Å velge den beste VPN-tjenesten – NordVPN vs. Surfshark

NordVPN vs Surfshark


Det er ofte vanskelig å si hvilken VPN som passer for dine behov, spesielt hvis du aldri har brukt en før. Noen tjenester skryter for eksempel av de forskjellige protokollene de tilbyr, eller om deres trafikkforstyrrelsesfunksjoner. Men med mindre du har en grundig forståelse av nettverkskonsepter, er denne informasjonen ved siden av ubrukelig.

For å gjøre ting enklere har vi laget en sammenligning av NordVPN og Surfshark side om side, slik at du kan se styrkene og svakhetene til hver enkelt. Vi forklarer også nøyaktig hva hver funksjon faktisk betyr og hvordan den vil påvirke din daglige bruk av VPN. La oss komme i gang med vår NordVPN vs. Surfshark-gjennomgang uten videre.

Høydepunkter

NordVPN

 • Ekspansivt servernettverk
 • Rask nok for HD live streaming
 • Avblokkerer et bredt utvalg av populære tjenester i utlandet
 • Inkluderer en rekke sikkerhets- og personvernfunksjoner

Surfshark

 • Tillater flere tilkoblinger
 • Rask, pålitelig hastighet
 • Sterk på sikkerhet og holder ingen logg
 • Utmerket blokkeringsevne

Priser og rabatter

NordVPN Surfshark
Abonnementsperioder En måned En måned
Ett år Ett år
To år To år
Tre år
Spesialtilbud 75% rabatt på treårsplan 83% rabatt på toårsplan
Høyeste pris per måned $ 11.95 $ 11.95
Laveste pris per måned $ 2.99 $ 1.99
Ett års pris $ 83.88 $ 71.88
Pengene tilbake-garanti 30 dager 30 dager

For $ 11,95 per måned er NordVPN og Surfshark rimelig nok på et månedlig abonnement. Imidlertid, som begge disse VPN-ene tilbyr dramatiske rabatter på flerårige planer, de er best egnet for brukere som leter etter langsiktig beskyttelse.

Faktisk er prisavslagene så betydelige at hvis du er villig til å abonnere på et år, kan du like gjerne velge toårsplanen. Dette er bare en ekstra $ 11.87 ($ 95.75) for NordVPN, og reduserer faktisk forhåndskostnaden for Surfshark med $ 24.12 ($ 47.76).

Begge disse tjenestene inkluderer en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Dette betyr at du kan prøve dem ut i en måned og bare få pengene tilbake hvis du ikke er imponert.

Beste tilbud for NordVPN: Spar 75% når du velger NordVPNs treårige abonnement.

Beste tilbud for Surfshark: Kutt den månedlige prisen med over 80% med Surfsharks to-årsavtale.

Funksjoner

NordVPN Surfshark
Samtidige tilkoblinger 6 Ingen grense
Operativsystemapper Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Manuelt installere enheter Rutere, set-top bokser Rutere, set-top bokser
Delet tunneling Nei Ja
Gratis statister Annonse-blokkering, malware-skanning, automatisk wifi-beskyttelse, nettleserutvidelser for Chrome og Firefox Malware-skanning, ad-blokkering og anti-tracking funksjoner. Nettleserutvidelser (Chrome, Firefox) 

Både NordVPN og Surfshark har utmerket støtte for flere plattformer, med apper for alle større plattformer og et kommandolinjebasert installasjonsprogram for Linux-systemer. Disse tjenestene har også noen nyttige nyttige personvernfunksjoner til felles, inkludert automatisk annonse-blokkering og skanning av skadelig programvare, samt utvidelser for Firefox og Chrome. Det er verdt å nevne at disse nettleserutvidelsene bare sikrer nettlesertrafikken din og ikke tillater deg å bruke applikasjoner som P2P-klienter eller meldingsapper anonymt.

