Hvordan bruke Cloudflare DNS (1.1.1.1) for bedre personvern

skyflare dns


Cloudflare lanserte en ny personvernfokusert DNS-resolver-tjeneste denne måneden som alle kan bruke gratis. Selskapet, som også leverer et innholdsleveringsnettverk, DDoS-beskyttelse og andre sikkerhetstjenester for bedrifter, sier DNS-tjenesten vil øke hastigheten på nettlesingen og forbedre personvernet.

DNS, eller Domain Name System, er det datamaskiner bruker for å gjøre menneskelige lesbare domener som "comparitech.com" til IP-adresser. En IP-adresse er en unik rekke numre og desimaler tildelt til hver enhet som er koblet til internett. Når du skriver inn en nettstedsadresse, sendes en forespørsel til en DNS-server om å slå opp IP-adressen til nettstedet som er tilknyttet det domenenavnet. Denne prosessen kalles DNS-oppløsning, og som standard finner den vanligvis sted på en DNS-server som eies av internettleverandøren din.

En ISP kan bruke informasjonen hentet fra DNS-trafikk for å finne ut hvilke nettsteder du har besøkt, selv om du bruker HTTPS. Og nå som bredbånd for personvernforskrifter er blitt rullet tilbake i USA, utnytter Cloudflare kravet om et mer privat DNS-alternativ. Ved å endre DNS-innstillingene dine for å bruke Cloudflare i stedet for standard DNS-serveren, kan ikke Internett-leverandøren snø på nettloggen din eller dele den informasjonen med tredjepart..

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du konfigurerer Cloudflare DNS på Windows, MacOS, iOS, Android og wifi-rutere.

Hvordan bruke Cloudflare DNS (1.1.1.1)

For å komme i gang trenger du en fungerende internettforbindelse. Du kan bruke wifi eller ethernet, men vær oppmerksom på at hvis du endrer DNS-innstillingene på den ene, ikke vil endre dem på den andre. Du må gjenta prosessen for hvert nettverksgrensesnitt (wifi, ethernet) du planlegger å bruke.

For alle enheter er Cloudflares primære DNS-serveradresse 1.1.1.1, og 1.0.0.1 brukes som et alternativ for redundans.

Slik konfigurerer du Cloudflare DNS på Windows

For demonstrasjonsformål er dette instruksjonene for hvordan du konfigurerer Cloudflare DNS på Windows 10, men andre versjoner av Windows skal være ganske like. Merk at du må være administrator på datamaskinen for å få tilgang til noen av disse innstillingene.

 1. Mens du er koblet til internett, høyreklikker du på Wi-Fi- eller Ethernet-ikonet i systemstatusfeltet (høyre side av oppgavelinjen) og velger Åpent nettverk & Internett-innstillingerskyflare dns 1
 2. Klikk Wi-Fi, bla deretter ned for å velge Endre adapteralternativerskyflare dns 2
 3. Finn adapteren du bruker — for de fleste av dere vil dette være Wi-Fi eller Trådløs nettverksforbindelse—Og høyreklikk, og velg deretter Eiendommerskyflare dns 3
 4. I egenskapsvinduet på standard Nettverk fane, se under Denne forbindelsen bruker følgende elementer å finne Internettprotokoll versjon 4 (TCP / IPv4). Klikk den en gang for å fremheve den (ikke fjern merket for den) og klikk EiendommerHvordan bruke Cloudflare DNS (1.1.1.1) for bedre personvern
 5. Velg alternativet for Bruk følgende DNS-serveradresser og angi følgende IP-adresser i de to feltene:
  • Foretrukket DNS-server: 1.1.1.1
  • Alternativ DNS-server: 1.0.0.1skyflare dns 5
 6. Klikk OK
 7. Hvis du bruker IPv6, tilbake til Egenskaper-menyen, klikk (ikke fjern merket for) Internettprotokoll versjon 6 (TCP / IPv6) og klikk Eiendommerskyflare dns 6
 8. Velg alternativet for Bruk følgende DNS-serveradresser og angi følgende IP-adresser i de to feltene:
  • Foretrukket DNS-server: 2606: 4700: 4700:: 1111
  • Alternativ DNS-server: 2606: 4700: 4700 :: 1001skyflare dns 7
 9. Klikk OK

Gjenta om nødvendig for alle andre adaptere du bruker, for eksempel ethernet.

Slik konfigurerer du Cloudflare DNS på Mac

Denne opplæringen bruker macOS High Sierra, men prosessen skal være mer eller mindre den samme på andre versjoner av OSX og macOS.

 1. Mens du er koblet til internett, klikker du på Apple-menyen og velg Systemvalg
 2. Kjør et søk i denne menyen etter DNS-servere og velg det fra nedtrekksresultatenemac dns 1
 3. Klikk på pluss (‘+’) for å legge til en DNS-server og skriv 1.1.1.1mac dns 2
 4. Gjenta forrige trinn, men angi denne gangen 1.0.0.1
 5. Klikk OK, og så Søke om

Slik konfigurerer du Cloudflare DNS på Android

Se: Slik konfigurerer du Cloudflare DNS på en wifi-ruter

Android spiller ikke bra med tilpassede DNS-innstillinger. Du trenger en statisk IP-adresse for å bruke tilpassede DNS-servere, og som standard bruker de fleste ikke statiske IP-er. Cloudflare anbefaler i stedet å konfigurere DNS-serveren på wifi-ruteren din i stedet for på selve enheten.

Slik konfigurerer du Cloudflare DNS på iOS (iPhone, iPad)

Disse instruksjonene er basert på iOS 11, men prosessen skal være lik på andre nylige versjoner av iOS.

 1. Når du er koblet til internett, åpner du fra startskjermen innstillingercloudflare dns ios
 2. Plukke ut Wi-Fi, deretter wifi-nettverket ditt fra listencloudflare dns ios 2
 3. Plukke ut Konfigurer DNS, klikk deretter Håndbokcloudflare dns ios 3
 4. Fjern alle eksisterende oppføringer ved å tappe på minus (‘-‘) knapp og Slettskyflare dns ios 4
 5. Velg Legg til server (‘+’) -knappen og gå inn 1.1.1.1skyflare dns ios 5
 6. Gjenta forrige trinn, men angi denne gangen 1.0.0.1
 7. Klikk på Lagre knappen øverst til høyre

Slik konfigurerer du Cloudflare DNS på en wifi-ruter

Å sette opp Cloudflare DNS på en wifi-ruter vil påvirke alle enhetene som er koblet til den, og dirigere alle DNS-forespørslene deres til CloudFlare-servere i stedet for din ISP-servere. Dette kan spare deg for problemer med å konfigurere hver enkelt enhet i hjemmet, men husk at disse enhetene vil gå tilbake til standardinnstillingene hvis du kobler til et annet nettverk.

Å skrive en tutorial for å sette opp Cloudflare DNS på en wifi-ruter er problematisk fordi ruteren firmware ikke er standardisert, noe som betyr at prosessen vil variere basert på ruteren din modell og produsent. Med det i tankene, vil vi gjøre vårt beste for å tilby noen generiske instruksjoner:

 1. Når du er koblet til internett gjennom ruteren din, åpner du en nettleser og navigerer til ruterenes instrumentbord. Dette gjøres vanligvis ved å gå inn 192.168.0.1 eller 192.168.1.1 inn i URL-linjen til nettleseren din.
 2. Skriv inn brukernavn og passord. Hvis du ikke er sikker, Google standard brukernavn og passord for rutermodellen din, sjekk etikettene på utsiden av ruteren eller spør Internett-leverandøren din. Ofte er standardopplysningene noe enkelt som "admin".
 3. I ruterdashbordet finner du DNS-innstillinger. Du må kanskje se gjennom noen forskjellige menyer for å finne den avhengig av ruteren din firmware.expressvpn router cloudflare dns
 4. Erstatt de gjeldende DNS-serverne med følgende:
  • IPv4 foretrukket: 1.1.1.1
  • IPv4 alternativ: 1.0.0.1
  • IPv6 foretrukket: 2606: 4700: 4700 :: 1111
  • IPv6 alternativ: 2606: 4700: 4700 :: 1001
 5. Lagre endringene og start nettleseren på nytt.

Merk: Hvis ruteren pålogging fortsatt bruker standard brukernavn og passord, bør du endre dem for bedre sikkerhet.

Cloudflare vs Google DNS

Den største offentlige DNS-leverandøren i verden akkurat nå er Google. Cloudflare lover å være raskere og mer privat enn Google DNS av flere årsaker.

La oss begynne med hastighet. Stort sett alt du gjør i en nettleser starter med en DNS-forespørsel, så en raskere DNS-tjeneste vil merkbart forbedre sidelastetidene. Cloudflare skryter av at den testet raskere enn Google DNS og Cisco OpenDNS ifølge DNSPerf, et uavhengig overvåkningsbyrå.

Når det gjelder personvern, sier Cloudflare at den aldri vil logge IP-adressen din, som kan brukes til å identifisere datamaskinen, smarttelefonen eller andre enheter, sammen med den omtrentlige plasseringen. Google logger brukernes IP-adresser, men bare midlertidig.

Cloudflare støtter DNS over HTTPS og DNS over TLS, som sikrer at DNS-forespørsler er kryptert og ikke kan leses av ISPen din eller noen annen tredjepart.

Cloudflare logger DNS-spørsmål for diagnostiske og feilsøkingsformål, men disse spørsmålene blir slettet etter 24 timer. Dette er viktig for personvernet, ettersom DNS-spørsmål kan brukes til å coble sammen en persons nettleserhistorie. Tilsvarende logger Google spørsmål i 24 til 48 timer før du ødelegger dem, men holder ikke-identifiserende informasjon lenger.

Cloudflare deler DNS-spørringsdata med APNIC Labs, som er en del av Asia-domeneregisteret APNIC. APNIC lar Cloudflare bruke 1.1.1.1 nettverksadressen i bytte mot disse dataene, som den sier at de vil bruke til forskningsformål. Disse formålene inkluderer å forstå DNS ​​bedre og avbøte angrep mot denial-of-service.

Cloudflare DNS vs VPN

Cloudflare DNS former seg for å være en velsignelse for internettbrukere som er bekymret for privatlivet deres. Men DNS er bare en del av puslespillet. Selv om Internett-leverandøren din ikke kan se DNS-trafikken din når du bruker Cloudflare DNS, kan den fremdeles se innholdet i internetttrafikk som er sendt over nettet ukryptert. Det betyr at Internett-leverandøren din fremdeles kan snuse seg på alle nettsteder som ikke er HTTPS du besøker.

Videre krever bruk av Cloudflare DNS åpenbart at du stoler på Cloudflare og på sin side APNIC, for å holde postene dine private og ødelegge dem som lovet.

Hvis du vil ha mer privatliv eller ikke stoler fullt ut på Cloudflare, anbefaler vi å bruke en VPN. Forkortelse for virtuelt privat nettverk, en VPN krypterer all enhetens internetttrafikk og ruter den gjennom en mellomleddsserver på et sted du ønsker. Krypteringen hindrer noen, inkludert Internett-leverandøren din, i å snuse seg etter innholdet i trafikken din. Mellomserveren betyr at ingen andre enn deg og VPN-leverandøren kan vite hvor trafikken går til eller kommer fra.

En VPN-apps DNS-innstillinger vil vanligvis overstyre systemets innstillinger med mindre du konfigurerer det på annen måte. VPN DNS-servere er vanligvis plassert på samme sted som standard VPN-servere, noe som hjelper deg med å fjerne blokkering av geolåst innhold ved å maskere din virkelige plassering.

De beste, mest anerkjente VPN-leverandørene fører ingen logger over IP-adressen din eller trafikkinnholdet, men igjen må du stole på at leverandøren følger disse påstandene. Dessuten bruker gode VPN-tjenester sine egne private DNS-servere, som også er loggeløse. Se listen vår over de beste logløse VPN-ene for mer informasjon.

“Cloudflare präsentiert DNS-Server 1.1.1.1 mit Fokus auf Privatsphäre” av Marco Verch lisensiert under CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3