Hälytys: tuhannet sivustot voivat tietämättä altistaa käyttäjät mainosohjelmille suositun WordPress-laajennuksen päivityksen jälkeen

yksinkertainen-osake-painikkeet-kotisivu
Päivitys WordPressin suositulle Simple Share Buttons -laajennukselle antaa heidän käyttää sosiaalisen median painikkeita käyttäjien nimettömään seuraamiseen ja kohdistettujen mainosten näyttämiseen kolmansien osapuolien sivustoilla. Päivitys tulee sen jälkeen, kun sosiaalisen median työkaluvalmistaja ShareThis osti laajennuksen tekevän yrityksen kesäkuussa. Seurauksena on, että Yksinkertaiset jakamispainikkeet kuuluvat nyt ShareThis: n tietosuojakäytäntöön.


ShareThis on tietosuojakäytännössään suoraviivainen tietojen keräämiselle ja käytölle. Vaikka yrityksen tiedonkeruukäytännöt jättävät paljon toivomisen varaa, se ei ole harhaanjohtava.

Suurempi huolenaihe on tapa, jolla Simple Share Buttons -sovellukset pyytävät käyttäjiä hyväksymään uudet ehdot. WordPress-editorisivun yläosaan tulee näkyvästi näkyviin viesti, joka lupaa "hienoja uusia ominaisuuksia". Viesti sisältää linkkejä ShareThis-tietosuojakäytäntöön ja käyttöehtoihin, mutta niitä ei voi hylätä. Ilman edes mahdollisuutta sulkea viesti, se jatkaa käyttäjien piilottamista, kunnes he joko hyväksyvät tai poistavat laajennuksen kokonaan.

yksinkertaisesti-osake-painikkeet-new-yksityisyyden politiikkaa

Oli kyse sitten ShareThisin tarkoituksesta vai ei, päivityksen luonne pakottaa käyttäjät tekemään päätöksen, joka uhraa lukijoiden yksityisyyden. WordPress.orgin mukaan yli 100 000 aktiivista asennusta käyttävät suosittua laajennusta kaikki satunnaisista bloggaajista ja pienyrityksistä suuriin kustantajiin. Vaikka vain murto-osa näistä käyttäjistä napsauta sokeasti hyväksyntäpainiketta viestin häviämiseksi, se johtaisi tuhansien verkkosivustojen altistamaan kävijöitä mainosohjelmille ja muille uhille.

WordPress.org-keskusteluketjussa yritys vastasi sanomalla, että palvelusanoma voitaisiin sulkea seuraavassa päivityksessä.

”Versio 6.2 tuo uusia ominaisuuksia, kuten Facebookin ja ShareThisin analytiikan. Analysoinnin mahdollistamiseksi selailutiedot, joita ei voida tunnistaa, tallennetaan ja yhdistetään, ja niitä käytetään myös muualla kohdistettujen mainosten kohdistamiseen. Tämä on samanlainen kuin muut suositut analytiikkapalvelut, eikä se ole vakoiluohjelma, ja lue lisätietoja tietosuojakäytännöstä osoitteessa simplesharebuttons.com/privacy. Koska päivität edellisestä versiosta, nämä ominaisuudet aktivoidaan vain, jos napsautat hyväksyäksesi ehdot. ”

Lupaus annettiin yli kaksi kuukautta sitten, kun uusi käytäntö tuli voimaan, mutta palvelusanomaa ei voi silti sulkea ilman, että hyväksyt tai poistat laajennusta. JaaTämä vanhempi johtaja Nigel Tunnacliffe antoi seuraavan lausunnon Comparitechille:

Arvostamme aina käyttäjien palautetta ja ymmärrämme tämän päivityksen aiheuttamat haitat. Meille on tärkeää varmistaa, että uusi tietosuojakäytäntö koskee vain niitä, jotka ovat hyväksyneet sen. Seuraava päivitys, joka on saatavana pian, antaa laajennusten käyttäjille mahdollisuuden sulkea ilmoituksen hyväksymättä ehtoja. Ilmoitan sinulle suoraan, kun päivitys on saatavilla.

Vanhassa Simple Share Buttons -sivustossa ei näytä olevan yksityisyydensuojakäytäntöä, vaan vain käyttöehdot.

Nagra-viestin takaisinmuokkaaminen ja poistaminen

yksinkertainen-osake-painikkeet-asetukset

Toinen WordPress.org-foorumin ketju neuvoo käyttäjiä varmuuskopioimaan laajennuksen. Lisäksi käyttäjät voivat asentaa erillisen laajennuksen estääksesi tiettyjen laajennusten päivitykset, joita voidaan käyttää estämään nagging-palvelusanoma.

Vanhempi versio 6.15 löytyy myös täältä. Poista vain vanha laajennus ja asenna tämä. Kun se on valmis, asenna tämä laajennus ja tarkista Yksinkertaiset jakamispainikkeet ja muut laajennukset, joiden haluat estää päivitykset.

Lisätty käyttöoikeuksia

Mitä tietoja päivitetty laajennus kerää, jos napsautat päivityspainiketta? ShareThis-tietosuojakäytännössä todetaan seuraavaa:

Voimme jakaa yhdistämättömiä, henkilökohtaisesti tunnistamattomia käyttötietoja, mukaan lukien yleisösegmentit, kolmansien osapuolten mainostajien ja julkaisijoiden kanssa auttaaksemme meitä ja heitä toimittamaan asiaankuuluvaa, kohdistettua mainontaa, joka on yhdenmukainen käyttäjän etujen kanssa. Nämä yritykset voivat esimerkiksi käyttää tällaisia ​​tietoja (esim. Napsautustiedot, selaintyyppi, aika ja päivämäärä, napsautettujen tai vieritettyjen mainosten aihe) tarjotakseen ilmoituksia tavaroista ja palveluista, jotka todennäköisesti kiinnostavat sinua. Tämän prosessin kautta kerättyjä mieltymyksiäsi voidaan käyttää vaikuttamaan minkä tyyppisiin markkinointiviesteihin saat työtä tekevien sivustojen kautta. Käyttäessään ShareThis-palveluita, voimme asettaa kolmansien osapuolten mainostajien ja julkaisijoiden evästeitä ja kuvapisteitä heidän puolestaan ​​käytötietoihin.

Lisäksi ShareThis-palvelusehdot toteavat, että yritys voi muuttaa ehtoja milloin tahansa ilmoittamatta käyttäjille. Käyttäjien vastuulla on tarkistaa ne säännöllisesti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 57