Slik kan du omgå geo-blokkering med en VPN og forfalsk din plassering

Slik slår du geo-blokkering med en VPN og forfalsker plasseringen din


I disse dager er de fleste store streamingtjenester, så vel som sports-, spill- og spillsider, regionlåst. Dette betyr at de bare kan nås av brukere i bestemte land. I tillegg begrenser noen land (for eksempel Kina) tilgang til et bredt spekter av tjenester, noen av dem er utrolig populære andre steder. Heldigvis er det en enkel måte å omgå geo-blokkering: koble til en VPN.

VPN-er fungerer ved å dirigere trafikken din via en server i et annet land. Dette skjuler den virkelige IP-adressen din - som ofte brukes til å bestemme posisjonen din - og erstatter den med en midlertidig, landsspesifikk IP-adresse. Som et resultat kan de fleste geobegrensede plattformer ikke fortelle forskjellen mellom en VPN-bruker og noen som faktisk befinner seg på ønsket sted.

Som en ekstra fordel krypterer VPN-er trafikken din slik at arbeidsgiveren din, myndighetene og Internett-leverandøren (ISP) ikke kan se hva du får til på nettet. Dette er spesielt nyttig hvis du er i et land med streng sensur på internett.

Hvordan unngå geo-blokkering med en VPN

Med riktig VPN er det enkelt å få tilgang til regionlåste tjenester i utlandet. Bare følg trinnene nedenfor.

Slik kan du omgå geo-blokkering ved hjelp av en VPN:

 1. Begynn med å registrere deg for en passende VPN. Vi anbefaler spesielt ExpressVPN, men NordVPN og CyberGhost er to allsidige og rimelige alternativer.
 2. Last ned og installer VPN-appen, og pass på å få riktig versjon for enheten din.
 3. Koble til en av VPN-serverne i det aktuelle landet. For eksempel må du bruke en britisk server for å fjerne blokkering av BBC iPlayer eller en amerikansk server for Hulu.
 4. Logg på den valgte tjenesten din og spill av en video. I de fleste tilfeller bør den starte umiddelbart, men hvis ikke, tøm nettleserens cache og informasjonskapsler, og oppdater siden.

Hvis du fortsetter å oppleve problemer, er det verdt å kontakte VPNs supportteam direkte for å se om det er en bestemt server du bør bruke.

Når kan jeg støte på geo-blokkering?

Det er to hovedsituasjoner der du kan oppleve geo-blokkering. Det ene er når du prøver å bruke en tjeneste som Netflix, BBC iPlayer eller ESPN i utlandet. Noen streamingplattformer har forskjellige innholdsbiblioteker for forskjellige regioner, mens andre er fullstendig utilgjengelige fra utenfor de påkrevde landene. Sling TV forhindrer for eksempel at du til og med kan se nettstedet i utlandet og si "Vi er lei oss. Sling TV er bare tilgjengelig i USA.”

Dette fordi strømmetjenester vanligvis bare har rettighetene til å vise innholdet i bestemte land. Andre typer nettsteder geobegrenser også innholdet. For eksempel bettingnettsteder betjener vanligvis bare folk lokalisert i bestemte land.

En annen situasjon der du kan støte på geo-blokkering er når du prøver å få tilgang til innhold som er begrenset, utestengt eller mot loven på det nåværende stedet ditt. Dette betyr ikke nødvendigvis at du ikke gjør det; Noen land har bare forskjellige verdier, noe som fører til at de blokkerer ting som gambling, dating og sosiale mediesider.

Avhengig av hvor du er i verden, kan du oppleve at du ikke en gang kan bruke tjenester som kan anses som viktige, for eksempel WhatsApp, Skype eller FaceTime. Alle disse tre og flere er blokkert i land som Kina og UAE, noe som kan gjøre det vanskelig å kommunisere med venner og familie hjemme.

Hvordan kan nettsteder og tjenester fortelle hvilket land jeg er i?

Det meste av tiden er tjenester avhengige av brukerens IP-adresse for å fortelle hvor de er i verden. Mer avanserte plattformer benytter imidlertid ofte ekstra bekreftelsestiltak. De kan kryssreferere IP-adressen din med GPS-posisjonsdata hvis du for eksempel bruker en mobil enhet, eller sjekker IP-adressen din mot en liste over kjente VPN-servere.

Noen ganger er det ikke en gang nettstedet du prøver å få tilgang til som blokkerer forbindelsen, det er myndighetene. Kinas Great Firewall har for eksempel en ekspansiv liste over blokkerte nettsteder og overvåker innenrikstrafikk for spesifikke søkeord og gjenkjennelige VPN-trafikkmønstre for å se om du prøver å få tilgang til et blokkert nettsted.

Kan jeg omgå Kinas store brannmur med en VPN?

Det er spesielt vanskelig, men ikke umulig, å omgå regionale begrensninger i Kina. Du kan ikke bare installere en VPN og begynne å bla gjennom, siden regjeringen har prøvd usedvanlig hardt for å blokkere all tilgang til personvernfokuserte tjenester, inkludert VPN-nettsteder. Som et resultat er det bare noen få VPN-er som fungerer pålitelig i Kina.

Hvis du planlegger en reise til Kina (eller et hvilket som helst land som begrenser tilgangen til VPN-er), må du laste ned og installere VPN på forhånd. Vi vil også anbefale å notere eventuelle speilnettsteder VPN-en din kan bruke, samt instruksjoner for hvordan manuelt konfigurerer tjenesten. Denne informasjonen bør oppbevares i en passordbeskyttet fil og lagres lokalt på enheten din, siden land med streng sensur på nettet har en tendens til å blokkere tilgang til skylagringsplattformer.

Er du usikker på om et bestemt nettsted er blokkert i Kina? Du kan sjekke før du ankommer ved å legge inn en URL i Great Firewall-verktøyet. Husk: Great Firewall oppdateres hele tiden, så selv om et nettsted er tilgjengelig akkurat nå, er det kanskje ikke når du kommer til Kina.

Kan jeg slå geo-blokkering med en gratis VPN eller proxy?

Gratis VPN-er har en tendens til å slite når det gjelder å fjerne blokkering av tjenester. De har ofte mindre nettverk enn de betalte rivalene, så det er lettere for plattformer å svarteliste alle IP-adressene sine, og med færre ressurser er det vanskeligere å finne en løsning hver gang nye VPN-deteksjonsfunksjoner introduseres. Gratis fullmakter har lignende ytelsesproblemer, og for å gjøre vondt verre, beskytter de bare nettlesertrafikken din, noe som betyr at alt du gjør i en app fremdeles vil være synlig.

Disse tjenestene har vanligvis et stort antall brukere, så du vil nesten helt sikkert oppleve treg hastighet. Selv om en gratis VPN eller proxy fjerner blokkeringen av den valgte tjenesten, vil du sannsynligvis måtte kjempe med lange buffertider og laggy avspilling.

Gratis VPN-tjenester har en dårlig rekord når det gjelder personvern. En undersøkelse av mer enn 280 gratis VPN-apper oppdaget at nesten 40% inneholdt skadelig programvare og over 80% lekket personlig informasjon over IPv6.

Verst av alt brukte nesten en av fem ingen kryptering overhodet, noe som betyr at brukerne deres ikke var tryggere enn når de surfer på nettet normalt. Vi har til og med sett store aktører i dette rommet bruke skyggefulle forretningstaktikker, for eksempel da Hola ble fanget og solgt brukerens båndbredde for å lette et botnett.

Hvorfor blokkerer ikke VPN-en mine for en bestemt tjeneste?

Noen plattformer har strengere geo-blokkering enn andre. For eksempel vil en lokal TV-live-stream sannsynligvis ikke ha avanserte geo-begrensninger og VPN-deteksjonsfunksjoner innebygd. Imidlertid gjør Netflix, et internasjonalt nettverk som er verdt milliarder av dollar. Dette er grunnen til at noen brukere opplever feil som "Det ser ut til at du bruker en avblokkerer eller proxy”Når du får tilgang til geo-blokkerte tjenester med et VPN.

Selv om du ser en feil, er det mulig at VPN-en faktisk er i stand til å fjerne blokkeringen av den valgte tjenesten. Noen ganger vil du finne at ikke alle servere fungerer, så det å prøve en annen server er ofte alt du trenger. Hvis du har problemer, kan du be VPNs supportteam om hjelp direkte. De beste leverandørene tilbyr 24/7 live chat, slik at du ofte kan være i gang i løpet av få minutter.

Hvilke tjenester kan jeg få tilgang til i utlandet med en VPN?

Med riktig VPN kan du få tilgang til et stort utvalg av geo-blokkerte nettsteder og tjenester fra hvor som helst i verden. Nedenfor har vi listet opp noen av innholdstypene du kan fjerne blokkeringen:

 • TV-streaming-nettsteder (Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video)
 • Sportsstreamingsider (ESPN, beIN Sports, Sportsnet)
 • Sosiale medier (Facebook, Twitter, Instagram)
 • Gambling- og spillsider (Bet365, SkyBet, Steam)
 • Meldingstjenester (WhatsApp, Telegram)
 • Datingtjenester (Tinder, Match, PlentyOfFish)
 • Nyhetsnettsteder (NYTimes, Washington Post, The Guardian)
 • Personlige nettsteder (ExpressVPN, Comparitech, OpenVPN)
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 72