Når det er sagt, har NordVPN funksjoner som ikke er tilgjengelige i Surfshark og omvendt. For eksempel lar NordVPN deg koble til automatisk når du bruker et usikret wifi-nettverk. I mellomtiden har Surfshark en delt tunnelfunksjon (kjent som Whitelister) som lar deg spesifisere apper og nettsteder som kan omgå VPN.

Den største forskjellen mellom NordVPN og Surfshark er tilkoblingsgrensen. NordVPN tillater opptil seks samtidige tilkoblinger, som er rett over bransjegjennomsnittet på fem. I motsetning, Surfshark tillater et ubegrenset antall tilkoblinger, noe som gjør det til et veldig attraktivt alternativ hvis du ønsker å beskytte mange enheter på en gang.

Streaming og oppheving av blokkering

NordVPN Surfshark
Netflix Over et dusin biblioteker inkludert Netflix USA, Storbritannia, Australia, Canada, Japan, Nederland USA, Storbritannia, Frankrike, India, Japan, Nederland
Hulu USA, Japan USA, Japan
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Video USA, Storbritannia USA, Storbritannia
BBC iPlayer Ja Ja
ABC Nei Nei
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Elleve idretter Ja Nei
Kanal 4 Ja Ja

NordVPN er en favoritt blant brukere som streamer ofte, delvis fordi det blokkerer mange av de mest populære strømmetjenestene i utlandet. Imidlertid opptrådte Surfshark beundringsverdig på dette området, og matchet NordVPN i de fleste av testene våre.

Mens Surfshark klarte å fjerne blokkeringen av flere store plattformer, kunne den ikke omgå Eleven Sports geo-blokkering, mens NordVPN kunne. I tillegg kunne ingen av tjenestene fjerne blokkeringen av ABC.

NordVPN kunne imidlertid også fjerne blokkeringen av et større antall regionale Netflix-biblioteker. Det er verdt å merke seg at begge VPN-ene teknisk blokkerer Netflix uansett hvilken server du velger; vil de bare omdirigere deg til den amerikanske versjonen hvis de ikke kan fjerne blokkeringen av et bestemt bibliotek.

Kina

Kina har noen av de mest vidtrekkende internettbegrensningene i verden og blokkerer de fleste VPN-er direkte. Til tross for dette fungerer begge disse VPN-ene i Kina, når de først er konfigurert riktig.

Alt Surfshark-brukere må gjøre for å bla anonymt i Kina er å slå på NoBorders-funksjonen (innstillinger > Avansert > NoBorders). Prosessen er lik for NordVPN-brukere, selv om du i dette tilfellet må spesifikt gi beskjed til appen om at du vil bruke dens spesialiserte tilslørte servere (innstillinger > Avansert > Skjult servere) og velg deretter en av disse fra hovedskjermen.

Du må merke deg at Great Firewall for øyeblikket blokkerer tilgang til NordVPN og Surfshark nettsteder. Dette betyr at du må gjøre det installer den valgte tjenesten før du ankommer Kina.

Oppsett og grensesnitt

NordVPN Surfshark
Automatisk installasjonsveiviser Linux, Windows, MacOS, iOS, Android Windows, Android, MacOS, Linux, iOS
Valg av hovedplassering Kartbasert / Listebasert Listebasert
Ekstra innstillingssider Ja Ja
Mobil-vennlig Ja Ja

Disse VPN-ene har begge brukervennlige desktop-apper. NordVPNs app lar deg velge en serverplassering enten fra en liste eller et kart, og lar deg koble til spesialiserte servere (for eksempel de for å torrent eller forbedret personvern) direkte fra hovedsiden. Innstillinger kan endres på en annen side, og avanserte innstillinger holdes separate, noe som gjør det mindre sannsynlig at du ved en tilfeldighet vil endre noe du ikke burde.

Å velge den beste VPN-tjenesten - NordVPN vs. Surfshark

Surfsharks desktop-app tar derimot en "less is more" tilnærming. Hovedskjermen har en enkel hurtigtilkoblingsknapp (med et alternativ for å automatisk velge den raskeste P2P-serveren) og rask tilgang til noen få av de sist brukte serverne. Det eneste problemet med Surfsharks grensesnitt er at innstillingene spres effektivt over tre faner, hvorav den ene har ytterligere to undermenyer. Dette er ikke et stort problem, men det gjør det vanskeligere å finne en spesifikk innstilling.

Å velge den beste VPN-tjenesten - NordVPN vs. Surfshark

NordVPNs mobilapp beholder det kartbaserte oppsettet fra skrivebordsversjonen, men fjerner sidefeltet, i stedet plasserer du en hurtigkoblings knapp og nyere servere foran og sentrum. Rulling ned viser en fullstendig liste over tilgjengelige land og spesialtjenere. Enkelte funksjoner er fjernet, for eksempel drepe-bryteren (på Android) og muligheten til å bruke tilslørte servere, men automatisk wifi-beskyttelse og annonseblokkering er fremdeles tilgjengelig.

Surfsharks mobilapp er nesten identisk med desktop-versjonen, bortsett fra at sidefeltet går langs bunnen av skjermen. Enda viktigere, de fleste av sikkerhetsfunksjonene er tilgjengelige, og i noen tilfeller utvidet videre. For eksempel lar Android-appen deg sende mindre pakker for å spare data når du er på mobil wifi, og du kan velge mellom drapsbryteren til Surfshark og den som er innebygd i OS.

Servere og ytelse

NordVPN Surfshark
Serverland 60 56
Totalt antall servere 5700+ 800+

Det er ingen konkurranse her: NordVPN har det største nettverket til noen større leverandører. Surfshark dekker nesten like mange land, noe som er spesielt imponerende gitt at det er en relativt ny tjeneste, men NordVPNs servere overgår Surfsharks syv-til-en.

Så hva betyr dette praktisk? I hovedsak, ettersom brukerne av NordVPN er spredt mellom et større antall servere, blir det mindre belastning på nettverket. Dette gjør det mer sannsynlig at du får en hurtigforbindelse med høy latens, og lar deg bla gjennom og streame uten avbrudd. For hva det er verdt, er Surfsharks hastigheter imponerende, men det er teoretisk mer sannsynlig å slite i høysesongen.

Nedenfor finner du en liste over alle land der disse VPN-ene har servere:

NordVPNSurfshark
albania
Argentina
Australia
Østerrike
Aserbajdsjan
Belgia
Bosnia og Herzegovina
Brasil
Bulgaria
Canada
Chile
Costa Rica
Kroatia
Kypros
Tsjekkisk Republikk
Danmark
Estland
Finland
Frankrike
Georgia
Tyskland
Hellas
Hong Kong
Ungarn
Island
India
Indonesia
Irland
Israel
Italia
Japan
Latvia
Luxembourg
Makedonia
Malaysia
Mexico
Moldova
Nederland
New Zealand
Norge
Polen
Portugal
Romania
Russland
Serbia
Singapore
Slovakia
Slovenia
Sør-Afrika
Sør-Korea
Spania
Sverige
Sveits
Taiwan
Thailand
Tyrkia
De forente arabiske emirater
Storbritannia
forente stater
Ukraina
Vietnam

NordVPN har servere i alle land som Surfshark gjør, bortsett fra en: Russland. NordVPN hadde tidligere servere i Russland, men stengte dem da det ble vedtatt en regning som påkrevde VPN-selskaper å gi regjeringen tilgang til serverne sine.

Vi kontaktet Surfshark kundesupport direkte for å spørre om sikkerhetsmessige implikasjoner av å ha servere i Russland. En supportrepresentant hevdet at ettersom Surfsharks servere er konfigurert til å føre ingen logger, er det ingen informasjon som skal overleveres til myndighetene, og som sådan ingen risiko.

