Game of Thrones säsong 8 kan orsaka skadlig programvara och phishing-kraft

Game of Thrones säsong 8 skadlig kod


Den långa natten med att vänta på HBO: s sista säsong av Game of Thrones är nästan över för fans av showen. HBO (något obekväma) tappade sin senaste trailer under Super Bowl LIII, och oförsonligt blandade de två världarna av Budweiser öl och de sju kungariket. Tack och lov slutade trailern med Bud Light som drunknades i drakflammor, men den kommande utgåvan av säsong 8 ger oss cykling tillbaka till en annan fråga som är lika brännande i branschen som en Dragon's breath: streaming piracy.

Piratkopiering av Game of Thrones i horisonten

HBO: s Game of Thrones serien är en av de mest piratkopierade TV-program under det senaste decenniet. Enligt TorrentFreak, Game of Thrones var inte bara den mest torrenta TV-serien 2017, det har den titeln för 6 år i rad. Om populariteten för ett TV-program kan mätas med hur många som stjälar det, då Game of Thrones kan vara en av de mest älskade TV-programmen på länge, om inte någonsin.

En ny studie från Kaspersky Lab avslöjar dessutom att cyberbrottslingar har använt populära TV-program, främst Game of Thrones, för att lättare distribuera skadlig programvara till intetanande torrentanvändare. Kaspersky Lab fann särskilt att de första och sista säsongens avsnitt föredrogs för att överföra skadlig programvara.

Baserat på tidigare historia finns det en god anledning att tro att HBOs hitshow återigen kommer att vara en favoritnedladdning bland digitala pirater. Det finns också god anledning att tro att det första avsnittet troligen kommer att finnas tillgängligt samma dag som säsongspremiären, och ungefär som med säsong 7, kommer förmodligen att ses mer via piratkopiering än via HBO: s officiella kanal.

Dessutom indikerar enkätdata som samlats in av Comparitech att många TV-tittare inte är emot att piratkopiera sina favoritprogram. Nästan 40 procent av amerikanska TV-tittare och över 30 procent av Storbritanniens TV-tittare uppger båda att de skulle vara villiga att piratkopiera sina favoritprogram en vecka innan de officiellt sänds på TV:

spel av trons piratkopiering

Game of Thrones säsong 7 hade premiär med över 10 miljoner tittare som stämde in men slutligen blev piratkopierade tiotals miljoner gånger. Det finns liten anledning att tro att säsong 8 kommer att vara annorlunda, särskilt med tanke på att så många TV-tittare är mer än glada att ladda ner olagliga torrenter av showen.

Även om Kaspersky Labs hittade torrentering av TV under nedgång på grund av fler alternativ för olaglig strömning från alternativa källor, till exempel filhemsidor, kommer det sannolikt att finnas fler illegala torrentnedladdningar för Game of Thrones säsong 8 än från tidigare säsonger av showen..

Det enorma hoppet i piratströmmar för Game of Thrones kan dock komma till en kostnad för vissa pirater. Brådskan att ladda ner eller strömma serien via inofficiella kanaler kan leda till att vissa individer går mot piratkopieringswebbplatser med malware. Dessutom kan vissa torrentwebbplatser ha skadliga försök att få användare att ladda ner skadlig programvara tillsammans med videofilerna för Game of Thrones, medan många Game of Thrones-torrenter kan vara falska filer som är avsedda att fungera som värd för skadlig programvara.

Det finns också möjligheten att HBO kommer att försöka undergräva olaglig fildelning med det som kallas torrentförgiftning, något som företaget fångades gör tidigare med sitt TV-program rom.

Malware och phishinghot för 'Game of Thrones'

Som internetsäkerhetsföretaget Opswat konstaterar kan nedladdning av hela videofiler (till exempel genom torrenting) utgöra en viss risk. Videofiler, inklusive MPEG-4, AVI och WMV, kan injiceras med skadlig kod, trots en vanlig missuppfattning att de inte kan. Kanske lättare kan cyberbrottslingar göra ett "agn och switch" som liknar torrentförgiftning genom att dölja skadliga program som videofiler.

Dessutom kan intet ont om piratkopiering och de som är nya för piratkopiering för övrigt ladda ner infekterade .rar-filer, och tror att dessa paketerade filer är nödvändiga. En nyligen upptäckt sårbarhet i WinRAR betyder dock att alla Game of Thrones-pirater som laddar ner .rar-versioner av showen kan utsättas för särskilt onda skadliga attacker mot skadlig programvara.

Det större hotet för alla som försöker piratkopiera Game of Thrones Säsong 8 kommer dock att vara phishing-försök på webbplatser som serverar olagliga videoströmmar eller genom skadliga annonser som placeras på sådana webbplatser.

Enligt Googles transparensrapport övergår numera webbplatser för nätfiskewebbplatser i stort sett över skadliga webbplatser. Klyftan har vuxit sedan 2016 utan tecken på stopp. För att lyfta fram skillnaden ansågs Googles Safe Browsing-tjänst över 1,3 miljoner webbplatser som "farliga" den 27 januari 2019. Av dessa var över 1,2 miljoner nätfiskewebbplatser mot cirka 60 000 skadliga webbplatser.

Googles transparensrapportKälla: Googles transparensrapport

Problemet med torrentwebbplatser och andra piratkopierande webbplatser är att de är en perfekt plats för dåliga aktörer att leverera sina varor.

Ta till exempel fallet med Kickass Torrents. 2015 markerade Google Chrome och Firefox torrentwebbplatsen som en phishing-webbplats på grund av phishing-länkar som har publicerats av en communitymedlem. De flesta torrentwebbplatser har få skyddsåtgärder för att förhindra att medlemmar i gemenskapen sätter in nätfiske-länkar - eller till och med skadlig programvara - på webbplatsens forum.

Och det finns också få skyddsåtgärder för att hindra någon från att se till skadliga filer via torrentnätverk. De flesta torrentindex, som The Pirate Bay, YTS.AM, 1337X och RARBG, har alla olika system på plats som gör att de kan ta bort eventuella skadliga filer. Ändå fann en (särskilt begränsad omfattning) 2018-studie att cirka 20 procent av BitTorrent-filer har skadlig programvara, åtminstone när det gäller programvara och applikationer som serveras via P2P-nätverket.

Med tanke på att många av dessa sajter fungerar gratis riskerar användarna också att serveras mynt-gruvdrift malware av webbplatsens ägare (som hände med den populära torrentwebbplatsen The Pirate Bay), eller skadlig programvara som serveras via tredjepartsannonser på sidan.

Snapshots av skadlig programvara

Det är svårt att förutsäga vilken typ av skadlig programvara torrent och olaglig strömningssida användare kan möta en gång Game of Thrones Säsong 8 lanseras. Men malware finns för närvarande på många av de mest populära torrentwebbplatserna. Till exempel skanningsprogramvara för skadlig programvara som Sucuri och Cobweb gav följande resultat:

 • YTS.am är svartlistad av McAfee och innehåller Javascript-baserad skadlig kod
 • Rutor.info innehåller skadlig programvara
 • Pirate Bay är svartlistad av Phish Tank
 • Torrentz2 är svartlistad av Phish Tank
 • TorrentFunk är svartlistad av McAfee
 • Rutracker har okrypterade inloggningsfält för lösenord

sucuri site scan game of thrones säsong 8 malware

Dessa är resultat från externa skanningar med hjälp av tredjepartsverktyg, och resultaten varierar dramatiskt. Endast interna skanningar på sådana webbplatser kan effektivt avslöja deras fulla hotstatus. De flesta av indexeringssidorna som digitala pirater kommer sannolikt att använda för att få Game of Thrones Säsong 8 fungerar med det säkrare HTTPS-protokollet och lägger till ett skyddslager. BitTorrent-nätverket som helhet kan emellertid inte skydda användare från skadliga filer, medan det fortfarande är möjligt för ägarna till torrent-webbplatsen att antingen infoga skadliga filer eller för tredjepartsannonser att bära skadlig programvara på dessa webbplatser.

Överförtroende i piratkopieringsspelet

Det är lätt att uppleva digitala pirater som extremt kunniga när det gäller farorna i samband med användning av olagliga webbplatser. Överförtroende kan dock spela en roll, särskilt när det gäller vissa typer av webbanvändare.

I synnerhet tror de som använder Linux- och MacOS-operativsystem ofta att de är immun mot skadlig programvara. Även om det är sant att båda operativsystemen har en mindre procentuell chans att bli smittade, är de inte immun. För användare av båda operativsystemen är falska installatörer ett viktigt hot. Installatörer är helt onödiga för torrent videofiler, men det är möjligt för cyberkriminella att infoga installationsfiler bredvid en Game of Thrones videofil. De flesta torrentindex skulle sannolikt flagga och ta bort dessa, men inte alla.

Windows-användare kan också bli skadliga för skadlig programvara i torrentnätverk och på indexsidor på grund av överförtroende och oförtjänt förtroende. De tidigare nämnda exemplen på skadlig programvara och phishing serveras via The Pirate Bay och Kickass Torrents belyser varför en allmän försiktighet med dessa webbplatser är nödvändig.

Dessutom den feberade tonhöjden som omger Game of Thrones Säsong 8 kommer sannolikt att leda till lite bråttom att ladda ner, titta på och diskutera var och en av säsongens avsnitt. Med tanke på den starka önskan många kommer att behöva undvika regn av spoilers på sociala medier, är det troligt att vissa inte kommer att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder vid användning av sådana webbplatser och fildelningsnätverk.

Vissa skydd mot torrent malware och phishing

Spännande och videoströmning är inte olagliga aktiviteter när de görs korrekt. De flesta torrentindexsidor kommer att ha något legitimt freeware tillgängligt, eller filmer och TV-program som är listade som ”public domain” (t.ex. upphovsrätt eller giltig upphovsrätt). De som väljer att använda sådana webbplatser för lagliga ändamål kan skydda sig mot skadlig programvara och nätfiskeförsök på olika sätt, inklusive:

 • Antivirusskannrar i realtid från välrenommerade säkerhetsföretag, som Norton, McAfee, Bitdefender, VIPRE, Panda och andra
 • Adblockers, för att hjälpa till att filtrera bort skadliga tredjepartsannonser som visas på indexeringswebbplatser
 • VPN-programvara, för att anonymisera anslutningar och identitet när du använder P2P-tjänster som BitTorrent

I slutändan finns det emellertid alltid en risk när du använder någon torrentwebbplats som förkämpar digital piratkopiering eller när du ansluter till och laddar ner filer från P2P-nätverk. De flesta har en historia av att servera skadlig programvara, särskilt för piratkopierade filer.

Alternativ till torrenting "Game of Thrones"

Digital piratkopiering händer av flera skäl. Vissa vänder sig till det eftersom innehållet inte är tillgängligt där de bor. Andra eftersom de inte har råd med strömningskällorna som erbjuds av innehållsleverantören. Det finns också de i piratkopieringsscenen som står på vad de anser vara moraliska grunder mot upphovsrätten.

Med tanke på ungefär hälften av internetanvändarna i åldrarna 18-34 år (en kombination av Millennials och Generation Z) uppger att de har piratkopierat ett TV-program tidigare, finns det goda skäl att tro att många åtminstone kommer att överväga att piratkopiera den kommande Game of Thrones-säsongen.

spel av trons piratkopiering

ändå, Game of Thrones är en HBO-egenskap, och HBO har alla incitament att inte bara tjäna pengar på det utan att ge så enkel åtkomst till showen som möjligt utan att skjuta sig själv i foten.

Som sådant konsumenter som vill behålla sin Game of Thrones Att titta ovanför brädet kan använda några av följande metoder:

HBO nu

HBO Now är HBOs fristående streamingtjänst. Normalt $ 14,99 per månad erbjuder HBO också en 7-dagars gratis provperiod för tjänsten.

Juridiska internet-tv-tjänster

Flera kabel-skärande internet-tv-tjänster har nu HBO som en addon-kanal med sina prenumerationstjänster. Du kan lägga till HBO till dessa tjänster med en kostnadsfri testversion. Tjänster som bär HBO som tilläggskanal inkluderar:

 • Sling-TV
 • Hulu med Live TV
 • PÅ&T WatchTV
 • PlayStation Vue
 • DirecTV Now (ingår i baspaketet)
 • Amazon Prime-videokanaler

Om du utnyttjar de olika gratisversionerna kan du se hela Game of Thrones säsong 8 gratis online med officiella programföretag.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 29