Fungerer IPVanish i Kina? Dette er hva du trenger å vite

Jobber IPVanish i Kina


Kina har et av de mest sensurerte internettene i verden. Landet blokkerer ikke bare nettsteder for organisasjoner som er uenige med regjeringen, det begrenser også tilgangen til tjenester som Facebook, WhatsApp og Twitter, noe som gjør det vanskelig for turister å holde kontakten med venner og familie hjemme. Med utstrakt trakassering av journalister, demonstranter og utenlandske besøkende, er det viktig at du tar skritt for å holde deg trygg og anonym når du er i Kina.

Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke en VPN. Dette vil kryptere trafikken din og forhindre at den leses av Internett-leverandøren (ISP) og kinesiske myndigheter. VPN-er lar deg også rute trafikken din via servere i andre land, noe som betyr at du vil kunne få tilgang til nettsteder og tjenester som vanligvis er blokkert i Kina. Det er imidlertid viktig å merke seg at landets store brannmur kontinuerlig blir oppgradert, og som et resultat vil de fleste VPN-er ikke fungere. Nedenfor forklarer vi om du kan bruke IPVanish i Kina.

Jobber IPVanish i Kina?

IPVanish fungerer ikke i Kina, selv om denne tjenesten gir en guide til manuell konfigurasjon i tilfelle du uansett vil prøve den. Men siden den kinesiske regjeringen har svartelistet mange av denne tjenestens IP-adresser, er det lite sannsynlig at du finner en måte å få IPVanish til å fungere i Kina på egen hånd.

I stedet anbefaler vi å bruke ExpressVPN. Denne tjenesten fungerer pålitelig i Kina, og selv i sjeldne tilfeller når oppdateringer til Great Firewall tvinger den offline, er den vanligvis i gang kort tid etterpå. Hvis du foretrekker et rimelig alternativ, er NordVPN og Surfshark begge utmerkede valg.

Mens ExpressVPN, NordVPN og Surfshark alle jobber i Kina, begrenser myndighetene for øyeblikket tilgang til sine nettsteder. Av denne grunn, Det er viktig at du registrerer deg og installerer VPN før du ankommer Kina. Det er også en god idé å lagre manuelle installasjonsinstruksjoner og detaljer om speilnettsteder som VPN-en din kan fungere for i tilfelle VPN ikke fungerer når du ankommer.

Se også: Beste VPN-er for Kina som fremdeles fungerer i 2019

Hvordan bla trygt i Kina med en VPN

Den gode nyheten er at hvis du bruker ExpressVPN, trenger du ikke å konfigurere noe manuelt: bare koble til en server i ønsket land, og du bør kunne surfe på nettet som normalt. For å sikre at du er helt anonym på nettet, anbefaler vi imidlertid at du aktiverer noen av VPNs andre innstillinger.

Alle tjenestene ovenfor tilbyr beskyttelse mot DNS og IPv6 lekkasjer. De inkluderer også en kill switch som automatisk stopper dataoverføringen hvis du mister forbindelsen til VPN. Nedenfor forklarer vi hvordan du aktiverer disse funksjonene og får tilgang til ethvert nettsted du liker mens du er i Kina.

ExpressVPN

ExpressVPNJan 2020

Tilgjengelige apper:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

nettside: www.ExpressVPN.com

Pengene tilbake-garanti: 30 DAGER

Merk: ExpressVPN refererer ofte til drepebryteren som en "nettverkslås" i artikler om brukerstøtte; disse begrepene kan brukes om hverandre.

Klikk på menyikonet øverst til venstre, og velg deretter alternativer. Flytt over til Generell kategorien og aktiver Stopp all internetttrafikk hvis VPN kobler ut uventet alternativ. Nå, klikk på Avansert fane og sjekk Hindre IPv6-adressedeteksjon mens du er tilkoblet og Bruk bare ExpressVPN DNS-servere mens du er tilkoblet.

NordVPN

NordVPN

Tilgjengelige apper:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

nettside: www.NordVPN.com

Pengene tilbake-garanti: 30 DAGER

Start med å klikke på innstillinger øverst på skjermen. Åpne Generell fanen og aktivere Internett Kill Switch. Denne tjenestens IPv6-, DNS- og WebRTC lekkasjebeskyttelse er som standard aktivert og trenger ikke å konfigureres manuelt.

