Fjern blokkering av YouTube: Slik får du tilgang fra jobb, skole eller ethvert land

Fjern blokkering av YouTube_ Slik får du tilgang hvor som helst


Heldigvis, uansett hvor du er, bør du kunne fjerne blokkeringen av YouTube ved hjelp av et VPN (et virtuelt privat nettverk). Dette vil tunnelere all Internett-trafikken din via en mellomliggende server på et sted du ønsker, og maskere IP-adressen din og få den til å se ut som om du er på et annet sted. Du kan se YouTube (og andre blokkerte tjenester) fra kontoret, skolen eller utlandet, hvor som helst i verden.

Når du bruker en VPN, er all trafikken din kryptert, slik at ingen kan se hva du gjør på nettet eller spore aktiviteten din. Dette inkluderer Internett-leverandører (ISP), nettverksadministratorer og nettkriminelle.

I dette innlegget skal vi forklare hvor og hvorfor YouTube er blokkert og avsløre de beste VPN-ene for å fjerne blokkering av YouTube. Vi forklarer også hvorfor du bør unngå gratis VPN-er og fullmakter, og hva du skal gjøre hvis VPN-er også er blokkert.

Hvor og hvorfor blokkeres YouTube?

Hvis du leser dette, er det sannsynlig at du har kommet opp mot en YouTube-blokk på et eller annet tidspunkt. Du har kanskje møtt en nettverksblokk som er på plass av nettverksadministratorer, på steder som kontorer og skoler. Så er det blokker som håndheves av regjeringer som dekker hele regioner. Noen ganger er hele YouTube-nettstedet utenfor grensen, mens det i andre tilfeller bare er deler av innholdet.

YouTube blokkerte på jobb

Arbeidsgivere vil ofte blokkere tilgang til nettsteder som kan være en kilde til distraksjon, for eksempel strømningskilder, netthandelnettsteder og sosiale medier-plattformer. Som vi alle vet, kan YouTube være en produktivitetsdreper, og det er ingen overraskelse at arbeidsgivere foretrekker at arbeidstakerne ikke brukte timer på å se på videoer. Vær oppmerksom på at bruk av VPN for å omgå blokker på jobb kan være et brudd på kontrakten, så sjekk dette før du begynner.

YouTube blokkerte på skolen

På samme måte ønsker skolene å hjelpe studenter med å fokusere på studiene, i stedet for å kaste bort tid på å se på videoer. De ønsker også å forhindre studenter tilgang til upassende innhold mens du er på skolen. Merk at det vanligvis er mulig for nettverksadministratorer å selektivt blokkere tilgang, slik at visse personer, for eksempel fakultetsmedlemmer, kan se YouTube-innhold, mens andre (studenter) ikke kan.

Spesifikke land

Ulike land har blokkert YouTube i det siste, og en håndfull har nåværende blokker på plass. Land som for øyeblikket blokkerer YouTube inkluderer Kina, Iran og Nord-Korea. Årsakene til disse blokkene inkluderer å kontrollere hvilket innhold innbyggerne har tilgang til og la lokale YouTube-konkurrenter blomstre. Hvis YouTube er blokkert i ditt land, kan det hende at du ikke har tilgang til nettstedet i det hele tatt. Hvis et bestemt innhold er blokkert, vil du sannsynligvis se en feilmelding som sier noe som: "Opplasteren har ikke gjort denne videoen tilgjengelig i landet ditt."

YouTube-landet er blokkert

Hvordan fjerne blokkering av YouTube ved hjelp av en VPN

Heldigvis er det enkelt å omgå disse begrensningene. Ved hjelp av en VPN kan du maskere din virkelige IP-adresse og erstatte den med en fra en mellomliggende server på det valgte stedet. Dette vil få det til å se ut som om du er utenfor det begrensede nettverket eller regionen. Slik blokkerer du YouTube ved hjelp av en VPN:

 1. Registrer deg med din valgte VPN-leverandør (vi anbefaler ExpressVPN), send inn betaling og noter det nye brukernavnet og passordet ditt.
 2. Last ned den aktuelle appen for enheten din. De fleste topprangerte VPN-leverandører tilbyr apper for Windows, MacOS, iOS og Android.
 3. Installer og kjør appen og bruk de nye legitimasjonene (brukernavn og passord) til å logge inn.
 4. Koble til en server på et passende sted. For eksempel, for en skole eller et kontor, kan det være lurt å koble deg til den nærmeste serveren til din nåværende posisjon for å få den raskeste hastigheten. For å omgå en landsbegrensning, vil du velge en server i et land der YouTube-tilgang ikke er begrenset.
 5. Når forbindelsen er bekreftet, kan du begynne å glede deg over YouTube normalt.

