Nesten halvparten av folk vet ikke at det er ulovlig å installere en spion-app på partnerens telefon

spion apps studere smultringSpion-apper kan brukes til å overvåke samtaler, meldinger og webhistorier for telefonene de er installert på, og deretter sende disse dataene til snoopereren som installerte dem. Etter å ha lest hvor billig og enkelt det er for noen å få tak i en slik app, som rapportert av Vice, ønsket vi å se om folk antok å installere en på en partners telefon var lovlig eller ulovlig.


Undersøkelsen av mer enn 2000 mennesker - spredt omtrent likt mellom aldersgrupper, kjønn og statsborgerskap i Storbritannia og USA - spurte respondenter om hvordan de så på å spionere på partnere og barns telefoner og internettaktivitet.

undersøkelse spion app ulovlig

Vi fant svarene på dette spørsmålet noe urovekkende. Omlag en av fem respondenter mente det ikke var ulovlig å installere et spionprogram på en partners telefon for å snuse på aktiviteten. Over en fjerdedel av de spurte var ikke sikker.

Som hovedregel er det ulovlig å installere en app på en annen persons telefon uten deres viten. Hvorvidt det faktisk er ulovlig, avhenger av omstendighetene. Du kan finne unntak hvis den spionerende partneren eier ektefellens telefon, eller hvis han eller hun betaler begge telefonregningene.

"Det er et juridisk grått område, idet lovene ikke er testet på denne arenaen enda, siden teknologien er relativt ny, så når relevante saker beveger seg gjennom rettssystemet, vil de bli avgjort fra sak til sak. , Sier Josh King, en juridisk ekspert på personvernlover og Chief Legal Officer for Avvo, en juridisk online markedsplass i USA. "Forsettlig påføring av følelsesmessig nød, påstander om svindel - alt kan være involvert, avhengig av omstendighetene. Det er også mulig at datasvindel og misbruk kan brukes til å straffeforfølge noen som installerer denne typen app på andres telefon. "

Spy-apper kan koste mindre enn $ 100. Selv om de ofte offisielt markedsføres til private etterforskere, er det ingenting som hindrer en ektefelle eller foreldre i å kjøpe en. Når kjøpet er kjøpt, kan den laste ned en app til partnerens telefon som skjuler seg i bakgrunnen. Med bestemte intervaller sender den samtale- og meldingsdata til kjøperen. Installering av appen krever vanligvis fysisk tilgang til telefonen til personen som blir spionert. Selvfølgelig vil en ektefelle eller en betydelig annen ha mange muligheter til å være alene med partneren sin telefon for å gjøre dette.

I Storbritannia sier administrerende direktør for Digital Trust, Jennifer Perry, at det er ulovlig å installere en app uten personens avtale etter loven om misbruk av datamaskiner. "Hvis den brukes til å kontrollere en romantisk partner, kan det oftere utgjøre en form for overgrep," sier King.

En undersøkelse gjort av Women’s Aid, en veldedighetsorganisasjon for vold i hjemmet i Storbritannia, fant 41 prosent av ofrene for vold i hjemmet det hjalp ble sporet eller trakassert ved hjelp av elektroniske apparater. En annen studie fra 2014 av Digital Trust, en organisasjon som jobber for å støtte ofre for digitalt overgrep og cyberforfølgelse, fant at mer enn 50 prosent av voldelige partnere brukte spionprogrammer eller annen form for elektronisk overvåking for å følge sine ofre, ifølge Independent..

"Forskningen jeg har sett er at kvinner har mye større sannsynlighet for å lese tekst og gå gjennom en telefon, e-post og kontoer på sosiale medier, men ikke nødvendigvis bruke spionprogrammer. Det er bare semantikk, resultatet er det samme, det er å få tilgang til en persons informasjon uten deres samtykke, sier Perry. “Det skiller seg ikke hvis en kvinne bruker denne teknologien på mann. Loven om misbruk av datamaskiner sier ikke at menn ikke skal gjøre xyz. Loven gjelder både for menn og kvinner. "

Perry sier at de vanligste unnskyldningene for å bruke spionprogrammer på ektefellen er:

  • "Jeg er bekymret for dem, og jeg vil finne ut for å kunne vise folk at de trenger hjelp"
  • "Jeg er bekymret for at de gjør noe ulovlig"
  • “Jeg tror de jukser med meg”

Men i alle disse tilfellene sier Perry at det nesten alltid er et bedre alternativ enn å bryte loven for å spionere på en persons telefon eller annen enhet.

”Overgripere fra hjemmet har en tendens til å installere programvaren som et verktøy for å utøve tvangskontroll eller fordi de er tvangstanker og fikseres på den enkelte. De vil ofte pynte på bruken av spionprogrammer som 'bekymring' enten for ofrene eller når de blir avhørt, sier hun. “Installering av programvaren er et verktøy, en metode for å utføre misbruk. Hvis saken innebærer overgrep i hjemmet, er all programvare en utvidelse av det misbruket. "

Spionere på barna dine

"Selv om denne teknologien på overflaten ser ut til å være invasiv, har overvåkningsapplikasjoner for mobiltelefoner legitime formål og kan brukes til god bruk, for eksempel foreldre som trenger å overvåke barna sine," sier Lyn Hastings, administrerende direktør for operasjoner i Powerline Group, selskap som oppretter og selger spionapper. “Å bruke denne typen programvare kan bidra til å holde barn borte fra overgripere, mobbere og andre snuskede mennesker som lurer på nettet. Foreldre kan aktivt redusere risikoen for å utsette barnet sitt for fare. "

spionbarn studerer smultring

Om du leser internetthistorien til barna dine eller kikker på meldingene på telefonene deres, avhenger i stor grad av din alder. Jo yngre du er, desto større sannsynlighet er det for at du gjør det. Men det er en enkel forklaring på dette: eldre mennesker har større sannsynlighet for å ha voksne eller nesten voksne barn som ikke trenger tilsyn. Amerikanske kvinner var den eneste gruppen der flertallet sa at de ville snuse seg på deres barns online aktivitet. Britiske menn var de minste nysgjerrige.

undersøkelse barn
undersøkelse barnetelefon

Amerikanske kvinner installerte dessuten mest sannsynlig spioneringsapper på barnas telefon for å overvåke telefonsamtaler og meldinger uten deres viten. Å spionere på dine egne ikke-voksne barn er vanligvis ikke ulovlig, men det er unntak. 

undersøk spion app barnBarn har også krav på et privatliv i henhold til EU-lovgivningen. EU anerkjenner rettighetene til barns personvern, sier Perry. “Visstnok kan barn med fare for stell, selvdestruktiv atferd, selvmord osv., Overvåkingsprogramvare være nyttig hvis personen som overvåker har ressursene til å bruke den informasjonen på riktig måte for å få barnet hjelp. Jeg tror dette er et sentralt spørsmål. Hvis du samler inn informasjon, hvordan skal du bruke den? ”

Når barn blir voksne, er det imidlertid helt ulovlig for foreldre å spionere etter barna sine.

"Hvis en voksen person engasjerer seg er høy risiko, har foreldrene ikke rett til å gripe inn. Jeg vet at det er unge voksne på universitetet som foreldrene er syke av bekymring, men ikke vil ha noen lovlige rettigheter til å overvåke dem uten deres tillatelse, sier Perry.

Amerikanske kvinner vil ofte spionere etter partnernes telefon- og internettaktivitet

Amerikanske kvinner hadde mest sannsynlig sett partnerens internetthistorie og sett på telefonene sine uten deres viten. Britiske menn var minst sannsynlige, mens andelen britiske kvinner og amerikanske menn som innrømmet å snuppe var omtrent den samme.

kartlegger spion på internettaktivitet undersøkelse spion på telefon

På samme måte var amerikanske kvinner også mest sannsynlig å installere en app på partnerne sine telefoner for å spionere etter telefonsamtaler og meldinger, selv om de som ga et bekreftende svar vanligvis sa at de bare ville gjort det hvis de selv om partneren deres var utro. Igjen var britiske menn de mest tillitsfulle, mens amerikanske menn og britiske kvinner svevde rundt i midten.

undersøkelse spion app

På den andre siden av mynten var det mest sannsynlig at britiske menn konfronterte partneren sin hvis de fant en slik app på telefonen, selv om det store flertallet av respondentene fra alle grupper sa at de ville reagere på samme måte. Amerikanerne var litt mer tilbøyelige til å be om skilsmisse enn briter.

undersøkelse spion app reaksjon

Amerikanske kvinner, særlig de i aldersgruppen 18-24 år, sneket sannsynligvis en topp ved den andre personens telefon på en date, selv om det overveldende flertallet i alle demografier sa at de ikke ville gjøre dette.

undersøkelsesdato

“0228” av CIA DE FOTO lisensiert under CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 12 =