At “mest brukte ord” Facebook-quiz er et mareritt for personvern

vonvon quiz


OPPDATERING 24. november kl. 12.00: Vonvon har svart på denne artikkelen og sa at den ikke selger data til tredjepart. Se selskapets svar nedenfor. Denne artikkelen er redigert for å gjenspeile uttalelsen.

I det siste har du sannsynligvis sett et par av Facebook-vennene dine legge resultatene av en quiz-app som finner ut de mest brukte ordene dine i statuser. Eller kanskje du har lagt den ut selv. Det ser noe slik ut:

vonvon fb ss

"Quizen", opprettet av et selskap som heter Vonvon.me, har steget til over 16 millioner aksjer i løpet av noen dager. Det er skrevet om i Independent, Cosmopolitan og EliteDaily. Høres morsomt ut, ikke sant?

Feil. Det er over 16 millioner mennesker som gikk med på å gi fra seg nesten alle private detaljer om seg selv til et selskap de sannsynligvis ikke vet noe om.

“Ooo! hvis jeg klikker her og gir meg inn med facebook, vil den skanne hele innleggsåret mitt, lagre dataene og fortelle de mest brukte ordene mine. Meld meg på!"

- Saved You A Click (@SavedYouAClick) 19. november 2015

Appen, som mange Facebook-quiz-apper, er et mareritt for personvern. Her er en liste over informasjonen quizen ber spillerne avslører til Vonvon.me:

 • Navn, profilbilde, alder, kjønn, bursdag og annen offentlig info
 • Hele vennelisten
 • Alt du noen gang har lagt ut på tidslinjen din
 • Alle bildene og bildene du er merket
 • Utdanningshistorie
 • Hjemby og nåværende by
 • Alt du noensinne har likt
 • IP adresse
 • Informasjon om enheten du bruker, inkludert nettleser og språk

Merk: I lys av denne artikkelen har Vonvon redusert antall tillatelser som kreves.

Les mer: Hvordan fjerne apper fra Facebook for bedre personvern

Den oksymoroniske personvernregelen

Selv om du bruker "Jeg har ingenting å skjule" tilnærmingen til personvern, samler appen også en god del informasjon om vennene dine. Vonvons personvernregler overlater mye å være ønsket. La oss gå gjennom den for å se hvorfor du bør unngå denne quizen eller noen av de flere titalls på Vonvons nettsted. For det første, for de som allerede har spilt quizen, er det ingen tilbakeslag:

[…] Du erkjenner og samtykker i at vi kan fortsette å bruke all ikke-personlig identifiserende informasjon i samsvar med denne personvernpolitikken (f.eks. Med tanke på analyse, statistikk og lignende) også etter opphør av ditt medlemskap på denne websiden og \ eller bruk av våre tjenester, uansett årsak.

Din informasjon kan lagres hvor som helst i verden, inkludert land uten sterke personvernlover. Et Whois-søk viser at Vonvon.me var registrert i Sør-Korea, men det opererer under flere språk, inkludert engelsk, vietnamesisk, malaysisk og koreansk:

Vonvon behandler personlig informasjon på sine servere i mange land rundt om i verden. Slik informasjon kan lagres på noen av serverne våre, hvor som helst.

Vonvon står fritt til å selge dataene dine til den den vil med overskudd, selv om de siden har bekreftet at de ikke har noen intensjon om å gjøre dette. Vonvon sier at den ikke vil dele personlig informasjon med tredjepart uten tillatelse, men bare ved å spille quizen har du teknisk gitt den tillatelse fordi den antar at du er en ansvarlig person som leser personvernreglene. Selvfølgelig er de fleste som spiller quizen ikke så ansvarlige.

[…] Vi deler ikke din personlige informasjon med tredjepart med mindre vi har mottatt din tillatelse til å gjøre det, eller gitt deg beskjed om det (for eksempel ved å fortelle deg om det i denne personvernpolitikken) […]

Ja, det sier faktisk det. Det verste av alt er at Vonvon skjørt ansvaret etter at det har gitt dine data til tredjepart, som kan gjøre hva faen de vil med det:

[…] Denne personvernpolitikken gjelder ikke praksis fra enheter som Vonvon ikke eier eller kontrollerer, eller for personer som Vonvon ikke ansetter eller administrerer, inkludert tredjeparter som Vonvon kan utlevere personlig informasjon til [...]

Bedrifter som du aldri har møtt, kan nå få tilgang til hele Facebook-profilen din - venner, bilder, statuser og alt - og bruke dem på måter du aldri direkte gikk med på. Forresten, hvis du redigerer tillatelsene før du autentiserer appen med Facebook, vil ikke Vonvon tillate deg å spille quizen. Redigere: Du kan fjerne alle tillatelser bortsett fra den offentlige profilen og Facebook-tidslinjepostene dine, og fortsatt spille quizen. De fleste som spiller vil nok ikke bry seg om det.

Avholdenhet er den beste personvernregelen

Vi har utpekt Vonvon fordi det nylig gikk viralt, men Facebook er fullt av skyggefulle dataforhandlere for å maskere bak virale quizfabrikker. Facebook er et tilfluktssted for et stort antall slike selskaper, og ærlig talt har ikke gjort nok for å utdanne eller advare brukere om risikoen. Social Sweethearts, et lignende selskap med base i Tyskland, oppretter quiz-apper som er så dristige at de samler inn e-postadressen din. Håper du liker spam, suckers!

Så hvordan kan du beskytte deg selv? Den enkleste måten er å unngå online spørrekonkurranser som krever Facebook-godkjenning helt. Gå til app-delen av Facebook-profilen din - der disse datagruverne ofte er bosatt - og fjern alt du ikke har 100 prosent tillit til. Mange av dem kan til og med kapre din Facebook og legge ut på dine vegne. Hold deg til quizer som bare lar deg dele resultatene uten å logge deg på med Facebook-kontoen din, for eksempel de på Buzzfeed..

Hvis du insisterer på å autentisere en Facebook-quiz-app, må du huske å sjekke tillatelsene og lese personvernreglene eller vilkårene for bruk.

Vonvons svar:

Hallo,

Jeg er Jonghwa Kim, administrerende direktør i vonvon, inc.

Vonvon er en oppstart i Korea, vi har eksistert i mindre enn ett år nå, men heldigvis hadde vi god trekkraft over hele verden med mer enn 100 millioner unike besøkende fra USA, Storbritannia, Frankrike, Brasil, Kina, Japan, Korea, Thailand osv. Med 15 språk.

Selv om jeg forstår at det kunne ha vært misforståelser, er jeg dypt bekymret for den falske beskyldningen din.

1. Lagrer vi din personlige informasjon?

Vi bruker bare informasjonen din for å generere resultatene dine, og vi lagrer den aldri til andre formål. For eksempel, for Word Cloud, genereres resultatbildet i brukerens nettleser, og informasjonen som samles inn fra brukerens tidslinje for å lage personlige resultater blir ikke en gang sendt til serverne våre. I tilfelle av quizen vår "Hva snakker folk bak ryggen min?" Bruker vi brukerskolen og hjembyen slik at vi kan hente nære venner i stedet for å koble tilfeldige personer mellom 500 fb-venner i resultatene. Vi bruker denne informasjonen bare for å behandle venners kjennskap, og igjen blir informasjonen aldri lagret i databasene våre.

2. Hvorfor ber vi om personlig informasjon som ikke er relatert til Word Cloud-quizen?

Som nevnt ovenfor lager vonvon.me en rekke quizer for underholdningsformål og utnytter ulike brukerdata for å gi det mest engasjerende og tilpassede resultatet. (** VI BEMÆRKER IGJEN VI ANVENDER KUN BRUKERDATA for å produsere innhold og aldri lagre dem **) Vi har bedt brukerne våre om en omfattende liste over tilgangsrettigheter slik at de kan glede seg over vårt enorme bibliotek med spørrekonkurranser så smidig som mulig. Vi innser imidlertid at noen av brukerne våre er bekymret for personvernet. For å imøtekomme disse problemene proaktivt, justerte vi omfanget av dataforespørsel til minimumskravet for å produsere hvert separat innhold fra kl. 21.00 KST, 23. november..

3. Selger vi din personlige informasjon til en tredjepart?

Siden vi ikke lagrer noen personlig informasjon, har vi ingenting å selge. Periode.

4. Om personvernreglene

Det virker som om du har tatt ord ut av sammenheng for din beskyldning.

-
[...] du erkjenner og samtykker i at vi kan fortsette å bruke all ikke-personlig identifiserende informasjon i samsvar med denne personvernpolitikken (f.eks. Med tanke på analyse, statistikk og lignende) også etter opphør av ditt medlemskap på dette nettstedet og \ eller bruk av tjenestene våre, uansett årsak.

-> “Ikke-personlig identifiserende” informasjon er ikke det samme som “personlig” informasjon. Er vi det eneste selskapet på denne planeten som bruker analyseverktøy for å forstå brukerne våre med kumulative atferdsdata bedre?

-
Vonvon behandler personlig informasjon på sine servere i mange land rundt om i verden. Slik informasjon kan lagres på hvilken som helst av våre servere, hvor som helst.

-> Tjenesten vår er på Google App Engine, og vi kjører tjenester på 15 språk inkludert japansk, fransk, tysk. Dette er også en ganske standard klausul i mange retningslinjer for personvern i denne tidsalderen for cloud computing. Tror du ikke det er en litt usikker idé at vi legger inn denne klausulen for å "eksportere" personlig informasjon til "fylker uten sterke personvernlover"?

-
[…] Vi deler ikke din personlige informasjon med tredjeparter med mindre vi har mottatt din tillatelse til å gjøre det, eller gitt deg beskjed om det (for eksempel ved å fortelle deg om det i denne personvernpolitikken) [...]

-> Du har lett utelatt følgende avsnitt som vi uttalte at vi deler personlig informasjon bare i samsvar med loven. Det er ingen klausul om at vi deler personlig informasjon til andre virksomheter

-
[…] Denne personvernpolitikken gjelder ikke praksis fra enheter Vonvon ikke eier eller kontrollerer, eller for personer som Vonvon ikke ansetter eller forvalter, inkludert tredjeparter som Vonvon kan utlevere personlig informasjon […]

-> Igjen, utelatt du ‘(som definert nedenfor)’ som i ‘inkludert tredjeparter som Vonvon kan avsløre personlig informasjon (som definert nedenfor)’, noe som fører til den samme delen som sier at vi bare deler personlig informasjon når det er lovpålagt.

Faktisk har vi i klausulen at vi kan dele personlig informasjon til pålitelig forretningspartner for noen måneder siden - vi la den inn uten mye tanke siden de fleste mediesider har lignende retningslinjer.

Men det ble avfyrt i Japan for noen måneder siden med det samme ryktet at vi kunne selge personlig informasjon og vi bestemte oss for å slette klausulen siden vi aldri solgte og ikke har planer om å selge personlig informasjon.

Stilen din villeder leserne og gjør stor skade på vårt omdømme og tillit.
Jeg vil sette pris på om du tar tilbake denne villedende beskyldningen.

Beste,
Jonghwa

Hvordan kan jeg beskytte personvernet mitt?

Hvis denne artikkelen har fått deg til å tenke mer kritisk på personvernet ditt på nettet, bra. Hvis du allerede har spilt Vonvons quiz eller noe lignende, kan du lese veiledningen vår om hvordan du administrerer og fjerner Facebook-apper koblet til kontoen din. Utover det er det flere enkle trinn du kan ta for å øke personvernet ditt og beskytte dine data fra selskaper, hackere og myndigheter.

Vår viktigste anbefaling er å bruke en VPN. En VPN krypterer datamaskinens eller smarttelefonens internetttrafikk og ruter den gjennom en server på et sted du ønsker. Krypteringen forhindrer internettleverandøren din fra å registrere det du gjør på nettet, og mellomleddsserveren hjelper til med å anonymisere aktiviteten din, slik at nettsteder og apper ikke kan finne IP-adressen til stedet eller enheten din. På toppen av det kan VPN også brukes til å fjerne blokkering av geografisk begrenset innhold, for eksempel den amerikanske Netflix-katalogen.

Du kan også installere en håndfull utvidelser i nettleseren din for å forhindre at selskaper og annonsører sporer deg, for eksempel Privacy Badger eller Disconnect. HTTPS Anywhere er en annen god utvidelse som tvinger nettleseren din til å laste de sikre, krypterte versjonene av nettsteder når de er tilgjengelige. Hvis anonymitet er det du ser etter, kan du se på å bruke Tor-nettleseren.

Til slutt, alltid lese det fine antallet. Se over retningslinjene for personvern for å se hvilken informasjon som samles inn og hvem den deles med. Vær kritisk til apptillatelser som ser ut til å be om mer informasjon enn de trenger. Og aldri gi opp personlig identifiserbar informasjon til noen på nettet som du ikke har 100 prosent tillit til.

SE OGSÅ:

 • Beste tjenester for identitetstyveri
 • Beste VPN-tjenester
 • Beste antivirus
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 83