Slik fjerner du blokkering av nettsteder (og apper) hvor som helst

Slik fjerner du blokkering av nettsteder og apper hvor som helst


Det er mange grunner til at du kan trenge for å fjerne blokkeringen av et bestemt nettsted eller en tjeneste. Kanskje bruker arbeidsgiveren din over-ivrig nettfiltreringsprogramvare. Kanskje er en strømmetjeneste bare tilgjengelig i ett spesifikt land. Det kan til og med være at landets myndigheter ikke vil at du skal lese informasjon som maler den i et negativt lys. I de fleste tilfeller er det imidlertid ganske enkelt å omgå blokkering på nettet: bare koble til et virtuelt privat nettverk (VPN).

VPN ruter trafikken din gjennom en server andre steder i verden. Dette gir deg en ny, midlertidig IP-adresse som peker til landet den valgte serveren din er i, og lar deg slå de fleste slags stedsbaserte blokkeringer. I tillegg har ikke VPN-servere de samme internettbegrensningene som arbeidsplassen din (eller faktisk, land) gjør, slik at du kan få tilgang til noe nettsted eller tjeneste du liker.

Like viktig krypterer VPN-er trafikken. Dette forhindrer at den leses av snoopere som myndighetene, Internett-leverandøren (ISP) eller arbeidsplassens nettverksadministratorer. Overraskende nok er dette utrolig nyttig i land med streng sensur på nettet.

Slik fjerner du blokkering av nettsteder hvor som helst med VPN

VPN-er kan virke litt skremmende, men de er faktisk ganske enkle å bruke. Det tar bare noen minutter å sette opp en VPN, og da vil du ha tilgang til apper og nettsteder fra hele verden.

Slik blokkerer du nettsteder fra hvor som helst:

 1. Begynn med å velge en passende VPN. Vi anbefaler spesielt ExpressVPN, men NordVPN og CyberGhost er to sterke og rimelige alternativer.
 2. Last ned og installer VPN-programvaren, og sørg for å få riktig versjon for enheten din.
 3. Hvis du prøver å få tilgang til en regionlåst tjeneste, kobler du til en VPN-server i det aktuelle landet. Du kan bruke en britisk server for å fjerne blokkering av BBC iPlayer, for eksempel, eller en amerikansk server for Sling TV. Hvis den valgte tjenesten er tilgjengelig over hele verden, vil enhver server gjøre det.
 4. Til slutt, prøv å få tilgang til den blokkerte appen eller nettstedet. Du bør kunne bruke den som normalt, men hvis det er noen problemer, kan du prøve å tømme hurtigbufferen og informasjonskapslene før du prøver igjen.

Hvis problemer vedvarer, anbefaler vi at du kontakter VPNs kundesupportteam for ytterligere hjelp. Det kan være at det er spesifikke servere som kan fjerne blokkeringen av den valgte tjenesten.

Hvordan fungerer online-blokkering?

Generelt er det to forskjellige måter organisasjoner kan begrense tilgangen til et bestemt nettsted eller en tjeneste. Vi vil dekke hvert av disse mer detaljert nedenfor:

1. Blokkering av nettverksnivå

Blokkering av nettverksnivå brukes ofte av arbeidsgivere for å forhindre at folk får tilgang til upassende materiale mens de er på jobb. Den enkleste formen for blokkering på nettverk er en svarteliste; hver gang en bruker prøver å besøke et nettsted, kontrolleres adressen mot en liste over blokkerte adresser. Hvis nettstedet er på listen, nektes tilgang.

Land som Kina og UAE bruker lignende teknologi, selv om de er i større skala. Denne typen sensur over hele landet er imidlertid betydelig mer avansert, og inkluderer vanligvis en form for nøkkelordbasert filtrering så vel som proxy-deteksjonsfunksjoner.

2. Brukerbasert blokkering

Brukerbasert blokkering er når organisasjoner ser på ting som brukerens IP-adresse, GPS-plassering eller telefonnummer for å avgjøre om de har lov til å bruke en gitt tjeneste. Dette sees ofte med strømmetjenester på nettet. YouTube TV, for eksempel, er bare tilgjengelig i USA, og brukere fra andre land hindres i å registrere seg.

Selv om du enkelt får tilgang til mest brukerbasert blokkering med VPN, er mer avanserte systemer nesten umulig å omgå. For eksempel kan det hende du trenger en form for ID som bare en beboer vil ha, eller en betalingsmetode som er knyttet til en adresse i et bestemt land.

Vil en VPN la meg få tilgang til blokkerte nettsteder når jeg er i Kina?

Kina har noen av de mest avanserte teknologi for begrensning av internett i verden, samlet kjent som den store brannmuren. I tillegg har myndighetene og lokale Internett-leverandører spesifikt målrettet VPN-leverandører, noe som betyr at flertallet av tjenestene ikke vil fungere.

Det er noen få VPN-er som fortsatt fungerer i Kina, men ettersom nettstedene deres er utilgjengelige fra fastlandet, må du installer dem før du ankommer. Vi vil også anbefale å lagre manuelle installasjonsinstruksjoner, i tilfelle du får problemer med tilkoblingen når du er i Kina.

Det er ingen offentlig tilgjengelig liste over alle nettsteder som er forbudt i Kina. Når det er sagt, kan du bruke vårt Great Firewall-verktøy for å finne ut om et bestemt nettsted eller en tjeneste er tilgjengelig eller ikke.

Kan jeg bruke regionlåste tjenester med en gratis VPN?

Vi fraråder bruk av gratis VPN-er generelt. Til å begynne med er disse tjenestene ofte de første som blir svartelistet av store tjenester, noe som betyr at det ikke er noen garanti for at de vil fungere. Videre har de ofte flere brukere enn nettverkene deres kan støtte. Som et resultat, selv om VPN-en opphever blokkeringen av en bestemt tjeneste, vil du sannsynligvis finne surfehastighetene dine for treg til å bruke den. Dette er et virkelig problem hvis du ønsker å streame siden lave hastigheter fører til hakkeavspilling og hyppig buffering.

Det er også verdt å nevne at gratis VPN-er utgjør en reell sikkerhetsrisiko. Faktisk fant en studie det nesten 40 prosent av 280+ undersøkte apper inneholdt skadelig programvare. Som om det ikke var ille nok, brukte 18 prosent ingen kryptering, så de ga ikke noe privatliv overhodet. Dette betyr at med mindre du er spesielt heldig, er det en reell sjanse for at du infiserer enheten din (og muligens hele arbeidsgiverens nettverk) med skadelig programvare.

Den beste måten å oppheve blokkering av tjenester og bla anonymt er å bruke en anerkjent, personvernbevisst VPN som følger en ikke-logg-policy.

Hvorfor blokkerer ikke VPN-en min blokkering av et bestemt nettsted eller app?

På grunn av den store variasjonen og kompleksiteten i blokkeringssystemer vil det dessverre alltid være noen tjenester som VPN-en ikke kan fjerne blokkeringen. Imidlertid er alle nettsteder og apper forskjellige; for eksempel vil en lokal TV-stasjons nettsted sannsynligvis ha mindre strenge begrensninger enn et internasjonalt kjent husholdningsnavn som Netflix.

Ikke bekymre deg hvis du fremdeles ikke kan fjerne blokkeringen av en bestemt tjeneste. Det kan være at bare visse servere kan omgå VPN-deteksjonen på den valgte tjenesten, eller kanskje du bare må endre tilkoblingsprotokollen. Uansett, mye av tiden vil VPNs supportteam kunne hjelpe. De fleste store VPN-er tilbyr nå 24/7 support via live chat, slik at du kan begynne å løse problemet på få sekunder.

Hva slags tjenester kan jeg få tilgang til ved hjelp av en VPN?

Med en VPN er det svært få grenser for hva du kan få tilgang til, selv om du er i et land med streng sensur på nettet. Nedenfor har vi listet opp noen av innholdstypene du kan fjerne blokkering i utlandet eller på jobb ved hjelp av en VPN:

 • Sosiale medier (Facebook, Instagram, Twitter)
 • Streamingtjenester (Netflix, BBC iPlayer, ESPN),
 • Meldingstjenester (WhatsApp, Signal, Telegram)
 • Gambling- og spillsider (William Hill, Bet365, BetNow)
 • Uformelle nyhetsnettsteder (CNN, The Guardian, Washington Post)
 • Datingtjenester (Tinder, Grindr, Bumble)
 • Personvernfokuserte nettsteder (Comparitech, OpenVPN, ExpressVPN)
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − 16 =