VPN maakt geen verbinding? Veelvoorkomende VPN-problemen en oplossingen

VPN maakt geen verbinding - Veelvoorkomende problemen en oplossingen


VPN's maken het ongelooflijk eenvoudig om veilig online te blijven, en hun vermogen om regionale beperkingen te omzeilen betekent dat u overal ter wereld toegang hebt tot uw favoriete services.

Ondanks dat het eenvoudig is in te stellen, doen VPN's het vaak slecht om de gebruiker te laten weten wanneer of waarom er een probleem is. Hieronder behandelen we enkele van de meest voorkomende VPN-problemen en laten we u weten hoe u ze kunt oplossen, in gewoon Engels, met zo weinig mogelijk jargon.

Probleem 1: Ik kan geen verbinding maken of verbonden blijven met de VPN

Als u helemaal geen verbinding kunt maken met de VPN, moet u eerst controleren of u een internetverbinding hebt; dit klinkt vanzelfsprekend, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Als je verbinding goed is, is de volgende stap om een ​​andere VPN-server te gebruiken.

Soms gaan servers uit voor onderhoud en wordt de VPN-app niet op tijd bijgewerkt, waardoor je de mogelijkheid hebt om verbinding te maken met een server die eigenlijk niet toegankelijk is. Als u verbinding kunt maken met een van de andere servers van uw VPN, is dit waarschijnlijk wat er is gebeurd.

Aan de andere kant, als u geen servers kunt gebruiken of als uw verbinding vaak wordt verbroken, ligt het probleem waarschijnlijk bij uw netwerkinstellingen. Hier is wat te doen in dit geval:

Controleer eerst de instellingenpagina van de VPN. Als het een Standaardwaarden herstellen knop, klik erop. Zo niet, wijzig dan uw verbindingsprotocol in automatisch (als deze optie niet beschikbaar is, selecteert u TCP of UDP).

VPN maakt geen verbinding? Veelvoorkomende VPN-problemen en oplossingen

Nu voegen we uw VPN toe aan een lijst met uitzonderingen om ervoor te zorgen dat deze niet door uw firewall wordt geblokkeerd. Het proces is verschillend voor elk besturingssysteem; hier zijn de stappen voor Windows en MacOS:

ramen

VPN maakt geen verbinding? Veelvoorkomende VPN-problemen en oplossingen

Klik op het Windows-pictogram linksonder in het scherm en typ "Windows Defender Firewall" (zonder aanhalingstekens). Selecteer nu Een app of functie toestaan ​​via Windows Defender Firewall in de lijst links. Klik in het volgende scherm op Instellingen veranderen en toen Sta een andere app toe. Zoek ten slotte uw VPN-app en klik op Toevoegen.

MacOS

Begin door linksboven op het Apple-pictogram te klikken. Kiezen Systeem voorkeuren, vervolgens Veiligheid & Privacy. Vanaf hier gaat u naar de brandmuur en klik op Firewall-opties knop. U ziet een lijst met programma's en hieronder ziet u een knop met een plusteken (+) erop. Klik hierop, zoek uw VPN-app en klik op Toevoegen.

Probleem 2: Mijn VPN is te langzaam

Dit is een van de meest voorkomende VPN-problemen. Begin met het uitvoeren van een snelheidstest terwijl de verbinding met de VPN is verbroken. U kunt over het algemeen een VPN verwachten verlaag uw netwerksnelheden met ongeveer een derde, dus je hebt om te beginnen een redelijk snelle verbinding nodig. Hieronder hebben we de aanbevolen snelheden van Netflix en de bijbehorende basissnelheid vermeld die u nodig hebt om soortgelijke streamingdiensten met een VPN te gebruiken.

InhoudstypeAanbevolen snelheidBasissnelheid vereist
SD-video 3Mbps 5Mbps
HD-video 5Mbps 9Mbps
4K video 25Mbps 30Mbps

Internetsnelheden niet hoog genoeg? Er zijn hier een paar opties: u kunt uw breedbandpakket upgraden, een bekabelde verbinding gebruiken in plaats van draadloos, of anderen in uw huis vragen om kort te stoppen met streamen en torrenting.

Maak nu verbinding met de VPN en voer nog een snelheidstest uit. Houd er rekening mee dat uw downloadsnelheid kan veranderen op basis van verschillende factoren, waaronder hoe ver de server zich van uw locatie bevindt, hoeveel andere gebruikers zijn verbonden, het gebruikte coderingsprotocol en zelfs het tijdstip van de dag. Dit betekent dat het vaak een goed idee is om een ​​andere server te proberen als u de snelheid aanzienlijk verlaagt.

Zie ook: Snelste VPN's

Probleem 3: Mijn VPN werkt niet met Netflix, BBC iPlayer, enz.

Netflix-proxyfout

Allereerst is het belangrijk om dat op te merken niet elke VPN kan elke service deblokkeren. Als het gaat om grote platforms zoals Netflix, Amazon Prime Video en BBC iPlayer, werken slechts enkele VPN's nog steeds betrouwbaar. We raden het gebruik van ExpressVPN aan, hoewel NordVPN en CyberGhost twee uitstekende goedkope alternatieven zijn.

Als uw VPN een service zou moeten kunnen deblokkeren, maar u problemen ondervindt, zijn er een paar dingen die u kunt proberen.

  • Eerste, zorg ervoor dat u de meest recente versie gebruikt van de app.
  • Wis vervolgens het cachegeheugen en de cookies van uw browser om ervoor te zorgen dat de service uw werkelijke locatie vergeet.
  • Probeer verbinding te maken met een andere server, omdat er soms specifieke servers zijn voor het deblokkeren van een bepaald platform.
  • Als je wilt, kun je rechtstreeks contact opnemen met het klantenserviceteam van je VPN (de drie bieden vooral 24/7 live chat) en vragen welke servers je moet gebruiken.

Heb je nog steeds problemen? Het kan zijn dat de door u gekozen service recent de functies voor regio-vergrendeling heeft verbeterd. In dat geval is er geen andere mogelijkheid dan te wachten tot uw VPN-provider een oplossing vindt.

Probleem 4: Ik kan geen verbinding maken met mijn VPN in China

VPN-problemen zijn helaas te verwachten in China. De internetbeperkingen van het land (gezamenlijk de Great Firewall genoemd) behoren tot de strengste ter wereld. Alle soorten services worden geblokkeerd, waaronder streamingdiensten, nieuwswebsites en misschien niet zo verrassend, VPN's.

Hoewel er een paar VPN's zijn die nog steeds in China werken, zijn hun websites geblokkeerd. Daarom moet u de service installeren en configureren voordat u in China aankomt. We raden aan om voor de veiligheid handmatige installatie-instructies te noteren. Sommige VPN's hebben specifieke instellingen die moeten worden gewijzigd voordat ze werken in landen met strikte online censuur.

Het is ook een goed idee om te zien of uw VPN mirror-sites beheert die mogelijk nog steeds toegankelijk zijn in China. Vergeet echter niet om deze informatie lokaal op te slaan, omdat cloudopslagplatforms ook niet toegankelijk zijn in China.

Probleem 5: Mijn server lijkt op de verkeerde locatie te staan

Gewoonlijk verhuurt of koopt uw ​​VPN-provider servers in een land en geeft u deze vervolgens toegang. Als de lokale wetgeving het echter moeilijk maakt om een ​​VPN-bedrijf te runnen, is de regio te gevaarlijk of zijn de kosten voor het onderhoud van een fysieke server te hoog om te rechtvaardigen, sommige providers gebruiken een virtuele server in plaats daarvan.

Deze servers bevinden zich eigenlijk in een ander land, maar zijn geconfigureerd om uw verkeer te laten lijken alsof het van de door u gekozen locatie komt. Gewoonlijk kunnen geo-beperkte services het verschil niet zien, hoewel sommige IP-adreszoekservices dat wel kunnen, vandaar de schijnbare discrepantie.

Veel VPN-providers laten u weten welke van hun servers virtueel zijn, hetzij op de serverlijst of in een Knowledge Base-artikel, zodat u ze kunt vermijden als u wilt.

Probleem 6: Ik heb de geavanceerde instellingen van mijn VPN gewijzigd en werkt nu niet

Dit is eigenlijk vrij eenvoudig op te lossen. Ga eerst opnieuw naar de instellingenpagina van uw VPN. Als u een service zoals CyberGhost gebruikt, is er een knop waarmee u automatisch alles in de standaardstatus kunt herstellen

VPN maakt geen verbinding? Veelvoorkomende VPN-problemen en oplossingen

Zelfs als deze functie niet beschikbaar is, kunt u binnen enkele minuten weer aan de slag gaan door deze stappen te volgen:

  • Begin met het wijzigen van uw VPN-protocol in UDP of TCP (deze optie kan gewoon "OpenVPN" worden genoemd).
  • Als je geavanceerde opties ziet, zoals een kill-schakelaar, een aangepaste DNS-functie of verkeersvervaging, schakel ze dan uit. Maak nu verbinding met de VPN.
  • Als het werkt, vergeet dan niet om de kill-schakelaar en lekbeschermingsfuncties opnieuw te activeren (tenzij dit de oorzaak van het probleem was, wat zeer onwaarschijnlijk is).

Heb je nog steeds problemen? U kunt contact opnemen met de klantenservice voor hulp, maar het is misschien sneller om de VPN-app opnieuw te installeren.

Probleem 7: Mijn probleem wordt hier niet vermeld

Als uw VPN-problemen complexer zijn dan hierboven vermeld, uw beste keuze is om contact op te nemen met het klantenserviceteam van uw VPN direct. Ze kunnen u helpen met het installeren van een VPN op vrijwel alles (inclusief draadloze routers). Bovendien helpen ze mensen met technische problemen elke dag, wat betekent dat ze weten hoe ze VPN-problemen snel en gemakkelijk kunnen oplossen.

Missen we een veel voorkomend VPN-probleem? Laat een reactie achter en laat het ons weten.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 62