Hur man installerar NordVPN på Amazon Fire TV / Fire Stick (med videohandledning)

NordVPN är en av de mest populära VPN-värdena i världen, och den gör nu en app specifikt för Fire TV-användare. I den här artikeln visar vi dig hur du installerar NordVPN på en Firestick på bara några minuter.


När du är igång kan du använda appen för att avblockera regionlåsta videor och förhindra att tredjeparts snoopers spionerar på din onlineaktivitet.

Hur man installerar NordVPN på Firestick

NordVPN lanserade nyligen en Fire TV-kompatibel version av sin app som du kan få direkt från Amazon. Så här installerar du NordVPN på en Fire TV Stick eller Fire TV Cube:

  1. Registrera dig för NordVPN på sin webbplats. Varje prenumeration har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan prova det riskfritt.
  2. Slå på din Fire TV och ladda upp startskärmen.
  3. Navigera till förstoringsglas ikon längst upp och välj det. Stiga på "NordVPN”I sökfältet.
  4. Välj NordVPN app. Det borde vara det första resultatet.
  5. Klicka på Skaffa sig -knappen och vänta tills appen laddas ner och installeras.
  6. Get-knappen ska nu vara en Öppen knapp. Klicka på det. Du kan också öppna NordVPN från din Apps sida.
  7. NordVPN-appen kommer att köras. Välj om du uppmanas att uppdatera ladda ner och installera, sedan Installera uppdateringarna.
  8. När du uppmanas att ange det användarnamn och lösenord som du använde för att registrera dig i steg 1.
  9. Du kan nu välja en server och ansluta till VPN.

Hur man installerar NordVPN manuellt på Firestick (gammal metod)

Innan NordVPN släppte en Fire TV-version av sin app krävde att NordVPN installerades på en Firestick ladda ner Android-telefonversionen av appen tillsammans med en speciell app som tillåter pekskärmsnavigering på Fire TV. Det finns inte mycket uppmaning att använda den här metoden för NordVPN längre, även om den fortfarande bör vara livskraftig för andra VPN utan Firestick-specifika appar.

I den här tutorialen visar vi dig hur du installerar och använder en VPN-app på en Amazon Fire TV Stick. Medan instruktionerna innehåller NordVPN, kan du använda den här för att installera i stort sett alla Android-appar som inte finns i Fire TV-appbutiken. För att komma igång behöver du en andra generationens Firestick eller senare. Du behöver också åtkomst till APK-filen för din VPN-app. Detta kan laddas ner direkt från NordVPN: s webbplats.

På grund av hur NordVPNs Android-appgränssnitt är utformat, är det omöjligt att faktiskt styra appen med standardfjärrkontrollen som följer med Fire Stick. För att komma runt detta kan du antingen köpa en Bluetooth-mus eller så visar vi hur du kan kontrollera input med en smartphone eller surfplatta i nästa avsnitt

Gå till startsidan och gå till toppen och välj inställningar, sedan Enhet. Gå till Utvecklaralternativ, och växla mellan båda dessa inställningar—ADB-felsökning och Appar från okända källor-.

firestick vpn okända källor

Gå tillbaka till startskärmen och välj förstoringsglas för att söka efter en app som heter Loader. Välj "Skaffa sig”Och låt appen installeras och öppna sedan den.

firestick vpn downloader

Skriv in nedladdningsadressen till APK-filen. Det kan ta lite tid att göra med fjärrkontrollen. Den faktiska nedladdningslänken för NordVPN är superlång och innehåller massor av symboler, så istället ska jag gå till en sida som innehåller den länken på NordVPN: s webbplats, på så sätt kan jag skriva in en mycket enklare URL. Detta öppnar en rudimentär webbläsare i Downloader-appen. Då hittar jag bara nedladdningslänken med riktningskontrollerna på fjärrkontrollen och klickar på mittknappen för att påbörja nedladdningen.

firestick vpn apk

När nedladdningen är klar uppmanas du att installera appen. Välj Installera, sedan Öppen. När du har installerat det kan du lämna Downloader.

firestick vpn installera

Eftersom NordVPN ses som en tredjepartsapp visas den inte på vår hemsida eller ens vår Apps-sida. Istället måste du gå till inställningar > tillämpningar > Hantera installerade applikationer och välj din VPN-app från listan. Klicka sedan Starta ansökan.

firestick vpn lansering

Nu för några av er, det är det. Beroende på appens design och hur den är utformad kan du kanske logga in och ansluta direkt.

nordvpn brand-tv ansluten 2

Med NordVPN och många andra VPN-appar är det dock inte fallet. Att försöka tvinga de begränsade knapparna på fjärrkontrollen att interagera med en pekskärmsapp är ganska mycket omöjligt. Vi kommer att behöva en mus.

Hur man styr NordVPN på Firestick med en musapp (gammal metod)

Du kan använda en Bluetooth-mus och ansluta den till din Fire TV om du har en. Det andra alternativet är att använda en smartphone eller surfplatta för att fjärrkontrollera Fire TV. Vi ska visa dig hur du gör det senare.

