NordVPN vs yksityinen Internet-yhteys (PIA)

Koska niin monet VPN-palveluntarjoajat tarjoavat omia ainutlaatuisia ominaisuuksia, voi olla vaikea päättää eri palvelujen välillä. Tänään näemme, kuinka hyvin kaksi suurta VPN: tä, NordVPN ja Private Internet Access (PIA) toimivat palvelunsa eri näkökohtien suhteen. Näin tekemällä pystymme punnitsemaan oikeudenmukaisesti ja tarkasti vahvuudet ja heikkoudet toisiinsa nähden, jotta voimme päättää, mikä on tavalliselle käyttäjälle paras valinta.


NordVPN vs. PIA

kohokohtia

NordVPN

  • Voi poistaa suosituimpien suoratoistopalvelujen eston
  • Suoratoisto-optimoidut palvelimet
  • Erittäin muokattavissa olevat turvavaihtoehdot

Yksityinen Internet-yhteys

  • Nopea, mutta edullinen
  • Anonyymi rekisteröinti mahdollista
  • Kokeiltu ja testattu ei-lokit -käytäntö

hinnoittelu & alennukset

NordVPN PIA
Tilausajat Yksi kuukausi Yksi kuukausi
Kuusi kuukautta Yksi vuosi
Yksi vuosi Kaksi vuotta
Kaksi vuotta
Erikoistarjous 75% alennus kolmen vuoden suunnitelmasta 58% alennus PIA: n kahden vuoden tilauksesta
Korkein hinta kuukaudessa $ 11.95 $ 6,95
Alin hinta kuukaudessa $ 2,99 $ 2,91
Yhden vuoden hinta $ 83.88 $ 39.95
Rahat takaisin takuu 30 päivää 7 päivää

Vaikka NordVPN: n kuukausittainen hinta on melkein kaksi kertaa PIA: n hinta, ero kapenee nopeasti tilauksen pituuden kasvaessa. Itse asiassa kahden vuoden NordVPN-suunnitelma on vain hieman yli dollarin kalliimpi kuukaudessa. Lisäksi NordVPN tarjoaa paljon pidemmän rahat takaisin -takuuajan: 30 päivää PIA: n seitsemään. Sellaisenaan voit liittyä NordVPN: n sopimukseen saadaksesi ilmaiseksi VPN-kattavuuden lomallasi; vain muista peruuttaa ennen rahat takaisin -takuun loppumista.

NORDVPN-TARJOUS: Säästä 75% täällä ja alenna kuukausikustannuksesi vain 2,99 dollariin valitsemalla NordVPN: n kolmen vuoden suunnitelma.

YKSITYINEN INTERNETIN KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Leikkaa kustannuksia 58% PIA: n kahden vuoden sopimuksella. Tämä on vain 2,91 dollaria kuukaudessa.

ominaisuudet

NordVPN PIA
Samanaikaiset yhteydet 6 5
Käyttöjärjestelmän sovellukset Windows, MacOS, Linux, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS
Laitteiden manuaalinen asennus Digisovittimet, reitittimet Linux, digisovittimet, reitittimet
Jaettu tunnelointi Ei Ei
Ilmaiset extrat Selainlaajennukset Firefoxille ja Chromelle. Mainosten ja haittaohjelmien estäminen Selainlaajennukset Firefoxille, Chromelle ja Operalle

Yksityinen Internet-yhteys ja NordVPN tarjoavat molemmat samanlaisen monialustaisen tuen. Jokainen tarjoaa sovelluksia monenlaisille käyttöjärjestelmille, mutta NordVPN: llä on yksinkertainen komentoriviasennus Linux-alustoille, kun taas PIA on asennettava manuaalisesti. On myös laajennuksia suosituimmille selaimille. hOttaen huomioon, on tärkeää muistaa, että VPN-laajennukset vain salaavat selaimen liikenteen eivätkä piilota IP-osoitteitasi, kun käytät P2P-verkkoja tai muita web-sovelluksia.

NordVPN sisältää ylimääräisen tietoturvaominaisuuden nimeltä CyberSec. Tämä vierailtujen ristiviittaussivujen luettelo tiedossa olevista haitallisista verkkosivustoista, ja estää sivun lataamisen automaattisesti, jos löytyy vastaavuus. Se myös estää mainoksia poistamalla tarpeen tarvita uusia, ei aina laillisia selainlaajennuksia. Mikä parasta, CyberSec estää laitteesi käyttämistä osana bottiverkkoa, vaikka se olisi jo saanut haittaohjelmia.

