Hur du ändrar din plats i Chrome och Firefox (förfalskning av din geo-plats)

Hur du ändrar din plats i Chrome och Firefox


När du startar webbläsare i Firefox eller Chrome använder de automatiskt geolokationstjänster som kan peka ut var du befinner dig. Detta används för olika syften, inklusive att du kan använda karttjänster, märka inlägg på sociala medier med din plats och visa riktade annonser baserat på var du befinner dig vid en viss tidpunkt. Det finns dock många situationer där du föredrar att dölja din plats och till och med ändra (förfalska) den, till exempel när du vill komma åt geobegränsat innehåll eller helt enkelt behålla din integritet.

Tack och lov finns det olika metoder som du kan använda för att göra detta, inklusive att använda ett VPN, manuellt förfalska din plats eller använda en dedikerad webbläsareutvidgning. Du kan behöva använda mer än en metod för att kringgå flera detekteringsmetoder. Vi kommer att undersöka alla dessa alternativ i det här inlägget.

Hur Firefox och Chrome kan upptäcka din plats

Låt oss först titta på hur Firefox och Chrome vet var du är.

Ett av de enklaste sätten för Firefox, Chrome och alla andra onlinetjänster att berätta var du befinner dig är via din IP-adress. Detta är en unik uppsättning siffror (och symboler i den nyare IPv6) som identifierar varje dator som är ansluten till internet. En del av IP-adressen kan användas för att bestämma din plats. Som sådan kan du maskera din riktiga IP-adress och ersätta den med en annan kan du förfalska din plats, så att det verkar som om du befinner dig någon annanstans.

Vissa webbläsare har dock andra metoder som kan dechiffrera var du är. Till exempel kan de använda närliggande wifi-nätverk för att geolokera en enhet även utan en IP-adress. Att stänga av wifi och Bluetooth kan vara ett alternativ, men sannolikheten är att du behöver ett eller båda av dessa, så det är helt enkelt inte ett alternativ för de flesta användare.

Om du använder en VPN kan du enkelt ändra din IP-adress och ersätta din befintliga med en annan från en plats du väljer. Det kan dock hända att detta inte går förbi andra geolokationstjänster som används av webbläsaren. För att lösa det här problemet kan du manuellt ändra din plats i din webbläsare eller använda ett tillägg, till exempel Location Guard.

Använd ett VPN för att ändra din plats i Firefox eller Chrome

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) fungerar genom att kryptera din internettrafik och tunnla den via en mellanhandsserver. De två stora fördelarna med en VPN är:

 • kryptering: Krypteringsfaktorn innebär att din internettrafik är helt säker och ingen kan dechiffrera den, även om de lyckas fånga upp den. Detta gäller ISP: er, myndigheter, cyberbrottslingar och alla andra som kanske snuppar efter din aktivitet.
 • Platsförfalskning: Eftersom din trafik är tunnelad via en mellanhandsserver tilldelas du en IP-adress från den servern. När du använder ett VPN kan du välja plats för servern du ansluter till och därmed välja var din IP-adress kommer från.

Notera: VPN kommer bara att förfalska din plats i termer av din IP-adress. Så även när du använder ett VPN kan din webbläsare kanske identifiera din plats. Som sådant kan det hända att du fortfarande behöver manuellt bedöva din plats i webbläsaren eller använda ett tillägg som Location Guard (mer om det nedan).

Du kommer antagligen att märka att vissa VPN: n har dedikerade webbläsarförlängningar för Firefox, Chrome och andra webbläsare. Dessa kan vara bra för platsfusk, men observera att de flesta av dessa inte krypterar din internettrafik när de används ensamma.

Ett tillägg som skiljer sig lite från de andra är tillägget från ExpressVPN. Dess Chrome- och Firefox-tillägg fungerar som fjärrkontroller för VPN-appar på enhetsnivå, men de justerar också webbläsarens geolokationstjänster automatiskt. Som sådan matchar den upptäckta platsen den VPN-servern du är ansluten till. Det betyder att du inte behöver göra något annat än att ansluta till din valda VPN-server.

