ExpressVPN vs TunnelBear-granskning

ExpressVPN vs Tunnelbear


Att välja ditt första VPN kan vara svårt på grund av det stora antalet tillgängliga tjänster och det faktum att de alla erbjuder olika funktioner. För att göra saken värre kasta många VPN: er runt termer som "kryptering" och "dämpning", som går rakt över de flesta. För att hjälpa dig att jämföra dessa tjänster exakt har vi listat allt som ExpressVPN och TunnelBear har att erbjuda, sida vid sida.

Vi kommer också att förklara vad var och en av deras funktioner gör på enkla termer för att ge dig en bättre förståelse för vad du betalar för. Låt oss börja med en kort överblick över dessa VPN: n:

slingor

ExpressVPN

 • Snabba, pålitliga servrar i mer än 90 länder
 • Avblockerar Netflix och BBC iPlayer
 • Kraftfulla säkerhetsfunktioner
 • Exceptionellt stöd för flera plattformar

Tunnelbear

 • Har en gratis plan
 • Snabbt nog för direktuppspelning
 • Stark på säkerhet och integritet
 • Fungerar i Kina

Prissättning och rabatter

ExpressVPN Tunnelbear
Prenumerationsperioder En månad En månad
Sex månader Ett år
Ett år Två år
Specialerbjudande Tre månader gratis och 49% rabatt på årsplaner 58% rabatt på tvåårsabonnemang
Högsta pris per månad $ 12,95 $ 9.99
Lägsta pris per månad $ 6.67 $ 4.17
Ett års pris $ 99,95 $ 59,88
Pengar tillbaka garanti 30 dagar 30 dagar

ExpressVPN är inte den billigaste VPN på marknaden, och jämfört med en tjänst med en gratis plan, skulle du bli förlåten för att du avfärdar det. Men medan ExpressVPN kostar mer per månad än TunnelBears betalade planer ($ 12,95 mot $ 9,99), minskar det faktiskt gapet ganska markant under längre tidsperioder. Till exempel, om du registrerar dig för ett år sjunker priset till bara $ 6,67 per månad. Även om detta inte riktigt stämmer överens med TunnelBears årliga plan ($ 4,99 per månad), sätter det ExpressVPN i linje med många andra VPN på marknaden.

Det är ingen som förnekar att TunnelBears gratis plan är attraktiv. Liksom de flesta gratis VPN, men det kommer med nackdelar. Du är begränsad till 500 MB data varje månad till en början, vilket är tillräckligt för att strömma cirka 30 minuters standarddefinitionsvideo. För att tillhandahålla en gratis plan har TunnelBear dessutom tvingats kompromissa med andra aspekter av sin tjänst (men mer om detta senare).

Båda tjänsterna har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti som gör att du kan prova dem och kräva full återbetalning om du inte är imponerad.

Bästa erbjudandet för ExpressVPN: Få tre månader extra gratis och spara 49% med den årliga planen.

Bästa erbjudande för TunnelBear: Spara 58% genom att välja TunnelBears tvååriga plan.

Funktioner

ExpressVPN Tunnelbear
Samtidiga anslutningar 5 5
Operativsystemappar Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, några routrar Windows, MacOS, Android, iOS
Manuell installation av enheter Set-top boxar, några routrar Linux (begränsat stöd), routrar, set-top boxar
Delad tunneling Endast Windows, MacOS och Android Endast Android
Gratis extra Webbläsarutvidgningar för Chrome och Firefox Automatiskt wifi-skydd, tillägg för Chrome, Firefox och Opera

TunnelBear och ExpressVPN tillåter båda upp till fem samtidiga anslutningar, vilket är ganska standard. ExpressVPN har mycket bättre stöd för flera plattformar, dock med anpassad firmware för vissa routrar och appar för alla större operativsystem. Däremot måste TunnelBear installeras manuellt på ett större antal enheter och fungerar bara med två specifika Linux-distributioner: Ubuntu 16+ och Fedora Workstation 25+).

