Slik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Hvordan dele fotoalbum privat med familie og venner (1)


Du pakket sekkene og bestilte hotellet. Det varmere været øker; tid til å ta en pause og nyte en liten ferienedetid. Allerede drømmer du om den milde utsikten og den fantastiske naturen. Nære venner og kollegaer vifter med god seilas, og kan ikke vente med å se bildene dine mens du er på veien. Det er bare ett problem: du vil ikke at fremmede skal snø på feriebildene dine. Vi viser deg hvordan du lager private fotoalbum online og den beste måten å dele bilder privat.

Mens sosiale medier oppmuntrer til en kultur for å dele alle og dele ofte, har selv de mest aktive brukerne øyeblikk de ikke har tenkt til at verden skal se. Det vil alltid være hendelser i livet ditt som du bare vil dele med noen få utvalgte. Kanskje var samlingen en intim feiring, for eksempel en kommende aldersseremoni eller religiøse ritualer. Kanskje du klokt ønsker å unngå å la alle i ditt område vite at du er hjemmefra. Som ABC melder, er det ikke innbruddstyver som bruker sosiale medier for å finne ofre. Noen steder kan det være rådgivning mot overdeling. Hvis for eksempel på safari, kan det bildet av en nydelig afrikansk neshorn fange blikket for potensielle krypskyttere, spesielt hvis bildet inneholder metadata der scenen ble skutt.

Så hvordan laster du opp bilder for deling med familie og venner, men holder dem private fra tilfeldige fremmede? Selv om det er vanskelig å holde bildeposter på nettet helt konfidensielle, kan du kutte ned på hvem som kan se dem.

Her er fem måter å dele bildene dine på nett:

1. Sett opp en delt skymappe

Har du en konto hos DropBox, Google, iCloud, Microsoft OneDrive eller en annen skyleverandør? I så fall er en måte å dele bilder privat på hånden. De fleste leverandører av skylagring tillater brukerne å opprette "delte mapper": mapper med elementer som andre kan få tilgang til, enten når de logger seg på sine egne kontoer eller ved å få tilgang til en delt lenke.  

Si for eksempel at du vil sette opp en mappe med bilder for deling ved hjelp av Google. 

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Først får du tilgang til Google-stasjonen og konfigurer mappen.

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Når mappen er i stasjonen, høyreklikker du for alternativer. Du bør se en rullegardinmeny med noen få handlinger, inkludert for å "Dele+"Mappen, eller til"Få delbar lenke”. Begge disse alternativene lar deg dele mappens innhold med andre. For de fleste brukere er alternativet "Få delbar kobling”Vil være nok: Google vil gi deg en kobling som du kan sende tekst, melding eller sende e-post til familie og venner for å vise mappeinnhold. 

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Hvis du vil ha flere alternativer, velger du “etter at en delbar kobling er sattDele +”.

Delingsmenyen gir enda flere alternativer: slik at de med lenken kan se elementer, redigere elementer eller å begrense tilgangen helt til et valgt antall Google-brukere.

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og vennerSlik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

DropBox og andre leverandører har ofte lignende innstillinger, med ekstra funksjoner eller alternativer som er unike for hver plattform. Du kan også få tilgang til populære lagringskontoer i skyen ved hjelp av telefon- og nettbrettapplikasjoner, slik at du kan laste opp bilder direkte fra enhetens fotoalbum. Dette gjør det mer praktisk å låse den bærbare datamaskinen i stedet for å risikere at den er på veien. 

2. Lukkede eller hemmelige Facebook-grupper 

Som regel bør informasjon på Facebook aldri anses som virkelig 'privat'. Som Leslie Walker skriver for Lifewire, "Som standard lager Facebook altfor ofte bilder og annet materiale du legger ut på det sosiale nettverket, noe som betyr at alle kan se det." Det er imidlertid måter å begrense hvem som kan se bildene dine. Spesielt Facebook-grupper kan være et attraktivt alternativ hvis du og personene du vil dele bilder med, allerede har profiler. 

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Gå til hjemmesiden Utforsk - grupper delen, klikker du på “+ Lag gruppe”For å opprette en ny gruppe for kontoen din. “Lag gruppe”Er også tilgjengelig fra rullegardinmenyen til hovedmenyen, rett etter Opprett / administrer sider.

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Du må gi gruppen et navn, oppgi noen venner eller familie for å invitere, og selvfølgelig velge en personverninnstilling. Av de forskjellige gruppetyper, vil du velge ‘Lukket gruppe'Eller'Hemmelig gruppe'For å holde bilder du deler med gruppen private. Med en ‘Lukket’ gruppe kan alle på nettet se hvem som er medlem av gruppen, men bare gruppemedlemmer kan se lagt ut innhold. Med ‘Hemmelig’ gruppe både innholdet og hvem som kan se det forbli usynlig for besøkende på nettverket. 

3. Personverninnstillinger på ditt favorittfotograferingsnettverk. 

Noen sosiale nettverk er bevisst utviklet for å dele bilder online og kan inkludere begrensninger for deling. Bildetjenestetjeneste Flickr inkluderer geofencingfunksjoner - begrenser fototilgang basert på plasseringen til betrakteren.  

Et annet fotografnettverk, SmugMug, inkluderer høyere personverninnstillinger for betalte “Power” -kontoer og oppover. Brukere kan få tilgang til delingsalternativer under Galleri > Sikkerhet, deretter invitere gjester som bilder vil bli delt med.  

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Hvis du allerede har opprettet en tilstedeværelse i et annet nettverk, kan du søke i innstillingene og FAQ-dokumentasjonen. Hvordan ‘privat’ deling fungerer vil avhenge av nettstedet eller appen. 

4. ‘Private’ apper for deling av bilder. 

Hvis du ikke allerede er i et delingsnettverk, kan du vurdere å sette opp en konto med en som er rettet for privat deling. Programmer inkludert Cluster.io og 23 Snaps er populære og bygd med private grupper i tankene. Cluster sier at "bare inviterte brukere kan se og legge ut album." I følge 23 Snaps er lagrede øyeblikk "synlige for deg og familien og vennene du har kontakt med - ingen andre."

Hvis du registrerer deg for en ny plattform, kan du sjekke om brukere kan bli invitert med en lenke alene, eller om de trenger å registrere en konto. Instagram tillater for eksempel privat deling; Hvis du vil legge ut privat, må du imidlertid låse kontoen din, med bare de som er på Instagram, vil du kunne se de utsendte bildene dine. Ikke alle vil være med å bli med på enda en tjeneste eller laste ned en ny app for engangsbruk. Hvis familie eller venner også leter etter bedre måter å dele øyeblikk privat, kan du imidlertid finne et nytt verktøy som er akkurat det alle leter etter.

5. Gruppetekster

Er du ikke interessert i å registrere deg for en ny konto eller laste ned en annen applikasjon? Ha hjerte, det er fremdeles en løsning for å dele private bilder, spesielt hvis alle på listen din har en smarttelefon. Flere direktemeldinger tilbyr alternativer for "gruppechat", slik at du kan sende tekst og bilder til en valgt gruppe enkeltpersoner på en gang. Noen applikasjoner tillater også tilbakemeldinger fra gruppen, i det vesentlige å sette opp et privat chatterom! iMessage, Android Messenger, Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger og Signal er alle SMS-apper som gir mulighet for gruppemeldingstjenester.

iMessage: Åpne meldinger på iOS og start en ny melding. Skriv inn kontaktnumrene du sender til, skriv deretter inn tekst, bilder og klikk på "send".

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og vennerSlik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Android Messenger: Den samme gruppemeldingsfunksjonen kan gjøres i Android messenger, men du kan være pålagt å konfigurere MMS først. Du må gå til Innstillinger og velg 'Avansert'

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Under gruppemeldinger, bytt ‘gruppe MMS’. Dette lar deg sende gruppetekster via Androids meldingsprotokoll.

Hva skjer: Hvis du kommuniserer mye via den populære applikasjonen WhatsApp, er gode nyheter: gruppechats og deling av bilder et enkelt alternativ. For å sette opp en melding for gruppedeling, åpner du programmet og klikker på “samtaler” fane for iphone, “”Menyalternativ i Android. Slå den "Ny melding”-Ikonet, og trykk deretter på knappen for“Ny gruppe”. Legg til kontaktene dine og en emnelinje, og fortsett deretter med å utvikle teksten din som vanlig. 

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og vennerSlik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Telegram: Telegram har to alternativer for begrenset deling: kanaler og grupper. De viktigste forskjellene mellom de to er brukernumre og redigeringsevne. Grupper er bedre for å dele med folk du kjenner: de har medlemmer og lar alle som er koblet tilbake. Kanaler har abonnenter, og selv om de kan være offentlige eller private, er de bygget for å oppmuntre til kringkasting av materialet du legger ut. For å dele med nære forbindelser er gruppe vanligvis veien å gå.   

For å sette opp en gruppe, åpne appen, klikk på "samtaler”I nedre hjørne (iphone) eller sirkulær blyant -knappen i nedre høyre hjørne (Android). Der skal du se en for sending av meldinger, inkludert konfigurering og sending til grupper. 

Slik deler du fotoalbum online privat med familie og vennerSlik deler du fotoalbum online privat med familie og venner

Truffet "Ny gruppe, Legg til kontaktene du har tenkt å sende til og gi gruppen et navn. Når du er lagt til, kan du sende bilder og tekst til gruppene dine på samme måte som du sender andre meldinger med plattformen. 

Andre plattformer, inkludert Signal og Facebook Messenger, har lignende funksjoner som gruppemeldinger, men med forskjellige installasjonsanvisninger. Hvis du regelmessig bruker en meldingsplattform, kan du se på innstillingene dine og se om det er et alternativ å sende ut gruppetekster. 

Bekymringer på tvers av plattformer

En bit av råd når du velger den beste måten å sende bilder privat: tenk på publikum. Mange applikasjoner mister kryptering når de tillater deling med brukere av andre plattformer, og hindrer meldingen fra å være virkelig privat. Ta for eksempel iMessage eller WhatsApp. Hvis du sender en melding via WhatsApp til en annen WhatsApp-bruker, blir meldingen kryptert; Hvis du imidlertid sender den til en venn uten WhatsApp som kobler seg til ved hjelp av iMessage, vil krypteringen gå tapt. Meldingen din kommer fortsatt ikke til offentlige plattformer, men de vil bli lettere å dele eller for interlopere å fange under transport. Mange tjenester kan bare love personvern hvis alle andre bruker den samme private plattformen. 

Apper for deling av bilder lider ofte av lignende problemer. En privat Instagram, for eksempel, kan begrense deling av bilder bare til godkjente tilkoblinger på Instagram; Hvis du imidlertid har tenkt å dele med venner som ikke bruker plattformen, trenger de enten å opprette en konto, eller du må slå av personvern for at bilder skal bli sett.  

Sikker deling

Til slutt, hvis følsomhet er en stor bekymring, kan du vurdere å snakke med publikum før du knipser bilder og sender bort. Mange plattformer kan for eksempel ikke forhindre nedlasting av bilder eller skjermbilder. Hvis du ikke vil at sjefen din skal se bilder av alle de gode tider på stranden, må du huske vennlige kollegaer bildene du deler skal ikke ende opp med å bli publisert i selskapets sosiale medier!  

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3