Hur du förfalskar din plats med ett VPN

Även om du aldrig har använt ett VPN tidigare, är det mycket enkelt att ställa in ett. Så här ändrar du din IP-adress i Firefox eller Chrome med en VPN:

 1. Välj en leverantör, välj en prenumerationsperiod och skicka din betalning. (Vi rekommenderar ExpressVPN)
 2. Ladda ner lämplig VPN-programvara för din enhet. De flesta välrenommerade VPN-leverantörer erbjuder ursprungliga appar för Windows, MacOS, iOS och Android.
 3. Logga in med ditt användarnamn och lösenord (som kommer att anges när du registrerade dig).
 4. Anslut till en VPN-server på den plats du väljer. Om du till exempel vill titta på US Netflix väljer du en amerikansk server. Du har nu en annan IP-adress som gör att det verkar som om du är på den platsen.

Kom ihåg att inte alla VPN: er kan spärra geobegränsade webbplatser. Många webbplatser, inklusive strömning, spel och speltjänster, har metoder för att upptäcka när du använder en proxy (VPN ingår i detta). Det är anmärkningsvärt att många gratis VPN inte kan gå förbi sådana proxy-detektorer. Om du vill få åtkomst till en viss tjänst är det värt att kontakta VPN-leverantören om den kan tillhandahålla åtkomst innan du registrerar dig (du kan kolla här om VPN som arbetar med Neflix, Amazon Prime, BBC iPlayer och Hulu).

Den bästa VPN för att ändra din plats i Firefox och Chrome: ExpressVPN

ExpressVPN Chrome-sidan.

Vi har lagt upp en överflöd av de högst rankade VPN: erna genom några rigorösa tester, och ExpressVPN kommer ut på toppen varje gång. Det är verkligen VPN-leverantören som vi rekommenderar för användning med Firefox och Chrome. Baserat på Brittiska Jungfruöarna, driver ExpressVPN ett nätverk med mer än 2 000 servrar som sträcker sig över 94 länder.

Det ger användare snabba, pålitliga anslutningar som är idealiska för strömning och kan låsa upp massor av geobegränsade webbplatser. Du kan enkelt strömma Netflix USA (och andra Netflix-bibliotek), Hulu, HBO, BBC iPlayer, Amazon Prime Video och mycket mer. Om du har problem med att hitta rätt server att ansluta till är alltid en kundtjänstleverantör för chatt dygnet runt tillgänglig för att hjälpa till.

I varje ExpressVPN-prenumeration ingår appar för Windows, MacOS, Linux, iOS och Android och vissa routrar. Chrome- och Firefox-användare kan ladda ner dedikerade webbläsarutvidgningar som kan användas som fjärrkontroller för den lämpliga VPN-appen.

När du ansluter till en server kommer ExpressVPNs webbläsarförlängning automatiskt att ändra din Firefox eller Chrome geolocationinformation så att den matchar VPN-platsen du är ansluten till. Det betyder att så länge du använder VPN, behöver du aldrig oroa dig för att ändra några inställningar manuellt; anslut bara till rätt server och du är bra att gå.

ExpressVPN är lika imponerande när det gäller sekretess och säkerhet. Den använder 256-bitars kryptering som betraktas som "militärklass", och detta kommer med perfekt sekretess framåt. Du får också det bästa läckskyddet i branschen och en inbyggd killbrytare. Detta betyder att du kan vara säker på att dina data alltid kommer att förbli säkra i den krypterade tunneln.

PRÖV EXPRESSVPN RISKFRI: Våra läsare får tre månader gratis när de registrerar sig för en årlig plan. Dessutom erbjuder ExpressVPN en 30-dagars återbetalningsgaranti på alla planer.

Läs vår fullständiga recension av ExpressVPN.

ExpressVPN är inte den enda utmärkta leverantören som är tillgänglig för användning med Firefox och Chrome. Andra billiga och högpresterande alternativ inkluderar NordVPN och SaferVPN.

Hur man förfalskar din plats manuellt

Om du bara ställer in Firefox eller Chrome, som en del av installationsprocessen, blir du frågad om du vill tillåta platstjänster. Du kan helt enkelt avvisa den här begäran och för Firefox kan du hoppa över den första uppsättningen instruktioner nedan.

Men chansen är stor att du gör detta efter den första installationen. I det här fallet måste du stänga av geolokationstjänster manuellt. Dessutom hjälper det inte med att faktiskt ändra din plats, så du måste göra det manuellt också.

Ändra din plats manuellt i Firefox

Så här skämmer du bort din plats i Firefox:

 1. Typ about: config i din webbläsare. En varning dyker upp för att berätta om risken med att ändra de avancerade inställningarna. Klicka så länge du är glad att gå vidare Jag accepterar risken!
 2. Leta efter inställningen geo.enabled.
 3. Värdekolumnen ska läsa "sant." Dubbelklicka på den för att ställa in den till "falsk."

