Hur man går förbi VPN-block för Netflix, Amazon Prime, Hulu och andra

Hur man går förbi VPN-block för Netflix, Amazon Prime och andra


De mest populära streamingtjänsterna är nästan alltid regionlåsta, vilket innebär att de bara är tillgängliga i specifika regioner. Vissa, som Netflix, tar detta ett steg längre och erbjuder olika innehåll från ett land till ett annat. Den goda nyheten är att du kan förfalska din plats genom att ansluta till ett VPN, vilket gör att du kan komma åt regionlåsta tjänster var som helst. I ett försök att förhindra detta har stora streamingplattformar implementerat VPN-detekteringsfunktioner, men dessa är inte ofelbara. Nedan låter vi dig veta hur du går förbi VPN-block på tjänster som Netflix, Amazon Prime Video och BBC iPlayer.

Så hur vet en streamingtjänst vilket land du är i? De flesta geobegränsade plattformar kontrollerar din IP-adress, så att du får åtkomst om du befinner dig på en stödd plats och hindrar dig från att använda tjänsten om du inte gör det. När du ansluter till en VPN-server får du en ny, landsspecifik IP-adress som motsvarar den serverns plats. För regionlåsta plattformar verkar det nu som om du faktiskt är i samma region som din valda VPN-server, så att du kan använda tjänsten.

Så här kringgår du VPN-block på Netflix och andra plattformar

Ironiskt nog, allt du behöver göra för att kringgå VPN-block är att använda ett bättre VPN. Nedan tar vi dig igenom processen steg för steg.

Så här hittar du VPN-block på Netflix och alla dina favoritströmningstjänster:

  1. Först registrerar du dig för ett VPN som kan avblockera ett brett utbud av streamingtjänster. Vi rekommenderar särskilt ExpressVPN, men NordVPN och CyberGhost är båda starka och billiga alternativ.
  2. Ladda ner rätt version av appen för din enhet och logga sedan in.
  3. Anslut till en VPN-server i önskat land. Till exempel skulle du använda en amerikansk server för att avblockera Netflix US eller en brittisk server för BBC iPlayer.
  4. Spela slutligen en video på den valda tjänsten. Det bör börja direkt, men om inte, rensa webbläsarens cookies och cache, ladda sedan in sidan igen. Om problem kvarstår, kontakta ditt VPN: s kundtjänstteam för att se om det finns en specifik server du bör använda.

Hur upptäcker och blockerar tjänster VPN: n?

Det finns flera sätt att säga om en användare är ansluten till ett VPN eller proxy, och nya metoder designas hela tiden. Nedan har vi täckt några av de vanligaste:

Använda GPS-data

världsglob

Att avblockera regionlåsta tjänster som Netflix är mycket svårare om du använder en mobiltelefon eller surfplatta. Det beror på att mobila enheter lagrar en mängd information som stationära datorer inte innehåller, inklusive din nuvarande GPS-plats. Om din GPS- och IP-adress båda säger att du är i USA till exempel, är det troligt att du är det. Å andra sidan, om du har en amerikansk IP-adress men din GPS-data säger att du är i Frankrike, använder du nästan säkert ett VPN.

Kontrollera en känd VPN-svartlista

De flesta streamingplattformar har en lista över IP-adresser som tillhör kända VPN-servrar. Den här typen av blockering tenderar att vara mer effektiv mot gratis VPN: er eller de med små nätverk eftersom det är en död giveaway när samma IP-adress används för att logga in på hundratals Netflix-konton under en enda 24-timmarsperiod.

dock, IP-adress svartlistning gör mycket lite för att stoppa stora VPN-leverantörer. Med tusentals servrar kan användare vanligtvis hitta en fungerande server utan problem. Vidare kan det faktum att en välkänd VPN kan avbryta en beryktad envis tjänst till och med locka fler kunder.

Blockerar trafik från specifika hamnar

Hur man går förbi VPN-block för Netflix, Amazon Prime, Hulu och andra

När du surfar på internet skickar du data till servern på vilken webbplats du än befinner dig på. Denna server har olika portar konfigurerade för att acceptera olika typer av trafik, till exempel accepterar de flesta HTTP-trafik på port 80 eller HTTPS-trafik via port 443. Vissa VPN-protokoll har emellertid sina egna specifika portar. Detta innebär till exempel att om en webbplats vill blockera PPTP-anslutningar helt, allt det behöver göra är att blockera porten som PPTP-protokollet använder: port 1723.

