Slik får du trygt tilgang til nettbank med en VPN

Vi ser på hvordan du trygt får tilgang til nettbank når du er i utlandet eller bruker offentlig wifi. Vi forklarer hvordan du bruker et VPN for å holde informasjonen din sikker og de beste VPN-ene for nettbank.


Slik får du trygt tilgang til nettbank med en VPN

Når vi reiser til utlandet eller får tilgang til wifi fra et ikke tillit offentlig sted som et kjøpesenter, kaffebar eller hotell, vil vi være trygg på at forbindelsen til internett er sikker og pålitelig. Disse bekymringene er ikke helt uberettiget. Offentlige wifi-nettverk kan infiltreres via en rekke metoder som angrep mellom mennesker, pakkesniffing, DNS-forfalskning og phishing-svindel. Hackere forstår populariteten til nettbank (mer enn halvparten av amerikanere bruker disse tjenestene) og vår fristelse til å koble til offentlige wifi-nettverk.

Når det gjelder nettbank, er det enda mer avgjørende å sikre internettforbindelsen din. Tross alt, hvis hackere får tilgang til bankinformasjonen din, kan de tappe kontoen din og til og med bruke informasjonen til å stjele identiteten din. Den raskeste og mest effektive metoden for å sikre at ditt digitale fotavtrykk er kryptert og sikkert, er å bruke et virtuelt privat nettverk (VPN).

En VPN krypterer all webtrafikk som strømmer til og fra enheten din, og tunneler den via en mellomleddsserver. Ved å bruke en VPN setter du opp et jernbelagt lag med sikkerhet som hackere vil synes utrolig vanskelig å trenge gjennom. En bonus er at en VPN tilslører din faktiske IP-adresse og får det til å se ut som du er på et annet sted. Dette gjør det enkelt å få tilgang til nettbanken din hvor som helst i verden, selv når banker geo-begrenser sine nettsteder og tjenester eller flagger utenlandske pålogginger for svindel.

I dette innlegget skal vi forklare hvordan du bruker en VPN for å trygt få tilgang til nettbank og gi flere tips for å øke din online sikkerhet.

Hva er den beste VPN-en til å få tilgang til nettbank trygt og sikkert?

ExpressVPNJan 2020

Tilgjengelige apper:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

nettside: www.ExpressVPN.com

Pengene tilbake-garanti: 30 DAGER

ExpressVPN er sterkt anbefalt. Denne leverandøren leveres med noen av de tøffeste krypteringsprotokollene i bransjen og har et nettverk på mer enn 2000 servere fra hele verden å velge mellom. Det logger ikke noen brukerinformasjon, for eksempel kilde-IP-adresser. Andre funksjoner som perfekt hemmelighold for fremtiden og en internettslippbryter gjør at selskapet går den ekstra milen for å sikre at forbindelsen din holder seg utenfor skadelig vei.

Det er 24-timers live kundesupport, og du kan bruke programvaren på en rekke enheter inkludert Windows, MacOS, Linux, Android, iOS og noen wifi-rutere. Dessuten tillater et enkelt abonnement tre samtidige tilkoblinger slik at du kan beskytte flere enheter eller dele med venner og familie.

BEST VPN FOR ONLINE BANKING: ExpressVPN er vårt topp valg. Med raske hastigheter og kryptering av militær karakter topper ExpressVPN listen vår. Det er også bra for streaming. Inkluderer en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, så du får full refusjon hvis du ikke er fornøyd.

Jeg har lastet ned en VPN. Hva gjør jeg videre?

Følg disse enkle trinnene for å sikre at kontoen din er kryptert og sikker.

  1. Når du har registrert deg for en VPN, fortsett å laste ned den aktuelle appen for enheten din direkte fra leverandørens nettsted eller relevante appbutikk.
  2. Fjern alle informasjonskapsler i nettleserne og start enhetene på nytt.
  3. Koble til en VPN-server utenfor din nåværende posisjon. Forbindelsen vil ta noen sekunder å etablere, og du vil motta et varsel når den er fullført.
  4. Nå er internettforbindelsen din sikker og privat, og du kan få tilgang til nettbanken din trygt.
  5. Fortsett å logge deg på bankens nettportal og gjennomfør transaksjoner som normalt.

Kan jeg bruke en gratis VPN for å få sikker tilgang til nettbank?

Vi forstår at betalte VPN-tjenester som de vi har anbefalt i denne artikkelen, medfører en kostnad, men du får definitivt det du betaler for.

Det er fristende å velge gratis VPN fordi det ikke er noen forhåndsbetaling involvert, men slike tjenester har en mengde andre bekymringer. Disse leverandørene distribuerer kriminelt svake krypteringsstandarder, har valget mellom bare et lite antall servere og er kjent for sine lave hastigheter.

Noen tvilsomme tjenester har også sporet og utvunnet brukerdata for å selge til tredjepart-annonsører, mens andre kraftig har injisert skadelig programvare eller gjort tomgang til brukerens båndbredde til en botnet-hær. Når det gjelder å beskytte nettbanken din, er et sikkert og pålitelig betalt alternativ det klare valget.

Hva annet kan jeg gjøre med en VPN?

Kjernebruken tilfeller av en VPN er å få tilgang til blokkerte innhold, unndra seg myndighetsbegrensninger på nettsteder og apper, og forhindre overvåking av ISP-er, hackere og andre snoopere. Som nevnt tidligere, kan VPN-er forfalsket plasseringen din og få det til å virke som om du er i en annen by eller en annen by. Dette har potensial til å åpne opp geobegrensede streamingmediasider som Netflix, Hulu, Sling TV, Amazon Prime Video, BBC iPlayer og mer.

Hvis du reiser til et land der sosiale medier-apper som Skype, Twitter, Facebook og Snapchat er blokkert, kan bruk av en VPN også hjelpe deg med å få tilgang til disse. Alt i alt er det et flott alternativ for å omgå restriksjoner og få tilgang til det ufiltrerte og uskaddede nettet.

Hvordan ellers kan jeg sikre sikkerheten til online bankkontoen min?

Annet enn å bare bruke en VPN, kan du også distribuere disse metodene for å sikre at du er trygg og sikker på nettet.

1. Hold enheten oppdatert

Å sørge for at enheten din bruker den nyeste versjonen av operativsystemet, er en forsvarlig metode for å beskytte mot hackere og andre ondsinnede enheter.. Det er fordi utviklere stadig forsker på nye og nye trusler - Når de sender en oppdatering, er det i beste interesse å laste ned den. Det er mulig at oppdateringen inkluderer noen ny kildekode som hjelper til å avbryte angrep og bekjempe skadelig programvare.

2. Hold deg til sikre nettsteder

HyperText Transfer Protocol (HTTP) gir en enkel metode for å bestemme om nettstedet du logger inn på er kryptert som standard. Bare se etter hengelåseikonet ved siden av nettadressen i søkefeltet. Hvis den er til stede, og adressen starter med "HTTPS" i stedet for "HTTP," betyr det at nettstedet du prøver å få tilgang til er kryptert og bør forhindre hackere i å tvinge seg inn.

3. Ikke gi bort personlig informasjon

En vanlig phishing-svindel er et triks for å røpe konfidensiell informasjon som innloggingsinformasjon, personnummer eller annen personlig identifiserbar informasjon som kan brukes til formål som identitetstyveri og få tilgang til bankkontoer..

Svindlere sender ofte e-postmeldinger som ser ut til å komme fra legitime kilder, for eksempel din finansinstitusjon. I noen tilfeller kopierer de teksten og utformingen av e-postmeldinger du regelmessig mottar, og duper deg til å tro at det virkelig er banken din som ber om informasjon. Imidlertid ber banker generelt ikke om at du sender personlig informasjon via e-post, og vi anbefaler at du ganske enkelt ikke svarer på slike forespørsler.

Det er forskjellige fortellertegn på en phishing-e-post, inkludert et domenenavn som ikke nøyaktig samsvarer med den virkelige institusjonen, lenker som ikke samsvarer med domenet (du kan sjekke ved å holde musepekeren over dem), og dårlig stavemåte og grammatikk. Hvis du er usikker, kan du alltid ringe banken din for å sjekke.

4. Aktiver tofaktorautentisering og bruk sterke passord

Mange banker og finansinstitusjoner bruker tofaktorautentisering for å legge til et ekstra lag med sikkerhet. Hva dette betyr er at et enkelt brukernavn og passord ikke er nok til å få tilgang til kontoen din. Du må fullføre et andre trinn, for eksempel å svare på et sikkerhetsspørsmål eller legge inn en kode som er sendt til deg via e-post eller SMS.

På samme måte oppfordrer vi deg til å distribuere sterke passord. Slike passord bruker alfanumeriske kombinasjoner for å beskytte mot ting som brute force-angrep. Comparitechs passordgeneratorverktøy kan hjelpe hvis du er usikker på hvordan du skal gjøre dette.

5. Sett opp varsler for bankaktiviteten din

Noen banker gir deg muligheten til å motta tekstmeldingsvarsler når det er aktivitet på kontoen din. Selv om dette kan innebære en ekstra månedlig avgift, kan det være et skritt mot å sikre kontoen din. Hvis det er en mistenkelig transaksjon, vil du i det minste bli varslet umiddelbart og kan iverksette tiltak uten ytterligere forsinkelse.

“Bank of America” av Mike Mozart lisensiert under CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =