Slik bruker du Chromecast med et VPN

Ingenting er viktigere enn sikkerhet og personvern når du streamer filmer eller laster ned show. Alt som trengs er noen få ekstra skritt, og du kan låse Chromecasten din og streame hva du vil, uavhengig av hvor du bor og uten å måtte bekymre deg for at ISP-snutten din er aktiv. Chromecast VPN-konfigurasjonsguiden vår tar deg gjennom hvordan du kommer i gang og hvilken VPN som er best for Chromecast.


Chromecast VPN

Velg en VPN

Hvis du skal laste ned filmer, show og musikk for å streame på Chromecasten din, bør du ha en VPN. Sjansen er stor for at du allerede har tenkt deg å bruke Chromecast over VPN, men du må ta et valg om VPN-klienten og leverandøren din. Comparitech anbefaler at du bruker IPVanish som VPN-leverandør.

IPVanish

IPVanishJan 2020

Tilgjengelige apper:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

nettside: www.IPVanish.com

Pengene tilbake-garanti: 7 DAGER

RASKT OG PÅLITELIG: IPVanish har et stort nettverk av servere. Ukontakt nettverk oppnår gode hastigheter. Sterk sikkerhets- og personvernfunksjoner. 7-dagers pengene tilbake-garanti, slik at du kan prøve den uten risiko.

Bruker IPVanish

Jeg har kjørt det i noen måneder nå, og jeg kunne ikke vært mer enig. Grensesnittet er enkelt å bruke. Alle serverne er raske og ser ut til å ha god kapasitet, i motsetning til mange VPN-er som kan ødelegge strømmen din med lave hastigheter.

Hovedårsaken til at jeg personlig anbefaler IPVanish er enkelhet. Du trenger ikke å installere en spesiell nettverkstilkobling, og den fungerer bra ut av boksen. Selv om du ikke har bakgrunn innen nettverksteknikk, kan du enkelt sikre forbindelsen din med IPVanish. Det teller mye.

Chromecast IPVanish

IPVanish fører ingen logger over aktiviteten din, så det er ingen personvernbekymringer for de som er bekymret for Internett-leverandøren deres, eller andre lurer på nettleser. Det er populært blant Kodi-brukere og kan til og med forhindre Kodi-buffring.

Leseravtale: Hvis du ønsker å prøve IPVanish, kan Comparitech-lesere spare opptil 60% her.

Etter at du har opprettet en konto, klikk her for å laste ned IPVanish-klienten. Siden Chromecast ikke tilbyr noen innebygd støtte for apper, må du gjøre dette på datamaskinen din.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Når du har lastet ned IPVanish, kjører du installasjonen. Du kan trygt klikke neste gjennom hele prosessen, det er ikke behov for noen spesiell konfigurasjon.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Når IPVanish er installert, logg inn med brukernavn og passord.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Deretter kan du velge en server og koble til VPN. Så lenge IPVanish er koblet til, vil all surfing og nedlasting være sikker.

Bruke OpenVPN-klienten med en gratis server

OpenVPN tilbyr en klient som fungerer som et gratis alternativ til IPVanish-appen. Selv om det ikke koster deg noe, har det noen få ulemper. Slik jeg ser det, er gratis VPN-servere vanligvis:

  • Mindre pålitelig - Det største problemet som gratis VPN-klienter har er mangelen på gode servere. Det koster penger å vedlikeholde en VPN-server, og selv om båndbredde og maskinvare er billigere enn noen gang, er det vanskelig å finne en god VPN-server som holder seg online i mer enn et par måneder av gangen uten å bli overbelastet av brukere.
  • Vanskeligere å konfigurere - Mange VPN-klienter er basert på OpenVPN-bibliotekene, men de gjør store forbedringer. Den største er et fint grafisk grensesnitt, som åpen kildekode mangler. Du må være komfortabel med å redigere og forstå konfigurasjonsfiler for å bruke OpenVPN langsiktig, noe som gjør det vanskeligere å konfigurere for de fleste brukere.
  • Mye tregere - Selv om du klarer å finne en server som holder seg i mer enn en måned eller to, vil den ikke gå like raskt. Alle som bruker gratis servere søker alltid etter det beste alternativet, så når en ny kommer rundt blir det overbelastet i en fei. Det betyr at ping skyrockets til 300ms eller mer, bremser surfingen og gjør deg mindre sannsynlig å bruke en sikker tilkobling.
  • Ikke like sikker - OpenVPN har muligheten til å være utrolig sikker, men å låse en gratis VPN-server gjør det mye vanskeligere for brukere å koble seg til. Hvis du redigerer konfigurasjonsfiler manuelt, vet du kanskje ikke engang hvordan du kobler til via SSL, eller forstår hvilke kryptoalternativer som må aktiveres. Alt sammen legger opp til en tilkobling som vanligvis ikke er like sikker med mindre du er villig til å bruke litt tid på å skreddersy konfigurasjonsfilene dine.
  • Hogst - IPVanish lover å aldri logge noen aktivitet eller metadata som brukere sender via serverne. Gratis VPN-er fremsetter ikke slike krav, og selv om de gjør det, er det ikke lurt å stole på dem.

Jeg vil gjøre mitt beste for å dekke installasjons- og installasjonsprosessen, men antar ikke at noen av de gratis VPN-serverne jeg bruker vil fungere for deg. Den største utfordringen med å bruke OpenVPN-klienten med gratis servere er å finne raske og pålitelige tilkoblinger som holder seg online i mer enn en måned eller to.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Last ned den nyeste versjonen av OpenVPN-klienten for å komme i gang. Forsikre deg om at du får installasjonspakken, og ikke kildekoden.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Etter at installasjonsprogrammet er lastet ned, kjører du det og begynner å installere OpenVPN-klienten. Jeg vil anbefale å merke av i ruten for å installere EasyRSA 2 sertifikathåndteringsskript og lese om hvordan du bruker dem her.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Når OpenVPN er installert, må du redigere konfigurasjonsfilen manuelt for å legge til VPN-servere og lime inn de aktuelle sertifikatene. Det er en lang prosess, og du må være ekstra forsiktig så du ikke introduserer noen skrivefeil i konfigurasjonsfilen mens du jobber med den. Du kan lese OpenVPNs dokumentasjon her.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Når du har lagt til servere i OpenVPN-konfigurasjonsfilen, kan du høyreklikke på ikonet i systemstatusfeltet og prøve å koble til. Hvis du har alt riktig konfigurert, kobler du til en gratis VPN-server.

Når OpenVPN-klienten er koblet til vellykket, er du klar til å gå videre til neste trinn.

Konfigurer et VPN-aktivert hotspot

Chromecast har ikke støtte for VPN-klienter, så for å bruke Chromecast over VPN trenger du å konfigurere et VPN-aktivert trådløst nettverk. Det er to måter å gjøre det på, enten med en VPN-aktivert ruter eller ved å opprette en VPN-aktivert hotspot. Slik konfigurerer du det.

Ved hjelp av en VPN-aktivert ruter

For å bruke IPVanish eller OpenVPN på en fysisk ruter, må du installere tilpasset firmware. Prosessen er ganske enkel, og hvis ruteren din er kompatibel med enten DD-WRT- eller Tomato-firmware, er dette den mest pålitelige måten å kjøre Chromecast over VPN. Både tomat og DD-WRT er gratis å laste ned og bruke.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Min personlige mening er at Tomato tilbyr noen flere funksjoner, men DD-WRT er kompatibel med mange flere rutere, inkludert eldre modeller og noen med ekstremt billige chipsett. Av den grunn har jeg valgt å lede deg gjennom en DD-WRT-installasjon, men prosessen med Tomato er lik.

Start med å klikke her for å se om ruteren din er kompatibel med DD-WRTs tilpassede firmware. Hvis ikke, kan du hoppe til neste trinn og bruke Windows til å installere en virtuell ruter.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Hvis ruteren din er kompatibel, last ned OpenVPN-aktiverte DD-WRT firmware-installasjonsprogram fra listen. Siden IPVanish er bygget på OpenVPN, trenger du OpenVPN-firmware uavhengig av VPN-leverandøren din.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Åpne deretter ruterenes nettgrensesnitt i nettleseren. På de fleste standardkonfigurasjoner kan du klikke her for å åpne nettgrensesnittet. Du må kanskje logge inn med brukernavnet og passordet som er angitt for ruteren din.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Klikk nå på riktig menyelement for å blinke ruteren din fastvare. På Linksys-ruteren som jeg bruker, er den i tilkobling. Ruteren din vil sannsynligvis være annerledes.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Så klikker jeg på Velg Fil -knappen for å velge DD-WRT-firmwarebildet og klikk Start å blinke den nye firmwaren.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Det er helt normalt å se en advarsel før du installerer den nye firmwaren. På Linksys EA6350-ruteren måtte jeg klikke på Ja -knappen for å begynne å blinke fastvaren.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

De fleste rutere vil vise en skjerm med en fremdriftslinje når den nye firmwaren blinkes til ROM. Enheten skal starte på nytt av seg selv når den nye firmwaren er ferdig installert. Etter at ruteren har startet på nytt, kan du koble til 'dd-wrt' åpne tilgangspunkt som er opprettet som standard for å begynne å konfigurere VPN-tilkoblingen.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Det skal være en selvfølge, men pass på at du angir et sikkert passord etter at du har installert DD-WRT. Det er typisk å stille brukernavnet til ‘admin’, men du kan endre det til hva du vil. Du vil også finne tid til å sette opp det trådløse nettverket igjen, med SSIDen du foretrekker og et sikkert passord.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Du får tilgang til VPN-innstillingene i DD-WRT ved å klikke på tjenester fanen, deretter VPN tab.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Når du er på rett sted, klikker du MuliggjøreStart OpenVPN-klient innstilling. Du vil se nye alternativer fra rullegardinmenyen, og skjermen din vil se ut som den ovenfor.

Hvis du bruker en gratis OpenVPN-server, eller virkelig ønsker å grave i alle innstillinger og låse opp dine DNS-oppslag og andre avanserte sikkerhetsinnstillinger, kan du ta en titt på vår trinnvise guide for å sette opp en VPN-aktivert ruter med DD-WRT.

Ved hjelp av en virtuell ruter

Hvis ruteren din ikke støtter tilpasset firmware, er det mulig å bruke datamaskinen til å opprette et VPN-aktivert hotspot. Husk at dette kan redusere strømmen med mindre du har en rask datamaskin med en veldig god trådløs adapter.

Hvis du har et valg, vil jeg anbefale å bruke en fysisk ruter. Men hvis du trenger å kjøre et virtuelt hotspot, kan du se på guiden vår for å sette opp et VPN-aktivert virtuelt hotspot i Windows. Du kan også finne instruksjoner for Macbooks her, som bruker L2TP-protokollen i stedet for OpenVPN.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

For å bekrefte at hotspotet ditt kjører, høyreklikker du på Nettverk ikonet på skrivebordet ditt, og velg Eiendommer menypost.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Du bør se den nye nettverkstilkoblingen din i aktive nettverk. Når du nå kobler til den stasjonære VPN-klienten din, vil hotspot automatisk rute all trafikk gjennom den VPN-aktiverte internettforbindelsen. Merk at dette bare vil fungere mens VPN-klienten er tilkoblet.

Konfigurer Chromecast via VPN

Dette er det enkleste trinnet. Alt du har igjen å gjøre er å koble Chromecast-enheten til ruteren din. Merk at dette trinnet er det samme for alle generasjoner av Chromecast.

Start med å åpne Google Hjem-appen på nettbrettet eller smarttelefonen din, eller naviger til chrome: // kast på datamaskinen din hvis du bruker Googles Chrome-nettleser. Klikk på lenken for å begynne å konfigurere Chromecast.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Klikk deretter på innstillinger for å komme i gang. Du vil se en fremdriftsspinner vises på siden i noen øyeblikk før du går videre til neste trinn.

Slik bruker du Chromecast med et VPN

Alt som gjenstår å gjøre er å endre Chromecasten din til det VPN-aktiverte nettverket du konfigurerte tidligere, og alt du streamer vil kjøre gjennom en sikker tilkobling. Du kan caste som vanlig og sømløst glede deg over personvernet til en kryptert tilkobling.

Chromecast over VPN er det riktige valget

Hvis du verdsetter din frihet og sikkerhet, er det rette valget å kjøre Chromecast over VPN. Ikke bare vil Internett-leverandøren ikke kunne overvåke det du ser, du vil aldri motta opphør og avstå brev fordi du bestemte deg for å streame feil show til feil tidspunkt.

Kabel-TV er dyrere enn noensinne, og leverandørene som treger med å legge alle showene sine på nettet for strømming, er å kjøre Chromecast over VPN det smarte og rimelige valget for snorer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2