de er tilgængelige. Hvis anonymitet er det, du er interesseret i, skal du undersøge det med Tor-browseren.

Til sidst skal du altid læse det fine skrift. Se over privatlivspolitikker for at se, hvilke oplysninger der er indsamlet, og hvem de deles med. Vær kritisk over for apptilladelser, der ser ud til at bede om mere information, end de har brug for. Og opgiv aldrig personligt identificerbare oplysninger til nogen online, som du ikke har 100 procent tillid til.

SE OGSÅ:

 • Bedste beskyttelse af identitetstyveri
 • Bedste VPN-tjenester
 • Bedste antivirus
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =