Mitä on doxxing (esimerkeillä) ja miten voit välttää sitä

Mikä on doxxing ja miten voit välttää sitä


Mikä on doxxing?

Doxxing (kirjoitettu myös nimellä “doxing”) on online-uhka yksityisyydellesi. Vaikka tämä villitys on ollut olemassa hakkeriyhteisössä 1990-luvulta lähtien, siitä on tullut suuri uhka kaikille, jotka käyttävät Internetiä. Doxxing tarkoittaa ihmisten elämän yksityiskohtien tutkimista. Tämän käytännön tarkoituksena on joko altistaa henkilö oikeudelliselle syytteelle, hämmentää uhria, kritisoida sitä henkilöä tai aiheuttaa hänelle fyysistä vahinkoa..

Doxxing on tuhonnut ihmisten elämän. Jotkut doxxing-hyökkäykset johtavat joukkokampanjaan julkisesta häpeästä, joka on verkosta vastaavan joukkojoukko. Vaikutukset voivat aiheuttaa ihmisten menettämisen työpaikasta, perheestään ja jopa kodistaan. Suurien doxxing-hyökkäysten kohteet on pakotettu piiloutumaan, ja heidän on pitänyt poistaa kaikki heidän online-tilinsä ja muuttaa heidän henkilöllisyyttään.

Katsotaanpa sitten lisätietoja doxxingista ja sen välttämisestä.

Doxxingin alkuperä

Termi “doxxing” johdetaan hakkeritoimasta sanalle ”asiakirjat”. ”Asiakirjat” tuli ”asiakirjat” ja sitten ”dox.” Kun “dox” joku, dokumentoit hänen henkilökohtaisia ​​tietojaan. Tärkeitä tietoja, jotka voit selvittää, ovat henkilön sosiaaliturvatunnus, hänen osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, sosiaalisen median profiilinimet, työpaikka, sukulaisten, kumppaneiden ja lasten tiedot jne..

Termi esiintyi ensimmäisen kerran 1990-luvulla, kun hakkerit tekivät kilpailijansa huolimatta. Tässä tapauksessa doxxing keskittyi tunkeutumaan hakkeriin ja hänen väärinkäytöksiinsä ja siirtämään nämä yksityiskohdat viranomaisille viranomaisen pidättämiseksi.

Doxxingin tarkoitus

Doxxing on ase ja sitä voidaan käyttää hyvään tai pahaan. Sitä käytetään kuitenkin enimmäkseen hyökkäysmenetelmänä. Anonyymi -liike ja sen osakkaat 4Chan-ilmoitustaululla ovat erityisen kiinnostuneita käyttämään doxxing-tapaa vihollisten rankaisemiseksi. 4Chanilla on miljoonia jäseniä, ja vihollisuuskampanja, joka on käynnistetty kyseisen sivuston kuuluisuuksia tai yrityksen johtajia vastaan, voi olla erittäin tuhoisaa.

4chanin käynnistämät väkijoukkohyökkäykset sisältävät kepponen puhelut, ylivoimaisen määrän väärinkäyttäviä sähköpostiviestejä, verkkoa huijaavia määriä tekstiviestejä ja jopa fyysisiä hyökkäyksiä yksilöihin.

Doxxing-hyökkäykset

Koska doksin tekeminen on yleensä kielteistä ja kostaa usein kostoa, uhrin ei tarvitse välttämättä olla paha henkilö. Hyökkääjä hankkii kuitenkin tukensa esittämällä vääriä syytöksiä kyseiselle henkilölle ja julkaisemalla kohteen yhteystiedot. Näin oli Kyle Quinnin, Arkansasin yliopiston lääketieteellisen insinöörin, kanssa. Hänen todettiin osallistuvan uusnatsien mielenosoitukseen. Se oli kuitenkin vain virheellisen henkilöllisyyden tapaus - marssija näytti vähän häneltä. Kerran doksikerit olivat kuitenkin mukana hänen, perheensä, ystäviensä ja kollegoidensa elämästä tuli helvetti.

Quinnin tapauksessa hän oli onnekas siitä, että hän oli tosiasiassa ollut julkisessa paikassa yönä ja että hänellä oli useita viattomia todistajia yliopiston hallinnosta. Yliopiston resurssit auttoivat häntä selviämään hyökkäyksistä. Harvat ihmiset ovat niin onnekkaita.

Floridan Jessica Leonhardt julkaisi tiradan YouTubessa 4Chan-käyttäjiä vastaan ​​jo vuonna 2010. Jotkin syyt 11-vuotiasta oli syytetty 4Chanista seksistä bändin jäsenen, Blood on the Dancefloor -jäsenen kanssa. Doxxing-toiminnon ansiosta, joka paljasti Jessican osoitteen ja yhteystiedot, nuori tyttö kärsi hyökkäyksistä sekä verkossa, henkilökohtaisesti että sähköpostin, puhelimen ja chat-sovellusten kautta.

Hänen isänsä oli mukana ja lähetti videon tyttärensä puolustamiseksi uhkaamaan hyökkääjiä takaisin. Peikkoilla oli kenttäpäivä. Vuoden sisällä Jessican isä oli kuollut stressin aiheuttamasta sydänkohtauksesta ja nuori tyttö vietiin mielenterveyskeskukseen.

Doxxing-ongelma

Kuten muutamat yllä olevat tapaukset osoittavat, tyhmä rivi tai virheellisten tietojen puute voi johtaa hengenvaarallisiin väkijoukkohyökkäyksiin ihmisiä vastaan. Väite sosiaalisessa mediassa voi laajentua vääriksi syytöksiksi ja vihakampanjaksi. Doxxing lisää hampaita näihin kiistoihin, mikä johtaa psykologiseen tuhoon tai jopa fyysisiin hyökkäyksiin. Doxxing vie verkkokiusaamisen seuraavalle tasolle.

SAMANKALTAISET Verkkokiusaamisen tilastot

Ilman tutkimusta henkilökohtaisista tiedoista, joihin doxxing liittyy, verkkokiistat voitaisiin jättää verkkoon. Vihollisten osoitteen tunteminen mahdollistaa kuitenkin sarjan tapahtumia, jotka voivat tappaa.

swatting

Päivän aikana, jos pranksteri halusi kostoa jollekin, he kutsuivat jokaisen pizzanjakelupaikan kaupunkiin, asettaen uhrin tilaamaan pizzat. Tämän pizzan toimitushyökkäyksen kohteena olisi pian nurmikko täynnä vihaisia ​​pizzanjakelupoikia, jotka vaativat maksua.

Nyt doxxing voi paljastaa vihollisen identiteetin toisella puolella maailmaa, kepparikohtaukset ovat lisääntyneet vakavasti hengenvaarallisiin tilanteisiin. Nämä hyökkäykset tunnetaan nimellä SWATTING.

SWATTING-hyökkäyksessä tekijä asettaa uhreksi, mutta ei kutsu pizzaa. Hän lähettää uhkia ampua koulua ja pommittaa jalkapallostadioneja väärennetyllä verkkotilillä. Hyökkääjä varmasti paljastaa uhrin löydetyt yhteystiedot johtaakseen jälkiä kohteen taloon. Vaihtoehtoisesti hyökkääjä soittaa vain anonyymissä syytöksissä paikalliselle poliisille väittäen, että uhrilla on pommi ja suunnittelee terrori-iskua.

SWAT-ryhmä tai muu poliisi saapuu sitten eturinnalle, täysin hyppyyn ja aseistettu.  SWATTINGista on tulossa yhä yleisempi kosto, jota ei voida harjoittaa ilman doxxingia. SWATTINGin kohteina ovat olleet joukko kuuluisuuksia. Näitä ovat Taylor Swift, Chris Brown, Ashton Kutcher, Tom Cruise ja Miley Cyrus.

Vuonna 2017 tapahtumassa kaksi Velvollisuuden kutsu Pelaajat, jotka putosivat yli 1,50 dollarin panoksen, johtivat kuolemaan SWATTINGin ja virheellisen doxxingin ansiosta. Tyler Barriss Los Angelesista kutsui poliisin Wichitaan, Kansasiin, väittäen ampuneensa jonkun ja pitäessään myös kahta panttivankeja. Poliisin SWAT-ryhmä tuli välittömästi voimaan osoitteeseen. Kun Andrew Finch käveli ulos talosta selvittääkseen mitä tapahtui, SWAT-joukkue ampui hänet kuolleeksi.

Ei Barriss eikä Finch ollut mukana alkuperäisessä julkaisussa Velvollisuuden kutsu riita. Bayliss toimi tyytymättömän vedonlyönnin puolesta ja sai väärän osoitteen maalille. Tämä osoite oli Finchin äidin koti, jossa hän vieraili tuolloin.

Julkiset yksityisen tiedon lähteet

Tietovälittäjät

Monissa paikoissa verkossa on henkilökohtaisia ​​tietojasi. Yritykset hyötyvät tietojen tallentamisesta ja lajittelemisesta yhdessä monien muiden ihmisten tietojen kanssa. Näitä yrityksiä kutsutaan tiedonvälittäjiksi. He ostavat asiakasluetteloita muilta yrityksiltä. Joten jos ostat lennon, lentoyhtiö voi laittaa sinut luetteloon, jonka ne myyvät välittäjälle.

Kaikki tekemäsi kiinnostaa jotakuta, etenkin markkinoinnin maailmassa. Voit täyttää kyselyn suosikkisaippuaistasi tai osallistua kilpailuun voittaaksesi risteilyn. Yritykset, jotka houkuttelevat teitä antamaan mielipiteesi, yleensä kirjoittavat pienimuotoisena, että heillä on oikeus tallentaa ja / tai myydä lomakkeelle lisäämiäsi tietoja. Tämä antaa heille toisen tulon, joka voi auttaa maksamaan palkinnon, jonka he tarjoavat sinulle kannustimena osallistumiseen. He myyvät tietosi tiedonvälittäjälle.

Tietovälittäjät eivät yleensä myy yksittäisiä henkilöitä koskevia tietoja. Hakkerit ja doksikerit työskentelevät kuitenkin joskus suurien tietomäärien kanssa, ja kun tietosi on myyty, ne voidaan automaattisesti yhdistää muihin luetteloihin tuotettuihin tietoihin. Joten verrattuna muutamiin lähteisiin doksikerit voivat koota tarkempia tietoja suuresta joukosta ihmisiä. Tämä on paljon nopeampi vaihtoehto kuin kohteiden tilien hakkerointi. Vaatimus maksaa nämä tiedot kuitenkin tekee siitä kalliita.

Voit vaatia, että monet tiedonvälittäjäsivustot poistavat tietosi. Tämä on kuitenkin pitkä prosessi, joka selitetään yksityiskohtaisemmin alla.

KUKA ON

Jos ylläpidät omaa verkkosivustoasi tai sinulla on yrityksesi verkkosivusto, rekisteröintitiedot, jotka täytit saadaksesi kyseisen verkkotunnuksen, julkistetaan koko maailmalle WHOIS-tietokannan kautta. Nämä tiedot ovat saatavissa suoraan WHOIS-sivustolta tai verkkotunnuksen myyntivälittäjän, kuten GoDaddy, kautta.

Sinun ei tarvitse antaa henkilökohtaisia ​​tietojasi verkkosivuston hankkimiseksi. Jotkin verkkotunnuksen välittäjät tarjoavat sinulle mahdollisuuden piilottaa nämä tiedot. Voit kuitenkin saada tämän yksityisyyden ilmaiseksi kirjoittamalla verkkopostiosoitteen, laittamalla lomakkeeseen väärennetyn puhelinnumeron ja antamalla muodollisen yrityksen nimen - he eivät koskaan soita sinulle tai tarkista nimeäsi.

IP-osoite

Jokaisessa Internetissä tekemässäsi yhteydessä on oltava Internet-osoitteesi siinä. Tätä kutsutaan IP-osoitteeksi. Doxxers voi käyttää IP-tiedonkeruulaitetta jäljittääksesi online-toimintasi. IP-hakuri voi seurata sinua ja paljastaa henkilöllisyytesi, kun se yhdistetään tiettyjen sivustojen jäsenhakuihin. Internet-palveluntarjoajasi omistaa IP-osoitteesi. Pelkästään tämä tieto antaa pois yksityiskohtia sinusta.

Kuinka suojautua doxxingilta

Doxxing-käytäntö on selvästi lisääntymässä ja seuraukset ovat nyt kohtalokkaita. Joten sinun on oltava varovainen online-tilassa saataville tiedoille.

Sosiaalinen media

Valitettavasti suurin osa meistä antaa liikaa henkilökohtaisia ​​tietoja sosiaalisen median sivustoilla. Sinun on varmistettava, että sallit vain läheisten ystävien käyttää henkilökohtaisia ​​tietojasi. On monia, jotka hyväksyvät ystäväpyynnöt keneltä tahansa. Saatat tuntea ihmisiä, joilla on tuhansia “ystäviä” ​​Facebookissa. Älä ole yksi niistä ihmisistä. Salli vain ystävien, jotka tunnet hyvin, olla kavereitasi Facebookissa. Ole varovainen työssä käyvien kollegojen “suosimiseen” - heistä voi pian tulla kilpailijoita.

 1. Napsauta Facebookissa ylemmässä valikkopalkissa olevaa nuolta ja valitse asetukset avattavassa valikossa.

Käytä tietosuoja-asetuksia Facebookissa

 1. valita yksityisyys napsauta vasemmalla olevassa valikossa ja napsauta sitten Muokata vieressä Kuka voi nähdä tulevat viestisi.
 2. Valitse seuraavassa näytössä Ystävät napsauttamalla sitten avattavaa luetteloa kiinni.

Suojaa itseäsi doksingilta Facebookissa

Vältä lähettämästä yksityiskohtia siitä, missä työskentelet, älä kirjoita siitä, missä lapsesi käyvät koulussa. Vaikka on suuri ilo jakaa suosikkihetkesi ystävien kanssa sosiaalisessa mediassa, on turvallisempaa noudattaa politiikkaa, jonka mukaan et julkaise valokuvia lapsistasi ja pyydä ketään muuta, joka kuvaa heitä tapahtumista, olemaan lähettämättä niitä verkossa.

Monien sivustojen avulla voit kirjautua sisään Facebookilla, Google Plus tai Gmail-tili. Älä ota sitä vaihtoehtoa. Tämän avulla kyseinen sivusto voi käyttää kaikkia henkilökohtaisia ​​tietojasi sosiaalisen median profiilista, jolla valitset kirjautuaksesi sisään.

SAMANKALTAISET Kuinka parantaa tietoturvaa ja yksityisyyttä Facebookissa

Suojaa Internet-viestintääsi

Hakkerit voivat lukea Internet-tietojasi, vaikka sisältö olisi salattu. Jokaisessa Internetissä tekemässäsi yhteydessä on Internet-osoitteesi, joka voidaan jäljittää sijaintiin. Joten hämäytä Internet-toimintosi asentamalla VPN.

Ole varovainen julkisten wifi-yhteyspisteiden käyttämisessä, koska hakkerit ovat pystyneet sieppaamaan ne. Tässä suhteessa VPN voi auttaa myös sinua.

Suojaa tietokoneesi tiedot

Doxware on eräänlainen haittaohjelma. Tämä on toinen nimi vakoiluohjelmille, jotka yrittävät varastaa henkilökohtaiset tietosi ja salasanasi verkkopalveluihin.

Pidä hakkerit poissa näistä henkilökohtaisista tiedoista asentamalla virustorjuntaohjelma. Vaikka jotkut haittaohjelmien torjuntajärjestelmät saattavat tuntua hidastavan tietokoneen käyttöä, älä kiusausta sammuttaa sitä. Sinun tulisi myös varmistaa, että annat tämän ohjelmiston tarkistaa päivitykset ja asentaa ne automaattisesti.

Poista henkilökohtaiset tietosi sovelluksista

Kaikki eivät tee tätä, mutta on mahdollista kirjoittaa henkilöllisyytesi useiden käyttämien sovellusten asetuksiin. Voit esimerkiksi laittaa nimesi Microsoft Office -sovellusten ominaisuuksiin. Tämä tarkoittaa, että jokaisella lähettämälläsi dokumentilla on nimesi. Jos olet kirjoittanut nimesi minkä tahansa sovelluksen ominaisuuksiin, poista se.

samalla lailla, tarkista omistamiesi laitteiden asetukset. Varmista, että älypuhelimesi käyttöjärjestelmällä ei ole pääsyä sähköpostiosoitteeseesi tai muihin henkilökohtaisiin tietoihin. Tarkista kameran, verkkokameran, digisovittimen ja pelikonsolien asetukset ja varmista, että nimeäsi tai muita henkilökohtaisia ​​tietojasi ei ole siellä.

Suojaa sähköpostiosoitteesi

Luo toinen "poltin" -verkkotilisi tili käytettäväksi niille sivustoille, jotka vaativat sinulta sähköpostiosoitteen rekisteröityessäsi. Siellä on paljon mielenkiintoisia uusia verkkosivustoja ja saatat olla kiinnostunut liittymään. Jotkut niistä kuitenkin tekevät sadonkorjuukohdista ja tarvitset poistoluukun varmistaaksesi, että voit pelastaa kyseiset sivustot jättämättä todellisia henkilökohtaisia ​​tietoja sieltä.

Sähköposti on erittäin epävarma viestinnän muoto. Vaikka monet sähköpostipalvelut salaavat postin siirron aikana, kaikki sähköpostit tallennetaan välipalvelimelle selkeästi ennen niiden saapumista vastaanottajan Saapuneet-kansioon. Tutustu suojattuihin sähköpostijärjestelmiin yksityisyytesi parantamiseksi. Tutustu sähköpostijärjestelmiin, joissa on sisäänrakennettu salaus, kuten Mailinator.

Vaihtelevat käyttäjänimet ja salasanat

Jos haluat käydä porno-sivustoissa tai sivustoissa, joilla on vahvat poliittiset päämäärät, luo heille erillinen henkilö. Älä luo samaa käyttäjätunnusta näihin sivustoihin ja vaihda salasanaasi aina.

Monet ihmiset käyttävät samaa salasanaa jokaisessa tilaamassaan sivustossa. Tämän mukavuusstrategian vaarana on kuitenkin, että jos osut väärennettyyn verkkosivustoon, kyseisen sivuston luoneet hakkerit käyttävät yhtä salasanaa, jota käytät kaikkialla. Luo eri salasanat jokaiselle sivustolle, johon kirjaudut, käyttämällä salasanasäilöä.

Poista tietosi EU: sta

EU: lla sinulla on oikeus unohtaa. Tämä lainsäädäntö koskee erityisesti hakukoneiden tuloksia. Jos saat hakukoneet poistamaan tietoja sinusta, doxxersilla on paljon vaikeampaa seurata tietojasi.

Voit täyttää lomakkeen Googlessa saadaksesi ne poistamaan sinua koskevia hakutuloksia. Bingillä on myös yksityisyyden poistopyyntölomake. Voit myös pyytää, että Yahoo poistaa sinut koskevat tiedot hakukoneiden tuloksista.

Henkilökohtaisten tietojen hallussapito on kiristynyt Euroopassa. Toukokuussa 2018 tulee voimaan uusi EU: n tietosuojadirektiivi, nimeltään yleinen tietosuoja-asetus. Tämä vaikeuttaa yritysten hallintaa sinusta. Tietojesi poistamista ei kuitenkaan vaadita selkeästi, eikä keskusrekisteriä ole.