NordVPN-brukere må også fortelle tjenesten at de ønsker å bruke spesielle tilslørte servere. For å gjøre dette, gå tilbake til innstillingssiden og klikk på Avansert. Veksle på Tilslørt servere alternativ. Til slutt går du tilbake til hovedskjermen til NordVPN og klikker på Tilslørt servere i listen til venstre for automatisk å koble til en passende server.

Surfshark

SurfShark VPN

Tilgjengelige apper:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

nettside: www.Surfshark.com

Pengene tilbake-garanti: 30 DAGER

Klikk på innstillinger alternativ på venstre side. Velg nå tilkobling og aktivere Kill Switch alternativ. Gå tilbake til innstillingssiden, åpne Avansert fanen, og aktiver Surfshark's NoBorders trekk. Dette vil tillate deg å surfe på internett fritt mens du er i Kina.

Hvorfor sensurerer Kina internett?

Kinas begrensninger på internett er laget for å holde mennesker trygge mot materiale som kan skade, villede eller dele. Problemet er at regjeringen vilkårlig bestemme hvilket innhold som er egnet for innbyggerne å se på. Som et resultat blir Great Firewall ofte brukt til å blokkere tilgang til upartisk nyhetskilder, nettsteder som viser kommunistpartiet i et negativt lys og sosiale medier (ettersom disse plattformene gjør det vanskeligere å forhindre fri flyt av informasjon).

Det viktigste lovverket som omhandler internettsensur i Kina er datainformasjonsnettverket og informasjonssikkerhets-, beskyttelses- og styringsforordningen. beleilig, kriteriene for blokkering av innhold er bredt formulerte og åpne for tolkning. For eksempel gjør seksjon fem det en forbrytelse å spre rykter. Dette har siden blitt brukt til å rettferdiggjøre alt fra å stenge sladder for å påtale journalister som har utsatt korrupsjon.

Hvilke nettsteder og tjenester er blokkert i Kina?

Selv om vi ikke har en fullstendig liste over alle blokkerte nettsteder i Kina, fra september 2018, var rundt 10 000 nettsteder utilgjengelige. Nedenfor har vi listet opp hvilke typer innhold som er forbudt i Kina og noen få eksempler på hver:

 1. Nettsteder for sosiale medier (Facebook, Twitter, Instagram)
 2. Kommunikasjonsapper (WhatsApp, Gmail, Skype)
 3. Streamingtjenester (Netflix, YouTube, Twitch, Spotify)
 4. Søkemotorer (Google, DuckDuckGo, Yahoo)
 5. Uformelle nyhetsnettsteder (The Guardian, NYTimes, Reuters)
 6. Cloud lagringstjenester (Dropbox, Google Drive, Mega)
 7. Personvernorienterte og VPN nettsteder (OpenVPN, ExpressVPN, Comparitech)
 8. Kilder til upartisk informasjon (Wikipedia, Arkiv, Quora)

Hvis du er usikker på om et bestemt nettsted er blokkert, kan du bruke Great Firewall-kontrolløren for å finne ut av det. Husk at nye nettsteder blokkeres hele tiden. Som sådan, selv om et nettsted er tilgjengelig for øyeblikket, kan det ikke være når du faktisk ankommer Kina.

Hva skal jeg gjøre hvis VPN-en min slutter å virke uventet?

Dessverre kan du forvente å se periodiske strømbrudd når du bruker en VPN i Kina. Imidlertid er de fleste større tjenester som ExpressVPN og NordVPN sikkerhetskopiert og kjører etter noen timer. I mellomtiden er det virkelig ikke noe du kan gjøre annet enn å vente.

Du kan være trygg i slike situasjoner, selv om det krever litt forberedelse før du ankommer Kina. Noter VPNs e-postadresser for kundesupport, så vel som eventuelle speilsider. Husk: skylagring er ikke tilgjengelig i Kina, så du må lagre denne informasjonen lokalt, ideelt sett i en passordbeskyttet fil. Denne tilnærmingen sikrer at selv om VPN-et ikke fungerer over en lengre periode, har du fortsatt en måte å komme i kontakt med leverandøren din på.

Kan jeg få problemer med å bruke en VPN i Kina?

VPN-er teknisk sett ikke ulovlig i Kina, men de er vanskelige å få tilgang til, delvis på grunn av Great Firewall, og delvis fordi minst en appbutikk hindrer brukere i å installere VPN-er hvis de bor i Kina. Likevel, med VPN-leverandører som blir arrestert og et økende fokus på internettovervåkning, er det viktig at du beskytter personvernet ditt i Kina.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =