Beste VPN-er for Netgear-rutere (og hvordan du installerer dem)

Beste VPN-er for Netgear-rutere og hvordan du installerer


Avhengig av modell kan Netgear-rutere jobbe med VPN-er på en eller to måter:

 • Du kan sette opp en VPN-server på selve ruteren, slik at du får ekstern tilgang til hjemmenettverket
 • Du kan konfigurere en sikker tilkobling til en VPN-server på et annet sted

Netgear-rutere inkluderer bare det første alternativet som standard, som gir deg sikker, ekstern tilgang til en datamaskin, IoT-enheter eller en mediaserver i hjemmet ditt. I utgangspunktet er ruteren VPN-serveren.

Det andre alternativet sikrer internettforbindelsene til alle enhetene i hjemmet ditt, og lar deg fjerne blokkering av regionlåst innhold. Hvis du vil at privat torrenting, geo-blokkering og ekstra sikkerhet, er dette noe for deg.

dessverre, VPN-funksjonen innebygd i Netgear router firmware fungerer ikke med det andre alternativet. Så hvis du vil koble Netgear-ruteren til en VPN-server på et annet sted, må du bytte ut firmwaren med noe som DD-WRT eller Tomato.

Å sette ny firmware på ruteren er gratis og er ikke spesielt vanskelig, men det medfører visse risikoer, som å potensielt skade ruteren eller annullere garantien.

Beste VPN for Netgear-rutere: ExpressVPN

ExpressVPN

Tilgjengelige apper:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

nettside: www.ExpressVPN.com

Pengene tilbake-garanti: 30 DAGER

Hvis du vil koble Netgear-ruteren din sikkert til en VPN-server på et eksternt sted, anbefaler vi ExpressVPN.

ExpressVPN lager sin egen tilpassede firmware, som fungerer med to populære Netgear-rutermodeller:

 • Nighthawk R6300v2
 • Nighthawk R7000

Fordelen med denne tilpassede firmware er at når den først er installert, er den helt klar og klar til bruk. Det er ikke noe å fikle med tilkoblingsinnstillinger og konfigurasjonsfiler. Det er enkelt å bytte server og selektivt koble til og koble individuelle enheter fra VPN.

ExpressVPN-ruter-app

Hvis du har en annen Netgear-ruter enn disse to, er ExpressVPN fremdeles et alternativ, men du må bytte ut firmwaren med et alternativ med åpen kildekode og manuelt konfigurere tilkoblinger til hver server..

ExpressVPN er den raskeste VPN-en som vi har testet, og er flott for å fjerne blokkering av regionlåst innhold som Netflix, Hulu og BBC iPlayer. Det er også veldig sikkert og lagrer ingen identifiserende logger. Kundestøtte er tilgjengelig 24/7 via en live chat-funksjon på nettstedet.

BESTE VPN FOR NETGEAR ROUTERS: ExpressVPN er vårt nummer 1 valg ExpressVPNs tilpassede firmware og godt avrundede pakke med andre funksjoner som gjør det til vårt toppvalg for Netgear-rutereiere. Det kommer med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

ExpressVPN er den eneste VPN-leverandøren vi kjenner til som gjør Netgear-kompatibel ruteren fastvare NordVPN og PrivateVPN er også gode valg hvis du er villig til å prøve et open source firmware-alternativ.

Netgear-ruter-VPN-er forklart

Mange Netgear-rutermodeller støtter virtuelle private nettverk, men det betyr kanskje ikke hva du tror det betyr. En VPN som er satt opp på en aksje Netgear-ruter er mye annerledes enn en typisk VPN-app på din telefon eller bærbare datamaskin.

Netgear lar brukere sette opp sin egen VPN-server på selve ruteren. Dette lar deg få tilgang til hjemmenettverket ditt fra et annet sted via internett. Hvis du for eksempel er ute av huset og vil ha tilgang til hjemme-PCen din, Internett-ting eller en mediaserver, kan du gjøre det.

Imidlertid sikrer dette oppsettet ikke internettforbindelsen mens du er hjemme, eller lar deg få tilgang til regionlåst innhold.

Det er her en VPN-leverandør, som ExpressVPN, kommer inn. VPN-leverandører driver servere over hele verden og lar deg koble til dem via krypterte tunneler. Dette gir deg tilgang til innhold som bare er tilgjengelig i andre land, for eksempel. Det beskytter også personvernet ditt ved å forhindre at Internett-leverandøren, offentlige etater og hackere snutter seg på nettleseraktiviteten din og nedlastinger.