Båda tjänsterna låter dig använda split tunneling, som låter specifika applikationer kringgå VPN. Den här funktionen är dock endast tillgänglig i TunnelBears Android-app eller ExpressVPNs appar för Windows, Android och MacOS.

Till dess kredit, TunnelBear erbjuder ett par saker som ExpressVPN inte gör, nämligen automatiskt wifi-skydd (som ansluter dig till VPN när du använder ett osäkrat nätverk) och en webbläsarförlängning för Opera. Observera att TunnelBears tillägg bara skyddar din webbläsertrafik och kommer inte att hålla dig anonym när du använder andra internet-anslutna program.

ExpressVPNs tillägg fungerar annorlunda, vilket gör att du i huvudsak kan styra huvudappen via en knapp i din webbläsare. Detta gör det snabbt och enkelt att ändra din plats efter behov och har den extra fördelen att säkra trafik från alla dina appar på en gång.

Avblockera kapacitet

ExpressVPN Tunnelbear
Streamingtjänst
Netflix Många bibliotek inklusive Netflix USA, Storbritannien, Australien, Japan och Frankrike Nej
Hulu USA, Japan Nej
Sky Go Ja Nej
Amazon Prime Video Ja Nej
BBC iPlayer Ja (via MediaStreamer) Nej
ABC Nej Nej
CBS Ja Nej
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Elva sporter Ja Ja
Kanal 4 Ja Nej

Förutom att förbättra din online-säkerhet kan VPN: er användas för att komma åt regionlåsta plattformar från utlandet. Som du kan se i tabellen ovan, ExpressVPN klarade sig särskilt bra i våra tester. Det spärrar ett brett utbud av tjänster inklusive några av dem som VPN: n tenderar att kämpa med: Netflix, BBC iPlayer och Amazon Prime Video.

TunnelBear hade blandad framgång i våra tester. Även om det kunde spärra några plattformar som NBC och ITV Hub, kämpade den med de flesta av de stora strömningstjänsterna vi försökte. Vidare kunde det inte blockera ett enda Netflix-bibliotek. Detta är inte ovanligt för en gratistjänst, men eftersom många lågkostnads ​​VPN kan åtminstone blockera Netflix USA, faller TunnelBear i detta avseende.

Kina

Kina har några av de mest omfattande internetbegränsningarna i världen och de flesta VPN fungerar helt enkelt inte på fastlandet. Lyckligtvis, ExpressVPN och TunnelBear arbetar båda i Kina, även om deras webbplatser är blockerade av Great Firewall. Detta innebär att du en gång i Kina inte kommer att kunna ladda ner någon app, så se till att installera ditt valda VPN innan du anländer.

Det krävs inga speciella steg för att använda ExpressVPN i Kina: anslut bara som du vanligtvis skulle göra och du kommer att kunna komma åt vilken webbplats du vill. TunnelBear-användare måste aktivera en inställning som kryper deras trafik och döljer det faktum att du använder ett VPN. För att göra detta, klicka bara på kugghjulsikonen och öppna sedan säkerhet och aktivera GhostBear alternativ.

Installation och gränssnitt

ExpressVPN Tunnelbear
Automatisk installationsguide Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, några routrar Windows, Android, MacOS, iOS
Val av huvudplats List-baserade Kartbaserad / List-baserade
Extra inställningssidor Ja Ja
Mobile vänliga Ja Ja

Desktop-appar

Båda dessa tjänster har utmärkta, intuitiva stationära appar. ExpressVPN's sätter en snabbkopplingsknapp fram och mitt och låter dig snabbt ändra plats från huvudskärmen. Det finns en separat sida för alternativ som använder flikar för att hålla saker ordnade och enkla att hitta. Med ExpressVPN kan du köra ett hastighetstest direkt från appen, vilket är användbart för att jämföra hastigheter före och efter anslutning.

ExpressVPN vs TunnelBear-granskning

TunnelBear ägnar huvuddelen av sin huvudskärm till en karta. Användare kan antingen klicka på ett land för att ansluta eller välja ett från listrutan längst upp på skärmen. Du kan också klicka på en ikon i sidofältet för att gå till inställningssidan. Alla TunnelBears alternativ styrs med enkla vippbrytare, vilket innebär att det är lätt att gå tillbaka om du ändrar en inställning och oavsiktligt bryter något.

ExpressVPN vs TunnelBear-granskning

Mobilappar

ExpressVPNs mobilapp ser exakt ut samma som den på skrivbordet, även om det finns färre alternativ att välja mellan. Du kan bara ansluta till exempel via OpenVPN-protokoll och du kan inte aktivera (eller inaktivera) läckskydd. De viktigaste funktionerna kvarstår dock, så att du fortfarande kan aktivera kill-omkopplaren, automatiskt ansluta vid start och använda split-tunneling.

expressvpn android 2019 ss

TunnelBear ser också påfallande lika ut på stationära och mobila enheter. Förmågan att automatiskt skydda din wifi finns inte längre och inte heller möjligheten att ansluta vid start. Faktum är att av de sex tillgängliga alternativen är det bara tre som påverkar VPN, medan de andra är rent kosmetiska.

ExpressVPN vs TunnelBear-granskning

Eftersom alla funktioner i TunnelBear har björnenämnen är det svårt att säga vad de faktiskt gör. För framtida referens, "GhostBear" krypterar din trafik, "VigilantBear" aktiverar kill-omkopplaren, och "SplitBear" möjliggör split-tunneling.

Servrar och prestanda

ExpressVPN Tunnelbear
Serverländer 94 21
Totalt antal servrar 3000+ 350+

ExpressVPN täcker fler länder än någon annan större leverantör, även om den använder virtuella servrar (som huvudsakligen dirigerar trafik via Singapore eller Nederländerna) i några få avlägsna regioner. Däremot har TunnelBear bara servrar i 21 länder. Detta är särskilt imponerande för en gratis VPN men ganska underbarande för en betald tjänst.

TunnelBears gratis plan faktiskt utgör ett betydande problem, prestandamässigt. Gratis VPN lockar ett stort antal människor, vilket sätter stor belastning på små nätverk och genererar långsammare hastigheter totalt sett. Eftersom det inte finns några servrar specifikt för betalda användare betalar abonnenterna i huvudsak för att använda samma överfulla infrastruktur.

ExpressVPN har mer än åtta gånger så många servrar som TunnelBear. Detta gör det redan mer troligt att du kommer att kunna få en lågfördröjning, höghastighetsanslutning var som helst i världen. När du tänker på att det troligtvis har färre användare (och som sådan en lägre genomsnittlig serverbelastning) blir det klart att ExpressVPN har en stor fördel på detta område.

Nedan kan du se vilka länder varje VPN har servrar i:

ExpressVPNTunnelbear
Albanien
algeriet
andorra
argentina
Armenien
Australien
österrike
Azerbajdzjan
Bahamas
Bangladesh
Vitryssland
belgien
bhutan
Bosnien och Hercegovina
Brasilien
Brunei Darussalam
Kambodja
kanada
Chile
Columbia
Costa Rica
kroatien
cypern
Tjeckien
Danmark
ecuador
egypten
estland
finland
Frankrike
georgien
Tyskland
Grekland
guatemala
Hong Kong
Ungern
Island
Indien
indonesien
irland
ö av man
Israel
Italien
Japan
Jersey
Kazakstan
kenya
Kirgizistan
laos
lettland
liechtenstein
litauen
luxemburg
Macau
Makedonien
malaysia
Malta
mexico
Moldavien
Monaco
mongoliet
Montenegro
Myanmar
nepal
nederländerna
Nya Zeeland
Norge
pakistan
Panama
peru
filippinerna
polen
portugal
rumänien
Serbien
Singapore
Slovakien
slovenien
Sydafrika
Sydkorea
Spanien
Sri Lanka
Sverige
schweiz
Taiwan
Thailand
Kalkon
Storbritannien
Förenta staterna
Ukraina
Uruguay
Uzbekistan
Venezuela
vietnam

säkerhet

ExpressVPN Tunnelbear
VPN-protokoll OpenVPN, IKEv2, PPTP, L2TP,  OpenVPN, IKEv2, IPSec (endast iOS)
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-4096 RSA-2048
Cloaking-teknik Chifferblockkedja Obfsproxy
App-säkerhet Kill switch (alla plattformar utom iOS) Kill switch (alla plattformar)
DNS-status Privat DNS Privat DNS

ExpressVPN och TunnelBear båda använder främst OpenVPN (TCP och UDP) -protokoll, som är industristandarden. ExpressVPN låter dig dock ansluta via PPTP (mindre säkert men snabbare) eller L2TP (snabbt och säkert), medan TunnelBear kan använda IKEv2 och IPSec. TunnelBear tar en unik strategi för VPN-protokoll; istället för att låta användaren ändra detta manuellt startar det två anslutningar samtidigt och använder det som är snabbast.

Båda VPN: erna använder 256-bitars kryptering. I grund och botten rusar detta din trafik med en hemlig nyckel och förhindrar att någon utan nyckeln ser vad du får upp online. I skrivande stund är 256-bitars AES-nycklar effektivt oövrakbara. Dessa tjänster använder båda sina egna DNS-servrar, vilket säkerställer att din trafik aldrig ses av någon tredje part. Och båda erbjuder en kill switch, som stoppar all trafik när du plötsligt kopplar bort.

Men varje tjänst har en annan cloaking-mekanism. ExpressVPN använder chiffer block chaining vilket i huvudsak innebär att en angripare måste fånga varje paket med information för att de ska kunna få mening. TunnelBear använder Obfsproxy för att få din VPN-trafik att se ut som vanlig HTTP-trafik och dölja det faktum att du använder ett VPN alls.

Integritet

ExpressVPN Tunnelbear
HQ-bas Brittiska Jungfruöarna kanada
Anslutningsloggar Vissa Vissa
Aktivitetsloggar Ingen Ingen
Användarinformation för registrering E-postadress E-postadress
Anonyma betalningsalternativ Bitcoin Bitcoin, burkar av honung 

Sekretess är en av de viktigaste aspekterna av alla VPN, och till och med det land som din tjänst är baserad på kan ha en inverkan. ExpressVPN är till exempel baserat på Brittiska Jungfruöarna, där det inte finns några obligatoriska lagar om datalagring. Däremot är TunnelBear baserat i Kanada, som är medlem i Five Eyes-partnerskapet. Som sådant kan alla andra medlemsländer (USA, Storbritannien, Australien eller Nya Zeeland) begära din information och dela den med något av de andra Five Eyes. Detta bör dock inte vara ett problem om din leverantör inte håller loggar.

Både ExpressVPN och TunnelBear behåller vissa anslutningsloggar, även om ingen av dem registrerar information om dina onlineaktiviteter. TunnelBear registrerar data inklusive vilket operativsystem du använder och om du har loggat in den här månaden, medan ExpressVPN håller uppgifter om vilka servrar du använder och datum för din anslutning. Ingen av ovanstående uppgifter kan användas för att personligen identifiera dig.

Om du vill ha ett nytt lager anonymitet kan du betala för endera tjänsten med Bitcoin. TunnelBear tillåter dig också att betala med burkar honung, vilket är tekniskt anonymt, även om det är mycket dyrare när du redovisar fraktkostnader.

Konfiguration

ExpressVPN Tunnelbear
Adressallokering Delad Delad
Dedikerad IP-adress möjligt Nej Nej
DDoS-skydd Nej Nej
NAT-brandvägg Ja Nej

Dessa VPN använder båda delad adressallokering, vilket innebär att alla som ansluter till en given server delar en IP-adress. Detta förbättrar din integritet genom vilket gör det omöjligt att säga vem som har nått vad.

Ingen av tjänsterna erbjuder anti-DDoS-servrar eller låter dig köpa en dedikerad IP-adress. De flesta VPN kan dock dra bort effekterna av små till medelstora DDoS-attacker tack vare deras stora nätverk. Med detta sagt skulle ExpressVPN troligen vara mer effektiva att göra det, eftersom det har mycket fler servrar än TunnelBear.

ExpressVPN innehåller också en NAT-brandvägg, medan TunnelBear inte gör det. Så vad betyder detta? Tja, VPN krypterar din trafik. Detta betyder att din router inte längre kan se vilken enhet varje paket är avsett för. Din VPNs NAT-brandvägg dirigerar helt enkelt krypterad trafik till den plats den ska gå och blockerar misstänkta eller oönskade paket.

Kundservice

ExpressVPN Tunnelbear
Live chat Ja (outsourcad) Nej
Biljettstöd Ja Ja
E-poststöd Ja Ja
Genomsnittlig svarstid för e-post 4 timmar, 52 minuter 14 timmar, 20 minuter
Telefonstöd Nej Nej
Sökbar kunskapsbas Ja Ja
Videoguider Ja Nej

TunnelBear ger ganska anständigt stöd. Om du har problem kan du skicka in en biljett eller skicka ett e-postmeddelande och få ett svar på bara några timmar. Det finns också en sökbar kunskapsbas där du kan hitta lösningar på de vanligaste problemen.

ExpressVPN å andra sidan illustrerar skillnaden mellan betalade VPN-leverantörer och deras gratis konkurrenter. Medan användare kan nå ut via e-post kan de också göra det kontakta support direkt via dygnet runt livechatt. Enligt vår erfarenhet är personalen mycket hjälpsam och svarar vanligtvis på några sekunder. Kunskapsbasen behandlar de flesta problem du kommer att möta, men om du är mer av en visuell elev kan du hitta genomgång av videoklipp på ExpressVPN YouTube-kanalen.

Vi skickade varje tjänst tre frågor via e-post. Detta gör att vi kan jämföra deras responstider och kontrollera om ExpressVPN fortfarande har en anständig kommunikationslinje med sina användare om livechatt blir otillgänglig. Du hittar de frågor vi ställde och responstiden för varje nedan:

ExpressVPN
Fråga  Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Frågan besvarad
Kommer denna VPN att fungera på Linux Mint? 3 timmar, 59 minuter 1 Ja
Hur använder jag VPN i Kina? 7 timmar, 56 minuter 1 Ja
Hur aktiverar jag WebRTC-läcksskydd? 18 minuter 1 Ja
Tunnelbear
Fråga  Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Frågan besvarad
Kommer denna VPN att fungera på Linux Mint? 8 timmar, 52 minuter 1 Ja
Hur använder jag VPN i Kina? 7 timmar, 48 minuter 1 Ja
Hur aktiverar jag WebRTC-läcksskydd? 26 timmar, 14 minuter 1 Ja

Båda tjänsterna använde förberedda svar för åtminstone en del av sina svar, vilket förväntas för vanliga frågor som dessa. Vi gillade att TunnelBear var öppen om sin brist på Linux-stöd, även om dess benägenhet för björnspel i svar är störande i bästa fall.

Vinnaren: ExpressVPN

ExpressVPN

Tillgängliga appar:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Hemsida: www.ExpressVPN.com

Pengar tillbaka garanti: 30 DAGAR

TunnelBear är inte en dålig VPN, och dess gratis nivå erbjuder mycket mer än de flesta konkurrenter. Men genom att vägra att förbinda sig att vara antingen en gratis eller betalad VPN försöker den att tillfredsställa alla och faktiskt slutar att straffa betalda användare med långsammare hastigheter och högre serverbelastning totalt sett. Dessutom saknar det livechatsupport, vilket praktiskt taget är en given för alla större betalade VPN. Av dessa anledningar, vi tror att ExpressVPN är det bättre valet för de flesta.

ExpressVPN har ett mycket större nätverk och täcker fler länder än några av dess konkurrenter, inklusive TunnelBear. Vidare blockerar det flera stora streamingplattformar utomlands, en uppgift som TunnelBear hade en särskilt svår tid med. Slutligen, medan båda tjänsterna är starka på säkerhet, var ExpressVPN avsiktligt baserat utanför Five Eyes jurisdiktion, vilket hindrade något annat land från att samla in och dela lite information som denna tjänst faktiskt registrerar om dig.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

48 − 47 =

map