Slik endrer du posisjonen din i Chrome og Firefox (forfalsk geografisk beliggenhet)

Slik endrer du posisjonen din i Chrome og Firefox


Når du starter nettlesere fra Firefox eller Chrome, bruker de automatisk geolokeringstjenester som kan peke ut hvor du befinner deg. Dette brukes til forskjellige formål, inkludert at du kan bruke karttjenester, tagge innlegg i sosiale medier med din beliggenhet og vise målrettede annonser basert på hvor du er på et gitt tidspunkt. Imidlertid er det mange situasjoner der foretrekker du å skjule plasseringen din og til og med endre (forfalskning) den, for eksempel når du vil ha tilgang til geobegrenset innhold eller bare opprettholde personvernet ditt.

Heldigvis er det forskjellige metoder du kan bruke for å gjøre dette, inkludert å bruke en VPN, manuelt forfalsket plasseringen din, eller bruke en dedikert nettleserutvidelse. Du må kanskje bruke mer enn én metode for å omgå flere deteksjonsmetoder. Vi vil undersøke alle disse alternativene i dette innlegget.

Hvordan Firefox og Chrome kan oppdage posisjonen din

La oss først se på hvordan Firefox og Chrome vet hvor du er.

En av de enkleste måtene for Firefox, Chrome og enhver annen online tjeneste å fortelle hvor du befinner deg er gjennom IP-adressen din. Dette er et unikt sett med sifre (og symboler i den nyere IPv6) som identifiserer hver datamaskin som er koblet til internett. En del av IP-adressen kan brukes til å bestemme hvor du befinner deg. Som sådan kan man maskere din virkelige IP-adresse og erstatte den med en annen, forfalskingen av plasseringen din, slik at det ser ut til at du befinner deg et annet sted.

Noen nettlesere har imidlertid andre metoder som kan tyde hvor du er. De kan for eksempel bruke wifi-nettverk i nærheten for å geografere en enhet selv uten en IP-adresse. Å slå av wifi og Bluetooth kan være ett alternativ, men sannsynligheten er at du trenger ett eller begge disse, så det er ganske enkelt ikke et alternativ for de fleste brukere.

Ved å bruke en VPN kan du enkelt endre IP-adressen din og erstatte den eksisterende med en annen fra et sted du ønsker. Imidlertid kan dette ikke omgå andre geolokeringstjenester som brukes av nettleseren. For å løse dette problemet kan du manuelt endre posisjonen din i nettleseren din eller bruke en utvidelse som for eksempel Location Guard.

Bruk en VPN for å endre posisjonen din i Firefox eller Chrome

Et virtuelt privat nettverk (VPN) fungerer ved å kryptere internetttrafikken din og tunneler den gjennom en mellomleddsserver. De to viktigste fordelene med en VPN er:

 • kryptering: Krypteringsfaktoren betyr at Internett-trafikken din er helt sikker og at ingen kan tyde den, selv om de klarer å avskjære den. Dette gjelder Internett-leverandører, offentlige etater, nettkriminelle og alle andre som kan snuse på aktiviteten din.
 • Plassering av forfalskning: Fordi trafikken din er tunnelert gjennom en mellomleddsserver, vil du få tildelt en IP-adresse fra den serveren. Når du bruker en VPN, kan du velge plasseringen til serveren du kobler til, og dermed velge hvor IP-adressen din er fra.

Merk: VPN vil bare forfalske plasseringen din med tanke på IP-adressen din. Så selv når du bruker et VPN, kan det hende at nettleseren din kan oppdage posisjonen din. Som sådan kan det hende du må fortsette å forfalske plasseringen din manuelt i nettleseren eller bruke en utvidelse som Location Guard (mer om det nedenfor).

Du vil sannsynligvis legge merke til at noen VPN-er kommer med dedikerte nettleserutvidelser for Firefox, Chrome og andre nettlesere. Disse kan være bra for stedssvindel, men vær oppmerksom på at de fleste av disse ikke krypterer internetttrafikken din når de brukes alene.

En utvidelse som er litt forskjellig fra de andre, er addon levert av ExpressVPN. Chrome- og Firefox-utvidelsene fungerer som fjernkontroller for VPN-appene på enhetsnivå, men de justerer også nettleserens geolokeringstjenester automatisk. Som sådan samsvarer det oppdagede stedet med VPN-serveren du er koblet til. Dette betyr at du ikke trenger å gjøre noe annet enn å koble til den valgte VPN-serveren.

Slik forfalskes plasseringen din ved hjelp av en VPN

Selv om du aldri har brukt VPN før, er det veldig greit å sette opp en. Slik endrer du IP-adressen din i Firefox eller Chrome med en VPN:

 1. Velg en leverandør, velg en abonnementsperiode og send inn betalingen. (Vi anbefaler ExpressVPN)
 2. Last ned riktig VPN-programvare for enheten din. De fleste anerkjente VPN-leverandører tilbyr native apps for Windows, MacOS, iOS og Android.
 3. Logg deg på med brukernavnet og passordet ditt (som gis når du registrerte deg).
 4. Koble til en VPN-server på stedet du ønsker. Hvis du for eksempel vil se amerikanske Netflix, velger du en amerikansk server. Du har nå en annen IP-adresse som gjør at det ser ut til at du er på det stedet.

Husk at ikke alle VPN-er kan fjerne blokkering av geobegrensede nettsteder. Mange nettsteder, inkludert streaming-, spill- og spilltjenester, har metoder for å oppdage når du bruker en proxy (VPN-er inkludert i dette). Spesielt mange gratis VPN-er er ikke i stand til å omgå slike proxy-detektorer. Hvis du ønsker å få tilgang til en spesifikk tjeneste, er det verdt å sjekke med VPN-leverandøren om den er i stand til å gi tilgang, før du registrerer deg (du kan sjekke her for VPN-er som jobber med Neflix, Amazon Prime, BBC iPlayer og Hulu).

Den beste VPN-en for å endre posisjonen din i Firefox og Chrome: ExpressVPN

ExpressVPN Chrome-siden.

Vi har lagt en mengde topprangerte VPN-er gjennom streng testing, og ExpressVPN kommer ut på toppen hver gang. Dette er faktisk VPN-leverandøren vi anbefaler for bruk med Firefox og Chrome. Basert på De britiske jomfruøyene, driver ExpressVPN et nettverk på mer enn 2000 servere som spenner over 94 land.

Det gir brukere raske, pålitelige tilkoblinger som er ideelle for strømming, og som er i stand til å låse opp massevis av geobegrensede nettsteder. Du kan enkelt streame Netflix US (og andre Netflix-biblioteker), Hulu, HBO, BBC iPlayer, Amazon Prime Video og mye mer. Hvis du har problemer med å finne den riktige serveren du kan koble til, er en kundeserviceagent 24/7 live chat tilgjengelig for å hjelpe deg.

Inkludert i hvert ExpressVPN-abonnement er apper for Windows, MacOS, Linux, iOS og Android og visse rutere. Chrome- og Firefox-brukere kan laste ned dedikerte nettleserutvidelser som kan brukes som fjernkontroller for den aktuelle VPN-appen.

Når du kobler til en server, endrer nettleserutvidelsen til ExpressVPN automatisk Firefox eller Chrome geolocationdata slik at de samsvarer med VPN-stedet du er koblet til. Dette betyr at så lenge du bruker VPN, trenger du aldri å bekymre deg for å endre noen innstillinger manuelt; bare koble til den aktuelle serveren, så er du god til å gå.

ExpressVPN er like imponerende når det kommer til personvern og sikkerhet. Den bruker 256-biters kryptering som regnes som "militær klasse", og dette kommer med perfekt hemmelighold fremover. Du får også den beste lekkasjebeskyttelsen i bransjen og en innebygd drepebryter. Dette betyr at du kan være trygg på at dataene dine alltid vil være trygge inne i den krypterte tunnelen.

PRØV EXPRESSVPN RISIKOFRI: Leserne våre får tre måneder gratis når de melder seg på en årsplan. I tillegg tilbyr ExpressVPN en 30-dagers pengene-tilbake-garanti på alle planer.

Les hele anmeldelsen vår av ExpressVPN.

ExpressVPN er ikke den eneste utmerkede leverandøren som er tilgjengelig for bruk med Firefox og Chrome. Andre rimelige alternativer med høy ytelse inkluderer NordVPN og SaferVPN.

Slik forfalsker du plasseringen din manuelt

Hvis du nettopp konfigurerer Firefox eller Chrome, som en del av installasjonsprosessen, blir du spurt om du vil tillate lokasjonstjenester. Du kan ganske enkelt avvise denne forespørselen, og for Firefox kan du hoppe over det første settet med instruksjoner nedenfor.

Men sjansen er stor for at du gjør dette etter den første installasjonen. I dette tilfellet må du slå av geolokeringstjenestene manuelt. I tillegg hjelper det ikke med å endre posisjonen din, så du trenger å gjøre det manuelt også.

Endre posisjonen din manuelt i Firefox

Slik forfalsker du plasseringen din i Firefox:

 1. Type about: config i nettleseren din. En advarsel dukker opp for å fortelle deg om risikoen forbundet med å endre de avanserte innstillingene. Klikk så lenge du er lykkelig Jeg aksepterer risikoen!
 2. Se etter innstillingen geo.enabled.
 3. Verdikolonnen skal lese “sant.” Dobbeltklikk på den for å sette den til “usann.”

Geo.enabled-raden uthevet.

Merk at dette bare vil stoppe Firefox å spore plasseringen din. For å angi et nytt sted, kan du fortsette med følgende trinn:

 1. Fortsatt i about: config, se etter innstillingen geo.wifi.uri.
 2. Endre dette til stedet du vil "være" i. For å gjøre dette, må du oppgi en spesifikk lengdegrad og breddegrad. Du kan bruke følgende kodelinje, men erstatte verdiene: data: application / json, {"plassering": {"lat": 40,7590, "lng": -73.9845}, "nøyaktighet": 27000.0}

Geo-wifi.uri-raden fremhevet.

Eksemplet ovenfor fra en Stack Exchange-bruker vil sette deg på Times Square, men Du kan endre den til hvor du vil ved å finjustere bredde- og lengdegradverdiene. Det er mange verktøy som hjelper deg å finne ut av disse tallene, for eksempel GPS-koordinater og LatLong.net.

Merk at hvis du noen gang vil gå tilbake til standardinnstillingene, kan du høyreklikke hvor som helst på geo.wifi.uri rad og velg Nullstille.

Endre posisjonen din manuelt i Chrome

I Chrome kan du bruke følgende instruksjoner for å forfalske plasseringen din:

 1. Trykk i et nettleservindu Ctrl + Shift + I (for Windows) eller Cmd + Option + I (for MacOS). Dette åpner vinduet Chrome Developer Tools.
 2. Truffet Esc, klikk deretter på konsollmenyen (tre prikker til venstre for konsollen i nedre del av skjermen).
 3. Plukke ut sensorer og endre geolocation dropdown til Tilpasset beliggenhet ...
 4. Angi hvilken som helst breddegrad og lengdegrad.

Chrome Developer Tools-skjermbildet.

Alternativt kan du velge et av de forhåndsinnstilte alternativene i geolocation menyen, inkludert Berlin, Mumbai eller San Francisco.

Vær oppmerksom på at for at stedet overstyrer for å fungere i Chrome, må du holde utviklerverktøyene åpne og holde seg i samme nettleservindu. Hvis du åpner et nytt vindu, vil det gå tilbake til det opprinnelige stedet. Dette er annerledes enn Firefox der du kan åpne flere vinduer og fortsatt ha plasseringen din forfalsket.

For å sjekke om disse prosessene har fungert i en av nettleserne, kan du teste det ved hjelp av et verktøy som BrowserLeaks.

Browserleaks.net-testen.

I skjermbildet over kan du se at vi klarte å forfalse plasseringen vår for å få det til å se ut som om vi faktisk var på Times Square.

Bruk Location Guard-tillegget

Hvis du er glad for å la en addon gjøre jobben for deg, kan det være lurt å prøve Location Guard. Denne utvidelsen har to hovedbruk:

 • Lavere nøyaktighet av stedsdeteksjon: Hvis du er opptatt av personvern, men fortsatt ønsker å se ut som om du er på samme generelle beliggenhet, kan du bruke denne utvidelsen til å skjule din nøyaktige beliggenhet. Dette betyr at du fremdeles kan glede deg over fordelene med geolokeringstjenester (for eksempel lokale søkeresultater), uten å måtte la nettlesere og tredjeparter vite nøyaktig hvor du er. Du kan velge nivået for "støy" lagt til, avhengig av hvor mye du vil maskere plasseringen din.

Posisjonsvakts personvernnivå-side.

 • Be om plasseringen din: Et annet alternativ er å bruke Location Guard's Fast plassering funksjon som i utgangspunktet gjør det vi gjorde tidligere: lar deg velge et nøyaktig sted du vil se ut til å være på.

Location Guard Fixed Location-siden.

For å bruke Fast plassering trekk:

 1. Installer Location Guard-utvidelsen for Firefox eller Chrome.
 2. Gå til alternativer og endre Standardnivå til Bruk fast plassering.
 3. Gå til Fast plassering og velg et sted på kartet. Du kan enten finne ønsket sted manuelt eller legge inn en adresse i søkefeltet. Bare sørg for at du "plasserer" pekeren på ønsket sted - du må faktisk klikke på kartet for å få den på plass.

Posisjonsvakts side.

Oppsetningen av Location Guard er et uten tvil enklere alternativ enn de manuelle trinnene vi skisserte tidligere. I tillegg tilbyr utvidelsen et attraktivt og intuitivt grensesnitt. Det er imidlertid problemet at du bruker en annen utvidelse, så det er kanskje ikke det mest ideelle alternativet for personvernbevisste brukere. Mens det fungerte for oss, har det kommet klager fra noen brukere om at det ikke har fungert konsekvent.

WebRTC-blokkering

En faktor til å være bekymret for er WebRTC-lekkasjer. WebRTC, eller Web Real-Time Kommunikasjon er med på å lette kommunikasjon mellom nettleser og nettleser mellom lyd og video. Det er innebygd i mange nettlesere, inkludert Firefox og Chrome. Selv når du bruker en VPN, kan WebRTC utgjøre en risiko ved potensielt å eksponere din virkelige IP-adresse.

Mange VPN-er bygger WebRTC-beskyttelse i programvaren, men dette er ofte begrenset til faktiske VPN-apper, og overføres vanligvis ikke til nettleserutvidelser. Noen inkluderer WebRTC lekkasjebeskyttelse i utvidelsene sine, for eksempel ExpressVPN og NordVPN, men hvis du skal med en annen leverandør, kan det hende du må ta ekstra forholdsregler.

Er det mulig å deaktivere WebRTC i nettleseren din for å unngå problemet helt. Slik deaktiverer du WebRTC-lekkasjer i Firefox:

 1. Tast inn about: config i Firefox-adressefeltet.
 2. Finne media.peerconnection.enabled.
 3. Hvis Verdi kolonnen sier "sant", dobbeltklikk deretter på raden slik at den leser "falsk."

Det er ingen lignende metode for å gjøre dette i Chrome. Det er imidlertid tilgjengelige utvidelser som kan forhindre WebRTC-lekkasjer, inkludert WebRTC Leak Prevent og WebRTC Leak Control.

Du kan sjekke om disse metodene har fungert ved hjelp av BrowserLeaks.

Kan jeg bruke en DNS-proxy i stedet for en VPN?

Det er mulig å bruke en DNS-proxy-tjeneste i stedet for en VPN for IP-adressekomponenten for stedsfalsking. Du må imidlertid huske på to store forskjeller mellom VPN-er og proxy-servere.

Den første er at en DNS-proxy bare endrer posisjonen din hvis du besøker et nettsted som krever blokkering av geo. For noen andre nettsteder vil ikke proxy sendes inn, og du får en direkte forbindelse til det nettstedet. Dette betyr at hvis du vil ha personvern, vil ikke en DNS-proxy gi det. I tillegg, mens en DNS-proxy teknisk kan hjelpe deg med å fjerne blokkering av geo-begrenset innhold, er realiteten at mange ikke klarer å omgå noen tunge proxy-nedbrudd som de som rulles ut av Netflix og BBC iPlayer.

Den andre store forskjellen er at de fleste DNS-proxy-tjenester ikke krypterer internetttrafikken din. Dette betyr at hvis den blir snappet opp, kan hvem som helst tyde informasjonen din. Hvis personvern og sikkerhet er bekymring, har du det bedre med en VPN.

Kan jeg bruke en gratis VPN for å endre IP-adressen min?

Gratis VPN-er vil dukke opp hele tiden i søket ditt, men dette er vanligvis ikke gode alternativer. For det første er det mindre sannsynlig at de på samme måte som DNS-fullmakter vil kunne omgå geo-begrensningstiltakene som er tatt av visse nettsteder.. Så sjansen er stor for at du ikke får tilgang til favorittprogrammene, filmene eller spillene dine. Dessuten er servere få og langt mellom og pleier å være overbelastet. Selv om du kan omgå begrensninger, kan du ende opp med en treg, upålitelig forbindelse.

I tillegg har gratis VPN-er en tendens til å ha ganske strenge datagrenser. Hvis du ønsker å effektivt bruke en VPN-tjeneste for noe mer enn grunnleggende nettlesing, vil du finne en gratis VPN som er ekstremt begrenset.

Hvis du er mer opptatt av personvern og sikkerhet, kommer gratis VPN-er til kort der også. Ulike tjenester har vært kjent for å spore brukeraktivitet, selge informasjon til tredjepart og injisere annonser på nettstedene du besøker. Noen klarer ikke å kryptere dataene dine og kan til og med bære skadelig programvare. Det er absolutt verdt noen få ekstra dollar for en topprangerte leverandør.

Pakk inn

Fordi nettlesere har flere metoder på plass for å oppdage posisjonen din, for å virkelig forfalske plasseringen din, kan det hende du må bruke et par metoder. Den anbefalte løsningen vår er å bruke et VPN og manuelt endre posisjonen din i nettleseren din. Hvis du synes det er for tungvint (det er litt vanskeligere i Chrome), kan du prøve Location Guard-utvidelsen sammen med en VPN være en veldig levedyktig løsning.

Bildekreditt: “Land flagg kart” lisensiert under CC BY 2.0.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 58