Waarschuwing: duizenden sites kunnen onbewust gebruikers blootstellen aan adware na de populaire WordPress-plug-inupdate

eenvoudige-share-buttons-homepage
Met een update voor de populaire plug-in Simple Share-knoppen voor WordPress kunnen ze sociale mediaknoppen gebruiken om gebruikers anoniem te volgen en gerichte advertenties op sites van derden weer te geven. De update komt nadat Social Media Tool Maker ShareThis het bedrijf heeft overgenomen dat de plug-in in juni maakt. Als gevolg hiervan vallen de Simple Share-knoppen nu onder het privacybeleid van ShareThis.


ShareThis is eenvoudig in haar privacybeleid over hoe het informatie verzamelt en gebruikt. Hoewel de gegevensverzamelingsmethoden van het bedrijf veel te wensen overlaten, is het niemand misleidend.

Een grotere zorg is de manier waarop Simple Share Buttons gebruikers vraagt ​​om de nieuwe algemene voorwaarden te accepteren. Bovenaan de WordPress-editorpagina verschijnt een bericht dat 'geweldige nieuwe functies' belooft. Het bericht bevat koppelingen naar het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van ShareThis, maar er is geen optie om ze te weigeren. Zonder zelfs de optie om het bericht te sluiten, blijft het gebruikers zeuren totdat ze het eens zijn of de plug-in helemaal verwijderen.

gewoon-aandeel-knoppen-new-privacy-beleid

Of het nu de bedoeling van ShareThis was of niet, de aard van de update dwingt gebruikers om een ​​beslissing te nemen die de privacy van lezers opoffert. Met meer dan 100.000 actieve installaties volgens WordPress.org, wordt de populaire plug-in door iedereen gebruikt, van casual bloggers en kleine bedrijven tot grote uitgevers. Zelfs als slechts een fractie van deze gebruikers blindelings op de accept-knop drukt om het bericht te laten verdwijnen, zou dat leiden tot duizenden websites die bezoekers blootstellen aan adware en andere bedreigingen.

In een WordPress.org forumthread reageerde het bedrijf door te zeggen dat het servicebericht in de volgende update zou kunnen worden gesloten.

“Versie 6.2 biedt nieuwe functies, waaronder analyses van Facebook en ShareThis. Om analyses mogelijk te maken, worden niet-persoonlijk identificeerbare browsegegevens opgeslagen en geaggregeerd, en ook gebruikt voor op interesses gebaseerde targeting van advertenties elders. Dit is vergelijkbaar met andere populaire analyseservices en is geen spyware. Lees het privacybeleid voor meer informatie op simplesharebuttons.com/privacy. Aangezien u een update uitvoert van een vorige versie, worden deze functies alleen geactiveerd als u klikt om de voorwaarden te accepteren. "

De belofte werd meer dan twee maanden geleden gedaan toen het nieuwe beleid van kracht werd, maar het servicebericht kan nog steeds niet worden gesloten zonder instemming of verwijdering van de plug-in. Deze senior directeur Nigel Tunnacliffe gaf de volgende verklaring aan Comparitech:

We stellen feedback van onze gebruikers altijd op prijs en begrijpen het ongemak dat deze update heeft veroorzaakt. Het is belangrijk voor ons dat we ervoor zorgen dat het nieuwe privacybeleid alleen van toepassing is op degenen die het hebben geaccepteerd. Met de volgende update, die binnenkort beschikbaar zal zijn, kunnen gebruikers van plug-ins de kennisgeving sluiten zonder de voorwaarden te accepteren. Ik zal je direct laten weten wanneer die update beschikbaar is.

De oude Simple Share Buttons-website lijkt geen privacybeleid te bevatten, alleen gebruiksvoorwaarden.

Backgrading en het zeuren-bericht verwijderen

eenvoudige-share-buttons-settings

Een andere forumthread op WordPress.org instrueert gebruikers over het backgraden van de plug-in. Bovendien kunnen gebruikers een afzonderlijke plug-in installeren om specifieke plug-inupdates te blokkeren, die kunnen worden gebruikt om het zeurende servicebericht te voorkomen.

De oudere versie 6.15 is hier ook te vinden. Verwijder eenvoudig de oude plug-in en installeer deze. Wanneer dat is gebeurd, installeert u deze plug-in en vinkt u Simple Share-knoppen en andere plug-ins aan waarvoor u updates wilt blokkeren.

Toestemmingen toegevoegd

Dus welke informatie verzamelt de bijgewerkte plug-in als u op die updateknop klikt? ShareThis 'privacybeleid stelt het volgende:

We kunnen niet-geaggregeerde, niet-persoonlijk identificeerbare gebruiksinformatie, inclusief doelgroepsegmenten, delen met externe adverteerders en uitgevers om ons en hen te helpen relevante, gerichte advertenties te leveren die zijn afgestemd op de interesses van gebruikers. Deze bedrijven kunnen bijvoorbeeld dergelijke informatie gebruiken (bijvoorbeeld klikstroominformatie, browsertype, tijd en datum, onderwerp van aangeklikte of gescrolde advertenties) om advertenties te verstrekken over goederen en diensten die waarschijnlijk interessanter voor u zijn. Uw voorkeuren die via dit proces worden verzameld, kunnen worden gebruikt om te beïnvloeden welke soorten marketingberichten u ontvangt op sites waarmee we samenwerken. Tijdens het gebruik van de ShareThis Services kunnen we namens hen cookies en pixels van externe adverteerders en uitgevers plaatsen met betrekking tot gebruiksinformatie.

Bovendien merken de Servicevoorwaarden van ShareThis op dat het bedrijf de voorwaarden op elk moment kan wijzigen zonder gebruikers op de hoogte te stellen. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruikers om ze regelmatig te beoordelen.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

79 + = 83

map