NordVPN i Kina: Dette er hva du trenger å vite

Jobber NordVPN i Kina_


Jobber NordVPN i Kina?

Mens de fleste VPN-er ikke jobber i Kina, er det noen få, inkludert NordVPN, som gjør det. Vi vil dekke Kinas begrensninger mer detaljert, og forklare hvordan du bruker NordVPN i Kina inkludert et viktig tips for iPhone-brukere.

Ekspert tips: Mens NordVPN fungerer bra i Kina, blokkeres NordVPN-nettstedet. Hvis du reiser til Kina, betyr dette at du må registrere deg og laste ned VPN før turen.

LESERHANDLING: Spar over 70% på NordVPN

De fleste land bruker en form for blokkering for å begrense tilgangen til nettsteder som er vert for ulovlig materiale. Problemet er at Kina har langt strengere restriksjoner enn de fleste steder. Det blokkerer svært populære nettsteder som Facebook, Wikipedia, Twitter, Google (inkludert Google Docs og Drive) og YouTube. Dette gjør det vanskelig for reisende å holde kontakten med vennene sine hjemme, men også kutte av tilbudet med nøytral informasjon om landet, og gjør det vanskelig å jobbe som en del av et internasjonalt team.

Du kan omgå disse begrensningene og få tilgang til internett som normalt ved å koble til en VPN. Disse krypterer trafikken din og ruter den gjennom servere andre steder i verden. Dette ikke bare lar deg omgå kinesisk internett sensur helt, det forhindrer også din Internett-leverandør (ISP) og regjeringen fra å overvåke aktivitetene dine.

Hvordan omgår NordVPN Kinas Great Firewall?

NordVPN er en av få VPN-tjenester som fungerer pålitelig i Kina. Det er et par triks det bruker for å unngå deteksjon: For det første tilbyr den ikke noen servere i Kina selv. Dette betyr at NordVPN ikke trenger å overholde Kinas komplekse lov om dataoppbevaring og fjerner risikoen for myndigheters innblanding i tjenestens maskinvare.

For det andre tilbyr NordVPN "tilslørte servere." Disse er spesialdesignet for bruk i land med sterkt begrenset internettilgang. NordVPN er forståelig nølende med å forklare hvordan disse serverne omgår statspålagte begrensninger. Imidlertid innebærer det sannsynligvis å skjule en brukers trafikk for å ligne mer på vanlig HTTPS-aktivitet.

Hvordan bruke NordVPN i Kina

NordVPNs viktigste nettsted er for øyeblikket ikke tilgjengelig i Kina. Kundestøtte kan lede deg til et arbeidsspeilsted (som bare er en kopi av hovednettstedet, tilgjengelig fra en annen URL). Det er imidlertid verdt å merke seg at disse kan tas offline uten øyeblikk, så den beste handlingen er å gjøre registrere og installer NordVPN før du ankommer Kina.

NordVPN Kina

I SLEKT: NordVPN gjennomgang

iOS-brukere kan fortsatt bruke tjenesten i Kina ved å sette opp en IKEv2-tilkobling manuelt, men den enkleste måten å få koblet til Windows, Linux, MacOS og Android er å bruke en tilslørt server. For å aktivere disse, åpne NordVPN-appen og klikk på innstillinger alternativet øverst til venstre.

Deretter blar du til bunnen av listen og klikker Vis avanserte innstillinger. Du vil se en advarsel, men bare klikk på Jeg vet hva jeg gjør knapp. Nå, finn Skjult servere i listen og klikk på vippeknappen for å aktivere dem.

Hvis du går tilbake til appens startskjermbilde, bør du se en Skjult servere alternativet øverst på listen til venstre. Hvis du klikker på den, kobles du automatisk til den beste serveren, men du kan også velge en fra et bestemt land ved å klikke på trepunktsikonet til høyre..

Når du er tilkoblet, er du det gratis å surfe på internett slik du normalt ville gjort. Hvis den valgte serveren din ikke fungerer, anbefaler vi at du prøver en på et annet sted. Hvis du fortsatt har problemer, bør kundesupport kunne hjelpe, enten ved å spesifisere en server som fremdeles fungerer, eller gi instruksjoner for å konfigurere enheten din for å bruke tilslørte servere.

Support er tilgjengelig 24/7 over live chat, og hvis de ikke kan løse problemet ditt, kan du dra nytte av det NordVPNs 30-dagers pengene-tilbake-garanti for å kreve full refusjon.

Hvorfor blokkerer Kina visse nettsteder?

Tilsynelatende er Kinas internettbegrensninger på plass for å beskytte innbyggerne mot skadelige materialer eller ideologier. Imidlertid har disse begrensningene ofte vokst i omfang, med særlig vekt på sensurering av nyheter eller meninger som kaster Kommunistpartiet i Kina i et ugunstig lys.

Spesifikt gjør seksjon fem i forordningen om datainformasjonsnettverk og internettsikkerhet, beskyttelse og ledelse (1997) det en forbrytelse å bruke internett for å fortelle løgner, forvrenge sannheten, spre rykter eller "skade statens organers rykte. ”Problemet her er det denne formuleringen ser ut til å være med vilje vag: den spesifiserer ikke at noen form for rykter er unntatt, for eksempel, noe som betyr at alle fra journalister til kjendis sladderforlag risikerer rettsforfølgelse.

Hvilke nettsteder og tjenester er blokkert?

Comparitech Kina Great Firewall Checker

Selv om det er umulig å vite nøyaktig hvor mange sider som er sensurert i Kina, setter nyere anslag antall blokkerte domener på rundt 10 000. Nedenfor har vi listet opp noen av typene innhold som ikke kan nås fra fastlands-Kina:

 1. Nettsteder for sosiale medier (Facebook, Twitter, Instagram)
 2. Meldingsider (WhatsApp, Snapchat, Gmail, Slack, Telegram)
 3. Streamingsider (Netflix, YouTube, Twitch, Spotify)
 4. Nyhetssider (BBC, NYTimes, The Guardian, Reuters)
 5. Nøytrale informasjonskilder (Wikipedia, Quora, Scribd)
 6. Cloud lagringsplattformer (Google Drive, Google Docs, Dropbox, Mega)
 7. Søkemotorer (Google, DuckDuckGo, Yahoo)
 8. VPN-relatert materiale (VPN-nettsteder, generell informasjon og installasjonsveiledninger)

Jobber andre VPN-er i Kina?

Siden noen VPN-er tillater deg å omgå Kinas store brannmur, har den kinesiske regjeringen lagt stor vekt på å begrense tilgangen. Videre blokkerer de til og med grunnleggende informasjon om hvordan en VPN fungerer. Mange VPN-leverandører mangler tid og ressurser som kreves for å finne en løsning. Dette betyr at listen over VPN-er som fungerer i Kina blir kortere hele tiden.

Foreløpig er det bare en håndfull tjenester (annet enn NordVPN) som kan pålitelig koble til: ExpressVPN, Ivacy, StrongVPN og VyprVPN er noen eksempler.

Det er imidlertid viktig å merke seg at alle disse tjenestens nettsteder er blokkert i Kina. Noen tjenester har offisielle speilnettsteder satt opp for å gi deg tilgang når du er i Kina, dette er ikke garantert. Som sådan anbefaler vi på det sterkeste å registrere deg hos en VPN-leverandør og installere programvaren før du besøker landet.

Se også: Jobber ExpressVPN i Kina?

Kina VPN vanlige spørsmål

Er VPN-er trygge å bruke i Kina?

Selv om VPN-bruken er sterkt begrenset i Kina, har den ikke blitt forbudt direkte. Tross alt bruker virksomheter VPN-er hele tiden slik at internasjonale ansatte sikkert får tilgang til et delt intranett. Imidlertid tillater Kina bare bedrifter å bruke godkjente VPN-er. Som et resultat kan ikke VPN-apper bare lastes ned fra butikker som andre steder i verden.

Kinas VPN-lover er ekstremt kompliserte, og brukeropplevelser varierer fra person til person. Vi anbefaler på det sterkeste å sette deg inn i relevant lovverk før du prøver å bruke en VPN når du er i Kina.

VPNs nettsted er utilgjengelig - hva skal jeg gjøre?

Hvis du allerede er i Kina, er det ikke mye du kan gjøre hvis VPNs nettsted plutselig er blokkert. Som sådan er det bedre å være proaktiv: før du ankommer Kina, anbefaler vi å notere alternative nettadresser, support-e-postadresser og manuelle tilkoblingsprosesser for enheten din.

Tenk på hvordan du lagrer denne informasjonen. Hvis VPN-en din slutter uventet, har du ikke tilgang til skylagringstjenester eller meldingssider. Ideelt sett vil relevant informasjon bli lagret i en lokalt lagret, kryptert fil på en passordbeskyttet enhet.

Hvordan sjekker jeg om et nettsted er blokkert eller ikke?

Hvis du snart er på vei til Kina og er usikker på om et bestemt nettsted vil være tilgjengelig, kan du bruke Great Firewall-verktøyet til å sjekke på forhånd. Listen over blokkerte nettsteder oppdateres imidlertid ofte. Som sådan er det ingen garanti for at et gitt nettsted fortsatt vil være tilgjengelig når du ankommer.

I slekt:

 • NordVPN anmeldelse
 • NordVPN-kupong
 • NordVPN vs ExpressVPN
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 45 = 50