Kan arbeidsgiveren lese dine personlige e-postmeldinger?

I følge en kommende undersøkelse fra Comparitech.com-teamet, mener 53% av den arbeidende britiske offentligheten at arbeidsgiveren deres ikke skal ha rett til å lese personlige meldinger sendt via bedriftens e-postkontoer eller på tvers av arbeidsplassenettverk..


I tillegg mente drøyt én av tre av de 1000 respondentene at overvåkingen av deres private meldinger på jobb var ulovlig.

Men hva sier loven?

Dessverre for dem er det faktisk ikke tilfelle.

I følge den britiske regjeringens egen hjemmeside kan arbeidsgivere overvåke de ansatte på flere måter, inkludert kontroll av nettleserhistorikken og alle e-postmeldinger som er sendt og mottatt.

Et påminnelse her er at slik overvåking bare er tillatt hvis arbeidsgiveren har gitt uttrykk for at den kan skje, via en arbeidsavtale, eller via dens offentliggjorte retningslinjer og prosedyrer.

En ansatt har imidlertid rett til å fratre og kreve konstruktiv oppsigelse dersom slik overvåking skal skje uten deres viten, selv om vektleggingen vil være på dem å bevise at de ikke hadde blitt informert om at slik overvåking kunne finne sted.

En nylig europeisk domstol for menneskerettigheter avklarer ting ytterligere.

Da en rumensk mann utfordret oppsigelsen hans, som skjedde etter at arbeidsgiveren hans fikk tilgang til private meldinger sendt via Yahoo Mail i løpet av arbeidstiden, svarte retten med å si at det ikke var «urimelig at en arbeidsgiver ville ønske å verifisere at ansatte fullførte sine profesjonelle oppgaver i løpet av arbeidstid".

I tillegg til den juridiske situasjonen, er det flere andre punkter å tenke på når du sender personlige meldinger på jobb. Les videre for å lære hva annet du trenger å vurdere.

Kan en arbeidsgiver få tilgang til e-postmeldinger sendt via bedriftsnettverket hvis jeg bruker min personlige konto?

stockfresh_5348431_cellphone-isolerte-over-laptop-keyboard_sizeS

Som allerede nevnt, er det høyst sannsynlig at arbeidsgiveren din har en lovlig rett til å få tilgang til all informasjon du overfører over nettverkene.

Om det har den tekniske evnen til å gjøre det eller ikke, er imidlertid ikke så tydelig.

Avhengig av e-post- eller webmail-klienten du bruker, er kommunikasjonen muligens ikke kryptert.

Hvis de er det, flotte, men du må huske at overvåkingsprogramvare fortsatt vil gjenkjenne at du har tilgang til e-postkontoen din, selv om den ikke kan identifisere innholdet i meldingene du sender eller mottar..

Hvis e-posttjenesten din ikke bruker kryptering, antar du at alle e-postene dine kan og vil bli lest.

Når jeg får tilgang til min personlige e-postkonto for første gang på jobb, kan arbeidsgiveren min lese gamle meldinger i innboksen eller sendt mappe?

Igjen, svaret er kanskje, og vil avhenge av hvordan arbeidsgiverens servere er konfigurert og om meldingstjenesten din bruker kryptering eller ikke.

Det tryggeste er å anta at hver melding på kontoen din er fair game.

Jeg har allerede sendt personlige e-postmeldinger over hele arbeidsgiverens nettverk - hvor lang tid tar det før de blir fjernet?

Det er et godt spørsmål som det ikke er et like godt svar på - hvert selskap konfigurerer serverne sine på en annen måte. Hva det betyr er at det ikke er noen tidsbegrensning for informasjon som ikke lenger blir lagret.

Meldinger sendt og mottatt kan arkiveres i en dag, en uke, en måned eller lenger.

For å sette ting i perspektiv, uttalte min forrige arbeidsgivers e-postpolicy at alle meldinger ville bli arkivert i evighet.

Jeg ble fanget av Googles nylige prank fra April Fools og trenger å slette meldingen - er det mulig?

Først av alt, den gode nyheten: du er ikke alene, at dårlig gjennomtenkt prank forårsaket mer enn noen få hodepine for mange mennesker.

Nå for den dårlige nyheten: å slette en melding som allerede er sendt, gir ingen garantier for at den ikke allerede er mottatt (og lest) av mottakeren. Ikke bare det, men det er også enhver sjanse for at bedriftsnettverket har blitt sikkerhetskopiert, potensielt mange ganger.

Det høres opplagt ut og patruljerende, men du burde tenke deg om to ganger før du trykker på knappen Send.

Å, og på dette emnet, kan du også sjekke bruken din av "Svar til alle;" den største fasilitatoren noensinne for faux pas og datalekkasje noensinne.

Alt dette høres ganske skummelt ut - er det noe jeg kan gjøre for å beskytte min personlige e-postkommunikasjon?

Ja: kryptering.

Som nevnt tidligere vil kryptering sannsynligvis ikke hindre arbeidsgiveren din i å vite at du har sendt eller mottatt personlige meldinger, men det bør sikre at innholdet i disse e-postene forblir privat.

Vi har allerede dekket hvordan du kan kryptere og beskytte e-posten din i en tidligere artikkel. Les det nå for å lære hvordan du kan forbedre personvernet ditt med Gmail, webmail, Outlook, iOs, Android og OS X e-posttjenester.

Har du andre tips om personvern på e-post på jobben?

Som vi nevnte i pressemeldingen som fulgte med undersøkelsesresultatene, bør du:

  • Sjekk arbeidsavtalen og selskapets retningslinjer og prosedyrer for å forstå om dine personlige e-postmeldinger kan leses
  • Hvis du er i tvil, antar at alt som er sendt og mottatt på bedriftens e-postkonto vil bli overvåket og tilgang til av arbeidsgiveren din
  • Hvis du må sende personlig e-post på jobben, kan du vurdere å registrere deg for en kryptert webmail-konto (hvis tillatt)
  • Bedre ennå, bruk alltid din egen personlige enhet, koblet til din egen mobilkonto, ikke bedriftens Wi-Fi-nettverk
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 65