Raden geo.aktiverad markerad.

Observera att detta bara stoppar Firefox att spåra din plats. För att ställa in en ny plats kan du fortsätta med följande steg:

 1. Fortfarande inne about: config, leta efter inställningen geo.wifi.uri.
 2. Ändra detta till den plats du vill "vara" i. För att göra detta måste du ange ett specifikt longitud- och latitudvärde. Du kan använda följande kodrad men ersätta värdena: data: application / json, {"plats": {"lat": 40,7590, "lng": -73.9845}, "noggrannhet": 27000.0}

Raden geo-wifi.uri markeras.

Exemplet ovan från en Stack Exchange-användare sätter dig på Times Square, men Du kan ändra den till var du vill genom att justera värdena för latitud och longitud. Det finns många verktyg som hjälper dig att ta reda på dessa nummer som GPS-koordinater och LatLong.net.

Observera att om du någonsin vill återgå till standardinställningarna kan du högerklicka var som helst på geo.wifi.uri rad och välj Återställa.

Ändra din plats manuellt i Chrome

I Chrome kan du använda följande instruktioner för att förfalska din plats:

 1. Klicka i ett webbläsarfönster Ctrl + Skift + I (för Windows) eller Cmd + Alt + I (för MacOS). Detta öppnar Chrome Developer Tools-fönstret.
 2. Träffa Esc, klicka sedan på Console-menyn (tre punkter till vänster om Console i den nedre delen av skärmen).
 3. Välj sensorer och ändra Geolocation rullgardinsmenyn till Anpassad plats ...
 4. Ange önskad latitud och longitud.

Chrome Developer Tools-skärmen.

Alternativt kan du välja ett av de förinställda alternativen i Geolocation menyn, inklusive Berlin, Mumbai eller San Francisco.

Observera att för att platsöverskridningen ska fungera i Chrome måste du hålla utvecklarverktygen öppna och stanna i samma webbläsarfönster. Om du öppnar ett nytt fönster återgår det till din ursprungliga plats. Detta skiljer sig från Firefox där du kan öppna flera fönster och fortfarande få din plats förfalskad.

För att kontrollera om dessa processer har fungerat i någon av webbläsarna kan du testa det med ett verktyg som BrowserLeaks.

Testet Browserleaks.net.

I skärmdumpen ovan kan du se att vi lyckades förfalska vår plats så att det verkar som om vi faktiskt var på Times Square.

Använd tillägget Location Guard

Om du gärna låter en addon göra jobbet åt dig kanske du vill prova Location Guard. Denna tillägg har två huvudsakliga användningar:

 • Lägre noggrannhet för platsdetektering: Om du är orolig för integritet men fortfarande vill se ut som du är på samma allmänna plats kan du använda det här tillägget för att dölja din exakta plats. Detta innebär att du fortfarande kan njuta av förmånerna från geolokeringstjänster (som lokala sökresultat) utan att behöva låta webbläsare och tredje parter vet exakt var du är. Du kan välja nivån på "buller" som läggs till beroende på hur mycket du vill maskera din plats.

Platsvaktens sekretessnivåer.

 • Skylta din plats: Ett annat alternativ är att använda Location Guard's Fast plats funktion som i princip gör vad vi gjorde tidigare: gör det möjligt för dig att välja en exakt plats som du verkar vara på.

Location Guard Fixed Location-sida.

Att använda Fast plats funktion:

 1. Installera Location Guard-tillägget för Firefox eller Chrome.
 2. Gå till alternativ och förändring Standardnivå till Använd fast plats.
 3. Gå till Fast plats och välj en plats på kartan. Du kan antingen hitta önskad plats manuellt eller ange en adress i sökfältet. Se bara till att du "placerar" pekaren på önskad plats - du måste faktiskt klicka på kartan för att sätta den på plats.

Platsvaktalternativ.

Inställningen av Location Guard är ett påstått enklare alternativ än de manuella stegen som vi skisserade tidigare. Dessutom erbjuder tillägget ett attraktivt och intuitivt gränssnitt. Även om det är problemet att du använder ett annat tillägg, så är det kanske inte det mest perfekta alternativet för integritetsmedvetna användare. Medan det fungerade för oss har det funnits klagomål från vissa användare om att det inte har fungerat konsekvent.

WebRTC-blockering

En annan faktor att oroa sig för är WebRTC-läckor. WebRTC eller web realtidskommunikation hjälper till att underlätta ljud- och videokommunikation mellan webbläsare och webbläsare. Det är inbyggt i många webbläsare, inklusive Firefox och Chrome. Även när du använder ett VPN kan WebRTC utgöra en risk genom att potentiellt exponera din riktiga IP-adress.

Många VPN bygger WebRTC-skydd i sin programvara, men detta är ofta begränsat till faktiska VPN-appar, och överför vanligtvis inte till webbläsarutvidgningar. Vissa inkluderar WebRTC-läckeskydd i deras tillägg, till exempel ExpressVPN och NordVPN, men om du går med en annan leverantör, kan du behöva vidta extra försiktighetsåtgärder.

Är det möjligt att inaktivera WebRTC i din webbläsare för att undvika problemet helt. Så här inaktiverar du WebRTC-läckor i Firefox:

 1. Stiga på about: config i din Firefox-adressfält.
 2. Hitta media.peerconnection.enabled.
 3. Om Värde kolumnen säger "sant", dubbelklicka sedan på raden så att den läser "falsk."

Det finns ingen liknande metod att göra detta i Chrome. Det finns dock tillägg som kan förhindra läckor av WebRTC, inklusive WebRTC Leak Prevent och WebRTC Leak Control.

Du kan kontrollera om dessa metoder har fungerat med BrowserLeaks.

Kan jag använda en DNS-proxy istället för ett VPN?

Det är möjligt att använda en DNS-proxytjänst istället för ett VPN för IP-adresskomponenten för platsfusk. Du bör dock tänka på två stora skillnader mellan VPN: er och proxyservrar.

Den första är att en DNS-proxy endast kommer att ändra din plats om du besöker en webbplats som kräver geo-avblockering. För någon annan webbplats kommer proxy inte att komma in och du får en direkt anslutning till den webbplatsen. Detta innebär att om du vill ha sekretess kommer en DNS-proxy inte att tillhandahålla den. Dessutom, medan en DNS-proxy tekniskt kan hjälpa dig att blockera geo-begränsat innehåll, är verkligheten att många inte kan gå förbi vissa tunga proxy-nedbrytningar som de som rullas ut av Netflix och BBC iPlayer.

Den andra stora skillnaden är att de flesta DNS-proxytjänster inte krypterar din internettrafik. Det betyder att om den avlyssnas kan vem som helst dechiffrera din information. Om integritet och säkerhet är bekymmer, har du det bättre med en VPN.

Kan jag använda ett gratis VPN för att ändra min IP-adress?

Gratis VPN kommer att dyka upp hela tiden i din sökning, men det är i allmänhet inte bra alternativ. Till att börja med, på liknande sätt som DNS-proxies, är det mindre troligt att de kan kringgå de geobegränsande åtgärder som vidtagits av vissa webbplatser. Så chansen är stor att du inte kan komma åt dina favoritprogram, filmer eller spel. Dessutom är servrarna få och långt mellan och tenderar att vara överbelastade. Även om du kan kringgå begränsningar kan du sluta med en långsam, opålitlig anslutning.

Dessutom tenderar gratis VPN att ha ganska strikta datagränser. Om du verkligen vill använda en VPN-tjänst för något mer än grundläggande webbsökning, hittar du en gratis VPN är extremt begränsad.

Om du är mer orolig för integritet och säkerhet kommer gratis VPN: er inte till där också. Olika tjänster har varit kända för att spåra användaraktivitet, sälja information till tredje part och injicera annonser på de webbplatser du besöker. Vissa misslyckas med att kryptera dina data och kan till och med bära skadlig programvara. Det är definitivt värt några extra dollar för en högst rankad leverantör.

Avslutar

Eftersom webbläsare har flera metoder för att upptäcka din plats, för att verkligen förfalska din plats, kan du behöva använda ett par metoder. Vår rekommenderade lösning är att använda ett VPN och manuellt ändra din plats i din webbläsare. Om du tycker att det är för klumpigt (det är lite svårare i Chrome) kan det vara en mycket livskraftig lösning att använda Location Guard-tillägget tillsammans med en VPN.

Bildkredit: "Land flaggkarta" licensierad under CC BY 2.0.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 54 =