Sikkerhet

NordVPN Surfshark
VPN-protokoller OpenVPN, IKEv2 OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks (for tiden i beta)
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-4096 RSA-2048
Kledningsteknologi Obfsproxy NoBorders obfuscation
App-sikkerhet Kill switch (unntatt på Android) Kill switch (alle plattformer)
DNS-status Privat DNS Privat DNS

Disse tjenestene lar deg begge koble til ved hjelp av OpenVPN og IKEv2-protokoller, men Surfshark støtter også Shadowsocks, en open source-proxy. Denne funksjonen er foreløpig i beta, så det fungerer kanskje ikke som forventet.

Begge bruker 256-biters AES-kryptering, som effektivt er uknuselig. Dette krypter faktisk trafikken din ved hjelp av en hemmelig nøkkel, noe som betyr at alle som ser inn bare kan se meningsløse data. NordVPN bruker en 4096-bit RSA-nøkkel for å la enheten din kommunisere med VPN privat. I kontrast bruker Surfshark 2048-bit RSA-nøkler, som fremdeles er sikre, men litt mindre.

NordVPN og Surfshark tilbyr begge en kill switch, selv om NordVPN ikke er tilgjengelig på Android-enheter. En drepebryter stopper all dataoverføring hver gang du mister forbindelsen plutselig, og sikrer at du aldri blar uten beskyttelse. I tillegg bruker disse VPN-ene private DNS-servere, noe som betyr at ingen tredjepart noensinne har tilgang til internetttrafikken din.

Til slutt har hver tjeneste sin egen tildekkingsteknologi, som brukes til å omgå VPN-blokkering og landsomfattende internettbegrensninger. NordVPN bruker Obfsproxy, et verktøy som omformer trafikken din, gjemmer tegnene på at du bruker VPN i det hele tatt. Surfshark har imidlertid en egen proprietær programvare kalt NoBorders, som antagelig fungerer på lignende måte.

Personvern

NordVPNSurfshark
HQ base Panama De britiske jomfruøyene
Tilkoblingslogger Ingen Noen, til diagnostiske formål
Aktivitetslogger Ingen Ingen
Brukerinformasjon for påmelding Epostadresse Epostadresse
Anonyme betalingsalternativer Bitcoin, Ethereum, Ripple Bitcoin, Ethereum, Ripple

NordVPN og Surfshark har base i henholdsvis Panama og De britiske jomfruøyene. Disse landene har ingen obligatoriske lover om dataoppbevaring, noe som gjør dem til ideelle steder for å operere en VPN.

NordVPN fører ingen logger overhodet. Surfshark holder begrenset informasjon, for eksempel hvor ofte du bruker tjenesten og om appen har krasjet, men ingenting av dette kan brukes til å identifisere deg. Som sådan vil du være nesten fullstendig anonym på nettet av hvilke av disse tjenestene du bruker. Hvis du ønsker enda større personvern, kan du registrere deg med en e-postadresse som kan kastes og betale med cryptocurrency.

konfigurasjon

NordVPNSurfshark
Adressetildeling Delt Delt
Dedikert IP-adresse mulig Ja (i Tyskland, USA, Storbritannia, Nederland) Nei
DDoS-beskyttelse Nei Nei
NAT-brannmuren Ja Nei

Disse VPN-ene bruker delt adressetildeling. Dette betyr at alle som kobler seg til en bestemt server deler en IP-adresse. Med mange brukere som alle har tilgang til forskjellige nettsteder samtidig, blir det nesten umulig å si hvem som gjør hva. NordVPN lar deg betale ekstra hver måned i bytte mot en dedikert IP-adresse (egentlig en server som bare du har tilgang til). Dessverre er dette ikke et alternativ for Surfshark-brukere.

Ingen av disse tjenestene tilbyr spesialiserte anti-DDoS-servere, men egentlig vil noen VPN beskytte deg mot DDoS-angrep. De fleste har automatiske systemer som kan bytte serverens IP-adresse hvis de oppdager at et angrep finner sted. Siden virkningen er spredt over hele servernettet i stedet for bare hjemme-ruteren, vil de fleste små eller mellomstore angrep bli absorbert uten noen reell effekt på ytelsen..

Kundeservice

NordVPNSurfshark
Live chat Ja (internt) Ja (ZenDesk)
Billettstøtte Ja Ja
E-poststøtte Ja Ja
Gjennomsnittlig svartid på e-post 4 timer, 57 minutter 4 timer, 10 minutter
Telefonstøtte Nei Nei
Søkbar kunnskapsbase Ja Ja
Video guider Ja Nei

NordVPN og Surfshark tar helt klart kundestøtte på alvor. Det er enkelt å komme i kontakt, og begge leverandører tilbyr et ekspansivt, kunnskapsgrunnlag. Som sådan bør du være i stand til å løse noen av de vanligste problemene på egen hånd. NordVPN har til og med en YouTube-kanal med gjennomgang av video.

Disse VPN-ene gir begge 24/7 support via live chat; NordVPN's blir drevet av et eget team mens Surfshark's er outsourcet. Vi fant ut at begge lag reagerer raskt (vanligvis i løpet av få sekunder). Dette betyr at hvis du trenger hjelp, er live chat sannsynligvis den enkleste måten å få hjelp.

Når det er sagt, kan det være tider hvor brukere ikke har tilgang til live chat (hvis de er i Kina, for eksempel). Med dette i bakhodet sendte vi begge tjenestene tre spørsmål via e-post. Du finner gjennomsnittlig svartid nedenfor, samt om spørsmålet vårt ble besvart eller ikke:

NordVPN
Spørsmål  Innledende responstid Antall e-poster Spørsmål besvart
Kan jeg installere NordVPN på en DD-WRT-ruter? 3 timer, 52 minutter Ja
Hvordan konfigurerer jeg NordVPN for bruk i Kina? 4 timer, 44 minutter Ja
Beskytter NordVPN mot WebRTC-lekkasjer? 9 timer, 15 minutter 1 Ja
Surfshark
Spørsmål  Innledende responstid Antall e-poster Spørsmål besvart
Kan jeg installere Surfshark på en DD-WRT-ruter? 5 timer, 47 minutter 1 Ja
Hvordan setter jeg opp Surfshark for bruk i Kina? 9 timer, 25 minutter 1 Ja
Beskytter Surfshark mot WebRTC-lekkasjer? 21 minutter 1 Ja

Disse tjenestene hadde en tilsvarende gjennomsnittlig svartid på e-post. Svarene var enkle å følge, og begge VPN-ene ga trinn-for-trinn-guider for å konfigurere appene sine for bruk i Kina. Hvis live chat ikke er tilgjengelig av en eller annen grunn, er e-poststøtte et perfekt levedyktig alternativ.

Vinneren: NordVPN

NordVPN

Tilgjengelige apper:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

nettside: www.NordVPN.com

Pengene tilbake-garanti: 30 DAGER

Dette var en veldig nær konkurranse mellom to eksepsjonelle VPN-er. Surfshark er raskt, tilbyr sterke sikkerhets- og personvernfunksjoner, har ingen tilkoblingsgrense, og fungerer i Kina, som allerede hever det over mange av sine konkurrenter. Når du tenker på at Surfshark er veldig rimelig og også blokkerer noen av de mest populære streamingplattformene, blir det tydelig at det vil gjøre en utmerket VPN for daglig bruk.

men, vi føler at NordVPN generelt er det bedre valget. Dets ekspansive servernettverk og avblokkeringsevne er uten sidestykke, slik at du får tilgang til hva du vil, uansett hvor du vil. Denne tjenesten legger stor vekt på din sikkerhet og personvern. I tillegg er det bedre egnet for strømbrukere, med alternativer for å skaffe en dedikert IP-adresse, skjule enheten din for andre i nettverket og bruke tilpassede DNS-servere.

Beste tilbud for NordVPN: Spar 75% når du velger NordVPNs treårige abonnement.

Beste tilbud for Surfshark: Kutt den månedlige prisen med over 80% med Surfsharks to-årsavtale.

Se også:

 • NordVPN vs ExpressVPN
 • NordVPN-kupong
 • ExpressVPN-kupong
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =