Slik fjerner du blokkering av nettsteder på Chrome og Firefox hvor som helst

[ware_item id=33][/ware_item]

Slik fjerner du blokkering av nettsteder på Chrome og Firefox

Når et nettsted er blokkert, ser du en slags feilmelding eller en side som indikerer at du har opplevd et blokkert nettsted.

side ikke tilgjengelig tilbakestilling av tilkobling

Nettsteder kan blokkeres på noen få forskjellige måter:

 • IP svartelisting
 • DNS-tukling
 • Søkeordfiltrering

Vi vil forklare disse mer detaljert lenger nede, men det er en løsning i én størrelse for alle, bortsett fra den tøffeste websensur: a VPN.


Forkortelse for Virtual Private Network, en VPN krypterer alle dataene som går til og fra internett og omdirigerer dem gjennom en mellomleddsserver. VPN fungerer som en fullmektig som oppnår to ting:

 • Skjuler hvilke nettsteder du besøker fra alle som overvåker internettforbindelsen din, for eksempel en skole, et kontor eller en internettleverandør
 • Masker din virkelige IP-adresse med VPN-serveren slik at nettsteder ikke kan blokkere deg etter IP eller sted

Vår toppanbefaling er NordVPN, en VPN-leverandør som tilbyr en enkel app som kan fjerne blokkering av blokkerte nettsteder i mer enn 60 land. Det kan skryte av robust sikkerhet og raske hastigheter, slik at du til og med kan streame video gjennom det. NordVPNs nettleserutvidelse for Chrome og Firefox lar deg bruke VPN uten å installere en egen app. Det kommer med en pengene-tilbake-garanti som du kan dra nytte av når som helst de første 30 dagene, uten spørsmål.

Hvordan bruke en VPN til å fjerne blokkering av nettsteder på skole, jobb eller i utlandet

nord vpn nettleserutvidelser

VPN-er gjør det enkelt å fjerne blokkering av nettsteder. Bare følg disse instruksjonene:

 1. Registrer deg for en VPN. Vi anbefaler NordVPN.
 2. Last ned og installer VPN-appen eller nettleserutvidelsen.
 3. Velg en VPN-server på stedet du vil bla gjennom og treffe Koble.
 4. Vent til forbindelsen er opprettet, og åpne deretter det blokkerte nettstedet. Det skal nå være tilgjengelig.

Slik fjerner du blokkering av nettsteder på Chrome og Firefox hvor som helst

Mange VPN-er, inkludert NordVPN, tilbyr både native apps som installeres på operativsystemet ditt og nettleserutvidelser som kobles til Chrome og Firefox. Hvis du bare trenger å fjerne blokkeringen av nettsteder, bør en nettleserutvidelse være tilstrekkelig, og du trenger ikke å bekymre deg for ikke å ha administrative rettigheter til å installere programvare.

Men merk at med en nettleserutvidelse, vil ikke trafikk fra apper og tjenester utenfor nettleseren din gå gjennom VPN. Hvis du trenger å fjerne blokkeringen av en annen app, eller nettleserutvidelsen ikke får gjort jobben, kan du prøve å installere den opprinnelige appen for Windows eller Mac i stedet.

Hvis du prøver å oppheve blokkeringen av nettsteder fra utlandet, må du koble VPN til et land der det aktuelle nettstedet ikke er sensurert. For eksempel er BBC iPlayer bare tilgjengelig for folk i Storbritannia, slik at du kan koble til en VPN-server i London (eller andre steder i Storbritannia) for å oppheve blokkeringen av den.

Hvordan nettsteder blokkeres

For å forstå hvordan nettsteder er blokkert, må du først ha et grunnleggende grep om IP-adresser og DNS.

IP-blokkering

Hver enhet som er koblet til internett har en unik offentlighet IP adresse, inkludert servere der nettsteder er vert og sluttbrukerenheter som den du bruker akkurat nå.

En IP-adresse for dette nettstedet er 199.115.114.66, en unik adresse for webserveren som dette nettstedet ligger på.

Hvis en nettverksadministrator på en skole, et kontor eller en internettleverandør ønsket å blokkere dette nettstedet, kan de sette opp en brannmurregel for å blokkere trafikk til eller fra IP-adresse 199.115.114.66.

Når du bruker en VPN, går internetttrafikk først til VPN, og deretter til nettstedet. Skolen eller kontoret ser bare IP-adressen til VPN-serveren og ikke IP-adressen til nettstedet. Fordi VPN-serverens IP-adresse ikke er blokkert, kan brukeren få tilgang til det blokkerte nettstedet gjennom den.

IP-svartelisting er begrenset ved at mange nettsteder har flere IP-adresser fordi de er så store. YouTube bruker for eksempel flere IP-adresser. IP-adresser er ikke alltid permanente, så det kan hende at det å blokkere et nettsted etter IP-adressen ikke fungerer eller bare fungerer midlertidig.

Skriv inn DNS-sabotasje.

DNS-tukling

Også kjent som DNS-kapring, DNS-forgiftning eller DNS-forfalskning, DNS-tukling brukes ofte som et middel til å blokkere nettsteder.

La oss si at du er på en skole der dette nettstedet er blokkert. De domene på dette nettstedet er “comparitech.com”. Når du klikker på en kobling til denne siden eller legger inn nettadressen til siden i nettleserens adressefelt, blir en forespørsel som inneholder domenet sendt til en DNS-server.

DNS, eller Domain Name System, fungerer som en telefonbok for internett. I stedet for navn og telefonnummer, knytter den domenenavn til IP-adresser. DNS-serveren ser opp IP-adressen assosiert med “comparitech.com” domenenavnet. Under normale omstendigheter, som svar på forespørselen, sender DNS-serveren IP-adressen til serveren der Comparitech er vert. Dette gjør at enheten din kan koble seg til nettstedet og laste siden i Chrome eller Firefox.

DNS-manipulering innebærer å endre telefonboken. Hvem som driver DNS-serveren kan fjerne eller endre IP-adressen tilknyttet “comparitech.com”. Uten å vite riktig IP-adresse vil brukeren enten se en feilside eller bli omdirigert til et annet nettsted, for eksempel en side som indikerer at du prøver å få tilgang til blokkerte innhold. Dette er en vanlig taktikk som brukes av Kinas Great Firewall for å blokkere Facebook, YouTube og hundrevis av andre nettsteder. Fordi domenenavn sjelden endres, er tampering med DNS langt mer pålitelig enn bare å blokkere IP-adresser.

DNS-manipulering er vanskeligere å overvinne, men de fleste gode VPN-er i disse dager kan omgå det. VPN bruker sine egne DNS-servere i stedet for de som leveres av skolen din, kontoret eller ISP-en. Dette sikrer at DNS-en din ikke har blitt forgiftet og at sider blir opphevet.

Vær oppmerksom på at ikke alle VPN-er kan løse dette problemet, og det er dobbelt sant for VPN-nettleserutvidelser. DNS-trafikk sendes ofte utenfor nettleseren, og VPN-er kan lekke DNS-trafikk. Se etter en VPN som tilbyr "DNS-lekkasjeforebygging" for å sikre at du kan fjerne blokkeringen av nettsteder. NordVPNs nettleserutvidelser for Chrome og Firefox inkluderer DNS-lekkasjebeskyttelse, noe som er sjelden for VPN-plugins.

Søkeordfiltrering

Søkeordfiltrering er mindre vanlig enn andre metoder for blokkering av nettsteder, men kan fremdeles være et hinder på skoler og kontorer. En VPN hjelper kanskje ikke, avhengig av hvor filtreringen finner sted.

Konseptet er enkelt: Hvis et nettsted inneholder visse ord, så blokker det. I motsetning til tampering med DNS og svartelisting av IP, krever denne sensuren ikke nettverksadministratoren å vite hvilke nettsteder som skal blokkeres på forhånd. I stedet blir websiden skannet for visse søkeord før den kan vises. Skoler kan for eksempel bruke denne metoden for å blokkere nettsteder som inneholder banning.

Søkeordfiltrering kan foregå i nettverket eller på sluttbrukerenheten.

Hvis den finner sted på nettverket, skannes siden før den kommer til enheten din. Enkelt sagt, skolen, Internett-leverandøren eller kontoret fanger opp siden, skanner innholdet og bestemmer seg deretter for å blokkere den eller la den passere til sluttbrukerenheten. En VPN krypterer all enhetens Internett-trafikk, slik at nettverksadministratoren ikke kan se siden og derfor ikke kan blokkere den hvis du er koblet til et VPN.

Hvis søkeordfiltrering foregår på sluttbrukerens enhet, hjelper ikke en VPN. Dette kan være tilfelle når programvare for overvåkning av foreldre eller et lignende program er installert på en skole- eller kontordatamaskin. Siden er blokkert etter at den kommer til enheten din basert på følsomme nøkkelord den finner. Fordi en VPN bare beskytter data under transport over et nettverk, kan den ikke gjøre noe med et program som skanner sider etter at de har kommet til nettleseren din. Hvis du vil oppheve blokkeringen av et nettsted som har blitt søkeordfiltrert lokalt, må du deaktivere overvåkingsprogramvaren. Forsøk kanskje å bruke en annen nettleser.

Geo-blokkering og IP-forbud

Geo-blokkering og IP-forbud skjer omvendt fra alle andre blokkeringsmetoder i denne artikkelen. Dette skjer når nettstedet selv blokkerer deg i stedet for skolen, kontoret eller Internett-leverandøren. Nettsteder blokkerer vanligvis brukere basert på deres IP-adresse eller hvor deres DNS-servere er lokalisert.

Nettsteder som blokkerer mennesker basert på deres beliggenhet - geo-blokkering - gjør det vanligvis ved å bruke IP-adresser. En IP-adresse identifiserer ikke bare enheten din, den peker også på ditt omtrentlige sted. Et nettsted begrenset til brukere i Storbritannia vil for eksempel blokkere alle med en amerikansk IP-adresse. Dette er kjent som "geo-blokkering."

DNS-servere opereres vanligvis lokalt, og er dermed også en god indikator på plasseringen din.

Nok en gang en god VPN-tjeneste med DNS-lekkasjebeskyttelse er løsningen. Forsikre deg om at VPN du velger har servere i landet eller byen du trenger for å få tilgang til blokkerte nettsteder. NordVPN har over 4000 servere i mer enn 60 land, så du bør være dekket.

Merk at mange nettsteder har fanget denne taktikken og har begynt å blokkere IP-adresser til kjente VPN-servere. Dette er tilfelle med flere videostreamingsider som Netflix, Hulu, HBO, BBC iPlayer og Amazon Prime Video. Hvis du vil fjerne blokkeringen av et av disse nettstedene, har Comparitech mange ressurser for å finne den beste VPN-en. Når det er sagt, kan NordVPN fjerne blokkeringen av de fleste geo-blokkerte nettsteder som vi har testet.

Andre måter å fjerne blokkering av nettsteder

Google Oversetter

fjerne blokkering av nettsteder med google translate

Google Translate inneholder en funksjon som lar deg oversette hele nettsteder i nettleseren din. Du vil fremdeles være på Google Translate-nettstedet, men nettstedet du vil fjerne blokkeringen vises i nettleservinduet. Slik fjerner du blokkering av nettsteder med Google Translate:

 1. Kopier og lim inn URL-en til nettstedet du vil fjerne blokkeringen i Google Translate.
 2. Klikk på hyperkoblingen som vises i den oversatte boksen.
 3. Du vil se en feilside som sier at siden allerede er på engelsk. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Til: og velg ethvert annet språk enn engelsk.
 4. Du vil nå se siden på et annet språk. Øverst til høyre, klikk Opprinnelig for å se siden.

Dette kan fungere eller ikke, avhengig av blokkeringsteknikken som brukes, og forventer ikke at alle nettstedsfunksjoner fungerer normalt. Når det er sagt, er det en rask og gratis måte å få tilgang til blokkerte nettsteder.

Proxy-nettsteder

Et raskt Google-søk vil ikke føre til mangel på gratis proxy-nettsteder som du kan bruke til å fjerne blokkering av nettsteder fra skole eller kontor. Vær imidlertid forsiktig, siden mange av disse nettstedene verken er trygge eller private. Sjansen er at proxy ikke er kryptert som en VPN, så den kan overvåke all din online aktivitet, inkludert all informasjon du skriver inn på siden.

Disse nettstedene fungerer på samme måte som Google Translate-metoden ovenfor ved å vise en side på en side. Igjen, ikke forvent at alt på nettstedet skal fungere normalt.

Proxy-utvidelser

Proxy-utvidelser for Chrome og Firefox kommer i mange former og størrelser. SOCKS og HTTP proxy er de vanligste. Noen proxy-utvidelser som Proxy SwitchySharp for Chrome og FoxyProxy for Firefox lar deg konfigurere din egen proxy-utvidelse, men du trenger en proxy-server for hånden. Pass på gratis nettleser-plugins som kommer med innebygde proxy-servere. I likhet med proxy-nettsteder er de sannsynligvis ikke veldig private eller trygge. I tillegg er enhver proxy-utvidelse som ikke autentiserer brukere - ingen passord kreves - iboende mindre trygg enn de som gjør det og er sårbare for angrep mellom mennesker.

NordVPNs nettleserutvidelse krypterer trafikk, forhindrer DNS-lekkasjer og krever godkjenning for å bruke, noe som gjør det betydelig sikrere enn de aller fleste proxy-utvidelser.

Tor

haler kjører tor nettleser sjekk

Tor er et anonymitetsnettverk som potensielt kan hjelpe med å fjerne blokkering av nettsteder. Tor bruker proxy for å gjøre brukeren umulig ved å sende internettrafikk gjennom en serie tilfeldige noder rundt om i verden. Dette vil gi deg en annen IP-adresse og skjule nettstedene du besøker fra skolen, kontoret eller regjeringen.

Den enkleste måten å komme i gang med Tor er ved å laste ned Tor Browser, en alternativ nettleser til Firefox og Chrome som sender all Internett-trafikk gjennom Tor Network.

Tor kommer imidlertid med noen få advarsler. Det går sakte, for en. For det andre, mens Tor er lovlig, er det ofte forbundet med kriminelle og hackere. Din skole-, kontor-, regjerings- eller internettjenesteleverandør kan rynke over bruken av Tor i noen form som et resultat. I tillegg blokkerer noen nettsteder Tor-brukere helt.

Se også: Beste VPN-er for Tor

Endre DNS-serverne dine

Hvis DNS-manipulering (se over) er metoden som brukes til å blokkere nettsteder, kan du kanskje overvinne det ved å endre standard DNS-serverne. DNS-servere opereres vanligvis av internettleverandører, selv om skolen eller kontoret ditt kanskje bruker sine egne. Du kan endre DNS-servere i internettinnstillingene.

Et godt gratis alternativ er Cloudflare, som driver sikre, private DNS-servere. Du kan lære hvordan du konfigurerer Cloudflare DNS her. Hvis du trenger DNS-servere for en bestemt region eller et land, kan du prøve OpenNIC.

Gode ​​VPN-er som Nord, driver egne private DNS-servere. Noen få leverandører tilbyr smarte DNS-proxy-tjenester som er dyktige til å fjerne blokkering av geo-blokkert innhold, selv om det ikke er mye fordel for disse over en VPN.

Merk at hvis DNS-manipulering ikke er den blokkeringsmetoden som brukes, vil ikke endring av DNS-serverne dine gjøre noen forskjell.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =