Slik fjerner du apper fra Facebook for bedre personvern

[ware_item id=33][/ware_item]

facebook beachfront

I lys av vår nylige artikkel om Facebook-quiz-appen 'mest brukte ord', spurte mange mennesker i kommentarene oss: "OK, så denne appen påvirker personvernet mitt. Hvordan blir jeg kvitt det? ”

For å starte med, må du forstå at når du logger deg på med Facebook på et annet nettsted eller app enn Facebook, gir du opp data. Disse appene og nettstedene kobles til Facebook-plattformen, som lar Facebook utvide rekkevidden i bytte mot en enkel påloggingsløsning og litt brukerdata for appprodusenten. Når en app er autorisert via Facebook-plattformen, forblir den autorisert til brukeren sier noe annet, selv om det bare er brukt en gang. Hvis du aldri har gått inn på Facebook-innstillingene og faktisk har sett på listen over apper du har autorisert til å koble til Facebook-kontoen din, kan du bli overrasket over å se hvor mange gamle, ubrukte apper som ligger rundt, og muligens fremdeles samler inn dataene dine.

Slik sletter du Facebook-apper

For å fjerne apper og redigere tillatelsene deres, åpner du Facebook i en stasjonær nettleser. Klikk på pilen øverst til høyre og velg innstillinger. På venstre side av neste side velger du Apps. En liste over apper som er koblet til Facebook-kontoen din, vises.

Hvis du foretrekker å gjøre dette via mobil, blar du ned til neste seksjon.


Facebook app fjerning 1

Hvis du vil beholde appen, men begrense tillatelsene, dvs. hvilken informasjon den kan se på profilen din, klikker du på blyanten. Her ser du en liste over tillatelser med avkrysningsmerker til høyre. Noen tillatelser er påkrevd, noe som betyr at du ikke kan fjerne dem, men resten kan ikke merkes av uten å påvirke appen. Du kan også endre hvem som kan se appaktiviteten din og varslinger.

Bla nedover, så finner du et avsnitt "Lær mer", der du blant annet finner kontaktinformasjon for utvikleren og et bruker-ID-nummer for appen. Hvis du vil at Facebook-dataene dine skal bli fjernet fra appprodusentens servere, kan du sende dem en e-postmelding med app-bruker-IDen inkludert. Dette vil hjelpe dem med å finne dataene dine og slette dem.

Helt nederst i popup-vinduet er eksterne lenker for appens bruksvilkår og personvernregler. Hvis du lurer på hvordan en app bruker informasjonen din og hvem den deler den med, er det her du kan se. Retningslinjer for personvern har en tendens til å være lettere å lese, mens bruksvilkår er mer kompliserte juridiske dokumenter.

Bind opp løse ender

Nå som du har fjernet uønskede apper og innsnevret tillatelsene på de gjenværende, kan vi ta et øyeblikk å fikse et par innstillinger til på denne siden. Bla nedover for å finne to bokser: Apper, nettsteder og plugins og apper andre bruker.

facebook app fjerning 5

Hvis du vil ha et kjernefysisk alternativ som kutter alle tredjeparter fra Facebook-kontoen din, klikker du på Rediger under Apps, Websites and Plugins, og deretter klikker du Deaktiver plattform. Det er ingen måte å angre dette på, så pass på at du ikke trenger Facebook-pålogging for noen av disse appene lenger.

facebook app fjerning 6

Klikk nå på Rediger under Apps andre bruker. Det er her du kontrollerer hvilken informasjon tredjepartsapper brukt av vennene dine kan samle inn. Selv om du for eksempel aldri bruker Facebook-pålogging for quiz-apper, betyr det ikke at vennene dine ikke gjør det. Hvis du er venn autoriserer en app som lar den se vennelisten sin, kan dataene dine fortsatt være i faresonen. Her kan du fjerne merket for kategoriene du ikke vil at vennene dine skal gå på akkord med på dine vegne.

Til slutt, hvis du er bekymret for at folk ser gamle innlegg som ble laget før hvordan Facebook styrer publikum nå, kan den endelige ruten på denne siden endre det. Klikk på rullegardinmenyen under Old Versions of Facebook for Mobile for å stille inn det foretrukne publikummet ditt (Only Me, Friends, Friends of Friends, Public, etc).

Endre apptillatelser på Facebook-mobilappen

Nesten halvparten av Facebook-brukere får bare tilgang til det sosiale nettverket på sin mobile enhet. Husk at denne opplæringen bruker Android-versjonen av appen, så det kan være noen mindre avvik med iOS-versjonen.

facebook app-tillatelser mobil 1
Åpne appen og klikk på hamburgermenyen (tre horisontale linjer) øverst til høyre. Bla ned og trykk på “Personvernsnarveier.”

facebook app-tillatelser mobil 2
Her kan du endre hvem som ser innleggene dine, hvem som kan kontakte deg og blokkere uønsket kommunikasjon fra bestemte brukere. For å komme til apptillatelser, trykk på "Flere innstillinger."

facebook app-tillatelser mobil 3
Bla litt ned og klikk på "Apps."

facebook app-tillatelser mobil 4
Før vi går videre til å administrere spesifikke apper, trykker du på “Apper andre bruker” og fjerner avkall på alt med mindre du har en spesifikk grunn til å gjøre noe annet. Dette forhindrer at apper som vennene dine bruker, får tilgang til informasjon på kontoen din. Nå går du tilbake og klikker på boksen som sier "Logget inn med Facebook."

facebook app-tillatelser mobil 5
Her ser du en liste over apper og nettsteder koblet til Facebook-kontoen din. Når du logger deg på med Facebook et sted på nettet, er det her det vil dukke opp. Begynn å klikke på hver app for å administrere innstillingene.

facebook app-tillatelser mobil 6
Hver apps side lar deg angi synligheten, kontrollere hvilken informasjon appen kan samle gjennom profilen din, justere om appen kan legge ut på tidslinjen på dine vegne eller ikke, og fjerne appen helt. Appens vilkår for bruk og personvern kan du også finne her.

Vi foreslår at du fjerner alle apper du ikke kjenner igjen, fjerner ikke-nødvendige tillatelser fra dem du vil beholde, og angir synligheten på alle dem til "Bare meg" med mindre du har en god grunn til å gjøre noe annet (Instagram bilder kan ikke vises av venner når de er angitt til Bare meg, for eksempel). Når du har gått gjennom hele listen, er du ferdig. Kos deg med den tryggere, mer private Facebook!

“Facebook Beachfront” av mkhmarketing lisensiert under CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 78 = 84