Yksityinen Internet-yhteys vs. PureVPN

Yksityinen Internet-yhteys (PIA) ja PureVPN: molemmat tunnettuja, hyvämaineisia VPN: itä; mutta mikä on parempi keskivertokäyttäjälle? Tämän selvittämiseksi tutkimme, kuinka hyvin nämä palvelut toimivat paitsi turvallisuuden lisäksi myös koko käyttökokemuksen kannalta. Näin tekemällä olemme luoneet oikeudenmukaisen ja kattavan vertailun PIA: sta PureVPN: stä, joka löytyy alla.


Kärki: Jos harkitset näitä kahta VPN: tä, CyberGhostin ja NordVPN: n pitäisi olla suosikkilistassasi. Hinnat ovat vertailukelpoisia ja me arvioimme sekä korkeammin kuin PIA ja PureVPN.

Yksityinen Internet-yhteys (PIA) vs. PureVPN

kohokohtia

Yksityinen Internet-yhteys

  • Kattava suoja edulliseen hintaan
  • Tiukka kirjautumattomuuskäytäntö
  • Sovellukset Windows, MacOS, Android, iOS

PureVPN

  • Aloittelijaystävällinen käyttöliittymä
  • Pystyy vapauttamaan tärkeimmät streaming-alustat
  • Sovellukset Windows, MacOS, Android, Amazon Fire ja iOS *

* IPVanish - iOS-sovellus ei ole väliaikaisesti käytettävissä ilman arvioitua palautuspäivää

Hinnoittelu ja alennukset

PIA PureVPN
Tilausajat Yksi kuukausi Yksi kuukausi
Yksi vuosi Kolme kuukautta
Kaksi vuotta Yksi vuosi
Erikoistarjous 58% alennus kahden vuoden suunnitelmiin Säästä 70% kahden vuoden tilauksissa
Korkein hinta kuukaudessa $ 6,95 $ 10,95
Alin hinta kuukaudessa $ 2,91 $ 2,99
Yhden vuoden hinta $ 39.95 $ 35.88
Rahat takaisin takuu 7 päivää 31 päivää

PIA ja PureVPN tarjoavat molemmat samat tilausjaksot ja samat erikoistarjoukset. PureVPN: n kaksivuotiseen suunnitelmaan sisältyy kuitenkin 68%: n alennus verrattuna PIA: n 59%: iin. Ensi silmäyksellä tämä näyttää olevan edullisempi tarjous, mutta PureVPN on kalliimpi palvelu ja edes tällä alennuksella se ei vastaa PIA: n yhden vuoden hintoja.

PureVPN tarjoaa kuitenkin paljon pidemmän rahojen palautustakuun: 31 päivää vain seitsemän sijaan. Tämä antaa käyttäjälle paljon enemmän aikaa testata ohjelmisto, asentaa se erilaisiin laitteisiin ja lopulta päättää, onko se heille sopiva. Kummankin palvelun avulla voit peruuttaa takuuaikana täyden hyvityksen ilman kysymyksiä.

YKSITYINEN INTERNETIN KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Säästä 58% valitsemalla PIA: n kahden vuoden sopimus.

PUREVPN-TARJOUS: Säästä 70% PureVPN: n kaksivuotisella suunnitelmalla.

ominaisuudet

PIA PureVPN
Samanaikaiset yhteydet 5 5
Käyttöjärjestelmän sovellukset Windows, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire
Laitteiden manuaalinen asennus Linux, reitittimet, digisovittimet Linux, reitittimet, digisovittimet
Jaettu tunnelointi Ei Joo
Ilmaiset extrat Mainosten estäminen, haittaohjelmien tarkistus, selaimen laajennukset Chromelle, Firefoxille ja Operalle Mainosten ja haittaohjelmien estäminen, virallinen Kodi-lisäosa, selaimen laajennukset Chromelle ja Firefoxille

Nämä molemmat VPN: t mahdollistavat viiden laitteen kytkemisen kerralla. PureVPN: llä on pieni etu, koska se tarjoaa sovelluksen Amazon Fire TV: lle ja Firestickille samoin kuin virallinen Kodi-lisäosa, kun taas PIA: lla on vain suosituimpien käyttöjärjestelmien asentajat. Reitittimet lasketaan yhdeksi yhteydeksi jommankumman palvelun kanssa ja suojaavat automaattisesti kaikkia kytkettyjä laitteita. Molemmat palvelut edellyttävät ohjelmiston asentamista reitittimelle manuaalisesti.

Jokainen palvelu sisältää laajennuksia suosituille selaimille. Ne pystyvät suojaamaan selaimesi liikennettä ja poistamaan korkean profiilin verkkosivustojen lukituksen. On kuitenkin tärkeää huomata ero VPN-sovelluksen ja selainlaajennuksen välillä: entinen salaa kaiken laitteesi verkkoliikenteen, kun taas jälkimmäinen toimii yleensä välityspalvelimena selaimen liikenteelle. Sellaisenaan selainlaajennukset eivät salli käyttäjän käyttää tiedostonjako-sovelluksia nimettömästi tai hyödyntää VPN: n luontaista anti-DDoS-suojausta.

Vapauttamisominaisuudet

PIA PureVPN
Suoratoistopalvelu
Netflix Iso-Britannia, Yhdysvallat, Kanada Yhdysvallat, Saksa
Hulu Yhdysvallat, Japani Yhdysvallat, Japani
Sky Go Joo Joo
Amazonin päävideo Ei Joo
BBC iPlayer Ei Ei
ABC Ei Ei
CBS Joo Joo
NBC Joo Joo
ITV Joo Joo
Kanava 4 Joo Joo

Sekä yksityinen Internet-yhteys että PureVPN pystyvät poistamaan eräiden suosituimpien suoratoistopalvelujen käytöstä. Vaikka PIA voi käyttää yhtä ylimääräistä Netflix-kirjastoa, PureVPN pystyy ohittamaan maantieteellisen eston tietyillä alustoilla, joita PIA ei voi, nimittäin BBC iPlayer ja Amazon Prime Video.

PureVPN: llä on tässä merkittävä etu. Sen sovelluksen avulla käyttäjät voivat valita haluamansa sijainnin suoraan tai heille on määritetty sijainti, joka pystyy poistamaan palvelun, jota he haluavat käyttää.. Tämä ei kuitenkaan ole tyhjävarma; valikko sisältää vaihtoehdon ABC: n estämiseksi, mutta tämä ei toimi. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että ABC päivittää maantieteelliset estotoimenpiteensä tai estävät tämän palvelimen kokonaan, mutta vaihtoehto kummallakin tavoin on kirjoitushetkellä vanhentunut..

Kiina

PureVPN-asiakastuki on vahvistanut huolimatta sivusta, jossa mainitaan, että se on "turvallisin ja turvallisin VPN Kiinassa". että palvelu ei toimi siellä. He eivät menneet yksityiskohtiin tai antaneet mitään kiertotapaa, ja koska PureVPN-verkkosivusto on tällä hetkellä Ison palomuurin estämä (virallisia peilisivuja ei ole käytettävissä), rekisteröinti on mahdotonta Kiinassa.

Yksityisellä Internet-yhteydellä on samanlaisia ​​ongelmia, ja Kiinan pääsy on kysymys, jota yritys kuvaa "erittäin vaikeaksi". PIA toimii kuitenkin Kiinassa, tosin ajoittain. Koska pääsivusto on tällä hetkellä estetty, ei peilisivuja eikä yhteyttä taattu, emme suosittele luottamista PIA: han Kiinassa.

Asennus ja käyttöliittymä

PIA PureVPN
Ohjattu automaattinen asennus Windows, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire
Pääpaikan valinta List-pohjainen List-pohjainen
Lisäasetussivut Joo Joo
Mobiiliystävällinen Joo Joo

PureVPN: llä ja PIA: lla on molemmat erinomaiset mobiilisovellukset. PureVPN: n neliöpaneelin päänäyttö antaa käyttäjille mahdollisuuden valita suoratoistoa, lukituksen poistoa, tietoturvaa tai tiedostojen jakamista varten optimoitujen palvelimien välillä. Kun olet valinnut tilan, voit nopeasti muodostaa yhteyden sopivaan palvelimeen tai valita tietyn palvelimen vain muutamalla napautuksella.

PureVPN-mobiilisovellus

Yksityinen Internet-yhteys minimoi yhteyden muodostamiseen kuluvan ajan. Sen mobiilisovelluksessa on nopea yhteys -liukusäädin pääsivulla, sekä alueen valintapainike ja julkisen IP-osoitteen lukema. Asetusvalikko on myös melko syvällinen, muun muassa automaattisen yhteyden, tappikytkimen, protokollan valinnan ja LAN-liikenteen estämisen vaihtoehdoilla.pia-mobiilisovellus 1

Toisaalta PureVPN-työpöytäsovellus voi olla hieman hämmentävä. Se alkaa oletuksena vuonna suoratoisto -tilassa, mutta voit muuttaa sitä valitsemalla Vaihda tila näytön vasemmalla puolella. Sitten sovellus vie sinut kohtaan Asetukset valikko ja luettelo muista tiloista. Pääsivulla on maanvalintavalikko, jonka avulla voit järjestää palvelimia maan tai kaupungin mukaan. Voit myös löytää erityisiä palvelimia suosittujen suoratoistoalustojen vapauttamiseksi poistamalla vaihdon Tarkoitus.

PureVPN-näyttökuva

Suurin ero näiden kahden palvelun työpöytäsovellusten välillä on se, että sinun on vain avautettava PIA muuttaaksesi asetuksia tai kirjautumista. Muutoin yhdistäminen on yhtä helppoa kuin hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkikuvaketta ja valitsemalla haluamasi sijainti. Vaikka tarkennettuja määritysvaihtoehtoja ei ole niin paljon kuin jotkut palvelut tarjoavat, käyttäjillä on silti hyvä hallita miten ja milloin he muodostavat yhteyden VPN: ään.

PIA-asetusvalikko

Palvelimet ja suorituskyky

PIA PureVPN
Palvelinmaat 33 141
Palvelimien kokonaismäärä 3152 2134

Yllä oleva taulukko maalaa voimakkaan kontrastin PIA: n ja PureVPN: n välillä. Huolimatta siitä, että palvelimia on vähemmän, PureVPN kattaa yli neljä kertaa niin monta maata. On kuitenkin syytä huomata, että monet näistä ovat virtuaalisia palvelimia. Ne sijaitsevat tosiasiassa muualla kuin valitsemassasi maassa. PureVPN on merkinnyt nämä palvelimet V-kuvakkeella; se on melkein näkymätön, mutta se on siellä.

Sen sijaan, että tarjota hitaampaa nopeutta pienten maiden käyttäjille, yksityinen Internet-yhteys keskittyy tarjoamaan suuria palvelinryhmiä korkean liikenteen alueilla, kuten Pohjois-Amerikka ja Eurooppa.. Tämä tarkoittaa, että suurin osa käyttäjistä pystyy löytämään nopeaa, pienen latenssin verran nopeutta, hieman hitaampaa Afrikassa ja Lähi-idässä..

Molemmat palvelut tarjoavat mahdollisuuden valita palvelin tietyssä kaupungissa, vaikka PIA: n työpöytäsovelluksen on luotava muodostaa yhteys alueittain, ennen kuin kaupungit näkyvät yhteysvalikossa. Tämä ominaisuus otetaan kuitenkin automaattisesti käyttöön mobiilisovelluksessa. Mahdollisuus valita, mihin kaupunkiin yhdistää, on erityisen hyödyllistä, jos olet urheilufani tai yrität katsella paikallisia televisiolähetyksiä ulkomailta, koska NHL.TV: n ja NBC: n kaltaiset alustat rajoittavat joidenkin lähetystensä yksittäisiin kaupunkeihin tai osavaltioihin..

Alla näet, missä maissa PIA: lla ja PureVPN: llä on palvelimia:

PIAPureVPN
Afganistan
Albania
Angola
Algeria
Argentiina
Armenia
Aruba
Australia
Itävalta
azerbaijan
Bangladesh
Bahama
Bahrain
Barbados
Belgia
Belize
bermuda
Bolivia
Bosnia ja Hertsegovina
Brasilia
Brunei
Bulgaria
Kambodza
Kanada
Kap Verde
Caymansaaret
Chile
Kiina
Kolumbia
Costa Rica
Kroatia
Kuuba
Kypros
Tšekin tasavalta
Tanska
dominica
Dominikaaninen tasavalta
Ecuador
Egypti
El Salvador
Viro
Etiopia
Suomi
Ranska
Georgia
Saksa
Ghana
Kreikka
Grenada
Guatemala
Guyana
Haiti
Honduras
Hongkong
Unkari
Islanti
Intia
Indonesia
Italia
Irlanti
Mansaari
Israel
Jamaika
Japani
Jordan
Kazakstan
Kenia
Kirgisia
Kuwait
Laos
Latvia
Libanon
Lichtenstein
Liettua
Luxemburg
Macao
Madagaskar
Malta
Mauritania
Mauritius
Malesia
Meksiko
Moldova
Monaco
Mongolia
montenegro
Montserrat
Marokko
Alankomaat
Uusi Seelanti
nicaragua
Niger
Nigeria
Norja
Oman
Panama
Papua-Uusi-Guinea
Pakistan
Paraguay
Peru
Filippiinit
Puola
Portugali
Puerto Rico
Qatar
Romania
Venäjä
Saudi-Arabia
Senegal
Serbia
Seychellit
Singapore
slovakia
Slovenia
Etelä-Afrikka
Etelä-Korea
Espanja
Sri Lanka
suriname
St Lucia
Ruotsi
Sveitsi
Syyria
Tadžikistan
Taiwan
Tansania
Thaimaa
Trinidad ja Tobago
Tunisia
Turkki
Turkmenistan
Turks- ja Caicossaaret
Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
Yhdistynyt kuningaskunta
Yhdysvallat
Ukraina
Venezuela
Vietnam
Neitsytsaaret
Jemen

turvallisuus

PIA PureVPN
VPN-protokollat OpenVPN, L2TP, PPTP OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IKEv2
OpenVPN-tietojen salaus AES-256 AES-256
OpenVPN-ohjauskanavan salaus RSA-4096 RSA-2048
Naamiointitekniikka Ei mitään Ei mitään
Sovellusten suojaus Tapa kytkin Tapa kytkin
DNS-tila Yksityinen DNS Yksityinen DNS

Jokainen näistä palveluista tukee OpenVPN-, L2TP- ja PPTP-protokollia, mutta PureVPN antaa käyttäjille mahdollisuuden myös muodostaa yhteys SSTP: n tai IKEv2: n kautta selausnopeuden parantamiseksi.. Sekä PIA-työpöytäsovelluksissa että mobiilisovelluksissa OpenVPN on kuitenkin ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto; kaikki yhteydet on määritettävä manuaalisesti eri protokollalla. Tämä on melko epätavallista, koska monissa suosituissa VPN-verkoissa on mahdollisuus vaihtaa vapaasti protokollien välillä sovelluksen sisällä.

Molemmat suojaavat liikennettä 256-bittisellä AES-salauksella. Tämä on käytännössä jäljitettävissä, joten valituksia ei ole. Ne eroavat toisistaan ​​autentikoinnin suhteen hieman: PIA käyttää 4096-bittisiä RSA-avaimia ja PureVPN käyttävät RSA-2048. Molemmat tarjoavat hyvän tietoturvan, mutta RSA-4096-avaimet ovat kaksi kertaa pidempiä ja sellaisinaan vaikeampia murtaa.

Kumpikaan VPN ei tarjoa minkäänlaista peittämisominaisuutta, mutta ne molemmat sisältävät tap-kytkimen sekä työpöydälle että mobiilisovelluksille. On yleistä, että tämä toiminto on pudonnut mobiiliversioissa, joten olimme iloisia siitä, että se sisältyy, varsinkin kun julkiset wifi-verkot ovat niin usein epäluotettavia.

yksityisyys

PIA PureVPN
Pääkonttori Yhdysvallat Hongkong
Yhteyslokit Ei mitään Ei mitään
Toimintalokit Ei mitään Ei mitään
Käyttäjätiedot rekisteröitymistä varten Sähköpostiosoite Sähköpostiosoite
Anonyymit maksutavat Minttu, BitPay, 32 kryptovaluuttaa, mukaan lukien Bitcoin, Litecoin ja Ethereum Erilaisia ​​kryptovaluuttoja ja lahjakortteja