Merk at det kan hende du må oppdatere siden eller åpne et nytt nettleservindu for at den skal fungere.

BRUK EN GRATIS VPN for å låse opp YOUTUBE: Hvis du bare trenger å fjerne blokkeringen av YouTube i løpet av kort tid, kan du bruke ExpressVPNs 30-dagers prøveperiode for å få helt gratis tilgang. Du må registrere deg med betalingsinformasjonen din, men du kan enkelt avbestille når som helst i løpet av de første 30 dagene og få full refusjon. Dette er ideelt hvis du bare besøker et land der YouTube er blokkert, eller jobber midlertidig på et kontor der tilgangen er begrenset.

Beste VPN-er for å fjerne blokkering av YouTube

I teorien skal de fleste VPN-er kunne hjelpe deg med å fjerne blokkeringen av YouTube. Imidlertid er ikke alle VPN-er de samme, og avviker med hensyn til hastighet, pålitelighet, sikkerhet, kundeservice og mer. Vi tester ut mange VPN-er for å finne ut hvor styrkene deres ligger. Vi har samlet en liste over de beste VPN-ene for å fjerne blokkering av YouTube basert på følgende kriterier:

 • Har muligheten til å omgå nettverks- og land YouTube-begrensninger
 • Tilbyr en rask og pålitelig tjeneste som er egnet for HD-streaming
 • Driver et nettverk av globale servere
 • Gir brukervennlige desktop- og mobilapper som er enkle å bruke
 • Bruker sterk kryptering og gir ekstra sikkerhetsfunksjoner
 • Opprettholder retningslinjene uten logger
 • Gir utmerket kundesupport

Her er listen over de beste VPN-ene for YouTube:

1. ExpressVPN

ExpressVPNJan 2020

Tilgjengelige apper:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

nettside: www.ExpressVPN.com

Pengene tilbake-garanti: 30 DAGER

ExpressVPN er den beste VPN-en for YouTube av flere årsaker. Den driver et stort nettverk på over 2000 servere som spenner over 94 land, og alle er optimalisert for hastighet. Denne leverandøren er kjent for sine pålitelige forbindelser og blokkeringsevner, slik at du vil kunne glede deg over YouTube, så vel som tilgang til nettsteder som Netflix, Amazon Prime Video og mer. Det fungerer til og med i Kina, slik at du kan få tilgang til YouTube hvis du bor eller reiser der. Topp kundesupport i form av live chat 24/7 betyr at hjelp alltid er tilgjengelig hvis du får problemer.

ExpressVPN har en best-in-class sikkerhetssuite, inkludert 256-biters kryptering, perfekt hemmeligholdelse foran, DNS-lekkasjebeskyttelse og en drepebryter. Dette betyr at informasjonen din alltid vil holde seg inne i den krypterte tunnelen, slik at ingen kan snuse seg og oppdage at du er å omgå blokkene på plass. Denne leverandøren vil ikke føre logger over personlig identifiserbar informasjon, så du trenger aldri å bekymre deg for informasjon som blir overlevert til en tredjepart.

Apper er tilgjengelige for Windows, MacOS, Linux, iOS og Android. Det er også forskjellige ruterkonfigurasjoner tilgjengelig hvis du vil dekke hele hjemmenettverket.

RISIKOFRI TILBUD: Leserne kan få 49% avslag på en ExpressVPN-årsplan pluss 3 måneder gratis. Som nevnt er det en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, så det er ingen risiko i det hele tatt.

Sjekk ut vår komplette ExpressVPN-anmeldelse.

2. CyberGhost

Cyberghost

Tilgjengelige apper:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

nettside: www.Cyberghost.com

Pengene tilbake-garanti: 45 DAGER

CyberGhost er en VPN-leverandør som har laget et navn for seg selv innen streaming. Den har et voksende nettverk av servere og leverer noen raske hastigheter. Dessuten har den en dedikert "Unblock Streaming" -modus der du kan velge kanal du vil se og bli automatisk henvist til den aktuelle serveren. YouTube og YouTube Red (Premium) er alternativer, som Netflix, Amazon Prime Video og BBC iPlayer.

Du har ingen problemer med sikkerhet hos denne leverandøren: den bruker 256-biters kryptering og gir beskyttelse mot DNS-lekkasjer. Det er en innebygd bryter som kan drepe internettforbindelsen i tilfelle VPN-forbindelsen din skulle falle.

CyberGhost-apper er tilgjengelige for Windows, Linux, MacOS, iOS og Android.

SPAR 77%: Registrer deg for bare ett år og få 77% avslag, pluss seks måneder gratis. En 30-dagers pengene-tilbake-garanti gjør dette til et risikofritt kjøp.

Dyp ned i vår grundige CyberGhost-gjennomgang.

3. NordVPN

NordVPN

Tilgjengelige apper:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

nettside: www.NordVPN.com

Pengene tilbake-garanti: 30 DAGER

NordVPN er en annen flott leverandør. Denne driver et enormt nettverk på mer enn 4500 servere, hvorav mange er optimalisert for streaming av HD-video. Det kan hjelpe deg med å fjerne blokkeringen av YouTube, sammen med populære strømmetjenester, som Netflix, Hulu, BBC iPlayer og Amazon Prime Video. NordVPN er en annen VPN-tjeneste som fungerer i Kina.

Denne leverandøren har en sterkt fokus på sikkerhet og personvern med en null-loggpolicy, "militær klasse" -kryptering, perfekt hemmeligholdelse foran, DNS-lekkasjebeskyttelse, en drepsbryter og automatisk wifi-beskyttelse.

Apper er tilgjengelige for Windows, MacOS, iOS og Android.

EKSKLUSIVT TILBUD: Du kan spare stort når du går lenge. Hvis du registrerer deg for en to årig NordVPN-plan, får du 66% avslag, så du betaler bare $ 3,99 per måned.

Les hele NordVPN-gjennomgangen vår.

4. IPVanish

IPVanish

Tilgjengelige apper:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

nettside: www.IPVanish.com

Pengene tilbake-garanti: 7 DAGER

IPVanish er en populær VPN-tjeneste med utmerkede streamingfunksjoner. Det er raskt og pålitelig, og kan fjerne blokkering av forskjellige tjenester, inkludert YouTube. Denne er veldig populær blant torrentere og Kodi-brukere på grunn av sin Android APK og det faktum at fjernkontrollen er vennlig.

IPVanish er dedikert til å gi brukerne en sikker og privat tjeneste og fører ingen logger over brukeraktivitet eller sesjonshistorikk. Den bruker 256-biters kryptering og perfekt hemmelighold fremover, og leveres med en kill switch og DNS lekkasjebeskyttelse.

IPVanish har stasjonære klienter for Windows og MacOS, og mobilapper for iOS og Android.

LESERHANDLING: Leserne våre kan få opptil 60% avslag på en IPVanish-plan.

Les hele anmeldelsen vår av IPVanish.

5. PrivatVPN

PrivateVPN

Tilgjengelige apper:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

nettside: www.PrivateVPN.com

Pengene tilbake-garanti: 30 DAGER

PrivateVPN er en mindre og nyere leverandør enn toppkonkurrentene, men det ser ikke ut til å bremse det. Det knytter seg faktisk noen av de raskeste hastighetene vi har sett, og fortsetter å imponere når det gjelder å fjerne blokkering av forskjellige tjenester, inkludert YouTube.

PrivateVPN er like private som de kommer og fører ingen logger overhodet. Den bruker sterk kryptering: 128-bit eller 256-bit, avhengig av hvilken protokoll du har valgt. Du vil føle deg enda sikrere med DNS-lekkasjebeskyttelse og en innebygd kill switch.

Denne leverandøren har apper for Windows, MacOS, iOS og Android.

SPESIALTILBUD: Hvis du registrerer deg for en årlig plan for PrivateVPN, får du 70% avslag og 5 måneder gratis.

Sjekk ut vår fullstendige PrivateVPN-anmeldelse.

Kan jeg bruke en gratis VPN for å fjerne blokkeringen av YouTube?

Hvis du ikke allerede har kommet over massevis av gratis VPN-tilbud, er det ingen tvil om at du vil snart nok. Disse tjenestene hevder å tilby lignende tjenester som de betalte kollegene, men virkeligheten er vanligvis veldig annerledes.

Gratis VPN-er tilbyr vanligvis en håndfull servere noen få steder. Disse må deles mellom mange brukere (fordi alle elsker noe gratis). Dette betyr imidlertid begrenset kapasitet og potensielt lang ventetid for å koble til en uunngåelig treg server. Selv om du klarer å koble til en server på et sted du ønsker, sjansen er stor for at det uansett ikke fungerer for å fjerne blokkeringen av YouTube.

