Kuinka poistaa Chrome- ja Firefox-verkkosivustojen esto mistä tahansa

Kuinka avata verkkosivustojen esto Chromessa ja Firefoxissa


Kun verkkosivusto estetään, näet jonkinlaisen virhesanoman tai sivun, joka osoittaa, että olet havainnut estetyn sivuston.

sivu ei ole käytettävissä yhteyden palauttaminen

Verkkosivustot voidaan estää muutamalla eri tavalla:

 • IP: n musta lista
 • DNS: n peukalointi
 • Avainsanojen suodatus

Selitämme näitä yksityiskohtaisemmin tarkemmin, mutta kaikille paitsi kovimmallekin verkkosensuurille on olemassa yksi koko-ratkaisu: a VPN.

Lyhenne sanoista Virtual Private Network, VPN salaa kaikki Internetissä menevät ja Internetistä tulevat tiedot ja reitittää ne uudelleen välittäjäpalvelimen kautta. VPN toimii välityspalvelimena, joka suorittaa kaksi asiaa:

 • Piilottaa käymäsi sivustot kaikilta, jotka seuraavat Internet-yhteyttäsi, kuten koulu, toimisto tai Internet-palveluntarjoaja
 • Peittää todellisen IP-osoitteesi VPN-palvelimen osoitteella, jotta verkkosivustot eivät voi estää sinua IP: n tai sijainnin perusteella

Ensisijainen suosituksemme on NordVPN, VPN-palveluntarjoaja, joka tarjoaa yksinkertaisen sovelluksen, joka voi estää estettyjen verkkosivustojen lukituksen yli 60 maassa. Siinä on vahva turvallisuus ja nopea nopeus, joten voit jopa suoratoistaa videoita sen läpi. NordVPN: n Chrome- ja Firefox-selainlaajennuksen avulla voit käyttää VPN: tä asentamatta erillistä sovellusta. Sen mukana tulee rahat takaisin -takuu, jonka avulla voit käyttää milloin tahansa ensimmäisen 30 päivän aikana, ilman kysymyksiä.

Kuinka käyttää VPN-verkkoa verkkosivustojen estämiseen koulussa, työpaikalla tai ulkomailla

nord vpn -selainlaajennukset

VPN-verkot helpottavat verkkosivustojen lukituksen poistamista. Seuraa vain näitä ohjeita:

 1. Tilaa VPN. Suosittelemme NordVPN: tä.
 2. Lataa ja asenna VPN-sovellus tai selainlaajennus.
 3. Valitse VPN-palvelin sijainnista, josta haluat selata ja paina Kytkeä.
 4. Odota yhteyden muodostumista ja avaa sitten estetty verkkosivusto. Sen pitäisi olla nyt saatavilla.

Kuinka poistaa Chrome- ja Firefox-verkkosivustojen esto mistä tahansa

Monet VPN: t, mukaan lukien NordVPN, tarjoavat sekä natiivisovelluksia, jotka asentuvat käyttöjärjestelmäsi että selaimen laajennukset joka liitetään Chromeen ja Firefoxiin. Jos joudut vain estämään verkkosivustojen eston, selaimen laajennuksen tulisi olla riittävä, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, ettei sinulla ole järjestelmänvalvojan oikeuksia ohjelmiston asentamiseen..

Huomaa kuitenkin, että selaimen laajennuksen avulla verkkoselaimesi ulkopuolella olevien sovellusten ja palveluiden liikenne ei kulje VPN: n kautta. Jos joudut poistamaan jonkin muun sovelluksen eston tai selaimen laajennus ei auta työtä, kokeile asentaa alkuperäinen sovellus Windowsille tai Macille.

Jos yrität estää ulkomaisten verkkosivustojen estämistä, muista yhdistää VPN-verkko maahan, jossa kyseistä sivustoa ei sensuroida. Esimerkiksi BBC iPlayer on saatavana vain Ison-Britannian ihmisille, joten voit muodostaa yhteyden Lontoon (tai muualla Isossa-Britanniassa) olevaan VPN-palvelimeen sen estämiseksi..

Sivustojen tukkeutuminen

Ymmärtääksesi kuinka verkkosivustot estetään, sinun on ensin oltava perustiedot IP-osoitteista ja DNS: stä.

IP-esto

Jokaisella Internetiin kytketyllä laitteella on ainutlaatuinen yleisö IP-osoite, mukaan lukien palvelimet, joissa verkkosivustoja ylläpidetään, ja loppukäyttäjälaitteet, kuten nyt käyttämäsi.

Yksi tämän verkkosivuston IP-osoite on 199.115.114.66, ainutlaatuinen osoite Web-palvelimelle, jolla tätä sivua ylläpidetään..

Jos koulun, toimiston tai Internet-palveluntarjoajan verkonvalvoja halusi estää tämän verkkosivuston, he voivat perustaa palomuurisäännön estääkseen kaiken liikenteen IP-osoitteeseen 199.115.114.66 tai IP-osoitteesta.

Kun käytät VPN: tä, Internet-liikenne menee ensin VPN: ään ja sitten verkkosivustoon. Koulu tai toimisto näkee vain VPN-palvelimen IP-osoitteen eikä verkkosivuston IP-osoitetta. Koska VPN-palvelimen IP-osoitetta ei ole estetty, käyttäjä voi käyttää estettyä verkkosivustoa sen kautta.

IP-mustalle listalle on rajoitettu, koska monilla verkkosivustoilla on useita IP-osoitteita, koska ne ovat niin suuria. Esimerkiksi YouTube käyttää useita IP-osoitteita. IP-osoitteet eivät aina ole pysyviä, joten sivuston estäminen sen IP-osoitteella ei ehkä toimi tai saattaa toimia vain väliaikaisesti.

Anna DNS-peukalointi.

DNS: n peukalointi

Tunnetaan myös nimellä DNS-kaappaus, DNS-myrkytys tai DNS-väärentäminen, DNS: n peukalointi käytetään usein keinona estää verkkosivustoja.

Oletetaan, että olet koulussa, jossa tämä verkkosivusto on estetty. verkkotunnuksen Tästä verkkosivustosta on tullut “vertitech.com”. Kun napsautat linkkiä tälle sivulle tai kirjoitat sivun URL-osoitteen selaimen osoiteriville, verkkotunnusta sisältävä pyyntö lähetetään DNS-palvelimelle.

DNS, tai Domain Name System, toimii kuin Internet-puhelinluettelo. Nimien ja puhelinnumeroiden sijasta se yhdistää verkkotunnukset IP-osoitteisiin. DNS-palvelin etsii IP-osoitetta, joka liittyy “võrditech.com” -verkkotunnuksen nimeen. Normaaleissa olosuhteissa vastauksena pyyntöön DNS-palvelin lähettää takaisin sen palvelimen IP-osoitteen, jossa Comparitech isännöi. Tämän avulla laite voi muodostaa yhteyden verkkosivustoon ja ladata sivun Chromeen tai Firefoxiin.

DNS-peukalointi sisältää puhelinluettelon vaihtamisen. Kuka tahansa käyttää DNS-palvelinta, se voi poistaa tai muuttaa IP-osoitetta, joka liittyy ”võrditech.com” -sovellukseen. Tietämättä oikeaa IP-osoitetta, käyttäjä näkee joko virhesivun tai hänet ohjataan toiselle sivustolle, kuten sivulle, joka osoittaa yrittävänsi käyttää estettyä sisältöä. Tämä on yleinen taktiikka, jota Kiinan suuri palomuuri käyttää estämään Facebook, YouTube ja sadat muut sivustot. Koska verkkotunnukset muuttuvat harvoin, DNS-peukalointi on paljon luotettavampaa kuin pelkkä IP-osoitteiden estäminen.

DNS-peukalointi on hankalampaa voittaa, mutta useimmat hyvät VPN: t nykyään pystyvät ohittamaan sen. VPN käyttää omia DNS-palvelimia koulun, toimiston tai Internet-palveluntarjoajan tarjoamien sijasta. Tämä varmistaa, että DNS: si ei ole myrkytetty ja että sivut poistetaan.

Huomaa, että kaikki VPN: t eivät pysty ratkaisemaan tätä ongelmaa. Tämä pätee kaksinkertaisesti VPN-selainlaajennuksiin. DNS-liikenne lähetetään usein verkkoselaimen ulkopuolella, ja VPN: t voivat vuotaa DNS-liikennettä. Etsi VPN, joka tarjoaa ”DNS-vuotojen estämisen” varmistaaksesi, että pystyt estämään verkkosivustojen eston. NordVPN: n Chrome- ja Firefox-selaimen laajennuksissa on DNS-vuodonsuojaus, mikä on harvinaista VPN-laajennuksissa.

Avainsanojen suodatus

Avainsanojen suodatus on vähemmän yleistä kuin muut verkkosivustojen estämismenetelmät, mutta se voi silti olla este kouluissa ja toimistoissa. VPN saattaa auttaa tai ei ehkä auttaa riippuen siitä, missä suodatus tapahtuu.

Konsepti on yksinkertainen: jos verkkosivusto sisältää tiettyjä sanoja, estä se. Toisin kuin DNS-peukalointi ja IP-pimeä luettelo, tämä sensuurimuoto ei vaadi verkonvalvojaa tietämään, mitkä sivustot estetään etukäteen. Sen sijaan verkkosivusto tarkistetaan tiettyjen suhteen avainsanat ennen kuin sitä voidaan tarkastella. Koulut voivat estää tätä menetelmää esimerkiksi sivustojen, jotka sisältävät turmeltumista.

Avainsanojen suodatus voi tapahtua verkossa tai loppukäyttäjälaitteessa.

Jos se tapahtuu verkossa, sivu skannataan ennen sen saapumista laitteellesi. Yksinkertaisesti sanottuna, koulu, Internet-palveluntarjoaja tai toimisto sieppaa sivun, skannaa sen sisällön ja päättää sitten estääkö sen vai antaa sen siirtyä loppukäyttäjälaitteelle. VPN salaa kaiken laitteen Internet-liikenteen, joten verkon järjestelmänvalvoja ei voi nähdä sivua eikä siksi voi estää sitä, jos olet yhteydessä VPN-verkkoon.

Jos avainsanojen suodatus tapahtuu loppukäyttäjän laitteella, VPN ei auta. Tämä voi olla tilanne, kun vanhempien valvontaohjelmisto tai vastaava ohjelma on asennettu koulun tai toimiston tietokoneeseen. Sivu estetään sen saapuessa laitteellesi löytämiensä arkaluontoisten avainsanojen perusteella. Koska VPN suojaa vain verkon kautta kulkevia tietoja, se ei voi tehdä mitään ohjelmalle, joka skannaa sivut sen jälkeen kun ne ovat saavuttaneet selaimesi. Jos haluat poistaa sivun, joka on suodatettu avainsanalla paikallisesti, sinun on poistettava valvontaohjelmisto käytöstä. Kokeile ehkä toista selainta.

Maantieteellinen esto ja IP-kielto

Maantieteellinen esto ja IP-kielto tapahtuvat päinvastoin kuin kaikki muut tämän artikkelin estomenetelmät. Tämä tapahtuu, kun verkkosivusto itse estää sinua koulun, toimiston tai Internet-palveluntarjoajan sijaan. Verkkosivustot yleensä estävät käyttäjiä heidän IP-osoitteidensa tai niiden DNS-palvelimien sijainnin perusteella.

Verkkosivustot, jotka estävät ihmisiä sijainnin perusteella - maantieteelliset esteet - tekevät sen yleensä IP-osoitteiden avulla. IP-osoite ei vain identifioi laitettasi, se osoittaa myös likimääräiseen sijaintiisi. Ison-Britannian käyttäjille rajoitettu verkkosivusto estää ketään, jolla on esimerkiksi amerikkalainen IP-osoite. Tätä kutsutaan "maantieteelliseksi estämiseksi".

DNS-palvelimia käytetään yleensä paikallisesti, joten ne ovat myös hyvä osoitus sijainnistasi.

Jälleen kerran hyvä VPN-palvelu DNS-vuodonsuojaus on ratkaisu. Varmista, että valitsemassasi VPN: ssä on palvelimia siinä maassa tai kaupungissa, josta sinun on käytettävä tukkeutuneita verkkosivustoja. NordVPN: llä on yli 4000 palvelinta yli 60 maassa, joten sinun tulee olla suojattu.

Huomaa, että monet sivustot ovat tarttuneet tähän taktiikkaan ja ovat alkaneet estää tunnettujen VPN-palvelimien IP-osoitteita. Näin on useiden videoiden suoratoistosivustojen, kuten Netflix, Hulu, HBO, BBC iPlayer ja Amazon Prime Video, kanssa. Jos haluat poistaa jonkin näistä sivustoista, Comparitechillä on runsaasti resursseja löytää paras VPN. Siitä huolimatta, NordVPN voi estää suurimman osan testaamistamme geosuojatuista sivustoista.

Muita tapoja poistaa verkkosivustojen esto

Google kääntäjä

poista verkkosivustojen estäminen google translate -sovelluksella

Google Translate sisältää ominaisuuden, jonka avulla voit kääntää kokonaiset verkkosivustosi selaimessa. Olet edelleen Google Translate -sivustolla, mutta sivusto, jonka haluat estää, näkyy selainikkunassa. Näin voit poistaa verkkosivustojen eston Google-kääntäjällä:

 1. Kopioi ja liitä sen sivun URL-osoite, jonka haluat estää, Google-kääntäjään.
 2. Napsauta käännetyssä ruudussa näkyvää hyperlinkkiä.
 3. Näet virhesivun, jonka mukaan sivu on jo englanniksi. Napsauta yläreunan vieressä olevaa avattavaa valikkoa To: ja valitse mikä tahansa muu kieli kuin englanti.
 4. Näet nyt sivun toisella kielellä. Napsauta oikeassa yläkulmassa Alkuperäinen nähdäksesi sivun.

Tämä saattaa tai ei toimi käytetystä estotekniikasta riippuen, ja älä odota kaikkien verkkosivustojen toimivan normaalisti. Se on kuitenkin nopea ja ilmainen tapa päästä estettyihin sivustoihin.

Välityspalvelinsivustot

Nopea Google-haku ei tuota pulaa ilmaisista välityspalvelusivustoista, joiden avulla voit estää verkkosivustojen estämisen koulussa tai toimistossa. Ole kuitenkin varovainen, koska monet näistä sivustoista eivät ole turvallisia eikä yksityisiä. Todennäköisesti välityspalvelinta ei ole salattu kuten VPN, joten se voi tarkkailla kaikkia verkkotoimintojasi, mukaan lukien sivulle kirjoittamasi tiedot..

Nämä sivustot toimivat samalla tavalla kuin yllä oleva Google-kääntämismenetelmä näyttämällä sivu sivulla. Älä taaskään odota, että sivuston kaikki toimii normaalisti.

Välityspalvelimen laajennukset

Välityspalvelinlaajennuksia Chromelle ja Firefoxille on monia muotoja ja kokoja. SOCKS ja HTTP-välityspalvelimet ovat yleisimmät. Jotkut välityspalvelinlaajennukset, kuten Proxy SwitchySharp Chromelle ja FoxyProxy for Firefox, antavat sinun määrittää oman välityspalvelimen laajennuksen, mutta tarvitset välityspalvelimen käsillä. Varo ilmaisia ​​selainlaajennuksia, jotka toimitetaan sisäänrakennettujen välityspalvelimien kanssa. Kuten välityspalvelinsivustot, ne eivät todennäköisesti ole kovin yksityisiä tai turvallisia. Lisäksi kaikki välityspalvelinlaajennukset, jotka eivät todenna käyttäjiä - salasanaa ei vaadita - ovat luonnostaan ​​vähemmän turvallisia kuin ne, jotka tekevät ja ovat alttiita keskitason ihmisten hyökkäyksille..

NordVPN: n selainlaajennus salaa liikennettä, estää DNS-vuotoja ja vaatii todennuksen käyttöä, mikä tekee siitä huomattavasti turvallisemman kuin valtaosa välityspalvelinlaajennuksista..

Tor

häntä käynnissä tor-selaimen tarkistus

Tor on nimettömyysverkko, joka voi auttaa poistamaan verkkosivustojen lukituksen. Tor käyttää välityspalvelimia käyttäjän jäljittämättä jättämiseen lähettämällä Internet-liikennettä satunnaisten solmujen sarjan kautta ympäri maailmaa. Tämä antaa sinulle toisen IP-osoitteen ja piilottaa käymäsi verkkosivustot koululta, toimistolta tai viranomaisilta.

Helpoin tapa aloittaa Tor-toiminta on lataamalla Tor-selain, vaihtoehtoinen selain Firefoxille ja Chromelle, joka lähettää kaiken Internet-liikenteen Tor-verkon kautta.

Torilla on kuitenkin muutama varoitus. Yhdelle se on hidasta. Toiseksi, vaikka Tor on laillinen, se liittyy usein rikollisiin ja hakkereihin. Koulusi, toimistosi, hallintosi tai Internet-palveluntarjoajasi saattaa johtaa turmeltumiseen Torin käytöstä missä tahansa muodossa. Lisäksi jotkut sivustot estävät Tor-käyttäjiä kokonaan.

Katso myös: Torin parhaat VPN: t

Vaihda DNS-palvelimet

Jos DNS-peukalointi (katso yllä) on verkkosivustojen estämismenetelmä, saatat pystyä poistamaan sen vaihtamalla oletus-DNS-palvelimet. DNS-palvelimia ylläpitävät yleensä Internet-palveluntarjoajat, vaikka koulusi tai toimistosi saattaa käyttää omia. Voit muuttaa DNS-palvelimia Internet-asetuksissa.

Hyvä ilmainen vaihtoehto on Cloudflare, joka käyttää suojattuja, yksityisiä DNS-palvelimia. Voit oppia määrittämään Cloudflare DNS -palvelun täältä. Jos tarvitset tietyn alueen tai maan DNS-palvelimia, kokeile OpenNIC.

Hyvät VPN: t, kuten Nord, käyttävät omia yksityisiä DNS-palvelimia. Muutama palveluntarjoaja tarjoaa älykkäitä DNS-välityspalvelupalveluita, jotka kykenevät poistamaan maantieteellisesti estettyjen sisältöjen käytön, vaikka niistä ei ole paljon hyötyä VPN: n kautta..

Huomaa, että jos DNS-peukalointi ei ole käytetty estämismenetelmä, DNS-palvelimien vaihtaminen ei tee mitään.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3