Naturligtvis finns det sätt att hamna blockera. Vissa VPN erbjuder funktioner som klarar dina data och dölja den som vanlig HTTP-trafik och snyggt styra hela problemet. Dessutom måste tjänster blockera många portar för att tillgodose alla tillgängliga VPN-protokoll, och detta kan förhindra att legitima användare kan komma åt tjänsten.

Djup paketinspektion

Den här metoden används inte riktigt av strömningstjänster. Istället används det mest av Internetleverantörer i länder där internet är starkt begränsat eller VPN: er förbjudna. Effektivt undersöker denna teknik användarens internettrafik och filtrerar den baserat på förutbestämda regler. Om du till exempel försöker skicka VPN-trafik via standard HTTP-porten kan det upptäckas och stoppas.

Det enklaste sättet att slå djup paketinspektion är att använda en VPN som använder avancerad cloaking-teknik. VPN: er krypterar dina data, vilket innebär att ingen (inte ens regeringen) kan se vad du får till online och cloaking-funktioner omformar din trafik, döljer datamönstren som indikerar att du använder en VPN och låter dig kringgå djup paketinspektion. Naturligtvis, om ett land använder djup paketinspektion är det troligt att det också blockerar åtkomst till VPN-webbplatser. Som sådant är det viktigt att installera ett VPN innan du anländer.

Se även: Djupt paketinspektionsguide

Hur vet jag att en plattform har upptäckt VPN-användning?

Netflix proxy-fel

Ibland berättar tjänster direkt om de tror att du använder ett VPN. Netflix har till exempel den ökända "Du verkar använda en avblockerare eller proxy”Fel och Amazon Prime Video säger“Din enhet är ansluten till internet med hjälp av en VPN eller proxy-tjänst.”Men ofta ser du dock ett generiskt fel som låter dig veta att du inte är i det obligatoriska landet, något som"BBC iPlayer fungerar bara i Storbritannien"Eller"Sling-TV är endast tillgänglig i USA.

Å andra sidan kanske du märker att det inte finns något fel och att tjänsten bara inte fungerar när du är ansluten till ett VPN. Videor kan buffra oändligt trots att du använder en höghastighetsanslutning, eller webbplatsen kan helt enkelt sluta ladda halvvägs igenom.

Kan jag avblockera Netflix, BBC iPlayer och andra webbplatser med ett gratis VPN?

Det är extremt osannolikt att kostnadsfria VPN: n blockerar stora strömningstjänster som Netflix, Amazon Prime Video och BBC iPlayer. Till att börja med har de ofta väldigt små nätverk, vilket innebär att även om en enda server är svartlistad kan det ha stor inverkan. Även om du hittar en tjänst som fungerar kommer streaming troligen fortfarande att vara svårt eftersom gratis VPN-skivor tenderar att ha fler användare än deras nätverk kan stödja, vilket leder till extremt långsamma hastigheter.

Det är också värt att notera att gratis VPN-skivor inte har den bästa posten för säkerhet eller integritet. En studie testade faktiskt över 280 gratis VPN-appar och fann att nästan 40% innehöll skadlig programvara. Även de som inte nödvändigtvis inte var säkra, eftersom över 80% var sårbara för IPv6-läckor och nästan en av fem använde inte någon kryptering alls. Dessa risker är inte heller begränsade till lite kända företag; 2015 fångades Hola av att sälja sina användares tomgångsbandbredd för att underlätta ett botnät.

Varför blockerar inte min VPN-strömningstjänster längre?

Om din VPN brukade blockera en viss strömningstjänst och inte fungerar längre, är det troligt att plattformen har uppgraderat sina VPN-detekteringsåtgärder. Den goda nyheten är att stora VPN-leverantörer är stolta över att kunna låsa upp de mest envisa plattformarna och nästan alltid hitta en lösning kort efter att de blivit blockerade. I själva verket, ibland, allt du behöver göra är att ansluta till en annan server. Om du verkligen kämpar borde ditt VPN: s kundtjänstteam kunna ge ytterligare hjälp.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =