Kuinka saada IP-osoite Indonesialle vuonna 2020 VPN: llä

Kuinka saada IP-osoite IndonesialleVPN: n avulla voit saada IP-osoitteen Indonesialle tai melkein muulle maalle, josta haluat selata. Indonesian palvelimilla varustettu VPN mahdollistaa pääsyn maantieteellisesti rajoitettuun sisältöön Indonesiasta. VPN: t tekevät tämän salaamalla laitteesi Internet-liikenteen ja reitittämällä sen uudelleen omien palvelimiensa kautta.


Indonesiassa on korkea online-sensuuri kieltämällä suurin osa pornografisesta sisällöstä ja jopa joillakin sosiaalisen median sivustoilla. Lyhenne sanoista “Virtual Private Network”, VPN antaa sinun ohittaa tällaiset rajoitukset ja antaa sinulle paremman online-tietosuojan piilottamalla todellisen IP-osoitteesi ja sijaintisi.

Kuinka saada IP-osoite Indonesialle

IP-osoitteen saaminen Indonesialle on nopeaa ja helppoa. Itse asiassa sen pitäisi kestää vain muutaman minuutin.

Näin saat IP-osoitteen Indonesialle:

 1. Liity VPN-palveluun - suosittelemme ExpressVPN: tä Indonesian IP-osoitteeksi.
 2. Lataa ja asenna laitteellesi sopiva sovellus tai selainlaajennus.
 3. Avaa VPN-sovellus tai selainlaajennus ja muodosta yhteys Indonesian palvelimeen.
 4. Avaa joitain maantieteellisesti rajoitettua sisältöä Indonesiasta, jonka pitäisi olla estetty.
 5. Jos sisältö on edelleen estetty, yritä tyhjentää selaimesi evästeet tai muodostaa yhteys toiseen Indonesian palvelimeen, jos se on käytettävissä.

KORKEA RATKAISU VPN-PÄÄSY ILMAISEKSI: Jos etsit lyhytaikaista VPN-kattavuutta (ehkä olet menossa lomalle ulkomaille), voit käyttää ExpressVPN: n 30 päivän rahat takaisin -takuuta; Ennakkomaksu vaaditaan, mutta voit peruuttaa 30 päivän kuluessa saadaksesi täyden hyvityksen, ilman kysymyksiä.

Jos haluat saada Indonesian IP-osoitteen, mutta sinulla ei ole vielä aikaa lukea koko artikkelia, tässä on seuraava nopea yhteenveto parhaista VPN: istä:

Parhaat Indonesian IP-osoitteen VPN: t:

 1. ExpressVPN: Suositus nro 1 IP-osoitteen saamiseksi Indonesialle! Nopeat ja luotettavat palvelimet Indonesiassa. Poista Netflix, Iflix, Viu jne. Käytön estäminen. Käyttäjäystävälliset sovellukset ja selainlaajennukset, ympärivuorokautinen tuki ja erittäin turvallinen.
 2. NordVPN: Erinomainen VPN budjettitietoiselle. 5 palvelinta Indonesiassa ja yli 5000 maailmanlaajuisesti. Nopea ja vapauttaa suurimman osan maantieteellisesti rajoitetusta sisällöstä. Suojattu salauksella, erikoispalvelimilla ja kirjautumattomuuskäytännöllä.
 3. CyberGhost: 8 palvelinta Indonesiassa Iflixin, FuboTV: n ja muiden katseluun. Käytä enintään 7 laitetta samanaikaisesti. Suojaus sisältää salauksen ja kirjautumattomuuskäytännön.
 4. PrivateVPN: Erittäin nopea VPN-palvelu palvelimilla Indonesiassa. Poista Netflix, Iflix, Fox Sports Asia jne. Estäminen. Käyttäjäystävälliset sovellukset ja erittäin turvallinen salauksella.
 5. VyprVPN: Nopea ja luotettava VPN. Poista maantieteellisesti rajoitetun sisällön esto Indonesiasta ja muualta maailmasta. Turvallinen kirjautumaton palvelu 24/7 asiakastuella.

Päätettäessä parhaasta VPN: stä IP-osoitteen saamiseksi Indonesialle on otettava huomioon useita tekijöitä. Näitä ovat erityisesti palvelimien laatu ja määrä sekä tarjotun tietoturvan taso.

Olemme ottaneet kaikki nämä tekijät huomioon ja keksimme viisi parasta VPN: tä seuraavien kriteerien perusteella:

 • Ainakin yksi palvelin Indonesiassa, mieluiten useita
 • Nopeat suoratoiston nopeudet ilman viivettä ja puskurointia
 • Helppo käyttää työpöytä- ja mobiililaitteita
 • Suojattu 256-bittisellä AES-salauksella
 • Ei henkilökohtaisten tietojen tunnistamista
 • Live chat-tuki, ihanteellisesti saatavana ympäri vuorokauden

Paras VPN saada IP-osoite Indonesialle

Tässä on täydelliset hylätyt parhaat VPN: t IP-osoitteen saamiseksi Indonesialle.

1. ExpressVPN

ExpressVPNTammikuuta 2020

Käytettävissä olevat sovellukset:

 • PC
 • mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Verkkosivusto: www.ExpressVPN.com

Rahat takaisin takuu: 30 PÄIVÄÄ

ExpressVPN on paras VPN saada IP-osoite Indonesialle, koska se on nopea ja turvallinen. Tarjoaa rajoittamattoman kaistanleveyden, ExpressVPN: llä on yli 3000 VPN-palvelinta 94 maassa, mukaan lukien Indonesia. Olemme kokeilleet monia näistä palvelimista itse ja todenneet niiden olevan yhtä luotettavia, koska ne ovat nopeaa. Tämä on erityisen tärkeää sisällön suoratoistossa. Onneksi ExpressVPN avaa enemmän maantieteellisesti rajoitetun sisällön kuin useimmat VPN: t mukaan lukien Netflix, Iflix ja Viu muutamia mainitaksesi.

ExpressVPN: n erityisen tärkeä etu on, että se on erittäin käyttäjäystävällinen VPN. Se toimii kaikissa tärkeimmissä käyttöjärjestelmissä ja laitteissa, ja sillä on jopa sovellus reitittimille. ExpressVPN: n sovellukset ovat helposti saatavissa. Yhdistäminen palvelimeen tai asetusten määrittäminen on nopeaa ja helppoa. Jos kohtaat ongelman, ExpressVPN tarjoaa erinomaista asiakastukea, joka on saatavana ympäri vuorokauden live-chatin kautta.

Kuten mainitsimme, ExpressVPN on turvallinen. Tämä johtuu siitä, että se käyttää 256-bittistä AES-salausta ja tarjoaa DNS-vuotosuojauksen. Muita tärkeitä tietoturvaominaisuuksia ovat tappikytkin ja jaettu tunnelointi. Tärkeää on, että ExpressVPN: n pääkonttori on Ison-Britannian Neitsytsaaret, turvallinen turvapaikka viiden silmän kaltaisten tiedusteluliittojen kanssa. Lisäksi, ExpressVPN ei pidä käyttäjiensä tunnistamislokeja.

ExpressVPN on saatavana Windows, Mac, Linux, Android, iOS ja reitittimissä. Selainlaajennus on saatavana Chromelle ja Firefoxille.

Plussat:

 • Palvelimet 94 maassa, mukaan lukien Indonesia
 • Nopeat nopeudet Netflixin, Iflixin, Viu ja muiden suoratoistoon
 • Erilaisia ​​käyttäjäystävällisiä sovelluksia ja selainlaajennuksia
 • Ystävällinen live chat-tuki on saatavana ympäri vuorokauden
 • Paljon tärkeitä turvaominaisuuksia, mukaan lukien salaus
 • Ei pidä käyttäjän tunnistamista lokit

Haittoja:

 • Hieman kallis verrattuna muihin VPN-verkkoihin

INDONESIAN PARAS VPN: ExpressVPN on suosituksemme. Nopeat ja luotettavat palvelimet Indonesiassa ja avaavat Netflixin, Iflixin ja Fox Sports Asia: n kaltaiset palvelut. Käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Voit kokeilla sitä riskittömästi 30 päivän rahat takaisin -takuulla.

Lue koko ExpressVPN-arvostelu.

ExpressVPN CouponSpecial -tarjous - saat 3 kuukauden ylimääräisen FREEGET DEALCoupon -sovelluksen käyttöön automaattisesti

2. NordVPN

NordVPN

Käytettävissä olevat sovellukset:

 • PC
 • mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Verkkosivusto: www.NordVPN.com

Rahat takaisin takuu: 30 PÄIVÄÄ

NordVPN Yhtiöllä on yksi suurimmista VPN-palvelimien verkoista, yhteensä yli 5 200, mukaan lukien viisi Indonesiassa. Niin monella palvelimella on helppo avata Indonesian maantieteellisesti rajoitettu sisältö, mukaan lukien sisältö televisiokanavilla, kuten RCTI ja Trans7. Todellakin, NordVPN on erinomainen suoratoistopalvelujen estämisessä, olipa kyse sitten Netflix, HOOQ tai Fox Sports Asia. Kokemuksemme NordVPN-palvelimista on erittäin positiivinen nopealla selauksella ja suoratoistolla ilman puskurointia tai viivettä.

NordVPN tarjoaa paljon joustavuutta. Paitsi, että on olemassa monia palvelimia, joista valita, mutta tarjolla on myös laaja valikoima sovelluksia ja selainlaajennuksia. Vielä parasta, että voit käyttää NordVPN: tä enintään kuudessa laitteessasi kerralla. Yksi käsiteltävä aihe Indonesiassa ja monissa muissa maissa on Internet-valvonnan riski. NordVPN suojaa sinua 256-bittisellä AES-salauksella, DNS-vuotosuojauksella ja tappikytkimellä. Sillä on myös kirjautumattomuuskäytäntö sekä erikoispalvelimet niille, jotka etsivät entistä parempaa online-tietoturvaa.

NordVPN tarjoaa sovelluksia Windowsille, Macille, Linuxille, Androidille, iOS: lle ja Android TV: lle. Chrome- ja Firefox-selainlaajennukset ovat myös saatavana.

Plussat:

 • Paljon palvelimia, joista 5 on Indonesiassa
 • Nopea yhteys TV-ohjelmien ja elokuvien suoratoistoon
 • Käytä jopa 6 laitetta kerralla
 • Laaja valikoima sovelluksia ja selainlaajennuksia
 • Erinomainen yleinen tietoturva erikoispalvelimilla

Haittoja:

 • Muutama palvelin on melko epäluotettava

TALOUSARVION PARHAIN: NordVPN: llä on viisi palvelinta Indonesiassa ja yli 5000 maailmanlaajuisesti. Se on nopea ja poistaa Netflixin, Iflixin, HOOQ: n ja muiden eston. Vahvat turvaominaisuudet. 30 päivän rahat takaisin takuu.

Lue koko NordVPN-arvostelu.

NordVPN CouponSave 70% 3-vuoden suunnitelmastaGET DEALAlennus sovelletaan automaattisesti

3. CyberGhost

Cyberghost

Käytettävissä olevat sovellukset:

 • PC
 • mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Verkkosivusto: www.Cyberghost.com

Rahat takaisin takuu: 45 PÄIVÄT

CyberGhost sillä on kahdeksan palvelinta Indonesiassa, enemmän kuin useimmissa VPN: issä. Sinulla ei ole ongelmia vapauttaa Indonesian laaja valikoima maantieteellisesti rajoitettua sisältöä. Palvelimien nopeus ja johdonmukaisuus tarkoittaa, että Iflixin, Vue: n ja FuboTV: n suoratoisto ei ole mitään ongelmaa. Kaiken kaikkiaan CyberGhostilla on vaikuttava 3500 palvelinta, mikä tarkoittaa, että et voi vain saada IP-osoitetta Indonesialle, vaan myös kymmenille muille maille. Yhdessä tarjolla olevan 45 päivän rahat takaisin -takuun kanssa tämä on arvokas VPN.

Voit suojata kaikki laitteet CyberGhostilla, koska se sallii jopa seitsemän samanaikaista yhteyttä. Sovellukset ovat nopeita ja helppokäyttöisiä, ja asiakaspalvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden, jos tarvitset sitä. Olemme havainneet, että CyberGhost on yksi markkinoiden turvallisimmista VPN-verkoista. 256-bittinen AES-salaus suojaa tietosi samalla, kun olet suojattu myös DNS-vuotoilta. Automaattinen tapinkytkin ja tiukka kirjautumattomuuskäytäntö suojaavat henkilökohtaisia ​​tietojasi kaikilta Internet-palveluntarjoajiltasi hallitukselle.

