QNAP VPN-installationsguide: Hur man installerar OpenVPN NAS-serverklient

QNAP VPN-installationsguide - Hur man installerar OpenVPN NAS-serverklient


NAS-system är praktiska eftersom de låter dig få åtkomst till dina filer var som helst i världen. Men alla som observerar ditt nätverk (din internetleverantör, till exempel, eller regeringen) kan se varje paket med data du skickar eller tar emot. Vissa Internetleverantörer har till och med varit kända för att begränsa nätverkshastigheterna för användare som laddar ner mycket, så om du lagrar stora filer kan detta vara ett verkligt problem.

Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att hålla din nätverkstrafik säker: installera bara ett Virtual Private Network (VPN) på din NAS. Detta krypterar varje byte med information du skickar eller tar emot, så att du är den enda personen som vet vilka filer som laddades ner. Det bästa av allt är att du kan installera en VPN-klient på en QNAP NAS-server på bara några minuter.

Innan vi börjar är här en snabb sammanfattning av de bästa VPN: erna för din QNAP NAS-server.

Bästa QNAP VPN:

 1. ExpressVPN: Vårt val # 1 för QNAP NAS-servrar. ExpressVPN har kraftfulla säkerhetsfunktioner, starka integritetsskydd och genomgående höga hastigheter.
 2. Cyberghost: Den bästa budget-VPN för QNAP. Hög hastighet, över 5 000 servrar i 90 länder och ett brett utbud av säkerhetsfunktioner.
 3. NordVPN:  Bra allroundare. NordVPN är en snabb, säker tjänst som inte innehåller några loggar överhuvudtaget.
 4. IPVanish: Med pålitliga, snabba anslutningar, en loggfri policy och starka säkerhetsfunktioner gör IPVanish det enkelt att använda NAS-system anonymt.
 5. PrivateVPN: En mycket snabb tjänst som tar din säkerhet på allvar och inte håller några loggar alls.
 6. Surfshark: Denna VPN ger anständiga hastigheter och håller din trafik privat med avancerade säkerhetsfunktioner och en noll-loggar policy.

Hur du installerar OpenVPN-klienten på din QNAP NAS

Medan installation av en OpenVPN-klient på en NAS-server skiljer sig något från att installera en PPTP- eller L2TP / IPsec-klient, är den goda nyheten att det kan göras i bara tre steg. Processen är densamma oavsett vilken VPN-leverantör du är med. Följ bara anvisningarna nedan för att installera OpenVPN på QNAP NAS-system:

Steg 1: Berätta för QNAP att du vill använda ett VPN

Först måste du se till att du använder QNAP 2 eftersom vissa VPN-problem har problem att hålla kontakten med den äldre versionen. När du har uppgraderat loggar du in på din QNAP-enhet.

Nästa, kolla om du redan har QVPN-tjänst installerad. Om så är fallet, bra - klicka på den för att gå till VPN-hanteringssidan. Om inte kan du ladda ner den här tjänsten från App Center.

Klicka på VPN-server alternativet i listan till vänster för att utöka det. Välj sedan OpenVPN och se till att det finns en kryssruta i rutan markerad Aktivera OpenVPN-server.

Steg 2: Importera .OVPN-filer och konfigurera anslutningen

QNAP VPN-installationsguide: Hur man installerar OpenVPN NAS-serverklient

Nu kommer du att bli ombedd att importera en OVPN-fil. Detta lagrar all information som servern behöver för att skapa en OpenVPN-anslutning till en av din VPN-leverantörs servrar. Vi rekommenderar att du använder ExpressVPN, men nedan hittar du OVPN-filplatserna för alla sex bästa VPN: erna för NAS-servrar. Om du använder en annan leverantör kan du ofta hitta dessa filer länkade till i Linux-installationsguiden.

 • ExpressVPN: https://www.expressvpn.com/setup#manual
 • Cyberghost: https://my.cyberghostvpn.com/en_US/devices/other/add-other
 • NordVPN: https://nordvpn.com/ovpn/
 • IPVanish: https://www.ipvanish.com/software/configs/configs.zip
 • PrivateVPN: https://privatevpn.com/support/getting-started/miscellaneous/openvpn/openvpn-configurations-files
 • Surfshark: https://account.surfshark.com/setup/manual

Ladda ner OVPN-filerna och bestäm vilken server du vill att din NAS ska använda. I allmänhet är det en bra idé att välja en server som är ganska nära din plats eftersom det håller anslutningsfördröjningen till ett minimum. När du har fattat ett beslut ska du importera motsvarande OVPN-fil.

Ett nytt fönster öppnas och ber om ytterligare information. Ge din anslutning ett namn och ange dina VPN-inloggningsuppgifter i Användarnamn och Lösenord lådor. Se till att subnätmask är inställd på “255.255.255.0”.

Aktivera Använd standard gateway på fjärrnätverket och Anslut igen när VPN-anslutningen går förlorad alternativ. Klicka på Tillämpa -knappen längst ner på sidan. Du bör nu se din nyligen skapade anslutning listad på QVPN-huvudskärmen. Klicka till slut Ansluta.

Steg 3: Testa VPN-anslutningen

Nu återstår bara att se till att allt fungerar som avsett. Detta är lite mer komplicerat än att testa ett VPN på en PC eller mobil enhet, men det är fortfarande ganska enkelt:

 1. Besök först IPmagnet och kopiera magnetlänkadressen. Se till att hålla den här sidan öppen!
 2. Gå tillbaka till QNAP och öppna Ladda ner Station.
 3. Överst på sidan ser du en plus ikon. Klicka på detta och välj Ange URL.
 4. Klistra in magnetadressen från tidigare. Klick Nästa, sedan Tillämpa.
 5. Gå tillbaka till IPmagnet-sidan. Du kommer att märka att en andra IP-adress har dykt upp. Om dessa två adresser är olika, har du installerat en VPN på din NAS-server.

Varför fungerar inte min NAS VPN ordentligt?

På grund av den allmänna komplexiteten i nätverksprogramvara och de många olika NAS-modellerna som QNAP erbjuder är det ofta svårt att identifiera orsaken till ett givet problem. Det finns dock några saker du kan göra som tar hand om de vanligaste problemen.

 1. Det vanligaste misstaget människor gör är att ange sitt VPN-användarnamn eller lösenord felaktigt. Som ett resultat är detta det första du bör kontrollera.
 2. Uppgradera till den senaste firmware för din enhet, och medan du är på det, kolla även efter QVPN-uppdateringar, eftersom vissa VPN inte fungerar med den ursprungliga versionen.
 3. Prova att importera OVPN-filen för några olika servrar i sin tur. Detta bör ge dig en uppfattning om problemet är med dig eller din VPN-leverantör.
 4. Om allt annat misslyckas, kontakta ditt VPN: s kundtjänstteam. De hanterar liknande problem varje dag och borde kunna ge dig mer djupgående råd.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 46