Amazon har en TV-fjärrapp för brandpinnar, men den ger dig inte muskontroll. Istället replikerar det bara de grundläggande funktionerna på den fysiska fjärrkontrollen. Jag försökte några olika lösningar för detta och fann det bästa alternativet att vara en app som heter Fjärrkontroll för Fire TV. Appen kostar $ 2 men var väl värt pengarna. Om du vill ha ett gratis alternativ kan du prova CetusPlay, som mer eller mindre gör samma sak och också finns i Fire TV-appbutiken. Men medan jag kunde kontrollera musrörelser med CetusPlay, kunde jag inte få klick att gå igenom. Din körsträcka kan variera, så jag uppmuntrar dig att prova CetusPlay först om du vill ha ett gratis alternativ. I den här tutorialen kommer jag dock bara att använda fjärrkontroll för Fire TV. Både Android- och iOS-versioner är tillgängliga.

fjärrkontroll för brand-tv 1

Så du måste få den här appen på både Fire TV Stick och på din Android-telefon eller surfplatta. Android-versionen är endast tillgänglig från Amazon app store och inte från Google Play. Observera att utvecklaren gör en liknande app för Android TV-enheter och att den har samma ikon på Google Play. Det här är inte rätt app. Du måste installera Amazon App Store-appen på din Android-enhet för att få den som är specifikt för Fire TV. Så länge du bara använder ett Amazon-konto behöver du bara köpa det en gång.

fjärrkontroll för brand tv ss 2

Jag testade inte iOS-versionen och den har en 1-stjärnig recension från skrivande stund, så fortsätt på egen risk. Till sin kredit säger några av recensionerna att det fungerar. Tyvärr ser det ut som du kommer att behöva köpa det både på din Fire TV och i Apple App Store, vilket verkar vara en orsak till frustration bland granskarna.

När du har installerat appen på din Fire TV öppnar du den och ser till att det första objektet slås på och det andra för att starta appen vid start är valfritt. Du bör se en statusindikator nära botten som säger ”Started”. Ingen annan åtgärd behövs här, appen går bara i bakgrunden.

Se till att Fire TV Stick och den andra Android-enheten är det båda anslutna till samma wifi-nätverk. Du kan sedan hitta din Fire TV Stick i telefon- eller surfplatta-appen för att ansluta till den. Sedan kan du klicka på Mus alternativet och använd skärmen på din telefon som en pekplatta på en bärbar dator. Klicka bara på skärmen för att klicka. För att bläddra använder du s-up och s-down knappar.

Nu kan vi öppna NordVPN-säkerhetskopiering och använda den från fjärrappen. För Nord klickar vi bara på person ikon för att komma till inloggningssidan och ange våra referenser. Då kan vi välja en plats och ansluta till den. Första gången du gör detta kommer du att bli ombedd att låta appen ansluta. Anslutningen ska förbli aktiv tills du stänger av enheten eller kopplar ur manuellt.

Och det är allt! Din Firestick använder nu ett VPN.

Alternativa VPN: er som gör Fire TV-appar

Jag vill påpeka ett par andra utmärkta leverantörer som har Fire TV-optimerade appar i Amazons Fire TV-appbutik. Dessa är ExpressVPN och IPVanish. Dessa kräver inga lösningar eller speciella justeringar för att komma igång, och de är helt funktionella med bara Fire TV-fjärrkontrollen, så de sparar dig mycket besvär. De får också uppdateringar automatiskt.

ExpressVPN, vår bästa rekommendation för Fire TV-användare, erbjuder Comparitech-läsare 3 månader gratis här när du registrerar dig för den årliga planen, inklusive en 30-dagars återbetalningsgaranti. Eller kan du spara 60% på en IPVanish årsplan med 7 dagars garanti.

Använd inte APK-appar från tredje part

Ladda bara ner NordVPNs APK-fil från den officiella webbplatsen. Som med de flesta Android-appar kan du hitta APK-filer från tredje parts appbutiker och APK-webbplatser. Vi rekommenderar att inte ladda ner APK-filer från dessa webbplatser eftersom de i de flesta fall inte placerades där av den officiella utvecklaren. Det görs ofta lite granskning för att säkerställa att APK: er från tredje parts webbplatser är säkra.

Som sådant kan inofficiella APK: er ändras för att bära skadlig programvara eller utföra skadliga uppgifter när de har installerats på din enhet. För att spela det säkert, ladda bara ned APK: s från utvecklarens webbplats.

Uppdatering av VPN-appen

NordVPN-appen för Firestick bör automatiskt uppdateras precis som resten av dina appar.

Om du installerade appen manuellt är uppdateringen mycket tråkigare. Eftersom det installerades från en "okänd" källa får den inte automatiska uppdateringar. Du måste själv övervaka uppdateringar och köra igenom installationsprocessen igen med den nya APK när du vill uppdatera. Den enda skillnaden är att istället för en “installera” -knapp ser du en “uppdatering” -knapp. Resten är ganska mycket identiska.

1st-gen Firestick? Prova en router-VPN

Om du använder en första generationens Fire TV Stick fungerar inte VPN-appen. Du kanske kan installera appen, men den förblir inte ansluten i bakgrunden när du lämnar den. Du måste antingen uppgradera din Firestick eller anställa en VPN-kompatibel router. Om du inte är säker, kontrollera FCC-ID-numret på själva Firestick. Första-gen-pinnar har numret 2ABDU-0509.

Genom att konfigurera en VPN på din wifi-router kommer alla enheter som ansluter till den att få sin trafik tunnelad via VPN-servern. Men de flesta routrar stöder inte VPN som standard.

Du behöver en router-firmware som är kompatibel med VPN och en router som är kompatibel med den firmware. Kontrollera om din routermodell är kompatibel med Tomato eller DD-WRT-firmware, som båda stöder VPN: er. Andra möjliga alternativ inkluderar OpenWRT och AsusWRT.

Kolla in våra listor över de bästa VPN: n för DD-WRT och de bästa VPN: erna för tomatrutrar för att hitta rekommendationer och användbara installationsinstruktioner.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 73