CyberGhost-sovelluksia on saatavana Windowsille, Macille, Androidille, iOS: lle, Amazon Fire Stickille ja Android TV: lle. Chrome- ja Firefox-selainlaajennukset ovat myös saatavana. Manuaalinen asennus tarvitaan Linuxille ja reitittimille.

Plussat:

 • 8 palvelinta Indonesiassa ja 3 500+ maailmanlaajuisesti
 • Nopea Iflixin, Vue: n, FuboTV: n ja muiden suoratoistoon
 • 45 päivän rahat takaisin -takuu (enemmän kuin useimmat VPN: t)
 • Käytä enintään 7 laitetta samanaikaisesti
 • Vahva suojaus salauksella ja tiukka kirjautumattomuuskäytäntö

Haittoja:

 • Yhtään sovellusta ei ole saatavana Linuxille
 • Epäjohdonmukainen joidenkin suoratoistopalvelujen estämisessä

8 PALVELIMAA INDONEESISSA: CyberGhost on nopea streamoimaan Iflix, FuboTV ja paljon muuta. Käytä sitä jopa seitsemässä laitteessa kerralla. 45 päivän rahat takaisin -takuu.

Lue koko CyberGhost-arvostelu.

CyberGhost-kuponki UUTTA VUOTTA ERITYISESTI: TALLENNA 80% 3-vuoden suunnitelmiin + 2 kuukauden ilmainen GET DEAL-alennus, jota sovelletaan automaattisesti

4. YksityinenVPN

PrivateVPN

Käytettävissä olevat sovellukset:

 • PC
 • mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Verkkosivusto: www.PrivateVPN.com

Rahat takaisin takuu: 30 PÄIVÄÄ

PrivateVPN on yksi nopeimmista saatavilla olevista VPN-verkoista, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon suosikki Indonesian elokuvien ja TV-ohjelmien suoratoistolle. Itse asiassa PrivateVPN on erinomainen vapauttamaan suosittujen kansainvälisten suoratoistopalvelujen, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja BBC iPlayer, käytöstä. PrivateVPN: llä on noin 100 palvelinta 59 maassa, mukaan lukien Indonesia. Suoratoisto on saumatonta, ja et todennäköisesti kohtaa viivettä tai puskurointia. PrivateVPN antaa sinun kytkeä jopa kuusi laitetta samanaikaisesti, kaikki yksilöiviin IP-osoitteisiin.

Olemme viettäneet paljon aikaa testaamalla PrivateVPN: n sovelluksia, jotka ovat saatavilla työpöydälle ja mobiililaitteille. Sovellusten yksinkertainen asettelu tekee niistä ihanteellisia aloittelijoille, vaikka edistynyt valikko mahdollistaa hienosäätön jos niin vaaditaan. PrivateVPN pitää sinut suojattuna verkossa ollessasi Indonesiassa tai ulkomailla. 256-bittisellä AES-salauksella suojattu ExpressVPN tarjoaa myös DNS-vuodonsuojauksen ja tappikytkimen. Nolla tietojen kirjauskäytäntö tarkoittaa, että henkilökohtaiset tietosi ja selaustoimintasi pysyvät yksin sinun ja sinun kanssasi.

PrivateVPN on saatavana Windows-, Mac-, Android- ja iOS-sovellusten sovellusten kautta. Linux ja reitittimet vaativat manuaalisen asennuksen.

Plussat:

 • Nopea selailu ja suoratoisto
 • Poista muiden muassa Netflix, Iflix ja ESPN
 • Yhdistä jopa 6 laitetta kerralla
 • Helppo käyttää työpöytä- ja mobiililaitteita
 • Korkea tietoturva 256-bittisellä AES-salauksella

Haittoja:

 • Suhteellisen pieni, noin 100 palvelimen verkko
 • Ei sovelluksia Linuxille tai reitittimille

KORKEA NOPEUDEN SYÖTYMINEN: PrivateVPN on nopea VPN, jonka palvelimet ovat Indonesiassa. Poista Netflix, Iflix, ESPN jne. Esto. Suojattu ja helppo käyttää, mutta sillä on vain noin 100 palvelinta. 30 päivän rahat takaisin takuu.

Lue koko PrivateVPN-arvostelu.

PrivateVPN CouponSpecial Deal - säästä 83% 2 vuoden suunnitelmastaGET DEALAlennus lisätään automaattisesti

5. VyprVPN

VyprVPN

Käytettävissä olevat sovellukset:

 • PC
 • mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Verkkosivusto: www.VyprVPN.com

Rahat takaisin takuu: 30 PÄIVÄÄ

VyprVPN avaa Indonesian verkkosivustojen ja palveluiden eston suojaten samalla online-yksityisyyttäsi. VyprVPN on toinen hieno vaihtoehto harkita, sillä sillä on noin 700 palvelinta kymmenissä maissa ympäri maailmaa (mukaan lukien Indonesia). Pystyimme käyttämään VyprVPN: ää katsomaan sisältöä Indonesian televisiokanavista, kuten MNCTV ja SCTV, ja estämään suoratoistopalvelut, kuten Fox Sports Asia ja Genflix. Yhteydet olivat nopeita ja luotettavia ilman seisokkeja tai merkittäviä laskuja.

VyprVPN: n tarjoamaan tietoturvaan voi riittää. Erityisesti, se on yksi harvoista VPN-verkoista, joita on tarkastettu riippumattomasti todistaakseen, ettei siinä ole lokkeja. Lisäksi, toisin kuin monet VPN, VyprVPN omistaa ja hallinnoi omia palvelimia. Lisää tähän 256-bittinen AES-salaus, DNS-vuodonsuojaus ja tappikytkin. VyprVPN on yhtä turvallinen kuin mikä tahansa todennäköisesti löydettävä VPN. Jos sinulla on epäilyksiä siitä, mitä VyprVPN voi tehdä, 24/7-tuki on saatavana sähköpostitse ja live-chatin kautta.

VyprVPN-sovelluksia on saatavana Windowsille, Macille, Androidille ja iOS: lle, kun taas Linux ja reitittimet vaativat manuaalisen määrityksen.

Plussat:

 • Palvelimet ovat nopeita ja yhteydet johdonmukaiset
 • Poista monien maantieteellisesti rajoitettujen sisältöjen esto
 • Erinomainen suojaus kirjautumattomuuskäytännöllä

Haittoja:

 • Tyylikkäällä puolella
 • Vakiosuunnitelma sallii vain 3 laitetta

TURVALLISUUS: VyprVPN on nopea ja luotettava VPN-palvelu palvelimilla Indonesiassa. Erinomainen suojaus kirjautumattomuuskäytännöllä, mutta vähän kallis. 3 päivän rahat takaisin -takuu.

Lue koko VyprVPN-arvostelu.

VyprVPN CouponSave 81% 2 vuoden suunnitelmastaGET DEALAlennus on käytössä automaattisesti

Ovatko VPN: t lailliset Indonesiassa?

VPN-verkot ovat laillisia Indonesiassa. Jos olet Indonesiassa, suosittelemme käyttämään VPN: tä. Se johtuu siitä, että Internet-sensuuri on yleistä maassa. Indonesian IP-osoite voi auttaa sinua estämään valtion rajoittaman sisällön estämisen ja suojaamaan online-tietosuojaasi estämällä Internet-palveluntarjoajaasi ja hallitusta seuraamasta sinua.

Katso myös: Parhaat VPN: t Indonesialle

Miksi tarvitsen IP-osoitteen Indonesiaan?

Jos haluat poistaa maantieteellisesti rajoitettujen verkkosivustojen ja palveluiden eston Indonesiasta, sinun on joko oltava Indonesiassa tai käytettävä VPN: ää. Näin toimiessasi sinulla on Indonesian IP-osoite. Indonesian parhaimmilla VPN-verkoilla on palvelimia ympäri maailmaa, joten voit hankkia IP-osoitteita monista maista, kuten Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Australiasta ja Japanista..

Freedom House arvioi Indonesian Internet-vapauden vain osittain ilmaiseksi pistemäärällä 46/100 (0 on ilmaisin ja 100 vähiten). Erityisesti online-sisällön sensuuri on yleistä sosiaalisten mediaalustojen estämisen kanssa väärennösten, terrorismin ja pornografian torjumiseksi. Lisäksi Indonesian hallitus lanseerasi Cyber ​​Drone 9: n, AI: n ohjaaman indeksointijärjestelmän, joka on suunniteltu havaitsemaan ja merkitsemään sisältöä estämistä varten.

Paitsi pornografista sisältöä, sensuuriin kohdistetut verkkosivustot, palvelut ja sovellukset sisältävät Netflix, Reddit, Vimeo, Telegram, Grindr ja Tenor. Vaikka Indonesian IP-osoite antaa sinun estää Indonesian maantieteellisesti rajoitetun sisällön käytön, Yhdysvalloissa sijaitsevilla palvelimilla varustettu VPN antaa sinulle pääsyn myös valtion censoimaan sisältöön, kuten Netflix ja Reddit. Indonesian Internet-palveluntarjoajien on säilytettävä asiakaskäyttöä koskevat tiedot vähintään 3 kuukautta, joten VPN voi suojata myös yksityisyyttäsi.

Kuinka voin katsoa Indonesian televisiota ulkomailla VPN: n avulla?

Jos haluat katsoa Indonesian televisiota ulkomailla, sinun tarvitsee vain ladata VPN ja hankkia Indonesian IP-osoite muodostamalla yhteys palvelimeen Indonesiassa. Tämä estää suurimman osan maantieteellisesti rajoitetusta sisällöstä, mukaan lukien RCTI, MNCTV, SCTV ja Trans7. Todellakin, Indonesian IP-osoitteen avulla voit myös katsella Kaakkois-Aasian suosittuja suoratoistopalveluita, kuten Iflix, HOOQ, Genflix ja Viu.

Vaikka Indonesian urheilun suoratoistopalveluissa ei ole monia vaihtoehtoja, VPN, jonka palvelimet sijaitsevat useissa Kaakkois-Aasian maissa ja muualla maailmassa, sallivat sinun avata Fox Sports Asia, FuboTV, DAZN ja ESPN -sovellusten tyylit.. On myös syytä tietää, että Netflix ei ole saatavana kaikkien palveluntarjoajien kanssa Indonesiassa. Tästä syystä VPN: n avulla voit ohittaa kaikki tällaiset rajoitukset ja jopa katsella Netflix USA: n sekä Amazon Prime Video -sovellusten tykkää..

Voinko saada ilmaisen VPN: n avulla IP-osoitteen Indonesialle?

Indonesiassa ei ole monta ilmaista VPN-palvelinta palvelimilla. Tutkimuksemme on todennut, että parhaimmilla VPN-palvelimilla on palvelimia kymmenissä maissa ympäri maailmaa. Vaikka sinulla on onni löytää ilmainen VPN palvelimen tai palvelimien kanssa Indonesiasta, todennäköisyys on, että se tapahtuu hitaasti. Se johtuu siitä ilmaiset VPN: t houkuttelevat paljon käyttäjiä, ja palvelimet eivät yksinkertaisesti pysty vastaamaan kysyntään. Ilmaiset VPN-yritykset yrittävät ratkaista tämän rajoittamalla kaistanleveyttä ja vaikeuttamalla suoratoistoa.

Suoratoistosta puhumatta, ilmaisten VPN: ien tarjoama suorituskyky on yleensä heikko, sillä siinä on paljon viivettä ja puskurointia. Itse asiassa, monet ilmaiset VPN: t eivät edes pysty estämään suositun maantieteellisesti rajoitetun sisällön, kuten Netflix, estämistä.

Monet ilmaiset VPN-käyttäjät kirjaavat tietosi ja myyvät niitä kolmansille osapuolille, kun taas toiset saattavat sisältää haittaohjelmia. Sisällön estämisen lisäksi Indonesian Internet-palveluntarjoajien tiedetään myös pitävän kirjaa asiakkaiden Internet-käytöstä. Koska Indonesian tiedetään olevan jonkin verran Internet-sensuuria, ilmainen VPN ei voi taata yksityisyyttäsi. Käytä ilmaista VPN-palvelua omalla vastuulla!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 68 =