Slik omgår du VPN-blokker for Netflix, Amazon Prime, Hulu og andre

Slik omgår du VPN-blokker for Netflix, Amazon Prime og andre


De mest populære strømmetjenestene er nesten alltid regionlåst, noe som betyr at de bare er tilgjengelige i bestemte regioner. Noen, som Netflix, tar dette et skritt videre, og tilbyr ulikt innhold fra land til land. Den gode nyheten er at du kan forfalske plasseringen din ved å koble deg til en VPN, som lar deg få tilgang til regionlåste tjenester hvor som helst. I et forsøk på å forhindre dette har store streamingplattformer implementert VPN-deteksjonsfunksjoner, men disse er ikke ufeilbarlige. Nedenfor skal vi fortelle deg hvordan du omgår VPN-blokker på tjenester som Netflix, Amazon Prime Video og BBC iPlayer.

Så hvordan vet en strømmetjeneste hvilket land du er i? De fleste geobegrensede plattformer sjekker IP-adressen din, slik at du får tilgang hvis du er på et støttet sted og hindrer deg i å bruke tjenesten hvis du ikke er det. Når du kobler til en VPN-server, får du en ny, landsspesifikk IP-adresse som tilsvarer den serverens plassering. For regionlåste plattformer ser det ut til at du faktisk befinner deg i samme region som din valgte VPN-server, slik at du kan bruke tjenesten.

Slik omgår du VPN-blokker på Netflix og andre plattformer

Ironisk nok er alt du trenger å gjøre for å omgå VPN-blokker å bruke en bedre VPN. Nedenfor vil vi lede deg gjennom prosessen trinn for trinn.

Slik kan du komme deg rundt VPN-blokker på Netflix og alle favorittstrømmetjenestene dine:

  1. Registrer deg først på en VPN som kan fjerne blokkering av et bredt spekter av strømmetjenester. Vi anbefaler spesielt ExpressVPN, men NordVPN og CyberGhost er begge sterke og rimelige alternativer.
  2. Last ned riktig versjon av appen for enheten din, og logg deg på.
  3. Koble til en VPN-server i ønsket land. Du kan for eksempel bruke en amerikansk server for å oppheve blokkeringen av Netflix US eller en britisk server for BBC iPlayer.
  4. Til slutt kan du spille av en video på den valgte tjenesten. Det bør begynne med en gang, men hvis ikke, tøm nettleserens informasjonskapsler og hurtigbuffer, og legg siden på nytt. Hvis problemer vedvarer, kan du kontakte VPNs kundesupportteam for å se om det er en bestemt server du bør bruke.

Hvordan oppdager og blokkerer tjenester VPN-er?

Det er flere måter å fortelle om en bruker er koblet til en VPN eller proxy, og nye metoder blir designet hele tiden. Nedenfor har vi dekket noen av de vanligste:

Bruker GPS-data

verden kloden

Å fjerne blokkering av regionlåste tjenester som Netflix er mye vanskeligere hvis du bruker en mobiltelefon eller nettbrett. Dette er fordi mobile enheter lagrer et vell av informasjon som stasjonære datamaskiner ikke har, inkludert din nåværende GPS-plassering. Hvis både GPS og IP-adressen din sier at du er i USA, er det sannsynlig at du er det. På den annen side, hvis du har en amerikansk IP-adresse, men GPS-dataene dine sier at du er i Frankrike, bruker du nesten en VPN.

Sjekker en kjent VPN-svarteliste

De fleste streamingplattformer har en liste over IP-adresser som tilhører kjente VPN-servere. Denne typen blokkering har en tendens til å være mer effektiv mot gratis VPN-er eller de med små nettverk, siden det er en død gave når den samme IP-adressen brukes til å logge på hundrevis av Netflix-kontoer i løpet av en 24-timers periode..

men, IP-adresse svartelisting gjør veldig lite for å stoppe store VPN-leverandører. Med tusenvis av servere kan brukere vanligvis finne en fungerende server uten problemer. Det faktum at en kjent VPN kan fjerne blokkeringen av en beryktet sta tjeneste, kan til og med tiltrekke flere kunder.

Blokkerer trafikk fra spesifikke porter

Slik omgår du VPN-blokker for Netflix, Amazon Prime, Hulu og andre

Når du surfer på Internett, sender du data til serveren til det nettstedet du er på. Denne serveren har forskjellige porter konfigurert til å godta forskjellige typer trafikk, for eksempel aksepterer de fleste HTTP-trafikk på port 80, eller HTTPS-trafikk via port 443. Imidlertid har noen VPN-protokoller sine egne spesifikke porter. Dette betyr for eksempel at hvis et nettsted ønsker å blokkere PPTP-tilkoblinger fullstendig, trenger det bare å sperre porten som PPTP-protokollen bruker: port 1723.

Selvfølgelig er det måter rundt portblokkering. Noen VPN-er tilbyr funksjoner som krypterer dataene dine og skjule den som vanlig HTTP-trafikk, og pent sidestyring av hele problemet. I tillegg må tjenester blokkere flere porter for å imøtekomme alle tilgjengelige VPN-protokoller, og dette kan forhindre at legitime brukere kan få tilgang til tjenesten.

Dyp pakkeinspeksjon

Denne metoden brukes ikke egentlig av strømmetjenester. I stedet brukes det mest av Internett-leverandører (ISP) i land der Internett er sterkt begrenset eller VPN-er forbudt. Effektivt undersøker denne teknologien brukerens internettrafikk og filtrerer den basert på forhåndsbestemte regler. Hvis du for eksempel prøver å sende VPN-trafikk via standard HTTP-porten, kan dette oppdages og stoppes.

Den enkleste måten å slå dyp pakkeinspeksjon på er å bruke en VPN som bruker avansert cloaking-teknologi. VPN-er krypterer dataene dine, noe som betyr at ingen (ikke engang myndighetene) kan se hva du får tak i på nettet, og tildekking av funksjoner omformer trafikken din, skjuler datamønstrene som indikerer at du bruker en VPN og lar deg omgå dyp pakkeinspeksjon. Hvis et land bruker dyp pakkeinspeksjon, er det selvfølgelig sannsynlig at det også blokkerer tilgang til VPN-nettsteder. Som sådan er det viktig å installere en VPN før du ankommer.

Se også: Inspeksjonsveiledning for dyp pakke

Hvordan vet jeg at en plattform har oppdaget VPN-bruk?

Netflix proxy-feil

Noen ganger vil tjenester fortelle deg direkte hvis de tror du bruker en VPN. Netflix har for eksempel den beryktede “Det ser ut til at du bruker en avblokkerer eller proxy”Feil og Amazon Prime Video sier“Enheten din er koblet til internett ved hjelp av en VPN eller proxy-tjeneste.Men oftere vil du se en generell feil som forteller deg at du ikke er i det påkrevde landet, noe som "BBC iPlayer fungerer bare i Storbritannia”Eller“Sling TV er bare tilgjengelig i USA.

På den annen side kan du oppleve at det ikke er noen feil, og tjenesten fungerer bare ikke når du er koblet til et VPN. Videoer kan buffere uendelig til tross for at du bruker en høyhastighetsforbindelse, eller nettstedet kan ganske enkelt slutte å laste halvveis gjennom.

Kan jeg fjerne blokkeringen av Netflix, BBC iPlayer og andre nettsteder med en gratis VPN?

Gratis VPN-er er ekstremt usannsynlige for å fjerne blokkering av store strømmetjenester som Netflix, Amazon Prime Video og BBC iPlayer. Til å begynne med har de ofte veldig små nettverk, noe som betyr at hvis til og med en enkelt server er svartelistet, kan det ha stor innvirkning. Selv om du finner en tjeneste som fungerer, vil trolig fortsatt streaming være vanskelig siden gratis VPN-er har en tendens til å ha flere brukere enn nettverkene deres kan støtte, noe som fører til ekstremt lave hastigheter.

Det er også verdt å merke seg at gratis VPN-er ikke har den beste posten om sikkerhet eller personvern. En studie testet faktisk over 280 gratis VPN-apper og fant ut at nesten 40% inneholdt skadelig programvare. Selv de som ikke nødvendigvis ikke var sikre, da over 80% var sårbare for IPv6-lekkasjer, og nesten en av fem brukte i det hele tatt ingen kryptering. Disse risikoene er heller ikke begrenset til lite kjente selskaper; i 2015 ble Hola fanget og solgte brukernes tomgangsbredde for å lette et botnett.

Hvorfor fjerner ikke VPN-blokkeringen av strømmetjenester lenger?

Hvis VPN-en din pleide å oppheve blokkeringen av en bestemt strømmetjeneste og ikke fungerer lenger, er det sannsynlig at plattformen har oppgradert VPN-deteksjonstiltakene sine. Den gode nyheten er at store VPN-leverandører er stolte av å kunne fjerne blokkeringen av de mest gjenstridige plattformene, og nesten alltid finne en løsning kort tid etter at den ble blokkert. Noen ganger er det faktisk bare noen ting å gjøre å koble til en annen server. Hvis du virkelig sliter, bør VPNs kundesupportteam kunne tilby ytterligere hjelp.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =