Mitä geofencing on, miten se toimii, mitkä ovat yksityisyyden suojaan liittyvät huolet?

Mikä on geofencing ja miten se toimii_ (1)


Maantieteellisiä aitauksia kuvaa parhaiten tosielämän esimerkki.

Olet tullut BMW: stä aivan uudella autolla, etkä voi odottaa ajamista. Se on ylellinen auto, ja aiot nauttia jokaisesta omistamisen hetkestä…. kunnes on aika pysäköidä. Autosta poistuminen tarkoittaa huolestuttavaa varkaista. Onneksi siinä on kätevä ominaisuus: BMW: n Trackstar-palvelu, joka lisää näkymättömän geofacen ajoneuvon sijainnin ympärille.

GPS käyttää geofencen asettamista, auto lähettää signaalin nykyisestä sijainnistaan ​​20 sekunnin välein. Jos auto liikkuu geofacen ulkopuolella tai joku yrittää ajaa autoa ilman avaimia, BMW tietää ja lähettää hälytyksen. Se on kätevä ominaisuus, ja mikä parasta, koska aita on digitaalinen, se voidaan asentaa riippumatta siitä, missä pysäköit.

BMW: n Trackstar-palvelu on vain yksi esimerkki yrityksistä, jotka käyttävät geofensointia tarjotakseen lisäarvoa asiakkailleen. Geofensoinnilla, joka mahdollistaa GPS-datan käytännön soveltamisen, on vakavia mahdollisuuksia monilla aloilla, mukaan lukien turvallisuus. Valitettavasti se voi johtaa myös suuriin tietosuojaongelmiin, jos niitä käsitellään väärin. Jos olet kiinnostunut konseptista, pidä kädet pyörällä: alla on johdanto geofencingin hyvistä ja huonoista puolista

Mikä on geofence?

Geofence on tekniikka, joka käyttää paikkatietoa asettamaan näkymättömän esteen todellisessa maailmassa. Usein tekniikka käyttää Globaalit paikannusjärjestelmät (GPS), se voi kuitenkin käyttää myös muita datasignaaleja, mukaan lukien matkapuhelin, wi-fi ja RFID. Et voi nähdä mitään tai tuntea mitään kulkiessaan geofacen läpi, mutta jos kuljetat kytkettyä laitetta, järjestelmä tietää, milloin syötät elektronisen rajan tai poistut siitä. Ajattele niitä samanlaisina kuin koiranomistajien suositut näkymättömät sähköaidat, onneksi ilman iskua. Maantieteellinen aita toimii yhdellä laitteella ja valitsee lähistöllä sarjan sijaintipisteitä keinotekoisen rajan luomiseksi. Sitten se muodostaa yhteyden käytettävissä oleviin verkkoihin, kuten matkapuhelimeen tai langattomaan Internetiin, signaalien vaihtamiseen muiden laitteiden kanssa. Jos laite lähettää sijaintiaan lähellä rajaa, geofence voi tunnistaa, onko se koordinaattien sisällä vai ulkopuolella, ja antaa signaalin ohjelmoidun toimenpiteen tapahtuu.

Vaikka GPS voi määrittää sijaintimme maapallolla, geofensointi keskittyy siihen, missä olemme lähellä virtuaalisia maamerkkejä. Yhdistettynä muihin sovelluksiin tiettyjen hälytysten tai komentojen tukemiseen, digitaalisilla laitteilla on aivan uusi tapa toimia vuorovaikutuksessa fyysisen maailman kanssa. Oletko lähellä tiettyä kauppaa tai palvelukeskusta? Ajat kirjastossa myöhässä olevan kirjan kanssa autossa? Lapset ovat astuneet paikallisen naapuruston ulkopuolelle? Geofencing avulla käyttäjät voivat määritellä maantieteelliset rajat ilman fyysisiä esineitä tai symboleja.

Geofences voidaan asettaa tietyille rajoille tai yksinkertaisesti tietylle sädelle tietyn pisteen yli.

Suosittu käyttö

Maantieteellinen tekniikka kasvaa sovelluksissa nopeasti. Cisionin PR Web -yrityksen mukaan New Yorkissa toimiva markkinointiyritys, Interact Marketing tarjoaa asiakkaille nyt mahdollisuuden näyttää banderollimainoksia geofensoinnin perusteella. Idea on varmasti houkutteleva: kuvittele, että ostaja saa ilmoituksia Macyn uudesta kevätmyynnistä vain kadun päässä. Yhtäkkiä käyttäjä ei ole tietoinen hyvästä sopimuksesta; he ovat tietoisia paljon kaupasta kävelyetäisyydellä nykyisestä sijainnistaan. Monille tämäntyyppinen markkinointi saa asiakkaat ovella ja paljon enemmän valmiita ostamaan. Fyysisiin paikkoihin keskittymällä geofencing on virtuaali suuntaus, jota tiili- ja laastimyymälät voivat hyödyntää.

Voit lukea lisätietoja geofencsenn käytöstä sovelluksissa täällä.

Markkinointi ei ole ainoa käytännöllinen käyttö geofensoinnissa. Muita suosittuja esimerkkejä tapoista, joilla organisaatiot ja yksityishenkilöt voivat käyttää geofensointia etuunsa, ovat:

 • Henkilökohtaiset muistutukset tiettyjen tehtävien suorittamiseksi alueella ollessa
 • Älykkäät laitteet, kuten termostaatit, jotka säätävät lämpötilaa asukkaan kävellessä kotiin
 • Turvahälytykset, kun esineet liikkuvat, kuten BMW: n Trackstar
 • Mainostamaan ravintolatarjouksia tai ajaa saapuvaa yritystä. Harkitse kohdistamista mainoksiin, joissa tulevat asiakkaat voivat ajatella päivällistä, kuten konsertteja, teattereita tai lippukioskeja
 • Tiettyjen lemmikkieläinten, kuten kissojen tai koirien, tekeminen ovat edelleen omissa lähiöissä
 • Lähetyksen seuranta, logistiikan ja toimitusajojen seuranta
 • Pidä droonit poissa rajoitetusta ilmatilasta
 • Turvallisuusviestit turisteille, kun he vaeltavat liian lähellä vaarallisia maamerkkejä
 • Hälytykset taaperoiden vanhemmille, jos he pääsevät ulos talosta tai jos nuoremmat lapset poistuvat naapurustosta

Geofencing-tekniikan käyttäminen parempaan tietoturvaan

Yksi kasvavista käytännöistä geofencing-ominaisuuksissa on kyky lisätä tietoturvan uusi taso. Aivan kuten fyysinen aita voi tarjota tietoturvan tason fyysisten kehien ympärillä, maantieteelliset aidat voivat parantaa valvontaa digitaalisten omaisuuksien saatavuudesta.. Geofence tarjoaa toisen tason käyttäjän todennuksen tarkistamalla missä he ovat. Se voi rajoittaa käyttäjän pääsyä varmistamalla, että käyttäjä muodostaa yhteyden ennalta hyväksyttyyn fyysiseen sijaintiin.

Ihannetapauksessa geofencing on osa monitekijän todennusta. Teknologia ei ole turvahopea-luoti, mutta se voi pitää organisaatiosi askeleen edellä. Esimerkiksi geofence ei estä hakkerointia paikan päällä tai työntekijää pääsemästä etuoikeutettuihin tietoihin. Entä jos jollakin on etuoikeutettu pääsy etäältä? Entä jos hakkeri pääsee tilille phishing-kautta? Geofencen käyttö voi hidastaa ja pysäyttää niiden etenemisen lähettämällä hälytyksen tai estämällä pääsyn hyväksyttävien kehien ulkopuolelta. Tämä on erityisen tehokasta, jos rajoitukset asetetaan yksityiskohtaisille alueille eikä kaikille pääsylle tietyistä kaupungeista tai maista.

Kuten Michael Abboud kirjoittaa Medium:

"Geofencingin ja monitekijän todennuksen yhdistelmä tarjoaa lisättyjä suojaustasoja, joihin on erittäin vaikea tunkeutua."

Geofencing voi myös rajoittaa sosiaalista jakamista suosituissa verkoissa. Esimerkiksi valokuvienjakoverkon Flickr-käyttäjät voivat perustaa geofencen rajoittaaksesi valokuvien jakamisen tietyn alueen ystäviin. Tällaiset ominaisuudet saattavat olla lohduttavia niille, jotka haluavat olla tekemisissä paikallisen yhteisön kanssa, mutta ovat varovaisia ​​jakaessaan kuviaan maailman kanssa.

Yksityisyyden suoja

Tähän mennessä geofencing näyttää todennäköisesti aika houkuttelevalta. Teknologia voi tarjota paremman tietoturvan, asiakkaiden sitoutumisen ja pitää silmällä tilanteita, joissa et pysty. Ennen kuin hyppäät alukselle geofacen avulla tuotteellesi tai yrityksellesi, ole kuitenkin tietoinen tekniikasta, jolla ei ole puutteita. Erityisesti sinun käyttäjän yksityisyys voi olla vaarassa.

Seuraamalla missä olemme fyysisiä esineitä tai maamerkkejä, geofencing voi kerätä enemmän henkilökohtaisia ​​tietoja käyttäjästä, jonka alun perin tarkoitti. Ei vain, että tekniikka tietää missä olemme: se "näkee" mihin paikkoihin olemme vuorovaikutuksessa. Sairaalan läheisyyteen perustettu geofence, joka tallentaa säännöllisiä käyntejä, saattaa viitata terveysongelmiin tai rakastetuksiin tehohoidossa. Ympäröivien palvontapaikkojen maantieteellinen sijainti voi osoittaa uskonnollisia mieltymyksiä, kun taas lähellä LBQT + -kerhoa voidaan ehdottaa seksuaalista suuntautumista.

Pahempaa, että seurannan lisäksi geofenssi voi laukaista henkisen haitan linjojen ylittäessä. Hyvä esimerkki on Massachusettsin pääministerin riita Copley Advertisingin kanssa. Perustanut geofensointia naisten lisääntymisterveyden klinikoiden ympärille, Copley lähetti sitten naisille kohdistettuja mainoksia ja viestejä, mukaan lukien ”Sinulla on valinnat” ja linkit abortin vastaisiin vaihtoehtoihin. Copley lähetti tietoja kolmansien osapuolien mainostajille vaarallisella kohdistamisella "potentiaalisesti ei-toivotulla mainonnalla, joka perustuu [heidän] yksityistä, arkaluonteista ja intiimiä sairautta tai fyysistä kuntoa koskeviin päätelmiin."

Jos harkitset geofencing-palvelua, tarkista ensin sovellettava yksityisyydensuojalaki. Onko tiedonkeruussa tai käytössä rajoituksia? Tarvitsetko henkilöiltä suostumuksen tai erityisiä suojatoimenpiteitä? Voivatko asiakkaat, joita asia ei kiinnosta, hylätä palvelun? Joillakin alueilla, kuten Euroopassa, geofensointi voidaan sallia vain, kun käyttäjät ovat kirjautuneet sisään ja sitoutuneet käyttämään palvelua ennen käyttöönottoa.

Muut esteet

Yksityisyyden suojaan liittyvien huolenaiheiden lisäksi liialliseen geofensointikäyttöön liittyy muita ongelmia. TSheets, pikakirjakirjojen jako, tuo mieleen oikein New Yorkin Starbucks-esimerkin, joka käyttää geofensointia lähettämään kohdistettuja mainoksia joka kerta kun käyttäjä kävelee Starbucksin kautta. Kuulostaa hyvältä ... kunnes huomaat, että tällainen asennus lähettäisi liiallisia ilmoituksia jokaisesta kävelystä, ärsyttäen lopulta käyttäjää.

Asennuksestaan ​​riippuen käyttäjät voivat myös pystyä liikkumaan geofenssisi ympäri ilman tietoisuutta. Geofencing voi käyttää erilaisia ​​paikkatietoja määrittämään, onko käyttäjä aidan sisä- tai ulkopuolella, mukaan lukien GPS-tiedot tai IP-osoite. Entä jos käyttäjä sammuttaa GPS: n ja peittää IP-osoitteensa VPN: llä? Tämä pätee erityisesti palveluihin, jotka yrittävät rajoittaa online-pääsyä maittain. Business Insider toteaa suositun suoratoistopalvelun Netflix jatkavan välityspalvelimien torjuntaa, jotka sallivat pääsyn Yhdysvaltain sisältöön maan ulkopuolelta. Jos kaikki maantieteelliset sijaintitiedot ovat poissa käytöstä tai esittävät väärän osoitteen, maantieteellinen sijainti ei ehkä pysty tunnistamaan kuka tulee, kuka lähtee tai jos sen pitäisi lähettää hälytys.

Voinko olla poissulkemassa geofensointia?

Yksilöllisesti kykymme poistua geofensoinnista voidaan rajoittaa paikallisiin tietosuojalakeihin tai alkuperäisen geofencen tarkoitukseen. Yksityishenkilöille on kuitenkin olemassa muutamia vaihtoehtoja, joilla voidaan rajoittaa sitä, milloin geo-aidat voivat nähdä tulosi tai menemänne.

 1. Tarkista laitteen sijaintiasetukset. Sijainnin seurannan, kuten GPS-datan, poistaminen käytöstä rajoittaa sitä, kuinka geofence voi tunnistaa sinut. Joillekin laitteille, kuten tietyille älypuhelimille, tämä voidaan tehdä vaihtamalla sijaintiasetuksissa. Muiden laitteiden kohdalla saatat joutua rajoittamaan GPS-tiedonseurantasovellusta sovelluksittain. Kaikkien saapuvien tai lähtevien signaalien poistaminen käytöstä, kuten 'lentokonetilan' kautta, saattaa myös poistaa paikan käytöstä; Huomaa kuitenkin, että lentokonetila sammuttaa myös matkapuhelindatan, langattoman verkon ja tulevat puhelut.
 2. Katso sovelluksiasi. Suurin osa kaupallisiin tarkoituksiin, kuten mainontaan, tehtävistä geofensoinnista käy ilmi sovelluksen sisäisistä ilmoituksista. Jotkut geofencing-ominaisuudet vaativat liikkeen erityisen sovelluksen toiminnan. Jos sinulla on useita kauppoja, palveluita tai säännöllistä vuorovaikutusta koskevia sovelluksia, tarkista asetukset, voitko poistaa mainoksia tai ilmoituksia maantieteellisistä sijainnista..
 3. Harkitse VPN: tä. Jopa sijaintiseurannan pois käytöstä, geofence voi silti määrittää yleisen sijaintisi laitteen yksilöllisen IP-osoitteen kautta. VPN: t antavat sinun piilottaa IP-osoitteesi salaamalla tietoja ja kanavoimalla ne muiden alueiden kautta.

Tulevat käyttötavat

Onko geofence-sovelluksia vielä käytössä? Kiistatta. Kun yhä useammat laitteet muodostavat yhteyden esineiden internetiin, esineet voidaan tunnistaa sijainnin mukaan enemmän. Geofensointia tukeva infrastruktuuri on helposti saatavilla ja todellakin kaikkialla älylaitteiden aikakaudella. Tämä antaa kenelle tahansa mahdollisuuden hyödyntää geofensointia mihin tahansa määrään tarkoituksia. Muita alueita, joissa geofedanssiin voidaan tehdä mukautuksia, ovat:

 • Kuljetus, varastointi ja muut logistiikkapalvelut
 • Turvaominaisuudet, kuten ampuma-aseet, jotka toimivat vain määrätyssä paikassa
 • Villieläinten ja kotieläinten hoito
 • Vieraanvaraisuuden ilmakehän hallinta. Annetaan tietyn tekniikan käynnistyä tai hiljentyä vieraan sijainnin perusteella

Lisäksi voi olla tulevaisuuden tarkoituksia, jotka heräävät, kun geofensointia lisätään muihin vielä kehitteillä oleviin tekniikoihin tai näkymättömillä tavoilla, joita tekniikka itsessään voi kehittyä. Vaikka tässä artikkelissa tarkastellaan nykyisiä mukautuksia, geofencing 2.0 saattaa olla aivan nurkan takana.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 19