Yksityinen Internet-yhteys sijaitsee Yhdysvalloissa, joka on yksi viiden silmän maista. Tämän ansiosta Kanada, Yhdistynyt kuningaskunta, Australia ja Uusi-Seelanti voivat vakoilla Yhdysvaltain kansalaisia ​​ja toimittaa Yhdysvalloille kaikki keräämänsä tiedot, Tämä ei ole kuitenkaan ongelma, koska PIA ei pidä minkäänlaista lokia. Mikä vielä parempaa, tämä vaatimus on testattu tuomioistuimessa kahdesti, joten sinun ei tarvitse ottaa yrityksen sanoa siihen. PIA tallentaa vain rekisteröimäsi sähköpostiosoitteen, mikä tarkoittaa, että on täysin mahdollista selata melkein täysin nimettömästi kirjautumalla sisään sähköpostiosoitteeseen ja maksamalla salausvaluutassa.

Toisaalta PureVPN: llä on kivinen historia asiakkaiden yksityisyydellä. Huolimatta siitä, että sen käyttäjät olivat nimettömiä, se toimitti FBI: lle yhteyslokeja, jotka johtivat pidätykseen vuonna 2017. Palvelu on sittemmin päivittänyt tietosuojakäytäntönsä ja väittää jälleen, ettei se pidä lokkeja. Ainakin voit rekisteröityä mahdollisimman nimettömästi, koska tämä VPN hyväksyy useita jäljittämättömiä maksutapoja.

kokoonpano

PIA PureVPN
Osoitteen allokointi Yhteiset omistettu
Staattinen IP-osoite mahdollinen Ei Joo
DDoS-suojaus Ei Ei
NAT-palomuuri Joo Joo

PIA ja PureVPN käyttävät erilaisia ​​osoitteenjakojärjestelmiä. PIA: n jaetulla allokoinnilla jokainen käyttäjä, joka muodostaa yhteyden tiettyyn palvelimeen samanaikaisesti, jakaa yhden IP-osoitteen. Tämän vuoksi käyttäjän toiminnan erottaminen toisesta on erittäin vaikeaa. Sillä välin PureVPN antaa kullekin käyttäjälle yhden staattisen IP-osoitteen (vaikka jaetut palvelimet ovatkin käytettävissä). Vaikka tämä helpottaa toimintasi seuraamista, se ei todennäköisesti käynnistä automaattisia petosten torjuntatoimenpiteitä, esimerkiksi jos kirjaudut verkkopankkiin ulkomailta.

Kumpikaan palvelu ei tarjoa omistettuja anti-DDoS-palvelimia, vaikka saat jonkin verran suojausta vain muodostamalla yhteyden VPN: ään. Hyökkääjä näkee vain VPN: n palvelimen IP-osoitteen, joten he olisivat todella kohdistaneet suurta, monikansallista verkkoa yhden tietokoneen sijasta. Suurin osa suurimmista VPN-verkkoista voi hävittää tämäntyyppisiä hyökkäyksiä ilman ongelmia.

Asiakaspalvelu

PIA PureVPN
Live chat Ei Joo
Lipun tuki Joo Joo
Sähköpostituki Joo Joo
Keskimääräinen vastausaika sähköpostitse 11 tuntia, 35 minuuttia 1 tunti, 46 minuuttia
Puhelintuki Ei Ei
Haettavissa oleva tietopohja Joo Joo
Video-oppaat Joo Joo

Nämä palvelut tarjoavat samanlaisia ​​asiakastukivaihtoehtoja, vaikka PureVPN: llä on suuri etu tarjota live-keskustelua, kun taas PIA: n ei. Tämä on yleensä nopein tapa saada vastauksia yleisiin kysymyksiin, joten sen puuttuminen on erityisen havaittavissa. Lisäksi käyttäjien on rekisteröidyttävä ilmaiseksi tilille ennen kuin he voivat käyttää PIA-lippujärjestelmää, ja heillä voi olla vain yksi lippu aktiivisena milloin tahansa. Myöhemmät yritykset avata toinen lippu lähettää vain ensimmäisen uudelleen, mikä johtaa useisiin samanlaisiin vastauksiin asiakastuesta.   

