ExpressVPN vs. yksityinen Internet-yhteys (PIA)

Virtuaalisen yksityisen verkon (VPN) käyttö on yksi helpoimmista tavoista suojata itseäsi verkossa. Mutta palvelujen valtavan määrän vuoksi yhden valitseminen on erityisen vaikeaa. Jotta päätät päätöksessä, olemme asettaneet kaksi suosittua VPN: ää testiin nähdäksesi, mikä toimii paremmin. Tällä kertaa se on ExpressVPN vs. yksityinen Internet-yhteys (PIA).


ExpressVPN vs. yksityinen Internet-yhteys: vertailu

Expressvpn vs. PIA

Jokainen VPN on hiukan erilainen. Jotkut esimerkiksi priorisoivat suuret nopeudet edistyneiden tietoturvatoimintojen kanssa. Olemme verranneet perusteellisesti ExpressVPN- ja yksityisten Internet-yhteyspalvelujen tärkeitä näkökohtia. Tämä antaa selkeän kuvan molemmista ja antaa meille mahdollisuuden osoittaa, millä aloilla he ovat huippua, unohtamatta mainita aloja, jotka saattavat tarvita vähän työtä.

kohokohtia

ExpressVPN

  • Erinomaiset vapauttamisominaisuudet
  • 24/7 live chat-asiakastuki
  • Ihanteellinen käytettäväksi kotireitittimien kanssa
  • Sovellukset Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV

PIA

  • Suorituskykyinen ja edullinen
  • Nimetön rekisteröinti ja selaaminen mahdollista
  • Sovellukset Windows, MacOS, Linux, Android, iOS

Hinnoittelu ja alennukset

ExpressVPN PIA
Tilausajat 1 kuukausi 1 kuukausi
6 kuukautta 1 vuosi
1 vuosi 2 vuotta
Erikoistarjous Kolme kuukautta ilmaiseksi vuositilauksella 58% alennus kahden vuoden suunnitelmasta
Korkein hinta kuukaudessa $ 12,95 dollaria $ 6,95
Alin hinta kuukaudessa $ 6,67 $ 2,91
Yhden vuoden hinta $ 99,95 dollaria $ 39.95
Rahat takaisin takuu 30 päivää 7 päivää

Sekä ExpressVPN että PIA tarjoavat kolme erilaista tilausta, mutta hinnassa on selvä ero. Huomaa, että yllä olevissa hinnoissa ei oteta huomioon mitään tarjouksia tai alennuksia: ExpressVPN tarjoaa tällä hetkellä 49%: n alennuksen, joka poistaa hintaeron jonkin verran, mutta jopa ilman vastaavaa tarjousta, PIA on edelleen halvempi vaihtoehto. ExpressVPN: llä on kuitenkin 30 päivän rahat takaisin -takuu, kun taas PIA tarjoaa vain seitsemän päivän takuun.

EXPRESSVPN-KAUPPA: Säästä 49% ja saat 3 kuukautta ilmaiseksi

YKSITYINEN INTERNETIN KÄYTTÖÖNOTTO: Säästä 58% (2,91 dollaria kuukaudessa) 2 vuodessa suunnitelma

Voit maksaa joko VPN: stä käyttämällä suosittuja luotto- tai pankkikortteja (Mastercard, American Express jne.), Bitcoinia, PayPalia tai rahapajaa. PIA antaa sinun maksaa laajemmalla kryptovaluutoilla, mukaan lukien eetteri, litecoin ja NEO.

ominaisuudet

ExpressVPN PIA
Samanaikaiset yhteydet
5 5
Käyttöjärjestelmän sovellukset
Windows, macOS, Linux, Android, iOS, tomaattireitittimet, Amazon Fire Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Laitteiden manuaalinen asennus
Digisovittimet Digitaaliset digisovittimet, reitittimet
Jaettu tunnelointi
Joo Ei
Ilmaiset extrat
Selainlaajennus Firefoxille, Chromelle ja Safarille Selainlaajennus Firefoxille, Chromelle ja Operalle

Nopeus

Ennen kuin voimme aloittaa näiden kahden VPN: n nopeuden mittaamisen, meidän oli ensin luotava perustiedot yhteydellemme. Jotta voimme olla mahdollisimman empiirinen, suoritimme nopeustestiä kolme kertaa ja laskettiin tulosten keskiarvo. Käytimme Ooklaa, ei Comparitechin omaa nopeustestauspalvelua, pitääksemme asiat puolueettomina.

nopeimmat tulokset ennen

Keskimääräiset nopeustestitulokset (ei VPN)
ping 19ms
ladata 25.88Mbps
upload 8.92Mbps

Ensin se on ExpressVPN. Internetissä selatessasi tai YouTube-videoita katsellessamme ei havaittu huomattavaa hidastumista, jopa 4K: ssa.

nopein - expressvpn

ExpressVPN
Keskimääräinen nopeustestitulos (ExpressVPN) UK-palvelin
ping 20ms
ladata 28.58Mbps
upload 7.74Mbps

Kuten huomaat, latausnopeuksemme pieneni hieman. Huomaa kuitenkin, että latausnopeutemme näyttää parantuneen. Tämä ei todennäköisesti johdu VPN: stä, vaan johtuu langattomien verkkojen vaihtelevasta luonteesta, joka aiheuttaa nopeuksien jatkuvan muutoksen. Tässä on otettava huomioon, että käyttäessäsi ExpressVPN: tä selausnopeutesi pysyvät enemmän tai vähemmän muuttumattomina.

Kun suoritimme saman testin yksityisen Internet-yhteyden avulla, huomasimme hyvin samanlaisia ​​tuloksia.

nopein tulos yksityinen Internet-yhteys

PIA
Keskimääräinen nopeustestitulos (PIA) UK-palvelin
ping 19.6ms
ladata 24.27Mbps
upload 8.66Mbps

On tärkeää huomata, että nopeustestaustulokset eivät ole mitenkään ainoa tapa nähdä, mikä VPN on nopeampi. Ne antavat käyttäjille kuitenkin ilmoituksen siitä, vaikuttaako tietty palvelu heidän nopeuteensa vai ei.

Monialustainen tuki

Molemmilla palveluilla on vankka monialustainen kattavuus tuella kaikille suosituimmille käyttöjärjestelmille. Jokaisessa mukana on omistettu sovellus Windows, MacOS, Android ja iOS sekä asennustiedosto Linux-pohjaisille järjestelmille..

On yksi pieni ero: vaikka molemmat tarjoavat selainlaajennuksia Chromelle ja Firefoxille, ExpressVPN sisältää myös yhden Safarille, kun taas PIA: lla on sen sijaan Opera-laajennus. ExpressVPN-laajennukset eivät kuitenkaan salaa selainliikennettä suoraan, vaan niiden avulla voit hallita VPN-asiakasohjelmaa avauttamatta sovellusta manuaalisesti. Lisäyksenä on, että ExpressVPN: n laajennukset säätävät selaimesi sijaintitiedot valitsemasi maan mukaan.

Sekä yksityinen Internet-yhteys että ExpressVPN sallivat jopa viisi samanaikaista yhteyttä. Huomaa, että kotireititin lasketaan yhdeksi laitteeksi. Molemmat palvelut tarjoavat valmiiksi määritettyjä reitittimiä, mutta ExpressVPN on helpompi asentaa olemassa olevaan reitittimeesi. Tämä VPN tarjoaa oman helppokäyttöisen laiteohjelmiston, jolla voit salata reitittimen.

ExpressVPN-paketissa on myös ExpressVPN Media Streamer -sovellus, joka on älykäs DNS-välityspalvelin. Tämän avulla voit poistaa maantieteellisesti rajoitettujen alustojen eston, mutta ei salata verkkoliikennettä, joten on ihanteellista, jos olet huolissasi enemmän nopeudesta kuin yksityisyydestä.

ExpressVPN-työpöytä- ja mobiilisovelluksissa on muutamia eroja. Jotkut toiminnoista, kuten nopeustesti ja älykkäät sijaintitoiminnot, puuttuvat mobiilisovelluksesta, ja asetusvalikkoa on yksinkertaistettu, mutta siinä on se. Sovellukset ovat siistejä ja siistinä, joten löydät etsimäsi helposti. Sekaannusta ei pitäisi olla; päänäytöltä voit muodostaa yhteyden palvelimeen yhdellä tai kahdella napsautuksella.

expressvpn-mobiilisovellusten

Kuten ExpressVPN, PIA tarjoaa kahden napsautuksen yhteyden valitsemallesi palvelimelle. Jälleen suurin osa työpöydän version tarjoamista toiminnoista on läsnä mobiilisovelluksessa. Tämä tarkoittaa, että valikot ovat hiukan sotkuisempia kuin ExpressVPN: n kanssa, mutta laajemman hallintavalikoiman maksaminen on suhteellisen pieni hinta. On kuitenkin yksi pieni ongelma - oletuksena mobiilisovellus on asetettu käyttämään 128-bittistä AES-salausta 256-bittisen sijasta ja SHA-1-todennusta SHA-256: n sijasta. Tämä on pieni valitus ja helppo käsitellä, mutta silti helpompaa unohtaa vahingossa.

pia-mobiilisovellus 1

Palvelimet ja suorituskyky

ExpressVPN: llä on tällä hetkellä yli 2000 palvelinta 94 maassa. Verrattuna yksityiseen Internet-yhteyteen on lähes 4000, mutta se kattaa paljon vähemmän paikkoja (vain 33 maata). Lisäksi yli puolet näistä palvelimista (2 176) on Yhdysvalloissa.

expressVPN-home-näyttö-ja-paikoista

Ensi silmäyksellä saattaa näyttää siltä, ​​että PIA on parempi valinta pääsyyn vain Yhdysvaltojen sisällölle. Kuitenkin monet suositut Yhdysvaltojen palvelut, mukaan lukien NHL.TV, NBC ja CBS rajoittaa osan kattavuudestaan ​​yksittäisiin valtioihin, ei vain tiettyyn maahan. PIA ei salli sinun valita, mihin kaupungin palvelimiin olet yhteydessä, joten tätä sisältöä ei yksinkertaisesti voida käyttää luotettavasti..

PIA-sijainnin valinta

salliminen

Alueellisten rajoitusten ohittamisessa ExpressVPN on etuna. Suuret alustat, kuten Netflix ja BBC iPlayer, ovat lisänneet maantieteellisiä estotoimintojaan myöhään. Seurauksena on, että vain suurimmat VPN: t, joilla on varaa viettää aikaa ja resursseja kiertotavan löytämiseen, pääsevät luotettavasti käyttämään niitä vaaditun lähetysalueen ulkopuolelta..

ExpressVPN PIA
Netflix JOO EI
BBC iPlayer JOO EI
Amazonin päävideo JOO EI
Hulu JOO JOO
PlayStation Vue JOO EI
ITV-keskitin JOO JOO
HBO Go JOO JOO
Toimii Kiinassa JOO JOO

TÄRKEÄ: Vaikka yksityinen Internet-yhteys pystyy teknisesti ohittamaan Kiinan suuren palomuurin, yritys myöntää, että jatkuvien yhteyksien tarjoaminen maasta ja maasta on erittäin vaikeaa. Sellaisena se voi olla toisinaan estetty, eikä siihen pitäisi luottaa.

turvallisuus

Jokainen suolan arvoinen VPN sisältää laajan valikoiman suojausvaihtoehtoja, ja nämä kaksi eivät ole poikkeus. Alla olemme luoneet erittelyn yhdellä silmäyksellä siitä, mitä yksityinen Internet-yhteys ja ExpressVPN tarjoavat.

ExpressVPN PIA
salaus 256-bittinen AES 128-bittinen, 256-bittinen AES
Authentication SHA-256, RSA-sertifikaatti (4 096 bittiä) SHA-1, SHA-256, RSA-sertifikaatti (4 096 bittiä)
protokollat UDP, TCP, L2TP-IPsec, PPTP, SSTP UDP, TCP, L2TP-IPsec, PPTP
Vuodonsuojaus IPv6, DNS, WebRTC IPv6, DNS
Lisäominaisuuksia Tappokytkin, jaettu tunnelointi Tapukytkin, automaattinen mainosten / haittaohjelmien estäminen

pia-työpöytäasetukset

Yksityinen Internet-yhteys näyttää tarjoavan hyvin samanlaisia ​​suojaustoimenpiteitä kuin ExpressVPN, mutta antaa myös käyttäjille mahdollisuuden tehdä kompromisseja tietoturvan ja selausnopeuden välillä käyttämällä 128-bittistä salausta 256-bittisen sijaan. Lisäksi automaattiset mainosten estämisominaisuudet ovat varmasti houkuttelevia vähemmän tekniikan taitaville käyttäjille.

Molemmat palvelut sisältävät mahdollisuuden muodostaa yhteys PPTP: n kautta; tämä on kuitenkin vanhempi, vähemmän turvallinen protokolla. ExpressVPN antaa sinun käyttää uudempaa SSTP-protokollaa, jonka avulla voit käyttää VPN: tä, vaikka palomuuri estäisi L2TP- tai PPTP-yhteydet.

expressVPN-desktop-optiot

ExpressVPN: llä ja yksityisellä Internet-käytöllä on muutama yleinen ominaisuus, jotka on suunniteltu pitämään todellinen IP-osoitteesi aina piilossa. Molemmat on varustettu esimerkiksi tappikytkimellä. Tämä lopettaa kaiken tiedonsiirron automaattisesti, jos menetät yhteyden VPN: ään. Lisäksi jokainen sovellus voidaan asettaa käynnistämään ja muodostamaan yhteys palvelimeen automaattisesti käynnistyksen yhteydessä, estäen sinua vahingossa selaamasta ilman suojausta. ExpressVPN: ssä on myös split-tunnelointi, jonka avulla tietyt käyttäjän määrittämät ohjelmat ohittavat VPN: n.

yksityisyys

ExpressVPN tai yksityinen Internet-yhteys eivät tallenna henkilökohtaisia ​​tietoja. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivät he kerää mitään tietoja ollenkaan.

ExpressVPN ei seuraa käymiäsi sivustoja palvelun käyttöaikoina tai tallenna lähde-IP-osoitettasi. Se kirjaa vain käyttäjien palvelimen sijainnin, tiedonsiirron määrän, yhteyden päivämäärän ja sovellusversion. Mitään näistä tiedoista ei voida käyttää linkittämään sinua tiettyihin sivustoihin tai toimintoihin, mikä oli todistettu poliisin tutkinnassa Turkissa.

Yksityinen Internet-yhteys menee vielä pidemmälle: ainoa tallennettu asia on sähköpostiosoite, johon käyttäjä on rekisteröitynyt. Jos käyttäjä kirjautuu sähköpostilla ja maksaa kryptovaluutassa, heidän toimintaa ei voida seurata. PIA: n kirjautumattomuuskäytäntö on testattu tuomioistuimessa ainakin kahdesti, eikä yritys kyennyt toimittamaan asiaankuuluvia tietoja kummassakaan tapauksessa.

Jokaisessa maassa on erilaisia ​​lakeja siitä, mitä tietoja VPN-palvelut tulisi tallentaa. Lisäksi eräät maat (tunnetaan nimellä 14 silmää) ovat sopineet sallivansa muiden hallitustensa seurata omia kansalaisiaan liittoutumassa. Tämä tarkoittaa, että jos VPN: nne perustuu tällaiselle alueelle, heitä voidaan painostaa tietyn käyttäjän jäljittämiseen.

PIA sijaitsee Yhdysvalloissa, yhdessä 14 Eyes -maasta, mutta koska sillä ei ole lokitietoja, se ei yksinkertaisesti voi auttaa viranomaisten tutkimusta asiakkaidensa suhteen. ExpressVPN perustuu kuitenkin Brittiläiseen Neitsytsaareen, paikkaan, jossa ei ole tietojen säilyttämistä koskevia lakeja, 14 silmän lainkäyttövallan ulkopuolella..

kokoonpano

Jokainen näistä VPN-verkoista tarjoaa NAT (Net Address Translation) palomuurin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että suurin osa ei-toivotusta saapuvasta liikenteestä estetään automaattisesti. Tämä ei kuitenkaan ole kokonaisvaltainen ratkaisu, ja se toimii parhaiten, kun se yhdistetään toissijaiseen palomuuriin, kuten se, joka sisältyy suosituimpiin käyttöjärjestelmiin..

Jos haluat staattisen IP-osoitteen, voit saada sellaisen PIA: lla. Tämä helpottaa seurantaa sivustolta toiselle, joten sitä ei suositella yleiseen selailuun. Pikemminkin voit käyttää tiettyjä palveluita staattisen IP: n avulla välttääksesi automaattisen hälytys- ja tilinlukitusjärjestelmän käynnistymisen. Jos esimerkiksi kirjaudut verkkopankkitoimintaan aina Yhdysvalloista, mutta kirjaudut vahingossa sisään venäläistä palvelinta käytettäessä, saatat löytää tilisi käyttöoikeuden väliaikaisesti. ExpressVPN ei tarjoa tällaista toimintoa, vaan priorisoi tietoturvaa kiertämällä säännöllisesti IP-osoitteitaan.

Vaikka kumpikaan VPN ei tarjoa erityisiä anti-DDoS-palvelimia, ne tarjoavat jonkin verran suojausta. Hyökkääjä näkee vain väliaikaisen IP-osoitteesi, joten he todella tulvivat VPN: n verkkoasi pyynnöillä sinun sijaasi.

Koska suurimmissa VPN-palveluissa on yleensä hajaantuvia verkkoja, ne voivat absorboida pienimuotoisen DDoS-hyökkäyksen ilman liikaa vaivaa. Itse asiassa ExpressVPN todella suosittelee palveluaan ihmisille, jotka odottavat hyökkäystä tällä tavalla. Samoin yksityisellä Internet-pääsyllä väitetään olevan omaa menetelmää käsitellä DDoS-hyökkäyksiä, vaikka se ei ymmärrettävästi pystynyt tarjoamaan tarkempia tietoja.

Asiakaspalvelu

ExpressVPN PIA
Live chat JOO EI
Keskimääräinen live chat-vastausaika <20 sekuntia N / A
Sähköpostituki JOO JOO
Keskimääräinen vastausaika sähköpostitse 1 tunti 20 minuuttia 7 tuntia 30 minuuttia
Puhelintuki EI EI
Haettavissa oleva tietopohja JOO JOO
Video-oppaat JOO EI
KysymysNäytettyjen sähköpostien määräKysymys vastattu?
ExpressVPN Uusitaanko kuukausitilaus automaattisesti? 1 Joo
PIA Voiko PIA poistaa PlayStation Vue -sovelluksen eston? 2 Ei

Testasimme kunkin palvelun asiakastuen lähettämällä heille melko yksinkertaisen kysymyksen sähköpostitse. ExpressVPN vastasi nopeasti tiiviin vastauksen ja oppaan avulla tilauksen peruuttamiseen.

PIA: n loppupäässä näyttää kuitenkin olevan jonkin verran hämmennystä, koska he vastasivat, että pelaaminen VPN: llä voi lisätä huomattavasti viivettä. Kun heille muistutettiin varovasti, että PlayStation Vue on suoratoistopalvelu, he antoivat vastauksen siitä, kuinka monta palvelua mustalle listalle lisäsi VPN-käyttö. Ei erityisiä tietoja PlayStation Vue -sovelluksesta.

Sitä vastoin huomattava puuttuminen PIA: n tukitarjouksista on 24/7 suorakeskustelu. Tätä asiaa useimmat huipputarjoajat tarjoavat nykyään ja käyttäjien on tullut odottaa ja luottaa.

ExpressVPN helpottaa tuen saamista ja näyttää siltä, ​​että henkilökunta todella tuntee palvelun sen sijaan, että kopioisi ja liittäisi ennalta kirjoitettuja vastauksia. Sitä vastoin PIA tarjoaa tukea vain sähköpostitse, ja vastauksen vastaanottaminen voi usein viedä useita tunteja.

Molemmat VPN-verkot tarjoavat haettavissa olevia tietokantoja, mutta vain ExpressVPN sisältää videokuvaukset konfigurointiprosessista. PIA: lla on samanlaisia ​​oppaita, joissa on kuvakaappauksia videoiden sijasta.

Voittaja: ExpressVPN

ExpressVPN- (1)

Vaikka yksityinen Internet-yhteys tarjoaa samanlaisia ​​toimintoja kuin ExpressVPN, tietyillä alueilla havaitsimme sen hieman puuttuvan. Näitä ovat sen vapauttamisominaisuudet, palvelinverkko ja asiakastuki. On tärkeää muistaa, että tämä on kuitenkin halpa VPN, ja edullinen, turvallinen VPN, jolla on todistettu kirjautumattomuuskäytäntö, on melko harvinaista.

Useimmille ihmisille ExpressVPN on kuitenkin parempi valinta, ja useat tekijät tekevät siitä vahvemman yleiskäyttöisen VPN: n. Siinä on palvelimia paljon useammissa paikoissa ja se voi poistaa eston kaikkein itsepäisimmistä streaming-alustoista. Mutta mikä tärkeintä, ExpressVPN-palvelun avulla on mahdollisimman helppoa saada apua, jos joudut ongelmiin.

Viimeinkin, tämä palvelu antaa sinulle pidemmän koeajan. Tämä tarkoittaa, että sinulla on enemmän tilaisuutta testata sitä ja nähdä, sopiiko se tarpeisiisi. Jos sinulla ei ole kysyttävää palautuskäytäntöä, siinä ei ole mitään riskiä eikä syytä siirtää sitä.

Katso myös: Uusimmat ExpressVPN-kupongit

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + = 14