Når du bruker disse gratis tjenestene, er sikkerheten og personvernet ditt i fare. Noen gratis VPN-er som hevder å kryptere trafikken din faktisk ikke, og noen vil til og med gå et skritt videre for å infisere enheten din med skadelig programvare.

Selv de som krypterer trafikk har vanligvis et ytre motiv og en tvilsom personvernpolicy. De trenger tross alt å tjene penger på en eller annen måte, og dette innebærer vanligvis å utnytte brukere. Du kan bli servert irriterende annonser via VPN-appen eller på nettstedene du besøker. Eller aktiviteten din kan spores og selges som en brukerprofil til tredjepart.

Det er klart det er verdt å rydde unna disse tjenestene og betale noen få dollar per måned for en best rangert leverandør.

Kan jeg bruke en proxy for å fjerne blokkeringen av YouTube?

Sammen med gratis VPN-er finner du mange annonser for gratis fullmakter, noen til og med designet spesielt for å fjerne blokkering av YouTube. Selv om disse virker veldig attraktive, spesielt skreddersydde alternativene som YouTubeProxy.win, vil du ofte komme på noen av de samme problemene som du ville gjort med gratis VPN-er. Disse tjenestene vil ha et begrenset antall lokasjoner, og kan kanskje ikke omgå de begrensningene du står overfor.

I tillegg vil en proxy-server ikke kryptere trafikken din slik en VPN vil, så du legger igjen informasjonen din helt utsatt for alle som vil snuse seg på hva du gjør på nettet. Den største fordelen en proxy kan ha i forhold til en VPN er at det ikke skal være noen synlige nedganger fordi det ikke er noe krypteringstrinn. Men med mange topp VPN-er som tilbyr utmerkede hastigheter, er den ekstra sikkerheten verdt det.

YouTube-landets begrensninger

Det er en lang historie med forskjellige land som blokkerer tilgang til YouTube innenfor deres grenser. Mulige årsaker kan være å gjøre det mulig for lokale konkurrenter å blomstre eller å ha større kontroll over innholdet borgere har tilgang til.

For tiden, YouTube er kjent for å være blokkert i Kina, Iran og Nord-Korea. Men det har blitt blokkert i det siste av regjeringer i andre land inkludert Russland, Sudan og Thailand.

Noen ganger vil myndighetene blokkere valgt innhold, mens det i andre tilfeller vil blokkere hele nettstedet. For eksempel har YouTube blitt blokkert fullstendig i Sudan ved to anledninger. Den første blokka, i 2010, var som svar på at YouTube publiserte en valgsvindelvideo. Den andre blokken skjedde i 2012 og var i gjengjeldelse for YouTubes avslag på å fjerne anti-islam-filmen, Muslimers uskyld.

Bortsett fra YouTube, blokkerer myndighetene andre nettsteder som Facebook og Twitter. De mest fremtredende er begrensningene i Kina; landets Great Firewall er designet for å blokkere en mengde nettsteder og til og med blokkere de fleste VPN-er. Heldigvis jobber noen få VPN-er fortsatt i Kina og kan hjelpe deg med å fjerne blokkeringen av YouTube og andre nettsteder mens du besøker.

Hva hvis VPN-er også er blokkert?

Som nevnt ovenfor, er det ikke bare nettsteder som YouTube, Facebook og Amazon som du kan finne er blokkert. Mange nettverksadministratorer har fanget det faktum at fullmakter, inkludert VPN-er, brukes til å omgå begrensningene. Så det er forståelig at de setter i verk tiltak for å stoppe dem. Du kan finne at tilgang til VPN-nettsteder er blokkert, og VPN-tilkoblinger kan også oppdages og blokkeres.

På samme måte blokkerer noen land VPN-nettsteder og tilkoblinger. Kina er sannsynligvis den mest kjente blokkeringen av VPN-er. Selv om de ikke er helt ulovlige der, har noen VPN-leverandører blitt lagt ned, arrestert og dømt. Likevel er VPN-bruk fortsatt veldig populært i Kina.

Det er ikke det eneste landet som prøver å begrense VPN-bruk. Hviterussland, Iran, Irak, Tyrkia og Russland har alle VPN-blokker på plass, og noen har til og med gjort VPN-bruk ulovlig.

men, det er måter rundt disse begrensningene. For at VPN-trafikk skal blokkeres, må den anerkjennes som VPN-trafikk. Noen topprangerte VPN-leverandører bruker obfuscation-teknologi som gjør VPN-trafikk ugjenkjennelig. Hvis VPN-en ikke bruker denne teknologien, kan det hende du fortsatt er heldig. Noen ganger er det nok å bytte til port 443 for å omgå en brannmur. Port 443 brukes til HTTPS-trafikk, så VPN-tilkoblingen din ser ut til å bare ha tilgang til et sikkert nettsted. Hvis portbytte ikke er et alternativ i VPN-klienten, kan du be leverandøren din om hjelp. De kan til og med ha dedikerte servere som har tilgang til den porten.

YouTube sensur

Det er ikke bare YouTube som blir sensurert av andre; mye innhold blir sensurert av YouTube selv. Dette kan være fordi det bryter plattformens vilkår for bruk, noe som kan gjelde for innhold som krenker personens personvern eller krenker opphavsretten.

YouTube får også press fra myndigheter, organisasjoner og enkeltpersoner for å fjerne bestemte deler av innholdet. Igjen kan dette være opphavsrettsbeskyttet materiale eller innhold som krenker personvernet, men kan også være innhold som involverer ting som hatefulle ytringer eller sterke politiske synspunkter.

YouTube uttaler i sine vilkår at innholdet er rettet mot barn 13 år og eldre, men det har gått med på å slå ned på upassende videoer rettet mot små barn.

YouTube og personvern

Et område som vi ikke har berørt ennå når det gjelder bruk av YouTube, er brukernes personvern. YouTube eies av Google, et selskap som trives med brukerdata. Når du bruker YouTube, samler Google inn data om alt du gjør, inkludert hva du ser på og hva du "liker" og kommenterer. Den viser deg annonser basert på brukerprofilen din fra dette nettstedet og andre nettsteder du har besøkt på nettet.

Slik det sporer deg er etter din IP-adresse og informasjonskapsler. Hvis du imidlertid bruker en VPN, IP-adressen din blir maskert og blir ikke bundet til deg, den enkelte bruker. Dette vil også holde surfedataene dine borte fra nettverksadministratorer, så vel som din ISP og andre snoopere. Kombiner VPN med nettleserens "inkognito" eller "privat surfing" modus for å skjule din IP-adresse og unngå informasjonskapsler.

Det er selvfølgelig ikke bare din personvern som du må ta hensyn til. YouTube er enormt populært blant barn i alle aldre, så du må ta hensyn til deres privatliv. Det har nylig kommet klager til den amerikanske føderale handelskommisjonen fra barneforfølgningsgrupper angående dette problemet. Men foreløpig gjemmer YouTube seg bak sine vilkår som sier at den er rettet mot barn over 13 år (som ikke er like sterkt beskyttet av personvernlover). I mellomtiden fortsetter den å samle inn barnas data. Heldigvis kan bruk av en VPN og bla i inkognitomodus forhindre YouTube i å registrere data om barnet ditt.

Se også: Personvernfokuserte alternativer til Google

Andre YouTube-produkter

Hva med tilgang til andre YouTube-produkter som YouTube Music, YouTube Premium (tidligere YouTube Red) og YouTube TV? Det avhenger av nettverket du er koblet til, og om de har bestemt seg for å blokkere nettadressene som er tilknyttet disse tjenestene.

YouTube Musikk er et nettsted som kun er musikk der du kan høre på sanger (men ikke se de tilhørende videoene). Siden dette bare er en streamingtjeneste for musikk, er det lite sannsynlig at du vil finne at dette er blokkert i kontoret eller skolens nettverk, selv om det kan blokkeres av myndigheter. Hvis du finner deg selv innelåst, vil en VPN kunne hjelpe.

YouTube Premium er en betalt abonnementstjeneste som lar deg se YouTube-videoer og YouTube Music-innhold uten å måtte tåle reklame. Denne tjenesten er bare tilgjengelig i 17 land, som USA, Storbritannia, Australia, Canada, Frankrike og Tyskland. Hvis du er utenfor de kvalifiserte landene, vil du ikke kunne få tilgang til tjenesten. Du kan imidlertid bruke en VPN til å forfalske plasseringen din og gjenvinne tilgang.

YouTube TV er en over-the-top leverandør tilgjengelig for brukere i USA. Den gir innhold fra kanaler som ABC, CBS og FOX, og skreddersyr ditt tilgjengelige innhold basert på hjemmet og nåværende lokasjoner. Imidlertid, hvis du er påmeldt og reiser utenfor USA, vil du sannsynligvis få en feilmelding som forteller deg at innholdet ikke er tilgjengelig. Alt du trenger å gjøre er å koble til en amerikansk VPN-server, og du skal kunne komme inn igjen.

Bildekreditt: “YouTube” lisensiert under CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3