Kummankin palvelun avulla voit suojata useita laitteita samanaikaisesti, vaikka NordVPN: llä on pieni etu: kuusi yhteyttä sallitaan PIA: n viiteen nähden. On syytä huomata, että voit asentaa jommankumman palvelun reitittimellesi ja suojata automaattisesti kaikki siihen kytketyt laitteet; tämä on paras tapa suojata jokainen laite kotitaloudessasi, koska reititin lasketaan vain yhdeksi yhteydeksi.

Vapauttamisominaisuudet

NordVPN PIA
Suoratoistopalvelu
Netflix Kyllä - vahvistettu Yhdysvalloille,
Iso-Britannia, Kanada, Saksa,
Ranska, Japani,
Australia, Suomi
Ei
Hulu Yhdysvallat, Japani Yhdysvallat, Japani
Sky Go Joo Joo
Amazonin päävideo Joo Ei
BBC iPlayer Joo Ei
ABC Ei Ei
CBS Joo Joo
NBC Joo Joo
ITV Joo Joo
Kanava 4 Joo Joo

Kuten yllä olevasta taulukosta käy ilmi, NordVPN: llä ei ole ongelmia vapauttaaksesi joitain suosituimpia suoratoistopalveluita. Se pystyy jopa ohittamaan maantieteelliset rajoitukset pahamaineisesti itsepäisissä alustoissa, kuten Netflix ja BBC iPlayer. Sitä vastoin PIA voi poistaa luotettavasti vain pienemmät, yleensä alueelliset alustat. Yksi poikkeus on Hulu, jossa PIA esiintyy yhtä hyvin kuin NordVPN.

Kiina

Yksityinen Internet-yhteys toimii teknisesti Kiinan sisällä, vaikka tämän palvelun ylläpitäminen on osoittautunut yritykselle “erittäin vaikeaksi”. Käytännössä tämä tarkoittaa, että et ehkä voi muodostaa yhteyttä toisinaan, ja Kiinassa ei pidä luottaa PIA: han.

Toisaalta NordVPN: llä on muutama ongelma ohittaa Kiinan suuri palomuuri. Suurimman osan käyttäjistä pitäisi voida muodostaa yhteys tavalliseen tapaan, mutta on myös omistettu palvelimia käytettäväksi tiukasti rajoitetuissa paikoissa. NordVPN: n verkkosivusto on tällä hetkellä estetty Kiinassa, mutta voit ottaa yhteyttä asiakastukeen sähköpostitse ([email protected]) tai jollakin heidän vaihtoehtoisista URL-osoitteistaan ​​löytääkseen toimivan rekisteröintisivuston..

Asennus ja käyttöliittymä

NordVPN PIA
Ohjattu automaattinen asennus Windows, MacOS, LinuxAndroid, iOS Windows, MacOS, Android, iOS
Pääpaikan valinta Kartta-, luettelo-pohjainen List-pohjainen
Lisäasetukset-sivut Joo Joo
Mobiiliystävällinen Joo Joo

Molemmissa näissä VPN-verkoissa on puhtaat, häiriötön mobiilisovellus. Erityisesti NordVPN: n näyttää hyvältä, sillä karttapohjainen päänäyttö ja pieni tila kontekstivaihtoehtoja varten alareunassa. Käyttäjät voivat suojella itseään yhdellä napsautuksella ja voivat jopa valita nopeasti yhteyden johonkin palvelun omistettuihin IP-, P2P-optimoituihin tai Tupla-VPN-palvelimiin suoraan aloitusnäytöltä.

NordVPN-mobiilisovellusten näytöt

PIA: lla on oikeastaan ​​kaksi versiota mobiilisovelluksestaan: yksi, saatavana suoraan PIA: n verkkosivustolta ja toinen Google Play Kaupasta. Joten mikä ero on? No, sovelluskaupan versioon ei sisälly MACE - PIA: n yhdistetty mainosten estäjä ja haittaohjelmien skanneri. Muut kuin nämä kaksi sovellusta ovat käytännössä identtisiä.

PIA: lla on minimalistinen aloitusnäyttö, jossa on pikayhteysliukusäädin, alueen valintavalikko ja käyttäjän nykyinen julkinen IP-osoite. Se sisältää kuitenkin enemmän valintoja asetusvalikossa, mukaan lukien mahdollisuus käynnistää PIA, kun laite käynnistyy, ja muuttaa salausasetuksia.pia-mobiilisovellus 1

NordVPN: llä on kuitenkin paljon käyttäjäystävällisempi työpöytäsovellus. Se ylläpitää karttapohjaista pääsivua, mutta antaa käyttäjille myös mahdollisuuden valita haluamansa sijainti luettelosta, jos he haluavat. Asetusvalikko tarjoaa laajan valikoiman hallintaa tapaan, jolla muodostetaan yhteys VPN-verkkoon, ja antaa käyttäjille mahdollisuuden yksinkertaisesti vaihtaa nappia vaihtoehdoista, kuten näkyä paikallisissa verkoissa näkymättöminä, muuttaa protokollaa tai muodostaa automaattisesti yhteys käynnistyksen yhteydessä.

NordVPN-maan valinta

Sen sijaan PIA: n työpöytäsovellus istuu tehtäväpalkissa. Pääset suurimpaan osaan sen ominaisuuksista napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kuvaketta. Se piilottaa itsensä automaattisesti, kun pienentät myös sen, mikä voi olla pieni häiritsevyys, jos yrität noudattaa kokoonpano-ohjeita. Se tarjoaa kuitenkin kohtuullisen määrän vaihtoehtoja, kuten automaattisen mainosten estämisen ja DNS / IPv6-vuodonsuojauksen kytkemisen päälle ja pois päältä.  

PIA-tehtäväpalkin valikko

Palvelimet ja suorituskyky

NordVPN PIA
Palvelinmaat 62 33
Palvelimien kokonaismäärä 5152 3152

NordVPN: llä on 2 000 enemmän palvelimia kuin PIA: lla ja se kattaa lähes kaksinkertaisen määrän maita.. Tämä on erityisen selvää sellaisilla alueilla kuin Ranska, Saksa ja Yhdistynyt kuningaskunta, joissa NordVPN: llä on satoja enemmän palvelimia kuin heidän kilpailijansa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että NordVPN antaa käyttäjille mahdollisuuden poistaa maantieteellisesti rajoitettujen käyttöympäristöjen käytön laajemmalta alueelta. Koska pienemmissä maissa on yleensä vain muutama palvelin, et ehkä välttämättä saavuta samaa nopeutta kuin yhdistäessäsi palvelimeen esimerkiksi Yhdysvalloissa. PIA on kuitenkin tehnyt hyvää työtä luomalla palvelinklusterit kysynnällisimpiin paikkoihin, ja toimii sellaisenaan useimmille ihmisille.

Vain PIA: n työpöytäsovelluksella voit valita palvelimen tietyssä kaupungissa, vaikka ei oletuksena. Sinun on mentävä asetusvalikkoon ja valittava ”Yhdistä alueittain” -vaihtoehto. NordVPN tarjoaa kuitenkin tämän toiminnallisuuden mobiilisovelluksessaan. Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat muodostaa yhteyden läheisiin palvelimiin, mikä vähentää yhteyden viivettä, joten on epäselvää, miksi NordVPN ei sisällyttänyt näitä lisätietoja. Tämä tarkoittaa lisäksi, että pöytätietokoneiden käyttäjille ainoa tapa suoratoistaa tapahtumia, jotka kuuluvat kaupungin tai osavaltion laajuisiin maantieteellisiin rajoituksiin, on kokeilla jokaista maan palvelinta erikseen nähdäkseen, toimiiko.

Katso alla olevasta taulukosta, missä maissa NordVPN: llä ja PIA: lla on palvelimia:

NordVPNPIA
Albania
Argentiina
Australia
Itävalta
azerbaijan
Belgia
Bosnia ja Hertsegovina
Brasilia
Bulgaria
Kanada
Chile
Costa Rica
Kroatia
Kypros
Tšekin tasavalta
Tanska
Egypti
Viro
Suomi
Ranska
Georgia
Saksa
Kreikka
Hongkong
Unkari
Islanti
Intia
Indonesia
Italia
Irlanti
Israel
Japani
Latvia
Luxemburg
Makedonia
Malesia
Meksiko
Moldova
Alankomaat
Uusi Seelanti
Norja
Puola
Portugali
Romania
Venäjä
Serbia
Singapore
,b>slovakia
Slovenia
Etelä-Afrikka
Etelä-Korea
Espanja
Ruotsi
Sveitsi
Taiwan
Thaimaa
Turkki
Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
Yhdistynyt kuningaskunta
Yhdysvallat
Ukraina
Vietnam

turvallisuus

NordVPN PIA
VPN-protokollat OpenVPN, L2TP, PPTP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, PPTP
OpenVPN-tietojen salaus AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN-ohjauskanavan salaus RSA-4096 RSA-4096
Naamiointitekniikka Obfsproxy Ei mitään
Sovellusten suojaus Muokattavissa oleva tappakytkin Tappokytkin (vain työpöytä)
DNS-tila Yksityinen DNS Yksityinen DNS

Sekä NordVPN: n että PIA: n avulla voit käyttää OpenVPN-protokollia (UDP ja TCP). Tämä tarjoaa hyvän tasapainon nopeuden ja turvallisuuden välillä. Huomaa: nämä palvelut tarjosivat PPTP-, L2TP- ja IKEv2-tukea, mutta näin ei ole enää.

NordVPN-asetusvalikko

Vaikka molemmissa VPN: issä on tappikytkin, NordVPN: t ovat parempia. Voit myös tappaa vain tiettyjen sovellusten liikenteen, jos yhteys katkeaa. PIA: n mobiilisovellus sisältää myös tappauskytkimen, mutta et voi muokata sitä; se on joko päällä tai pois päältä. Voit kuitenkin aloittaa kummankin palvelun aina, kun laite käynnistyy.

PIA-asetusvalikko

NordVPN käyttää Obfsproxy-pohjaista ohjelmistoa piilottaaksesi sen, että käytät VPN-verkkoa. Jotkut hallitukset ja instituutiot käyttävät syväpaketitarkastusta (DPI) syvän tietyntyyppisen verkkoliikenteen valvontaan ja estämiseen. Obfsproxy muuttaa vain liikennettä niin, että se muistuttaa paremmin hyväksyttyjä liikennetyyppejä ja -malleja. Tällä tavalla voit käyttää Internetiä turvallisesti, jopa maissa, joissa online-sensuuri on kauaskantoista.

yksityisyys

NordVPN PIA
Pääkonttori Panama MEILLE
Yhteyslokit Ei mitään Ei mitään
Toimintalokit Ei mitään Ei mitään
Käyttäjätiedot rekisteröitymistä varten Sähköpostiosoite Sähköpostiosoite
Anonyymit maksutavat Bitcoin, Litecoin, Dash, Ethereum, Monero Minttu, BitPay, 32 kryptovaluuttaa, mukaan lukien Bitcoin, Ethereum ja Litecoin

Lähes jokainen VPN väittää pitävänsä "ei lokia". Vaikka suurimman osan ajasta saat huomata, että pienellä painettuna tai tarkoituksellisesti epämääräisten lauseiden takana piilotettuina, ne tallentavat joitain käyttäjätietoja. Tässä on tärkeää erottaa yhteyslokit (esimerkiksi yhteyden muodostumisen aika ja käyttämäsi palvelin) ja toimintalokit (kuten käymäsi sivustot). Joten kuinka yksityiset ovat NordVPN- ja Private Internet Access -palvelut?

NordVPN sijaitsee Panamassa, johon ei sovelleta tietojen säilyttämistä koskevia lakeja. Toisaalta PIA perustuu Yhdysvaltoihin, joka on yksi viidestä Eyes-maasta. Tämä tarkoittaa, että turvallisuusvirastot voivat kohdistaa oikeudellista painostusta saadakseen käyttäjätietoja ja jakaa niitä muiden 5 silmän jäsenten kanssa: Iso-Britannia, Australia, Kanada ja Uusi-Seelanti.. Tämän estämiseksi ongelmasta yksityisellä Internet-käytöllä on kuitenkin tiukka kirjautumattomuuskäytäntö.

PIA: lla on tosiasiassa ollut oikeudellinen kokeilu ilman kirjautumista koskevaa vaatimusta kahdesti. Molemmissa tapauksissa yritys ei pystynyt toimittamaan mitään yksityiskohtia tiettyjen käyttäjien yhteysajoista, yhteyspäivämääristä tai toiminnoista. Ainoat palvelut, jotka palvelu tallentaa, on sähköpostiosoite, johon kirjaudut. Seurauksena on, että jos valitset rekisteröinnin sähköpostiosoitteella ja maksat jollain monista tuetuista kryptovaluutoista, aktiviteettiasi ei voida jäljittää sinuun.

NordVPN: llä on samanlainen käytäntö, eikä se pidä kirjaa millään tavalla. Se antaa käyttäjille mahdollisuuden maksaa erilaisilla kryptovaluutoilla, mutta hyväksyttyjä on vähemmän kuin PIA: lla. Oikeudenmukaisuuden vuoksi PIA on tässä ulkopuolinen asia, eikä monet suuret VPN: t hyväksy useampaa kuin muutamaa erilaista tuntematonta maksutapaa..

kokoonpano

NordVPN PIA
Osoitteen allokointi Yhteiset Yhteiset
Staattinen IP-osoite mahdollinen Kyllä, seuraavissa paikoissa:

Yhdysvallat (Buffalo, Los Angeles, Dallas, Matawan), Saksa, Iso-Britannia, Alankomaat

Ei
DDoS-suojaus Joo Ei
NAT-palomuuri Joo Joo

NordVPN on selvä voittaja tässä suhteessa. Se tarjoaa anti-DDoS-palvelimia ja sallii jopa käyttäjien saada staattisen IP-osoitteen yhdessä neljästä maasta (vaikka tämä maksaa ylimääräistä). Vaikka staattinen IP-osoite vaikeuttaa raitojen kattamista verkossa, on todennäköistä, että ne käynnistävät automaattiset petoksentorjuntatoimenpiteet, esimerkiksi kun kirjaudut verkkopankkipalveluun ollessasi yhteydessä ulkomaiseen palvelimeen..

Molemmat palvelut käyttävät jaettua osoitteen allokointia. Tämä tarkoittaa, että kaikilla tiettyyn palvelimeen kytketyillä on samanaikaisesti IP-osoite. Vaikka nämä palvelut pitäisivät toimintalokeja (joita he eivät ole), ei olisi mitään keinoa kertoa, mikä asiakas tutustui tiettyyn verkkosivustoon.

NordVPN ja PIA sisältävät kukin NAT-palomuurin. Tämä melko yleinen tekniikka: jopa kotireitittimessäsi on yksi sisäänrakennettu. Ongelmana on, että käytettäessä VPN-liikennettä liikenne on salattu, eikä reititin voi kertoa mihin se lähetetään. Sen sijaan VPN: n palomuuri huolehtii tästä lähettämällä saapuvat paketit minne tahansa, kun ne on tarkoitettu, ja hylkäämällä kaikki ei-toivotut tai epäilyttävät paketit. Se toimii hyvin, mutta se ei ole varma; parhaan tuloksen saamiseksi suosittelemme yhdistämään NAT-palomuurin lisäsuojauksilla, esimerkiksi käyttöjärjestelmässäsi olevan palomuurin.

Asiakaspalvelu

NordVPN PIA
Live chat Joo Ei
Lipun tuki Joo Joo
Sähköpostituki Joo Joo
Keskimääräinen vastausaika sähköpostitse 4 tuntia, 15 minuuttia 8 tuntia, 45 minuuttia
Puhelintuki Ei Ei
Haettavissa oleva tietopohja Joo Joo
Video-oppaat Joo Joo

NordVPN tarjoaa käyttäjille enemmän tapoja ottaa yhteyttä tukeen mahdollisissa ongelmissa; siellä on 24/7 suora chat, mikä on nopein tapa, ja vastaukset saadaan yleensä muutamassa sekunnissa. Lisäksi sähköposti- ja lipputuki ovat saatavilla. PIA tarjoaa vain lippu- ja sähköpostitukea, joten pääsääntöisesti voit odottaa odottavan kauemmin ennen avun saamista. Lisäksi joudut kirjautumaan tilille (ei välttämättä maksetulle) käyttämään tukijärjestelmää, koska ei-toivotut postit PIA: n tukisähköpostiosoitteeseen jätetään huomioimatta..

Molemmat palvelut sisältävät haettavat tietokannat, joiden avulla käyttäjät voivat löytää nopeasti vastauksia yleisimpiin ongelmiin. NordVPN: t ovat hiukan parempia, koska niihin sisältyy videokuvauksia tiettyihin tehtäviin, kuten yhteyden vianmääritykseen. Suurin osa NordVPN: n oppaista on kuitenkin kuvattu vaiheittaisilla kuvakaappauksilla videoiden sijasta. PIA käyttää kuvakaappauksia videoiden sijasta melkein kaikissa oppaissaan, mutta palvelun käytön perusnäkökohtia on 11 videota..

Kysyimme jokaisesta palvelusta asiakastukea kolmeen kysymykseen arvioidaksemme heidän vastaustaan ​​asiakaskyselyihin. Koska NordVPN tarjoaa live-chatia, mutta yksityinen Internet-yhteys ei, oikeudenmukaisuuden vertailun vuoksi, kaikki alla olevat kysymykset lähetettiin sähköpostitse. Kaksi ovat suoraviivaisia, yleisiä kysymyksiä, joihin yrityksillä oli todennäköisesti ennakkoon vastauksia. Kolmas kysymys oli kuitenkin hieman vaikeampi, ja siihen tarvittiin tarkempi vastaus.

NordVPN
Kysymys Alkuperäinen vastausaika Sähköpostien lukumäärä Kysymys vastattu?
Onko NordVPN perustuu johonkin 5 Eyes -maasta? 6 tuntia, 54 minuuttia 1 Joo
Millaista salausta NordVPN käyttää? 2 tuntia, 2 minuuttia 1 Joo
Kuinka voin asentaa NordVPN: n LibreELEC-laitteisiin? 3 tuntia, 48 minuuttia 1 Joo
PIA
Kysymys Alkuperäinen vastausaika Sähköpostien lukumäärä Kysymys vastattu?
Perustuu PIA-verkkoon yhdessä viidestä Eyes -maasta? 11 tuntia, 7 minuuttia 1 Joo
Millaista salausta PIA käyttää? 3 tuntia, 19 minuuttia 1 Joo
Kuinka voin asentaa PIA: n LibreELEC-laitteisiin? 11 tuntia, 50 minuuttia 1 Joo

NordVPN antoi erittäin yksityiskohtaisen vastauksen lopulliseen kysymykseemme, ja siinä oli vaiheittainen opas VPN-asiakkaan asentamisesta Kodi-pohjaiseen käyttöjärjestelmään. Sen vastaukset olivat nopeita ja selittivät yleisesti kaikki asiat maallikon kannalta. PIA vastasi huomattavasti kauemmin, mutta onnistui käsittelemään esiin tuodut kysymykset samalla tavalla tehokkaalla tavalla.

Voittaja: NordVPN

NordVPN

NordVPN ja yksityinen Internet-yhteys ovat molemmat erinomaisia, hyvin arvostettuja palveluita. Erityisesti PIA onnistuu pysymään kustannustehokkaana tarjoamalla todellisen nollalokkipalvelun ja nopeita. Se sanoi, NordVPN on parempi valinta useimmille ihmisille, ja selitämme miksi alla.

Ensinnäkin on helpompaa suoratoistaa NordVPN: n avulla. Tämä palvelu avaa laajemman valikoiman korkean profiilin suoratoistoalustoja, ja sillä on palvelimia lähes kaksi kertaa niin monissa maissa kuin PIA. Nopealla nopeudella ja yli 5000 palvelimella ympäri maailmaa voit suoratoistaa teräväpiirto-videoita mistä päin maailmaa tahansa ilman mitään ongelmia.

NordVPN on helppo saada apua kamppaillessasi. Voit yleensä saada apua live-chatin välityksellä vain muutamassa sekunnissa, ja siellä on vaiheittaisia ​​videoita, jotka auttavat sinua kohtaamaan yleisimmät esteet. PIA: n järjestelmä puolestaan ​​vaatii pari lisävaihetta, mukaan lukien rekisteröiminen ilmaiseksi tiliksi ja yksityiskohtaisten tietojen syöttäminen järjestelmästäsi, jopa palvelun yleisiä kysymyksiä varten.

Viimeinkin, NordVPN: llä on 30 päivän rahat takaisin -takuu eikä PIA: n seitsemän päivää. Kun sinulla on enemmän aikaa testata ohjelmisto, asentaa se kaikkiin eri laitteisiin ja käyttää sitä suoratoistoon, sinulla on parempi käsitys siitä, sopiiko se sinulle vai ei. Viimeinkin riippumatta siitä, haluatko käyttää NordVPN: ää tai yksityistä Internet-yhteyttä, henkilökohtaiset tietosi ja järjestelmän turvallisuus taataan.

Katso myös: ExpressVPN vs. NordVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 20