NordVPN vs Netflix: Fungerar denna VPN med Netflix?

Avblockerar NordVPN NetflixDet kan överraska dig att veta att Netflix innehåll varierar från en plats till en annan. Det betyder att du vid en viss tidpunkt bara ser en liten del av Netflix tillgängliga program. Anledningen till detta är enkel: tjänsten har bara rätt att sända vissa titlar i specifika länder. Det finns dock en lösning: genom att ansluta till ett VPN kan du förfalska din plats och lura Netflix att tro att du faktiskt är i ett annat land.


NordVPN vs Netflix - kan denna VPN avblockera Netflix utomlands

Problemet är att Netflix är oerhört bra på att upptäcka om du använder ett VPN eller inte. I själva verket finns det bara en handfull stora tjänster som fortfarande pålitligt kan spärra Netflix, och ofta ger de bara åtkomst till ett eller två bibliotek. Vi har testat NordVPN utförligt med Netflix och nedan förklarar vi hur bra det fungerar, om du kan använda tjänsten med Netflix mobilappar och vilka bibliotek du kan avblockera.

Varför välja NordVPN?

NordVPN

NordVPN är idealisk för streaming. Till att börja med har den ett av de största nätverken för någon populär tjänst, med mer än 5 000 servrar som täcker 62 länder. Det kan avblockera många populära streamingplattformar inklusive BBC iPlayer, Amazon Prime Video och Hulu. Vidare låter NordVPN dig välja en specifik stad att ansluta till, vilket gör att du kan kringgå regionala blackouter som de som införs av NHL-, UFC- och MLB-nätverk.

Denna VPN bryr sig om din säkerhet. Det håller dina aktiviteter hela tiden privata med en kombination av 256-bitars AES-kryptering, en strikt no-logs-policy och perfekt sekretess framåt, såväl som IPv6, DNS och WebRTC-läcksskydd. Det finns även en anpassningsbar, appspecifik kill-switch för stationära versioner.  

ARBETE MED NETFLIX: NordVPN är ett utmärkt val för Netflix-användare. Det avblockerar amerikanska Netlfix tillsammans med många andra landsversioner av Netflix. Det är bra värde, lätt att använda och fungerar med alla populära enheter och operativsystem.

Läs vår fullständiga recension av NordVPN.

Hur du avblockerar Netflix med NordVPN

Har du aldrig använt ett VPN tidigare? Det är faktiskt ganska enkelt att avblockera geo-begränsade tjänster som Netflix med NordVPN:

 1. Börja med att registrera dig för NordVPN om du inte redan har gjort det.
 2. Ladda ner den relevanta appen för din enhets operativsystem (NordVPN har för närvarande appar för Windows, MacOS, Linux, iOS och Android).
 3. Välj vilket Netflix-bibliotek du vill komma åt.
 4. Anslut till en NordVPN-server i ditt valda land.
 5. Försök titta på något på Netflix. Det bör börja spela nästan direkt, även om du kanske måste rensa cachen och ladda om sidan först.

Avblockerar NordVPN Netflix från utlandet?

Vi testade nyligen 59 populära VPN: n för att se hur bra de presterade mot Netflix regionala blockering. Av de 30 testade länderna, NordVPN kunde komma åt sex: Netflix USA, Storbritannien, Japan, Australien, Kanada och Nederländerna. Ännu bättre kunde vi använda NordVPN åtkomst till varje lands bibliotek både i en webbläsare och med iOS- och Android-apparna. Naturligtvis, eftersom Netflix kontinuerligt uppdaterar sina VPN-detekteringsåtgärder, kan dessa resultat förändras i framtiden.

Intressant nog kan NordVPN faktiskt spärra Netflix oavsett vilket land du är ansluten till. Men om du inte använder en server i ett av de länder som anges ovan använder NordVPN en DNS-proxy för att returnera den amerikanska versionen av Netflix. Om du till exempel försöker titta på Netflix när du är ansluten till en italiensk NordVPN-server kommer du sannolikt att omdirigeras till det amerikanska Netflix-biblioteket. Resten av din trafik verkar dock vara från din valda plats.

Så varför har NordVPN prioriterat dessa platser? Enligt eMarketer är fem av NordVPN: s sex stödda länder i de tio bästa länderna med den högsta Netflix-marknaden. Den sjätte, Japan, erbjuder ett större än genomsnittligt urval av exklusivt innehåll. Detta innebär att även om NordVPN bara blockerar sex olika Netflix-kataloger, ger det tillgång till så många region exklusiva som möjligt.

Kan jag komma åt andra lands Netflix-bibliotek med ett gratis VPN?

Gratis VPN: n har flera nackdelar som deras premiumrivaler inte gör. Till exempel på grund av begränsade servernät ger de ofta långsamma anslutningar. Detta är ett särskilt problem för människor som försöker strömma eftersom det resulterar i stamande, lågupplöst video, om du alls kan titta på. Dessutom kan de flesta gratis VPN inte gå förbi Netflix avancerade VPN-detekteringsåtgärder. Om du vill ha åtkomst till utländska Netflix-bibliotek konsekvent är gratis VPN: er med deras månatliga datakapaciteter, opålitliga hastigheter och kösystem, ett dåligt val.

Trots deras påståenden är dessa tjänster inte helt gratis. Vissa erbjuder högre hastigheter i utbyte mot en avgift, men vanligtvis betalar du personuppgifter istället (eller också). Gratis VPN kan berätta mycket om dig bara genom att observera ditt beteende: vilka av deras annonser du klickar på, vilka du stänger och hur ofta du besöker en viss webbplats, till exempel. Denna information är värdefull och kan säljas utan din kunskap när tillräckligt har samlats in - knappast den sekretessnivå du förväntar dig att ett VPN ska ge.

Att välja ett VPN är redan tillräckligt svårt, innan du ens överväger de otaliga program som bär programvara som vill dra nytta av din önskan att skydda dig själv. Även om du antar att du hittar en gratis VPN-app som inte infekterar ditt system med skadlig programvara, kanske det inte skyddar mot DNS-läckor eller krypterar din trafik på något sätt. Det finns ingen garanti för säkerhet med större gratis VPN, heller, som vi fick reda på under Hola botnet-incidenten 2016. Det bästa sättet att skydda dig själv på nätet är att använd en ansedd VPN som loggar ingen personlig identifierbar information.

Använda ett VPN med Netflix: vanliga frågor

Varför visar Netflix ett fel när jag använder ett VPN?

Netflix-strömningsfel

De allra flesta VPN kan faktiskt inte blockera Netflix från utlandet. Att försöka göra detta kommer att göra att följande fel visas: "Du verkar använda en avblockerare eller proxy. Stäng av någon av dessa tjänster och försök igen.

Netflix är världens största över-the-top streaming-plattform och har som sådan investerat enorma mängder tid och pengar för att förhindra VPN-användare att titta på vad de vill ha på tjänsten. Men i skrivande stund fungerar NordVPN fortfarande. Om efterföljande uppdateringar hindrar dig från att få åtkomst till Netflix kan du kontakta kundsupportteamet via dygnet runt livechatt för att ta reda på vilka servrar som fortfarande fungerar.

Netflix är inte tillgängligt i mitt land. Kan jag fortfarande registrera mig?

Netflix finns för närvarande i över 190 olika länder. Men om du bor på en plats där tjänsten inte är tillgänglig kan du fortfarande registrera dig med ett VPN.

Först och främst måste du få ett Netflix-presentkort. Du kan köpa dessa på valfritt antal online-marknadsplatser, men se till att först kontrollera säljarens integritet. Det är alltför lätt att köpa ett "kort" med en kod som är ogiltig, löpt ut eller redan används.

Anslut sedan till en av dina VPN-servrar i ett land där Netflix är tillgängligt. Registrera dig som normalt och välj att betala med ett presentkort. Sedan anger du bara koden från presentkortet och du bör kunna strömma fritt. Observera att du måste ansluta till VPN varje gång du vill titta på något.

Påverkar VPN negativt min anslutningshastighet?

Oavsett vilken VPN du använder kommer det tyvärr sannolikt att bli en viss avmattning. Vissa tjänster är snabbare än andra, men det är svårt att kvantifiera detta precis eftersom din anslutningshastighet påverkas av faktorer som den aktuella serverbelastningen, hur långt du är borta från VPN-servern, dina krypteringsinställningar och vilket anslutningsprotokoll du använder.

I alla fall har de flesta stora VPN-enheter bara en liten inverkan på dina hastigheter. Som en allmän regel kan du förvänta dig att din anslutning ska vara ungefär en tredjedel långsammare. Detta innebär att med en 8Mbps nedladdningshastighet kan du strömma felfritt på de flesta plattformar.

Netflix egna riktlinjer rekommenderar en nedladdningshastighet på minst 3 Mbps för att se innehåll med standarddefinition. När videoupplösningen ökar, gör också minsta hastighet krävs: 5 Mbps för HD-video och 25 Mbps för 4K. Du bör notera att du kommer att behöva minst 0,5 Mbps för att använda tjänsten alls, men de allra flesta människor bör redan ha detta.

Vad visar tillåter NordVPN att titta på Netflix?

NordVPN gör ett stort urval av Netflix innehåll tillgängligt var du än är i världen. Här är några av de titlar du kan strömma utomlands med NordVPN:

 • Sabrinas kyliga äventyr
 • Kontoret
 • Vänner
 • The Haunting of Hill House
 • Kod Geass
 • Mob Psycho 100
 • The Walking Dead
 • Stranger Things
 • Svart spegel
 • Skapa en mördare
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

18 − 12 =

map