Dessverre støtter ikke Netgear-rutere alternativet for å koble til en ekstern VPN-server. Bytte firmware er nødvendig hvis du vil gjøre det.

Slik konfigurerer du en VPN til hjemmenettverket på en Netgear-ruter

Dette oppsettet, som kommer som et aksjeopsjon på mange Netgear-rutermodeller, gir ekstern tilgang til hjemmenettverket ditt, ikke internett. Dette er nyttig for smarte hjem og IoT-enheter, hjemmemedieservere og ekstern tilgang til datamaskiner. Det er ikke ment å gi deg en kryptert tunnel til internett eller en annen offentlig IP-adresse.

netgear genie vpnBilde fra Netgear.com

Ikke alle Netgear-rutere er utstyrt med denne funksjonen, men mange gjør det, inkludert alle ProSafe- og Nighthawk-modeller.

Fordi du konfigurerer både en klient og en server, må du konfigurere VPN både på ruteren og på enheten du vil koble til.

Slik konfigurerer du en VPN på en Netgear-ruter:

 1. Åpne en nettleser og gå til http://www.routerlogin.net.
 2. Skriv inn brukernavnet og passordet for ruteren adminpanelet (Netgear Genie). Som standard er brukernavnet admin og passordet er passord, men du bør endre disse hvis du ikke allerede har gjort det.
 3. Gå til Avansert > Avansert oppsett > VPN-tjeneste.
 4. Sjekk Aktiver VPN-tjeneste og klikk Søke om
 5. Spesifiser VPN-tjenesteinnstillingene du ønsker. Dette avhenger av hva du vil bruke VPN til.
 6. Last ned OpenVPN-konfigurasjonsfilene for den enhetstypen du vil koble til, for eksempel For Windows eller For smarttelefon.
 7. Flytt filene til enheten du vil koble til VPN, og importer dem til din OpenVPN-app du velger.
 8. Velg OpenVPN-profilen du har opprettet i appen, og koble til!

Du kan bruke de gratis, offisielle OpenVPN-appene som er tilgjengelige for de fleste større operativsystemer. De er vanligvis tilgjengelige fra enhetens appbutikk eller standardlager.

Hvordan bytte fastvare på en Netgear-ruter

Hvis du vil koble ruteren til en ekstern VPN-server, må du bytte fast programvare med noe som tilbyr denne muligheten. Denne prosessen, kalt "blinkende", kan skade ruteren permanent og ugyldiggjøre garantien hvis den ikke utføres korrekt, så fortsett med forsiktighet.

 1. Last ned VPN-kompatibel firmware som fungerer med din spesifikke Netgear-rutermodell. Vi anbefaler noe av DD-WRT- eller tomatvariantene.
 2. Åpne en nettleser og gå til http://www.routerlogin.net.
 3. Skriv inn brukernavnet og passordet for ruteren adminpanelet (Netgear Genie). Som standard er brukernavnet admin og passordet er passord, men du bør endre disse hvis du ikke allerede har gjort det.
 4. Plukke ut Avansert > Administrasjon > Ruteroppdatering.
 5. Klikk Bla og naviger til firmware du lastet ned i trinn 1.
 6. Klikk Laste opp å blinke ruteren.
 7. Start ruteren på nytt.

Med din nye firmware på plass, kan du sette opp en VPN-tilkobling. Sjekk ut artiklene våre om de beste VPN-ene for DD-WRT og de beste VPN-ene for tomatrutere for mer informasjon.

Er det noen gratis Netgear-ruter-VPN-er??

Som diskutert over, kan du gjøre noen Netgear-rutere om til VPN-servere som lar deg koble til hjemmenettverket. Dette er en innebygd funksjon, og du kan koble deg til den ved hjelp av gratis og åpen kildekode VPN-apper på din telefon eller bærbare datamaskin.

Hvis du vil koble ruteren din til en VPN-server på et annet sted, er det imidlertid ingen gratis alternativer som vi vet om. De fleste gratis VPN-er fungerer bare med telefoner og bærbare datamaskiner på store operativsystemer.

I alle fall unngås gratis VPN-er best. De har dataene dine, gir nedlastinger og tvinger brukere til å vente i køer for å koble seg til. Mange sporer aktiviteten din på nettet og selger dataene til tredjepart, for eksempel annonsører. Noen kan til og med infisere enheten din med skadelig programvare eller selge båndbredden din for bruk i botnetangrep.

Velg et betalt VPN hvis du vil ha en kvalitetstjeneste.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =