13 artiklan mukaan miljoonat YouTube-käyttäjät voivat kääntyä VPN: n puoleen

Tämän vuoden syyskuussa EU äänesti tekijänoikeusdirektiivin 13 artiklan hyväksymisestä. Muun muassa 13 artiklassa vaaditaan "verkkosisällönjakelupalveluntarjoajia" toteuttamaan yhteistyössä oikeudenhaltijoiden kanssa asianmukaisia ​​ja oikeasuhteisia toimenpiteitä, jotka johtavat siihen, että tekijänoikeuksia tai lähioikeuksia loukkaavia teoksia tai muita näiden palvelujen kohteita ei ole saatavana , kun taas loukkaamatonta teosta ja muuta aihetta on pidettävä saatavilla. "


Artikkelin 13 youtube-lohko

Pinnalta tämä kuulostaa järkevältä lähestymistavalta tekijänoikeuksien suojaan. Ja todellakin, monet tekijänoikeuksien haltijat, etenkin musiikkiteollisuudessa, kertoivat aloitteesta. Yhä useampi tarkkailija on kuitenkin huomauttanut, että 13 artiklassa vaaditaan yrityksiä luomaan sisältösuodattimia, jotka poistavat automaattisesti kaikenlaisen tekijänoikeuksien alaisen materiaalin, jonka käyttäjät lähettävät, riippumatta siitä, miten sisältöä käytetään. Monet yritykset, jotka toimivat käyttäjän luoman sisällön (kuten YouTube) pohjalta, kutsuvat virheitä ja varoittavat, että 13 artikla voisi kokonaan käyttää koko Internet-kokemusta.

Tällainen esto ei vain haittaa EU: n sisällöntuottajia, vaan se voi myös johtaa sisällön estämiseen useilla EU: n palveluja tarjoavilla alustoilla. Seurauksena on Comparitechin yksityisyyden puolustaja Paul Bischoff, jonka mukaan miljoonat EU: n Internet-käyttäjät voivat kääntyä VPN-verkkoihin pääsyn estetyn sisällön saamiseksi.

YouTuben toimitusjohtaja: 13 artikla voi ”muuttaa Internetiä rajusti”

Lukuisat media-sivustot ovat herättäneet hälytyksen siitä, kuinka 13 artikla voisi vahingoittaa vapaata ja avointa Internetiä, joka keskittyy yhä enemmän käyttäjien luomaan sisältöön. YouTuben toimitusjohtaja Susan Wojcicki siirtyi yrityksen Luoja-blogiin 22. lokakuuta sanomalla, että "kirjoitettu 13 artikla uhkaa sulkea miljoonien ihmisten - sinä tekijöistä kuin päivittäisistä käyttäjistä - kyky ladata sisältöä YouTube-kaltaisille alustoille."

Erityisesti YouTube keskittyy siihen vaaraan, jonka 13 artikla asettaa Wojcickin selittämäksi ”YouTuben uskomattoman videokirjastoksi opetussisällöstä, kuten kielikurssit, fysiikan oppaat ja muut ohjeet.” Monet yritykset ja sisällöntuottajat uskovat, että 13 artikla uhkaa tekijänoikeuksien alaisen sisällön oikeudenmukainen käyttö. YouTube ja muiden mukaan uhka muodostuu automaattisista suodattimista, joita vaaditaan kaiken tekijänoikeuksien alaisen sisällön estämiseksi. Tällaisessa järjestelmässä jopa tekijänoikeuksien alaisen sisällön oikeudenmukainen käyttö suodattaisiin ja estäisiin automaattisesti.

VPN-yritykset vastaavat 13 artiklan vaikutuksiin

13 artiklan onnistunut täytäntöönpano johtaa todennäköisesti lisäämään virtuaalisen yksityisen verkon (VPN) käyttöä ja myyntiä EU: ssa. Useat VPN-palveluja tarjoavat yritykset jakavat tämän näkemyksen.

Johtava VPN-palveluntarjoaja ExpressVPN on kuukausien ajan varoittanut ja taistellut EU: n tekijänoikeusaloitteiden kielteisistä vaikutuksista. Palvelu auttoi vuonna 2017 sponsoroimaan OpenMedian Viesti-sinun-MEP-työkalua pyrkiessään torjumaan 11 artiklaan sisältyvää "link-veroa".

Toimitusjohtaja selitti sähköpostihaastattelussa ExpressVPN: n varapuheenjohtajan Harold Li: n kanssa,

”Nämä raskaat tekijänoikeussäännöt tekisivät valtavia esteitä sekä sisällön lataamiselle että katselulle eurooppalaisille - ei vain videoille YouTubessa, mutta myös GIF-tiedostoihin, meemiin, suoratoistoihin, blogeihin, remikseihin ja paljon muuta. Monet EU: ssa kääntyvät epäilemättä VPN-verkkojen puoleen saadakseen esteet ja pääsemään sisältöön ympäri maailmaa, mutta rajoitukset vahingoittavat silti huomattavasti sananvapautta ja luovuutta. Tämä on vakava uhka ilmaiselle ja avoimelle Internetille sellaisena kuin me sen tiedämme, minkä vuoksi olemme viime vuoden aikana työskennelleet OpenMedian ja muiden kanssa kampanjassa 13 artiklaa vastaan ​​ja rohkaisemme kaikkia Euroopan kansalaisia ​​ottamaan yhteyttä edustajikseen ilmaistakseen vastustavansa. ”

IPVanishin markkinointijohtaja Jeremy Palmer ilmaisi meille samanlaisen näkemyksen:

"Epäilen, että jos 13 artiklasta tulee lakia, sillä on paljon tahattomia (ja kielteisiä) seurauksia tekijöille ja kuluttajille. Lainsäädäntö, joka rajoittaa pääsyä Internetiin tai sensuroi sitä, luo paljon kysyntää VPN-palveluillemme. Ihmiset löytävät tavan kiertää nämä rajoitukset. ”

NordVPN antoi meille myös palautetta asiasta.

"Jos YouTube ja muut alustat tuntevat painostusta sensuroida käyttäjiensä sisältöä, heidät nähdään ilmaisina puheen estäjinä", kertoi NordVPN: n viestintäpäällikkö Ruby Gonzalez..

"Jos tekijänoikeusdirektiivi laajentaa julkaisijoiden oikeuksia veloittaa hakutuloksissa tai sosiaalisen median syötteissä esiintyvien uutisartikkeleiden katkelmia, se estää tiedon ja ideoiden vapaan virran. Usein ihmiset jakavat ja keskustelevat uutisista sosiaalisessa mediassa. Jos tämä on rajoitettua, myös vapaa keskustelu rajoittuisi. Saattaa jopa tulla laitonta jakaa uutisartikkeleita sosiaalisessa mediassa. Uskomme, että tällaiset rajoitukset voivat olla erittäin haitallisia internetin ajatukselle, jossa ihmiset jakavat vapaasti tietoa. "

VPN-yrityksillä on syvä käsitys siitä, miten politiikan muutokset voivat vaikuttaa VPN: n käyttöön. Sivustojen liikenteen ja myyntitietojen avulla varmuuskopioida näitä oivalluksia, on todennäköistä, että he seuraavat tarkkaan EU: sta tulevia sisäisiä tietojaan.

Miksi 13 artikla todennäköisesti lisää VPN-käyttöä

YouTuben SaveYourInternet -sivulla selitetään, että 13 artikla estää EU: n Internet-käyttäjiä pääsemästä miljardeihin videoihin.

Jos 13 artiklaan kohdistuvat kauheat ennusteet toteutuvat, on melko todennäköistä, että EU: n asukkaat käyttävät kaikkia käytettävissä olevia keinoja päästäkseen sisällöllään, jonka he ovat nauttinut kerran, YouTube-kaltaisten ympäristöjen kautta. Yksinkertaisin tapa käyttää heitä on VPN.

13 artiklan vpn-käyttöLähde: / r / meemit, / u / Brzostek

VPN: t toimivat sallimalla käyttäjien muodostaa yhteyden palvelimeen toisessa paikassa. Yhdistämisen jälkeen käyttäjille annetaan uusi VPN-palvelimen sijaintiin liittyvä IP-osoite. Sieltä VPN-käyttäjä pääsee sivustoihin ja palveluihin, jotka estettiin alkuperäisessä paikassa. Tämä tarkoittaa, että saksalainen YouTube-käyttäjä voi muodostaa yhteyden Yhdysvaltojen VPN-palvelimeen ja saada takaisin pääsyn estettyyn sisältöön.

On perusteltua syytä uskoa, että tukkumyynnin esto sisältötoimenpiteille EU: ssa johtaa VPN: n käytön ja myynnin huomattavaan kasvuun.

Lainmuutokset voivat vaikuttaa pitkäaikaisiin VPN-tarpeisiin

Kun EU: n GDPR-säännöt tulivat voimaan aiemmin tänä vuonna, monet Yhdysvaltain verkkosivustot pakotettiin estämään saapuvia yhteyksiä EU-maista. Nämä Yhdysvaltain sivustot olivat hitaita päivittämään tai mukauttamaan uusia sääntöjä, ja kaikki EU: n käyttäjät, jotka yrittivät käyttää niitä, pakotettiin toteuttamaan ohitus joko VPN: n tai muun IP-nimettömänä..

Olemme myös nähneet valtavan kasvun VPN-käytön, myynnin ja yleisen kiinnostuksen suhteen suuriin tapahtumiin. Esimerkiksi, kun tapahtuu suuria urheilutapahtumia, kuten maailmancup, urheilufanit maissa, joissa sisältö on estetty tai hankalaa hankkia, kääntyvät usein VPN: n puoleen ohittaakseen lohkot ja saadakseen pääsyn haluamaansa sisältöön.

World Cupin kaltaisia ​​tapahtumia tapahtuu vain niin usein. 13 artikla lupaa kuitenkin olevan jatkuva sisällön esto, mikä tarkoittaa, että EU: n asukkaiden, jotka haluavat saada takaisin pääsyn estettyihin sisältöihin, ei tarvitse vain löytää ratkaisu, vaan myös ylläpitää kyseistä kiertotapaa pitkällä aikavälillä. He tarvitsevat myös helppokäyttöisen ratkaisun, mikä tekee VPN-verkkoista todennäköisen siirtymisvaihtoehdon monille.

Tällä hetkellä EU: ssa on satoja miljoonia YouTube-käyttäjiä. Statistasta saatavilla olevien 2016 vuoden tietojen mukaan joillakin EU-maissa on erittäin suuri määrä YouTube-käyttäjiä, mukaan lukien:

  • Yhdistynyt kuningaskunta: yli 35 miljoonaa käyttäjää
  • Saksa: yli 30 miljoonaa käyttäjää
  • Ranska: yli 30 miljoonaa käyttäjää
  • Turkki: yli 25 miljoonaa käyttäjää
  • Puola: yli 25 miljoonaa käyttäjää
  • Espanja: yli 18 miljoonaa käyttäjää

Vaikka suurta osaa YouTubeen lähetetystä sisällöstä ei ehkä ole estetty, YouTuben ennusteella, että miljardeja estettyjä videoita on todennäköisesti vaikutusta, ja se jättää monet EU: n videonauhat epätoivoisiksi ratkaisujen löytämiseksi. Sillä on todennäköisesti myös syviä ja tuntuvia vaikutuksia EU: n ulkopuolella saatavan sisällön määrään, koska eurooppalaisten sisällöntuottajien on estetty lähettämästä suurta osaa sisällöstään..

Tärkeää on, että 13 artiklaan sisältyvien ennusteiden toteutuminen ei vaikuta vain YouTubeen. Muut sivustot, joissa käyttäjän luoma sisällön selkäranka ovat suosittuja EU: ssa, kuten Reddit, olisi pakko ottaa käyttöön sisältösuodattimia, jotka estävät automaattisesti kaiken lähetetyn sisällön, jota pidetään tekijänoikeuksia loukkaavana. Laki on ottanut nimen "meemikielto" tästä syystä, koska monet meemit käyttävät mahdollisesti tekijänoikeuksien alaista sisältöä. Seurauksena oli, että 13 artiklan mukaiset meemit nousivat suosittuun alaluokkaan / r / MemeEconomy, jossa käyttäjät “ostavat” ja “myyvät” meemit havaitun arvonsa perusteella (samanlainen kuin varastot).

13 artikla meme-kieltoLähde: / r / MemeEconomy, / u / LateNightThoughtz

EU: n parlamentti palaa äänestykseen 13 artiklan lopullisesta sanamuodosta tammikuussa 2019. Sekä 11 että 13 artikla on vielä vahvistettava lakiin, mikä tarkoittaa, että monet EU: n kansalaiset ja yritykset todennäköisesti alkavat sanoa parlamentin pyrkimyksiä panna nämä aloitteet täytäntöön laki.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − = 46