GDPR antaa mahdollisuuden ryhmäkanteen nostamiseen sellaisia ​​yrityksiä vastaan, jotka eivät suojaa hallussaan olevia henkilötietoja riittävästi, jos ne siirtävät tietoja EU: n ulkopuolelle tai jos ne eivät ilmoita henkilöille heidän hallussaan olevia tietoja tiedostossa heistä.

Itsensä tekeminen Yhdysvalloissa

Sinusta pidettävien tietojen jäljittäminen ei ole doxxing-ongelma, kunhan nämä tiedot eivät vuoda. Prosessia, jolla suojaudut tietovuodoilta, kutsutaan ”itsensä tekemiseksi”. Tämä tarkoittaa verkossa saatavien tietojen tutkimista sen sijaan, että paljasteta tietoja, joita yritykset pitävät sinusta salassa..

Voit nopeasti selvittää, mistä hakkerit voivat löytää sinut We Leak Info -sivulta. Yksityisyyskoulussa on lisätietoja siitä, kuinka voit tehdä itsensä.

Yhdysvalloissa voit pyytää Googlea poistamaan sinut koskevat tiedot hakukoneiden tulossivuilta ja muista Google-palveluista.

Käy sen jälkeen käymällä ja pyydä näitä sivustoja poistamaan tietosi. Tässä on luettelo aloittamisesta, mutta tämä ei ole tyhjentävä:

 • BeenVerified: https://www.beenverified.com/faq/opt-out/
 • CheckPeople: http://www.checkpeople.com/optout
 • FamilyTreeNow: http://www.familytreenow.com/contact
 • Pikatesti: https://www.instantcheckmate.com/optout/
 • Intelius: https://www.intelius.com/optout.php
 • Nuwber: https://nuwber.com/removal/link
 • OneRep: https://onerep.com/optout
 • PeekYou: http://www.peekyou.com/about/contact/optout/index.php
 • PeopleFinders: http://www.peoplefinders.com/manage/
 • PeopleSmart: https://www.peoplesmart.com/optout-signup
 • Pipl: https://pipl.com/directory/remove/
 • PrivateEye: http://secure.privateeye.com/help/default.aspx#26
 • PublicRecords360: http://www.publicrecords360.com/optout.html
 • Radaris: http://radaris.com/page/how-to-remove
 • Spokeo: http://www.spokeo.com/opt_out/new
 • TruthFinder.com: https://www.truthfinder.com/opt-out/
 • USA: n ihmishaku: http://www.usa-people-search.com/manage/default.aspx

Tutustu Privacy Duck- ja DeleteMe-palveluihin, jotka auttavat tunnistamaan tietojasi Yhdysvalloissa ja poistamaan ne, jotta sinun ei tarvitse mennä jokaiselle sivustolle itse.

Vältä doxxing

Valitettavasti, vaikka World Wide Web antaa sinulle vapauden ilmaista itseäsi, se antaa myös muille vapauden saada kaikki tiedot, jotka olet lähettänyt sinne. Joten, jos sinusta tuntuu, että olet alttiina identiteettivarkaudelle tai profiloinnille, ole varovainen Webissä kirjoittamasi suhteen.

Vaikka uhria ei voida syyttää, Jessica Leonhardtin esimerkki osoittaa, että voit provosoida doxxingin. Jos aiot olla kiistanalainen, sinun on ryhdyttävä ylimääräisiin toimiin estääksesi henkilöllisyytesi löytämisen. Varmista, että käytät vain salanimiä, kun postitat kommentteja verkossa, ja yritä olla tunnistamatta henkilökohtaisia ​​tietoja, jos lähetät videon - kuten sijaintisi ja kasvosi.

Doxxing voi pilata elämäsi, joten ole varovainen Webissä saataville tiedoille.

Kuva: Socialmediahacked Pixabayn kautta, TheDigitalArtist, lisensoitu CC0: lla

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 84 =