Sekä PIA että PureVPN tarjoavat haettavissa olevat tietokannat ja vaiheittaiset ohjeet ohjelmiston asentamiseen tai vianetsintään. Nämä oppaat dokumentoivat prosessin kuvakaappauksilla, mikä helpottaa seuraamista omalla laitteellasi. Löydät myös lyhyitä video-oppaita PIA- ja PureVPN-YouTube-kanavilla.

Kysyimme kolmelta kysymykseltä nähdäksemme, kuinka asiakastukitiimi on reagoiva. Kaksi niistä ovat suhteellisen yksinkertaisia, kun taas kolmas vaatii perusteellisemman vastauksen. Lähetimme PureVPN-tuen sähköpostitse suoraan, mutta koska PIA ei vastaa pyydettäviin sähköposteihin, lähetämme kaikki tiedustelut lippujärjestelmänsä kautta.

PIA
Kysymys Alkuperäinen vastausaika Sähköpostien lukumäärä Kysymys vastattu
Kuinka voin asentaa PIA: n kotireitittimeeni? 8 tuntia, 26 minuuttia 1 Joo
Laskee PIA verkoni nopeutta? 49 minuuttia 1 Joo
Onko PIA: ta mahdollista käyttää nimettömästi? Minun ei tarvitse antaa henkilökohtaisia ​​tietoja rekisteröityäksesi? 25 tuntia, 25 minuuttia 1 Joo
PureVPN
Kysymys Alkuperäinen vastausaika Sähköpostien lukumäärä Kysymys vastattu
Kuinka voin asentaa PureVPN-kotireitittimeeni? 1 tunti, 34 minuuttia 1 Joo
Laskee PureVPN verkoni nopeutta? 1 tunti, 43 minuuttia 1 Joo
Voiko PureVPN: tä käyttää nimettömästi? Minun ei tarvitse antaa henkilökohtaisia ​​tietoja rekisteröityäksesi? 2 tuntia, 3 minuuttia 1 Joo

PureVPN vastasi nopeasti kysymyksiimme, mutta PIA: n vastausaika oli paljon monipuolisempi, yhdessä tapauksessa jättäen meille enemmän kuin päivän ilman vastauksia. Kumpikaan palvelu ei antanut erityisen yksityiskohtaisia ​​vastauksia, mutta sisälsi usein linkkejä, joissa voimme oppia lisää asiaan liittyvistä ongelmista.

Tulos: piirtää

Tarkasteltuaan näiden kahden palvelun vahvuuksia ja heikkouksia emme voineet valita lopullista voittajaa. Kukin niistä on parempia kuin muut tietyillä alueilla, esimerkiksi yksityisellä Internet-käytöllä on todistettu kokemusta käyttäjien yksityisyyden suojaamisesta, kun taas PureVPN: llä on laajempi palvelinverkko ja se voi estää enemmän suoratoistoalustoja..

Jokaisella näistä palveluista on samanlaiset turvallisuus-, kokoonpano- ja asiakastukivaihtoehdot. Kummankin avulla voit rekisteröityä nimettömästi, tarjota nopeaa nopeutta ja sallia viisi yhteyttä kerralla. Sinänsä jompikumpi olisi vahva valinta, mutta jos haluat taata enemmän nimettömyyttä, yksityinen Internet-yhteys on turvallisempaa. Toisaalta, jos haluat käyttää tavallisia streaming-palveluitasi ulkomailta, PureVPN on luotettavampi.

Koska molemmat VPN-verkot tarjoavat rahojen palautustakuun, päätöstä ei tarvitse tehdä vielä. Sinä pystyt Kokeile PureVPN: tä ja PIA 31 päiväksi ja 7 päiväksi, ja vaativat täyden hyvityksen, jos et ole tyytyväinen. Kumpi valitsetkin, olemme varmoja siitä, että olet tyytyväinen palveluun.

Katso myös: ExpressVPN vs. NordVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 71